Pandemide Keşfedilenler: Impresso

Evet, artık ofislerimize döndük, normal hayatımıza geçtik ve her şeyi geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz, şeklinde cümleme giriş yapmayı çok isterdim; ancak sizler hemen önyargılarınızı gün yüzüne çıkarmadan ve şaşırmış herhalde demeden önce sözü yeniden ele alıp, üzülerek de olsa hatırlatmak isterim ki, bu sürece geçmemize daha uzunca bir zaman var gibi görünüyor.

Fakat bu durum arkada bıraktığımız dönemi değerlendirmemize engel değildir diye düşünüyorum. Korkarak da olsa kısa sürelerle evden çıkmaya başladığımız bu dönemde yakın geçmişe bakıp pandemi döneminde hepimizin en yakın arkadaşı olan Instagram'ı değerlendirmek istedim.

https://pazarlamasyon.com/instagramdan-tiktoka-rakip-olacak-yeni-video-ozelligi-reels/

Bildiğimiz Instagram, Facebook'un kız kardeşi, Whatsapp'ın ablası. Bu dönemde bir kısmımız sanata yönelip içimizdeki ressamı ortaya çıkardı, bir kısmımız kariyeri için online eğitimler alarak kendini geliştirdi şeklinde örnekleri uzun bir liste halinde sıralayabiliriz. Bana kalırsa tüm bunların yanında bu dönem ışığı hiç sönmeyen hatta tüm zamanların en parlak dönemini yaşayan şeylerin başında Instagram geldi.

Nice influencer'lar yaptıkları paylaşımlarla reklamını yaptıkları markanın sahibi konumuna erişmek üzereydi, kimi butikler göstermiş oldukları üstün performans ve bunun sonucunda sağladıkları müşteri memnuniyeti ile kendilerinden vazgeçemeyecek müşteriler yarattı, bazı markalar kargoların azizliğine uğrayıp uzun emekler sonucu yaratmış oldukları imajları zedeledi (üzücü; ama tüketici rolündeyken biraz zor insanlarız), aramızda ne kadar çok şef varmış, bunu marketlerde bir anda yok olan maya ve unların yanında Instagram hikayelerinde 1 saat bekleyip mayalanan hamurlardan da anlamış olduk.

https://pazarlamasyon.com/instagram-shop-turkiyeye-geliyor/

Tabii son olarak bazılarımızın içinden de yaptığımız paylaşımlarla minik influencer'lar çıktı. İşte tam da bu noktada ilgili dönem içinde evi temizleyip düzenledikten sonra hızını alamayıp Instagram takipçilerinin de tozunu alıp sayfa akışını düzenlerken hem hikayelerin hem de akışın daha düzenli olmasını sağlayacak bir uygulama keşfettim. Sonuçta uzunca bir süre bizlere aktarılan kişisel marka konusu bir noktada hak ettiği değeri bulmalıydı.

Bahsetmiş olduğum uygulamanın adı Impresso! Fotoğraflarımı, videolarımı çekiyorum, istediğim gibi sunamıyorum ya da istediğim etkileşimi alamıyorum diyorsanız, paylaşımlarınızı bu yönde destekleyecek güzel bir uygulama önerisi olabileceği düşüncesindeyim.

Daha önce duymuş olanlarınız mutlaka vardır. Pixery tarafından 2018 yılında kullanıma sunulmuş olan Impresso için şirket kullanım amacını ise şöyle açıklıyor: Sosyal medyada rahatlıkla reklam videosu yapabilmeyi sağlamak. Diğer uygulamaların aksine deyim yerindeyse "kullanıcı dostu" kavramını sonuna kadar hak ediyor. Uygulamaya giriş yaptığınızda daha önce bu gibi uygulamalarla hiç ilgilenmemiş olsanız bile sade ve yalnızca içerik üretmenize odaklanan ana sayfa ile çeşitli kategoriler altında sizlere farklı proje örnekleri sunuyor.

Hikaye için üreteceğiniz içeriklere ek olarak Instagram akışınız içerisine de içerik üretebilmeniz için bir bölüm de bulunuyor. Pro seçeneği ile daha profesyonel ve daha çeşitli içerik yapma olanağı tanısalar ve bu seçeneği 7 gün ücretsiz olarak sunsalar da içeriğinde yer alan ve kendi fotoğraflarınız ile kişiselleştirebileceğiniz şablonlar Pro seçeneği ile devam etmeseniz dahi bu şekilde bile kendi markanızı yönetebilmeniz için yeterli düzeyde seçenekler sunacaktır.

Uygulamaya girdiğinizde istediğiniz başlık altından taslak şablonu seçiyorsunuz. Sonrasında cihazınızdan ekleyeceğiniz kişisel fotoğraflarınız için bu şablonları tasarlayıp dilerseniz de mevcut haliyle kullanıp story için profesyonele yakın içerikler oluşturabiliyorsunuz.

Unutmadan, denemek isteyenler için uygulama şu an için yalnızca App Store’dan indirilebiliyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir