• Pazarlamasyon TV
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Trend Raporları
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

Post-Modern Tüketicinin Karakterini Algılama ve Tüketim Farklılıkları

Ali Baran / 27 Şubat 2014
facebook twitter

Dijital-Sosyal-Mobil Mecra bileşenleriyle birlikte ortaya çıkan müşteri ilişkileri potansiyelini anlamak ve geçiş yapmak gerekli… İçerik yönetimi bu kapsamda şekil değiştiriyor ve post-modern tüketim alışkanlıklarına adapte olmak için, pazarlama ve marka yönetimi online-offline tüm kanalların ortak biçimde; müşteri deneyim yönetimine geçiş yapması gerekiyor.

CRM => CEM (Customer Relationship Management => Customer Experience Management)

Dijital platformlar, sosyal medya kanalları ve akıllı mobil yaşam araçları sayesinde markalar müşterilerine sunduğu deneyimleri genişleterek ve müşterileriyle etkileşime girerek; hem müşteri deneyimini arttırma hem de erişim imkanı ile (reach) daha büyük kitleye ulaşmayı sağlayacaktır. Bunun için pazarlama yönetiminde, post-modern tüketim değişimlerini algılaması ve ek olarak yeni pazarlama yeteneklerini altyapısına katması gerekmektedir.

Tüketicinin tekil bir medya olarak çevresine dokunması; dijital paylaşımda bulunarak, reklam teması üzerinden içerikler yaratması. Dolayısıyla tekil mecralar üzerinden büyük bir deneyim yaşatma ve kendi (tribe) kabilesini kurarak aynı yaşam biçimine mensup diğer tüm kullanıcıları –tekil medya- çekerek deneyimin ulaşım alanını arttırmak mümkün. Bu kapsamda uygulanan bir kampanyanın dijital platform üzerinden satışa geri dönüşünü ROI sağlayabilmek yeni dijital araçlar sayesinde kampanyalardaki başarı ölçümleri olacak.

İnsanları birbirlerini algılama anlamında birbirine yakınlaştıran diğer taraftan da yaşam tarzını fazlaca ön plana atan; profil bilgileri, fotoğraflar, yazıları ve paylaşımlar nedeniyle; kişiliğini ifade etme ihtiyacını karşılayan, diğer taraftan da kullanıcının çevresinde bu ifade biçimiyle oluşan tüketim talebi, internet üzerinden bazı isteklerin şekillenmesine, oluşmasına neden olabiliyor. Bu durum (on-demand consumption) sosyal mecraların ve internete her yerde ulaşabilmenin, yaşamlarımızda interaktif olma ve anlık yaşam arzusunu (ve diğer yandan haz alışkanlığı) tetikleyen bir etkisi olduğunu gösteriyor.

Dolayısıyla, günümüz tüketici trendi gereği,  müşterinin ayrıca bir kullanıcı ve çevresini etkileyen tekil bir mecra; marka olduğunu unutmamalıyız. Bu durum marka olmanın prestijini satmanın artık yavaşça genel kitle üzerinde geçersiz kalacağını, farklı olanın; farklı hissettirenin, müşterisini farklı pazarlayanın popüler olacağı anlamına geliyor. Bu hazzın karşılanması için öncelikle, müşteriye satmaya çalışmadan ürünü satmak (selling without selling) gerekiyor. Yani, marka olarak müşteri içinden birisi gibi kendisini konumlandırarak, onunla şeffaf ve aynı jargonda iletişim kurabilme yakınlığı sağlamak, topluma; çevreye duyarlı ve en önemlisi de hedef kitlesinin ihtiyaçlarını karşılayan bir marka olarak hissedilmek önem kazanıyor. Sosyal mecra ve dijital kanal kullanımlarına örnekler verecek olursak;

Nokia Lumia çıkış kampanyasında “everyone loves come backs” başlığı kullandı. Bu başlık gibi diğer başlık ve içerikleri de  hedef kitlesine uygun bir ifade oluşturur. Ürün ve marka stratejisi olarak gençler hedef alınır. Pazardaki mevcut markalar arasında kendi payını arttırmak adına mevcut rekabeti eleştirerek; rakiplerinin yarattığı sıradışı gözükme marka imajını bir kasıntılık olarak görür ve gerçek ürün kalitesini perdeleyerek insanların “keklendiğini” yeni ürün özellikleri ile kanıtlayarak aktarır. Bu ifade biçimi Nokia’nın pazar pozisyonundan daha iyi seviyelere yükselmesi, diğer yandan da müşteri ile aynı kafa yapısında ve jargonda iletişim halinde rasyonelliği savunur.

Bir diğer örnek ise, Starbucks... Sosyal medya içerikleri genellikle ürünlerinin rahatlatıcı etkisinin tasarımsal görsellerle yansıtılmasıdır. Aynı zamanda şirket olarak baristalarla birlikte tüm Starbucks deneyiminin keyfi ve kalitesi müşteriye sosyal kanallarda içerik olarak sunulur. Bu anlatımdan yola çıkacak olursak, Starbucks sosyal toplum bilincini sık sık yansıtmaktadır. Marka stratejisi olarak her noktada yer aldığından ve marka imajı olarak  yeşil, çevreci, doğal, rahatlatıcı algılanmak istediği için, sosyal kanalları marka değerini yansıtan kampanyaları topluma sunma alanı olarak kullanır.

Starbucks’ın topluma aitim algısı yaratması gerekmektedir. Bu nedenle olabildiğince şeffaf, çözüm sağlayıcı, müşteri ile aktif iletişim kuran, toplumsal hizmet çalışmaları yapan bir şirket olarak sosyal medyada da genel marka stratejisini iletişimiyle ifade eder.

Bu iki örnek de, şirketlerin temellendirdiği marka stratejilerini tüm mecralarda aynı şekilde aktarma biçimini ifade eder. Dolayısıyla, günümüzde değişen alışkanlıkları algılarken, müşterilerimizin bizleri nasıl görmek istediklerini çözebilmek ve iletişim içerisinde aynı jargonu kullanabilmek için, gençlerdeki değişimleri algılamak çok değerlidir.  Buradan konumuz gençlere ve post-modern alışkanlıklarımıza dönecek olursak,

Yeni jenerasyonun karakter motifleri yeni jenerasyon içerisinde ön plana çıkmaktadır. Bunlar,

  • Ben merkezli olanlar (bencil olmakla bağımsız olmayı karıştırabilen)
  • Dostluk arkadaşlık ve iletişimi paylaşımı yüksek olanlar
  • Mantığı ön planda olanlar, realistler
  • Çok yönlü sürekli kendini yenileyen, yeni şeyleri deneyimlemeye açıklık duyanlar
  • İçe dönük, kapalı. Gözlemci, analiz yapanlar ve bunlara ek olarak sosyal mecraların ve mobilleşmesinin getirisi olarak toplumlardaki genel trend kendini ifade etmek ve yaşam zevkini sergilemektir. Bu da içinde,
  1. Eğlenceli olma
  2. Maceraperest olma
  3. Bilgili olma
  4. Farklı olma
  • Estetik: kendine ait bir tarz oluşturan
  • İkonik: ikonlar içinde yatan kişiliğin (yaşam biçimi-sporcu kimliği, üniversiteli vb.-, giyim, markalar, tüketim biçimi…) ifade edilmesi
  • Sanatsal: yaratıcılık konusunda derinleşme… eski ile yeni trendleri birleştirerek farklı ifade biçimleri yaratma, yenilikçi

Olarak ayrılır. Karakter örgüleri içinde kendini bulmaya çalışan gençler sosyal çevrelerine genel olarak 4 biçimde ayak uydururlar:

–          Aykırı

–          Yönlendiren

–          İzleyici

–          Tepkisel

Yukarıda genel bir motif oluşturarak aslında markanızla hedef kitlenizin örtüşeceği karakteristik özellikleri aktarmaya çalıştım… Belirtilen kapsamda marka olarak yapmanız gereken bu yeni davranışsal değişimleri algılayarak marka iletişimini oluşturmaktır. Ayrıca temel bir marka stratejisiyle birlikte kullanılması gereken araçlar ise şunlardır;

–          alakalı içerik (relevant content),

–          deneyimin entegre kanallarla arttırılması (omnichannel marketing)

–          deneyimin zenginleştirilmesi; içeriğin önemi, 5 duyu organına hitap eden marka olma ve marka (blogger, ünlü etc..) birlikleriyle daha geniş deneyimler yaşatabilmekten (enhanced experience)  sunmak.

Markaların bu kapsamda post-modern tüketicilere cevap vermesi için verimli sistemlere geçiş yapmaları gerekmektedir. Özellikle online ile offline verileri birbirine bağlayan üretilen tüm verileri tek bir platforma aktararak anlamlandırabilen yapılar post-modern tüketicinin ihtiyaçlarına cevap verecektir.

Özetle, dijital platformlarda sosyalleşmenin büyük bir trend ve bunun çok ötesinde öncelikle yaşamlarımıza girmiş olan bir alışkanlık olduğu unutulmamalı, ayrıca bu  kanalların öncelikli olarak tüketicilerin -kabile- arkadaş ortamı yaratma (community building) ve kişisel marka olma (personal branding) mecraları olduğu unutulmamalıdır.

Kaynaklar: Brand Characteristics; “Hero with in” http://www.herowithin.com/, C.Jung; “Archetypal Characteristics” (http://dndenbgndenyrndan.blogspot.com/p/cjung-archetypal-characteristics.html), Character Typologies (http://dndenbgndenyrndan.blogspot.com/p/character-typologies.html), Martin Lindstrom; “Brand Child”, Steven Van Belleghem; “Get Ready For Marketing 2020” http://www.slideshare.net/stevenvanbelleghem/get-ready-for-marketing-2020, Seth Godin “Tribe”, Seth Godin “The Funnel”, Social media Hierarchy of needs; http://johnantonios.com/2010/02/06/the-social-media-hierarchy-of-needs/, http://www.beyondphilosophy.com/downloads/press-releases/2011-global-ce-management-survey.pdf

Pazardan Uygulaması Semt Pazarlarından Kullanıcılarına Robotla Teslimata Başladı
Pazardan Uygulaması Semt Pazarlarından Kullanıcılarına Robotla Teslimata Başladı

Semt pazarlarındaki tezgâhlardan evlere sipariş imkanı sağlayan pazar yeri mobil uygulaması Pazardan ve otonom teslimat robotları geliştiren Bizero Robotics, Türkiye’de ilk defa semt pazarından kullanıcıların adresine otonom teslimat robotu Pika […]

comment 0
share
Etiketler
featured gündem postmodern postmodernizim seth godin starbucks

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Burger King, TikTok Dansı Yapanlara 1 Dolara Whopper Veriyor

Cansu Bolat / 20 Haziran 2020
facebook twitter
Burger King, TikTok Dansı Yapanlara 1 Dolara Whopper Veriyor

Burger King, '#WhopperChallenge' adlı yeni bir dans challenge oluşturmak için TikTok ile iş birliği yaptı.

Kullanıcılar '#WhopperDance' hashtag'ini kullanarak, Burger King’in özel film müziğiyle bir videodaki dans adımlarını takip ederek bu mücadeleye katılabiliyor. Bunu yaptıktan sonra, her kullanıcıya özel bir kod gönderiliyor ve bu kodla sadece 1$ karşılığında Whopper alabiliyorlar.

Kampanya haftaya Pazar gününe kadar devam edecek ve kuponlar 28 Haziran 2020 tarihine kadar geçerli olacak. İşte o meydan okumalardan bazıları:

https://www.youtube.com/watch?v=aA1QhA6afyI
IKEA, Animal Crossing ile 2021 Yılı Kataloğunu Yeniden Yaratıyor
IKEA, Animal Crossing ile 2021 Yılı Kataloğunu Yeniden Yaratıyor

Nintendo tarafından geliştirilen Animal Crossing: New Horizons adlı oyun, balık tutma, avlanma ve iç tasarımın ilgi çekici birleşimiyle dünya çapında bir fenomen haline geldikten sonra, büyük bir mağazanın bu başarıdan yararlanmaya […]

comment 0
share
Etiketler
featured gündem postmodern postmodernizim seth godin starbucks

WhatsApp Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Şeyma Büyükdumlu / 11 Ocak 2021
facebook twitter
WhatsApp Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Rekabet Kurulu Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlattı ve WhatsApp verilerinin paylaşılması zorunluluğunu durdurdu.

Rekabet Kurulu’nun 11.01.2021 tarihli ve 21-02/25-M sayılı kararıyla, WhatsApp kullanıcılarına getirilen veri paylaşma zorunluluğu hakkında Facebook Inc., Facebook Ireland Ltd., WhatsApp Inc. ve WhatsApp LLC (hepsi birlikte “Facebook” olarak anılacaktır) hakkında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesinin ihlal edip edilmediğinin tespiti amacıyla resen soruşturma açıldığı bildirildi.

Sizlerle WhatsApp'ın güncelleme haberinden sonra yaşadığı krizi paylaşmıştık. Kullanıcıların çoğu, haliyle daha fazla verinin Facebook tarafından toplanmasını, işlenmesini ve kullanılmasını içerdiğini düşünerek WhatsApp kullanmaktan vazgeçmişti.

Şimdi ise Rekabet Kurulu bu duruma sessiz kalmayıp resen bir soruşturma başlattığını duyurdu. Alınan karar doğrultusunda geçici tedbirler alınmasına karar verildi. Aynı zamanda telafi edilemez zararlar doğurması ihtimaliyle, Facebook’un Türkiye’de, WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden veya bilgilendirmeyi alarak kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook’un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu anılan tarihe kadar bildirmesi gerektiğine karar verdi.

Altınyıldız Classics’ten Dijitalleşen Mağazacılık Örneği; “Görüntülü Online Satış Hizmeti”
Altınyıldız Classics’ten Dijitalleşen Mağazacılık Örneği; “Görüntülü Online Satış Hizmeti”

Yaşam ve alışveriş alışkanlıklarının değiştiği, online alışverişin önem kazandığı bu dönemde, dijital dünya yeni bir ivme kazandı. Kuşkusuz hayatımızın dijitalleşmesi Corona virüsle başlamadı ama hayatımıza da yenilikler kattı.Milyonlarca insan ‘Home […]

comment 0
share
Etiketler
featured gündem postmodern postmodernizim seth godin starbucks

2020 Pandemi Döneminde Oyunlaştırma ile Başaranlar

Pazarlamasyon / 19 Ocak 2021
facebook twitter
2020 Pandemi Döneminde Oyunlaştırma ile Başaranlar

Değişen ve dönüşen dünyada işletmelerde çalışan personelin bir taraftan motivasyon ve performansını artırıp bağlılığını sürdürmek amacıyla diğer taraftan da pazar payını korumak ve artırmak amacıyla çeşitli yöntemlere başvurulmuştur. Bunlardan en önemlisi ise 2010’lu yılların başında hayatımıza giren ve her geçen yıl etkinliğini arttıran oyunlaştırma olmuştur.

Günümüzde ise eğitimden, sağlığa, spordan, iş dünyasına kadar başarının sürdürülebilirliğini sağlamak için oyunlaştırmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin 2020 yılında birçok işletme bu konuda çalışmalar gerçekleştirmiş ve pek çok başarıya imza atmıştır. Gelin hep birlikte bunlara bir göz atalım.

Borsa Ligi

Borsa Ligi, İstanbul Borsasında işlem gören kurumların hisselerini canlı izleyerek hisselerin yükselip düşmeleri üzerinden yarışma imkanı veren ve ödüllendiren bir uygulamadır.  Borsa Ligi'nde her ay binlerce yarışmacı büyük ödül için piyasayı takip ederek buluşturduğu portföyündeki yüzdesel değişimlerden puan kazanarak sıralamada ilk 100'e girmeye çalışmaktadır.  Her ay birinci olan yarışmacıya 2000 TL, ikinciye 1000 TL, üçüncüye 500 TL ve ilk 100'e girenlere 50'şer TL verilen yarışmada farklı sosyolojik yapı ve eğitim seviyesinden kullanıcılar katılarak hem Borsa'yı öğrenmekte hem de ödül kazanmaktadır. 

Borsa Ligi kullanıcısına yarışarak öğretmeyi, eğlenerek kazandırmayı amaç edinmiş; içsel ve dışsal motivasyon kaynakları kullanarak binlerce kullanıcıyı uygulamada tutmayı başarmıştır.  Borsa Ligi uygulamasında oyunlaştırma mekaniklerinden olan sıralamalar, ödüller gibi dışsal motivasyon kaynaklarının olmasının yanı sıra rozet yapmasıyla da içsel motivasyonu yükseltmeye yönelik oyunlaştırma mekanikleri de bulunmaktadır. 

Koçtaş Efsanelerin Yolu

KOÇTAŞ, pandemi döneminde oyunlaştırma projelerine yatırım yapan yenilikçi firmalardan olmuştur. Çalışanlarına yönelik “Efsanelerin Yolu Kurumsal Oyunlaştırma Platformu” ile bilgi yarışmaları, iş hedeflerine yönelik düellolar ile rekabet ortamı yaratarak, bu sayede çalışan bağlılığı, öğrenme ve performansa olumlu katkılar sağlamıştır.

Oyun öncesi ve oyun sonrası dönemi kıyaslandığında oldukça ciddi bir büyüme yakalanmıştır. Özellikle lig usulü yapılan oyunlaştırmada eskiden %13-14 civarında satış rakamları olan mağazaların oranları %20’lerin üzerine çıkmıştır. Bu da oyunlaştırma ile beklenilen  başarıyı tam olarak yakalanmıştır. Proje KOÇTAŞ’a IDC CIO Summit 2020’de Yenilikçi Projeler kapsamında ödül getirmiş 2021’de de tüm KOÇTAŞ çalışan sistemlerinin bu uygulamaya entegre edilmesi kararlaştırılmıştır.

Atasun Akademi

Atasun Optik, Atasun Akademi uygulaması ile çalışanların kendini geliştirdiği yeni popüler eğitimlere anında ulaştığı ve eğitim kategorilerinden istedikleri seçimleri filtreleyerek becerilerini geliştirerek dilediği yer ve uygun zamanda eğitimlerini tamamladığı bir oyunlaştırma yapmıştır. Çalışanlar Game2023 ile oynayarak öğrenmiş, öğrenirken gelişmiştir.

Ayrıca sonuçlara göre müşteri memnuniyetinin yanı sıra iyi ve kaliteli hizmeti toplumun her kesimine ulaştırma oranının arttığı görülmüştür. Kurum açısından bakıldığında turnover oranında ilk üç ayda %33 oranında azalma olmuştur. Personelin teknik sınav ortalamalarında başarı oranları artmıştır. Bireyler açısından sonuçlara bakıldığında ise mesleki uzmanlığın artması yanında kişilerin kendilerine güvenlerinin oluşmasıyla birlikte maddi kazançlarının da arttığı gözlemlenmiştir.

Motivist

Türkiye’de oyunlaştırma alanında çoklu sayıda yatırım almış önemli teknoloji platformlarından Inooster kurumu tarafından geliştirilen Motivist; Albaraka Katılım Bankası, Denizbank ve Çözüm Tasarruf Finans kurumlarında birçok başarılı projeyi hayata geçirmiştir.

Albaraka Katılım Bankası'nda tahsilat ekiplerine yönelik Motivist platformu 3 senedir düzenli olarak ilgili dönemlerde iş hedeflerine uygun senaryo tabanlı oyunlaştırılmış kampanyalarla kullanılmaktadır. 2020 yılının son döneminde tahsilat üzerinden Kasım-Aralık yıl sonu kapanışı döneminde yapılan tahsilat oyunlaştırması kampanyasında %30 tahsilat miktarının artışı, verilen sözün gerçekleşmesinde adedinde ise %41 artış olmuştur. 

Denizbank'ta ise tahsilat ve iletişim ekipleri lig formatında dönemsel iş hedeflerinden eşleşerek gerçekleştirilen ve turnuva sonucunda sürpriz ödülleri kataloglarından talep edebildikleri platformda 1000’den fazla çalışan günlük iş hedeflerine her gün yeni bir kurguyla eğlenerek ulaşmaktadır. Alınan güzel sonuçlar neticesinde Denizbank yönetimi 2021 yılında tüm çalışan ve müşteri deneyiminde oyunlaştırmaya yatırım alma kararı almıştır.

Çözüm Tasarruf Finans şirketinde de Omega ismiyle kullanılan Motivist platformunda Takım Ol Çözüm Ol görevi sırasında, aynı özellikteki bir önceki ay tarihlerine oranla %67 satış tutarı alanında artış gerçekleşmiştir.  

Owiwi

Pandemi döneminde özellikle İnsan Kaynakları departmanları da başta işe alım süreci olmak üzere tüm süreçlerini dijitalleştirmek zorunda kalmıştır.
Owiwi,  oyunlaştırma stratejisi ile özellikle işe alım süreçlerinde kullanılabilecek olup, doğru adayı bulmamızı sağlayan Atina kökenli işe alım yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Adayların başkalarıyla etkiletişim kurma yeteneğini, iş performansını, zaman yönetimi, takım çalışması konusunda yetkinliklerini, problem çözme, liderlik, öğrenme çevikliği gibi yetkinlikleri belirlememizde gizli bir değerlendirme yöntemi olarak sunulmaktadır.

Owiwi'de hesap verilebilirlik, uyum sağlama, karar verme, değişime açık olma, dürüstlük, öğrenme çevikliği, takım çalışması, dayanıklılık,  karar verme yetkinlikleri önce değerlendiriliyor ve karakteristik özelliklere göre sıralanmaktadır. Sonrasında belirlenen yetkinlikler değerlendirme süreçlerine göre mülakat soruları ile adaylara doğru soruyu sormanızı sağlamaktadır.

Akbank Nabız

Aksigorta, Nabız uygulaması ile şirket genelinde geri bildirim kültürünü yaygınlaştırmayı, çalışanlar arasındaki etkileşimi artırmayı ve sürekli gelişim için bir altyapı hazırlamayı amaçlamıştır. Ayrıca yenilenen şirket değerlerini çalışanlara daha hızlı bir şekilde benimsetebilmeyi ve anlık ödüllendirme ile çalışanların nabzını yüksek tutmak hedeflenmiştir. Hedef kitleye özel bir performans tasarımı sunmak için platformun özgünlüğünü, yerel bileşenlerle buluşturmuştur. Geçmişteki davranış anketleri ve performans değerlendirme analizlerinden faydalanarak çalışanların doğru geri bildirimleri, daha hızlı bir şekilde verebilmelerini sağlanmıştır. 

Geliştirilen mobil uygulama ile ilk yılda 16.000’in üzerine geri bildirim verilmiş, 300.000’e yakın puan toplanarak 700’den fazla ödül dağıtılmıştır. Ayrıca Nabız uygulamasından düzenli olarak yürütülen anket çalışmaları ile yaklaşık 3000 cevap alınmış; böylece çalışanların nabzı sürekli olarak takip edilmiştir. Oyunlaştırılarak sunulan anlık geri bildirim ve ödüllendirme mekanizması, tüm çalışanlar tarafından sevilmiş; çalışan bağlılığı anket sonuçlarına da pozitif olarak yansımıştır. 

Twing

YGA tarafından gençlere yönelik geliştirilen Twing uygulaması çocukların kendi projelerini paylaşabilecekleri, birlikte öğrenebilecekleri ve ilham alabilecekleri bir dijital sınıf uygulamasıdır.  Uygulamalı aktiviteler, bilimsel deneyler ve robotik ile deneyerek öğretir.  Bilime karşı merak uyandırır ve hayal gücünü geliştirir. Twing, keşfetme dürtüsü, yaratıcılık ve hayalgücü, öğrenme ve geliştirme olmak üzere üç yapı taşı üzerine oturtulmuştur.

Fikir Değirmeni Kampüs

Yine bir gençlere yönelik eğitim platformu olan Fikir Değirmeni Kampüs, Türkiye’nin ilk bilim odaklı Online Çocuk Girişimcilik Eğitim Platformu’dur. Hikayeleştirilmiş eğitim içeriği ile 8 – 13 yaş aralığındaki çocuklara fikir geliştirme, iş geliştirme, yazılım, maker eğitimi gibi birçok alanda eğitim vererek geleceğin girişimcileri yetiştirilmektedir. Eğitimler eğitim uzmanları tarafından geliştirilen kuklalar tarafından verilmektedir. Verilen eğitimlerle, çocukların hayallerini hayata geçirme imkânı sağlanmaktadır.

Şimdiye kadar ki süreçte 5000 üzeri öğrenciye "Girişimcilik Semineri" verilmiş ve 2000 üzeri öğrenciye "Girişimcilik Kampı" düzenlenmiştir. Çok yeni bir platform olmasına rağmen; sistemi kullanan 786 öğrenci bulunmakta ve bu rakamlar üzerine ekleyerek devam etmektedir.

Welbees

Pandemi döneminde özellikle getirilen kısıtlamalarla evlerde geçen hareketsiz sürelerde de artış olmasıyla sağlık alanı da ön plana çıkmıştır. İyi olma olarak Türkçeye çevrilebilecek “Wellness” alanında da birçok girişim hayata geçmiştir. Bunlardan en önemlisi kurumlara da bu hizmeti oyunlaştırma tabanlı veren “Welbees” uygulamasıdır.


Wellbees, sürdürülebilir bir "iyi yaşam" programı kapsamında uzman desteği, meydan okumalar, içerikler, seminerler ve etkinlikleri kuruma özel dijital bir platformda sunmaktadır. Program, kişilerin kendi potansiyellerine ulaşırken aynı zamanda birbirlerini destekledikleri harika bir deneyime dönüştürmüştür. Wellbees yapılan oyunlaştırma sayesinde çalışanlara %82,02 oranında sağlıklı alışkanlıklar kazandırarak çalışanları %89,8 oranında daha değerli hissettirmiş ve bağlılıklarını arttırmıştır. Oyunlaştırma öncesinde kullanıcıların meydan okuma ve etkinlik oluşturma sayıları ortalama 70 iken sonrasında ortalama 250'nin üzerine çıkmış ve artmaya devam etmektedir.  Bu uygulama şu anda 15 kurumda, 20 binin üzerinde çalışana ulaşmaktadır.

Sanal Koşu (Virtual Run) 

Özellikle dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan COVID-19 salgını sonrasında gelen kısıtlamalar ile birlikte hızlıca hayatımıza giren sanal ortamlar spor alanını da etkilemiş durumda. Dışarı çıkıp açık havada toplu koşu yapamayan koşucuların istedikleri yerde, tek başlarına fiziksel olarak gerçekten koşarken, sanal bir yarışta yarışabilmelerini sağlayan teknolojik alt yapının genel adı oldu sanal koşu. Koşucular her ne kadar fiziksel olarak bir araya gelemeselerde sanal olarak yarışmaya ve o rekabet duygusun bu uygulama ile yaşamaya devam ettiler.

HelpSteps

Son olarak HelpSteps uygulaması, giderek hareketsizleşen hayatımızı daha hareketli ve daha sağlıklı hale getirmeyi amaçlayan, ve kurguladığı alt yapısıyla da kullanıcıları bu amaçta motive eden bir sağlık ve sağduyu uygulaması olarak karşımıza çıkıyor.  HelpSteps uygulaması size günlük attığınız adımlarınızı kazanca çevirme ve bu kazanç ile sosyal sorumluluk projelerine bağış yapabilme imkanı sunuyor. 

Salgın, Marka Sadakatinin Olmadığını Gösterdi
Salgın, Marka Sadakatinin Olmadığını Gösterdi

Pandemi dönemi aslında hepimize, takıntılı bir şekilde bir markaya bağlı olanlar dışında, marka bağlılığının çok az olduğunu gösterdi. Nisan ayında, Pittsburg yakınlarında oturan 93 yaşındaki İngiliz Olive Veronesi, karantinada kalırken […]

comment 0
share
Etiketler
featured gündem postmodern postmodernizim seth godin starbucks
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön