Pokémon Go'nun yaratıcı şirketi Niantic'in 'gerçek dünya metaverse' vizyonu

Meta verinin sanal dünyaya değil de gerçek dünyaya ait olduğu konusunda ısrar eden Niantic, insanları dışarı çıkmaya ve deneyimlerini geliştirmek için markanın AR teknolojisini kullanmaya teşvik eden iki dakikalık bir film yayınladı.

Bu film ile birlikte, Pokémon Go'nun yaratıcısı Niantic, kendi mobil oyunları için dahili olarak geliştirdiği araç ve teknolojileri kullanarak uygulama üreticilerinin artırılmış gerçeklik ürünleri oluşturmasına yardımcı olmak için tasarlanmış yazılım geliştirme platformu Lightship'i piyasaya sürdü. CEO John Hanke, Lightship adlı platformun "dijital ve gerçek dünyayı bir araya getirmek için gerekli parçalar etrafında inşa edildiğini" söylüyor.

Şimdiye kadarki en başarılı mobil oyunlardan biri olan Pokémon Go'yu yaratmasıyla tanınan Niantic'in CEO'su John Hanke, insanların gerçeklikten kaçmak için metaverse'yi kullanacakları bu şirketlerden distopik bir vizyon olarak gördüğü şeyi hedef alıyor. “Meet You Out There", tüketicilere Niantic'in teknolojisinin gerçekliği artırabileceğini, AR yetenekleri ve platformlarını gerçek dünya deneyimleriyle birleştirebileceğini göstermeyi amaçlıyor. İnsanların video oyun kumandalarını bırakıp dışarı çıkıp Niantic'in teknolojisinin yardımıyla birbirleriyle ve dünyayla bağlantı kurduklarını gösteren iki dakikalık film bu vizyonun başlığını taşıyor.

https://youtu.be/HljcLVXAxAU

Niantic “Bir toplum olarak, dünyanın bilim kurgu kahramanlarını sanal bir dünyaya kaçmaya iten türden bir yere dönüşmemesini umabiliriz - ya da bunun olmaması için çalışabiliriz. Niantic'te biz ikincisini seçiyoruz. Artırılmış gerçekliğin 'gerçekliğine' eğilmek için teknolojiyi kullanabileceğimize inanıyoruz - kendimiz dahil herkesi ayağa kalkmaya, dışarı çıkmaya ve insanlarla ve çevremizdeki dünyayla bağlantı kurmaya teşvik ediyoruz. Biz insanlar bunu yapmak için doğduk, iki milyon yıllık insan evriminin sonucu ve sonuç olarak bizi en mutlu eden şeyler bunlar. Teknoloji, bu temel insan deneyimlerini daha iyi hale getirmek için kullanılmalıdır - onların yerini almak için değil.” şeklinde de konuya açıklık getirecek bir açıklamada bulundu.

Niantic, gelecek yıl için Lightship için büyük bir güncelleme planlıyor ve Hanke'nin AR gözlükleri için “görsel konumlandırma sistemi” dediği şeyi inşa ediyor. Görsel konumlandırma sistemini kullanarak, kullanıcıların içinde ekranlar bulunan gözlükler ile gerçek dünyada tam olarak nerede olduklarını anlayabilecek ve bu da sanal nesnelerin (Pokemon Go’daki pokemonlar gibi) gerçek dünyaki konumlarına kalıcı olarak bağlı kalmasına olanak sağlayacak. Yani kullanıcının durumunu (etkileşimde oldukları sanal nesnelerle birlikte) senkronize etmek ve bu kullanıcıları ve nesneleri tam olarak fiziksel dünyaya bağlıyor. Niantic, yeni nesil AR gözlüklerini geliştirmek için Qualcomm ile birlikte çalışıyor . Meta da Ray-Ban akıllı gözlük işbirliği gibi daha az karmaşık tüketici ürünlerine ek olarak bir dizi deneysel VR ve AR donanım projesi üzerinde de çalışıyor .

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir