Pozitif Düşüncelerle Çalışan Giyilebilir Cihaz

Düşünce gücüyle belirli eylemleri gerçekleştirme, insanoğlunun uzun yıllardır gerçekleştirmeyi arzuladığı en büyük fantezilerden biri. Bilim dünyası, birçok filme konu olmuş bu hayali gerçeğe dönüştürmek için çeşitli çalışmalar yürütürken bu hayali çok daha basit düzeyde gerçekleştiren bir makine geliştirildi. Üstelik de bir giyim markası tarafından...

PSFK'nın yaptığı habere göre iyimserliğin gücüne inanan Life is Good isimli giyim markası, pozitif düşünmenin gerçekten bir güce sahip olup olmadığını öğrenmek için düşünce gücüyle çalışan bir giyilebilir cihaz geliştirilmesine önayak oldu. "İyimserliğin Gücü" isimli bu giyilebilir cihaz, bir bardak su doldurmak için insanların pozitif düşüncelerini kullanıyor.

Kullanıcının kafasına takılan bu giyilebilir cihaz, aslında bir elektroensefalografi (EEG) ya da diğer ismiyle beyin çizgesi yöntemi başlığı. Bu cihaz, kullanıcının beynindeki elektriksel aktiviteyi ölçüyor ve kullanıcılar mutlu şeyler düşündüklerinde ya da ekranda görünen moral verici ifadeye odaklandıklarında; beyindeki belirli bir şablon, musluğun açılması ve bardağın suyla doldurulması için bir sinyal gönderiyor.

PSFK'nın haberine göre İyimserliğin Gücü isimli bu giyilebilir cihaz, Toronto merkezli kreatif ajans The Garden ve dijital prodüksiyon stüdyosu ThinkingBox'ın ortak çalışması sonucunda geliştirildi. Life is Good markasının bu ilginç kampanyası için hazırlanan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

https://youtu.be/el7NmAH6Jro

Son dönemde birçok marka, müşterilerine daha iyi bir deneyim sunmak için çeşitli şekillerde giyilebilir teknolojilerden yararlanıyor. Bunun son örneklerinden birini ise Alman hava yolu şirketi Lufthansa sergiledi. Yolcularına daha iyi bir uçuş deneyimi sunmak için FlyingLab isimli bir platform oluşturan hava yolu şirketi, yolcularına uçuş sırasında giyilebilir teknoloji ürünlerini deneme imkanı sunuyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir