• Pazarlamasyon TV
  • Pazarlamasyon Dergi
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Pazarlamasyon Dergi
  • Kariyer
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

Pandemi, Kadınların Online Alışveriş Alışkanlıklarını Değiştirdi

Pazarlamasyon / 21 Ağustos 2020
facebook twitter

Pandemi döneminde çalışan kadınların online alışveriş alışkanlıklarında önemli değişiklikler olduğu belirlendi. Pandemi öncesi giyim ve kozmetik ağırlıklı alışveriş yapan kadınların sepetleri, son 5-6 aydır ağırlıklı olarak gıda ve temel ihtiyaç maddeleri ile doluyor. Türkiye’nin ilk para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com, çalışan kadınların online alışveriş eğilimlerini belirlemek amacıyla anket düzenledi.

Ankete göre, çalışan kadınlar, bugüne kadar öğle tatili ya da mesaide zaman ayırdıkları online alışverişi artık eve de taşımaya başladı. Önceki dönemde, her 10 kadından üçü sanal mağazalarda gezinmek için akşam saatlerini tercih ederken, son ankete göre, her 10 kadından altısı 20.00 – 23.00 saatleri arasında, dijital vitrinlerde turluyor.

Akşam sanal mağaza gezen kadınların dördü alışverişini de aynı saatlerde sonlandırırken, ikisi satın alma aşaması için gündüz mesai saatlerini ya da öğle tatilini tercih ediyor. Kadınlar artık pazar günleri hariç haftanın her günü internetten alışveriş yapıyor. Eskiden çalışan kadınlar ağırlıklı olarak çarşamba ve perşembe günleri, hafta sonu tatiline yönelik online alışverişler yapıyordu.

Avantajix.com’un pandemi öncesi anketlerinde çalışan kadınların yüzde 42’sinin internetten giyim eşyası aldığı, ayakkkabı, çanta ve kozmetiğin de diğer önemli alışveriş kalemleri olduğu belirlenmişti. Son ankette ise gıda ve çocuk bezi, temizlik ürünleri gibi temel ihtiyaç malzemeleri toplam alışverişlerin yüzde 55’ini oluşturduğu ortaya çıktı. Giyecek, kozmetik, kişisel bakım, hobi, kitap alışveriş sepetini dolduran diğer ürünler arasında yer aldı.

Pandemi öncesi 150 TL olan çalışan kadınların alışveriş sepetlerinin ortalaması, son aylarda 250 TL’ye yükseldi. Ankete göre, çalışan kadınların pandemi döneminde de fazla değişmeyen diğer online alışveriş alışkanlıkları şöyle:

· Sosyal medyadaki reklamlar ve e-posta bildirimleri, erkeklere göre kadınların alışverişinde daha etkili oluyor.

· Fırsat sitelerini ve kampanyaları erkeklerden daha fazla takip ediyorlar.

· İnce eleyip sık dokuduklarından, satın almaya karar verdikleri ürünlerde bile alışverişe başlayıp sonlandırmaları 15-20 dakikayı buluyor. Erkeklerde bu süre 7-8 dakika oluyor.

· Markaları sosyal ağlarda daha fazla tavsiye ediyorlar.· İade süresini sonuna kadar kullanmayı tercih ediyorlar.

Uzaktan Çalışanların %60’ı, Büyük Şehirlerden Kaçmak İstiyor
Uzaktan Çalışanların %60’ı, Büyük Şehirlerden Kaçmak İstiyor

COVID-19 salgını, birçok alanda olduğu gibi iş dünyasında da dengeleri değiştirdi. “Yeni normal” kavramına alıştığımız şu zamanlarda sosyal izolasyon önlemleri kapsamında dünya çapında binlerce şirket uzaktan çalışma modelini deneyimledi. Microsoft, […]

comment 0
share
Etiketler
araştırma online alışveriş

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şirketlerin %92’si, İnovasyonların Ortaya Çıkmadan Başarısız Olduğunu Düşünüyor

Pazarlamasyon / 16 Ekim 2020
facebook twitter
Şirketlerin %92’si, İnovasyonların Ortaya Çıkmadan Başarısız Olduğunu Düşünüyor

Şirketler tarafından geliştirilen yeni ürünler, pek çok kez başarısızlıkla sonuçlanabiliyor. Nintendo’nun sanal gerçeklik teknolojisini ilk kez kullandığı Virtual Boy oyun konsolu ve Nike FuelBand fitness cihazı buna örnek gösterilebilir. GE deneyiminin de gösterdiği üzere, dahili süreçlerin dönüşümü her zaman istenen sonuçları vermeyebiliyor.

Bununla birlikte halihazırda halka açık olarak başlatılan projelerin başarısızlığı buzdağının sadece görünen kısmını oluştuyor. İnovasyon süreçlerine dahil olan 53 üst düzey karar vericinin katıldığı Kaspersky araştırmasına göre, işletmelerdeki inovasyon liderlerinin %92'si projelerinin lansmandan önce başarısız olduğunu kabul ediyor.

https://pazarlamasyon.com/guclu-bir-gelecek-icin-inovasyon-sart/

Bununla birlikte Kaspersky tarafından yaptırılan bu araştırmaya göre, geliştirme aşaması, inovasyon yaşam döngüsünün en zorlayıcı aşamasına karşılık geliyor. Bu, kendi deneyimlerine dayanarak yanıt verenlerin üçte biri (%37) tarafından onaylandı.

Çoğu işletme için başarısız inovasyonun temel nedeni, katılımcıların beşte birinin (%19) net bir plana ve yapılanmaya sahip olmaması. Bu, değerli bir içgörüyü kârlı ve makul bir çözüme dönüştürmede, uygulama yeteneğinin, parlak bir fikir bulmak kadar önemli olduğu anlamına geliyor. Yol haritası oluşturulduktan sonra, rakip faaliyetlerine, pazar eğilimlerine ve sektördeki dalgalanmalara ayak uydurmak için onu düzenli olarak gözden geçirmek gerekiyor.

https://pazarlamasyon.com/inovasyonu-sirket-prensibiniz-yapmak-icin-kullanabileceginiz-iki-strateji/

Siber güvenlik, projelerin başarısız olmasının en önemli nedenleri arasında yer almıyor. Yine de sürecin başlarına bir bilgi güvenliği direktörü (CISO) dahil etmeyerek işletmelerin inovasyonlarının başarılı olmama olasılığını artırdığına dair ortak bir inanç var. Anketi cevaplayanların %55’i, bu görüşe katılıyor. Bunun nedeni, projelerde çok katmanlı siber güvenlik kurallarının uyarlanamaması ve katılımcıların yarıdan fazlasının (%60) şirketlerinde BT güvenlik politikasının inovasyonu engellediğine inanılması olarak ortaya çıkıyor.

Kaspersky İşletme Yöneticisi Alexander Moiseev, bu konu hakkında “Bir işletmenin yenilik yapması için risk alması ve bu süreçte bazı başarısızlıklara hazır olması gerekir. Gerçekten yeni bir şey ortaya koymak istediğinizde bunlar kaçınılmazdır. Bununla birlikte, ortaya çıkan bir teknolojinin veya ürünün sonuca ulaşmasını sağlamak için atılabilecek bazı pratik adımlar hala var. Siber güvenlik kurumsal bir engel olmak zorunda değildir, ancak projenin ayrılmaz bir parçası olmalıdır. Şirketiniz için bir sonraki teknolojik atılımı planlarken CISO'yu erkenden bu işe dahil ettiğinizden emin olun.” diyor.

Sanal Marketlerin Trafiği Dünya Genelinde Yüzde 251 Arttı
Sanal Marketlerin Trafiği Dünya Genelinde Yüzde 251 Arttı

Corona virüs günlerinde alışverişlerini markete gitmek yerine evden yapmayı tercih eden tüketiciler e-ticaret sitelerine akın etti. We Are Social raporuna göre, dünya genelinde sanal marketlerin trafiği yüzde 251 arttı. Deloitte’un […]

comment 0
share
Etiketler
araştırma online alışveriş

Tüketicilerin %64’ü Mağaza İçi Alışverişi Daha Güvenli Buluyor

Ayşe Göl / 09 Ekim 2020
facebook twitter
Tüketicilerin %64’ü Mağaza İçi Alışverişi Daha Güvenli Buluyor

Corona virüs alışveriş alışkanlıklarımızı kökten değiştirdi. E-ticaret farklı bir boyut kazanırken perakende satış noktaları birer birer kapandı. Bir Momentum araştırması, corona virüs salgınının başlangıcından itibaren marka algısının düşmeye başladığını ve tüketicilerin arkadaşlarıyla sosyalleşmeyi ve rahatça gezinerek alışveriş yapmayı özlediklerini ortaya koydu.

https://pazarlamasyon.com/tuketiciler-alisveristen-once-internette-arastirma-yapiyor/

Ağustos ayında ABD, İngiltere, Kanada, Meksika ve İspanya'daki 1000 tüketiciye pandemi sırasındaki perakende satışlarla ilgili düşünceleri hakkında anket yapıldı. Pek çok şirket corona virüs sırasında bir strateji belirleyip yardım etmeye çalışırken, alışveriş yapanlar hangi markanın ne yaptığını ayırt etmenin zor olduğunu ve hepsinin birbirine karıştığını söylüyor.

https://pazarlamasyon.com/sanal-ve-artirilmis-gerceklik-musterilerin-online-alisverise-daha-sicak-bakmalarini-sagliyor/

Ankete katılanların %78'i, çok bilinen ünlü markalara daha az sadık hissediyor ve iş görecek özel etiketli ürünleri daha fazla satın aldıklarını söylüyor. %64'ü mağaza içi alışverişin güvenli olduğunu düşünüyor ve %67'si güvenilmez teslimatlarla yaşadıkları sorunlardan dolayı dolandırılmış hissediyor, bu da mağazalara dönme isteğini artırıyor.

Momentum Worldwide'ın strateji direktörü Carly Johnson, "Bulduğumuz kışkırtıcı bir içgörü, alışveriş yapanların, alışveriş için daha çok kanallı bir yaklaşım benimsemelerine rağmen büyük çoğunluğun mağazada alışveriş yapmayı özlediğini ortaya koyuyor," dedi.

Video İzlerken Alışveriş Yapmayı Mümkün Kılan Platform: DroppTV
Video İzlerken Alışveriş Yapmayı Mümkün Kılan Platform: DroppTV

Perakende ve eğlence sektörleri her geçen gün birbirine daha bağlı hale gelirken, bu entegrasyon birçok iş birliğini de beraberinde getiriyor. Bunlardan biri de video yayın platformu DroppTV‘nin yeni girişimi. DroppTV, […]

comment 0
share
Etiketler
araştırma online alışveriş

Black Friday’de İşlem Hacmi %20 Arttı

Pazarlamasyon / 09 Aralık 2020
facebook twitter
Black Friday’de İşlem Hacmi %20 Arttı

Ekonominin çarklarını döndüren yılın en önemli ticari günlerinden biri olan bir Black Friday daha geride kaldı. Türkiye'de de “Efsane Kasım”, “Şahane Kasım”, “Efsane Cuma” gibi kampanyalarla, büyük e-ticaret sitelerinin öncülüğünde kasım ayı boyunca indirimli satışlar geçekleştirildi.

Tüm dünyada internet işletmeleri için yeni nesil ödeme yöntemlerini kesintisiz ve esnek şekilde sunan ödeme servis sağlayıcısı PaybyMe'nin verilerine göre, bu yıl işlem adetleri geçen yıla oranla yaklaşık %8 artarken, işlem hacmi ise %20 oranında büyüdü. Mastercard ve Visa kartlarının yanında yerli kart ödeme yöntemi TROY'un üzerinden geçen işlem adedi ise %208, işlem hacmi de %342 oranında arttı.

https://pazarlamasyon.com/black-fridayde-online-alisveris-rekoru-kirildi/

Ortalama İşlem Tutarı 240 TL

Kasım ayında kullanılan kart türlerine göre kredi kartı kullanımı %19, banka kartı kullanımı %13, prepaid kart kullanımı %207 artış gösterdi. Kredi kartı üzerinden gerçekleştirilen işlem adedi oranı %57 iken, banka kartından geçen işlem adeti oranı %41,5 (%1.5 Prepaid kart) oldu.

Bu dönemde işlem hacimleri karşılaştırıldığında ise kredi kartı ile daha yüksek işlemler gerçekleştiği, işlem hacminin %75,7'e çıktığı ve ortalama işlem tutarının 240 TL olduğu görüldü. Bu yıl indirimli ürünlerin en çok tercih edildiği ilk üç sektör sırasıyla elektronik ürünler, giyim ve ayakkabı ve sağlık ve kozmetik ürünleri oldu.

https://pazarlamasyon.com/turkiyede-e-ticaret-bir-yilda-2-milyon-yeni-musteri-kazandi/

“Ödeme Sektöründe Güvenilirlik ve Hız Önemli”

Dijital dünyanın günlük yaşama etkisinin küresel çapta her gün bir kat daha arttığını ve alışveriş alışkanlıkların da bu gelişime paralel olarak değişim göstermeye devam ettiğini söyleyen PaybyMe CEO'su Emre Gürsoy şunları ifade etti:

“Akıllı telefonların ve sosyal medyanın hayatımızın tam ortasına konumlanması, buna bağlı olarak yeni satış ve reklam kanallarının keşfedilmesi, online alışverişin artan popülaritesi ile ödeme sektöründe iki temel unsur öne çıkmaya başladı: güvenilirlik ve hız. PaybyMe olarak sektördeki 10'uncu yılımızda güvenilirlik ve hız kaslarımızı hem yurt içi hem de yurt dışında gerçekleştirdiğimiz projelerde kullanıyor, organizasyonlara sadece Türkiye ile sınırlı kalmayarak global pazarda ödeme alabilmeleri konusunda hizmet veriyoruz.”

https://pazarlamasyon.com/e-ticarette-cirolar-2-katina-cikti/

Geçen sene bu dönemde sadece Amerika'da %14 artışla rekor bir sayıya ulaşıldığını ve 189,6 milyon tüketicinin alışveriş yaptığını belirten Gürsoy, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Türkiye ödeme pazarı büyüklüğüne baktığımızda; komşu ve gelişen ülkeler arasında (Rusya, Polonya, Ukrayna, Romanya, Azerbaycan vb.) en fazla kart penetrasyonuna sahip ülke konumundayız. Vatandaşlarımız kişi başı neredeyse 3 karta (2,8) sahip. Bunun en büyük nedenleri arasında; gelişen banka ve ödeme sektörünün ve genç nüfuzun etkisi var. Tüketicilerin günlük işlemler için kart kullanımları giderek artıyor. Kartla ödemelerin sayısı 2015-2019 yılları incelendiğinde; 3,8 milyardan, 6,5 milyara yükselerek yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) %14'e ulaştı.”

Mercedes-Benz, “Eve Araç Teslimatı” Hizmeti Başlattı
Mercedes-Benz, “Eve Araç Teslimatı” Hizmeti Başlattı

Corona virüs salgını, diğer pek çok sektör gibi otomotiv sektörünü de olumsuz etkiledi. Otomotiv şirketleri de bu sıkıntılı süreci en az kayıpla atlatmak ve bu süreçte faaliyetlerine devam edebilmek adına […]

comment 0
share
Etiketler
araştırma online alışveriş
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön