• Pazarlamasyon TV
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Trend Raporları
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

Mercedes-Benz, Logosunu Sosyal Mesafeye Uyarladı

Serdar Altan / 02 Nisan 2020
facebook twitter

Corona virüsü salgını sırasında sosyal mesafeyi korumanın önemine dikkat çekmek için bazı markalar, buna yönelik reklam kampanyalarını hayata geçirirlerken bazı markalar da logolarını değiştirdi. Bugüne kadar beş büyük marka, böyle bir girişimde bulundu. Bunlar; Audi, Coca-Cola, DHL, McDonald’s ve Volkswagen idi.

Sosyal Mesafenin Önemini Vurgulamak İçin Logosunu Değiştiren 5 Marka

Birkaç gün önce bu markalara Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz de dahil oldu. Diğer markalar; sosyal medya hesaplarından sosyal mesafenin önemine dikkat çeken paylaşımlar yaparak ya da videolar yayımlayarak logolarını değiştirdiklerini duyururlarken Mercedes-Benz, sessiz sedasız bir şekilde tüm sosyal medya hesaplarındaki logosunu güncellenmiş haliyle değiştirdi.

Alman otomotiv şirketinin sosyal mesafenin önemini vurgulayan güncel logosunda, halkanın içinde yer alan yıldızın halkaya değmediği ve yıldız ile halka arasında bir boşluk olduğu dikkati çekiyor.

Bununla birlikte Mercedes-Benz, dün akşam saatlerinde resmi Instagram hesabından #StayHome etiketini kullanarak çalışanlarının bugünlerde evde geçirdikleri zamanı nasıl değerlendirdiklerini ve neler yaptıklarını anlattıkları bir video da paylaştı.

View this post on Instagram

Greetings from the #MBfamily! 👋​ @janfrodeno, @marija.mauer, @marijkesmitt, ​@fabian_cancellara and @svenwassmer are trying to make the most out of this difficult time and share a glimpse into their current daily lives.​ #stayhome #flattenthecurve

A post shared by Mercedes-Benz (@mercedesbenz) on Apr 1, 2020 at 12:01pm PDT

Steve Jobs’tan Başarının 10 Altın Kuralı
Steve Jobs’tan Başarının 10 Altın Kuralı

O, yaptığı inovasyonlarla günümüz dünyasının şekillenmesinde önemli rol oynayan insanlardan biri. “Dijital Devrimin Babası” olarak nitelendirilen, kariyerine en dipten başlayıp zirveye çıkmayı becerebilen Steve Jobs, 2010 yılında 8 milyar dolarlık […]

comment 0
share
Etiketler
Corona virüs Corona Virüsü logo değişimi logo tasarımı Mercedes Benz

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Global Markanın “İnanç” Dolu Kuruluş Hikayeleri

Serdar Altan / 21 Eylül 2020
facebook twitter
4 Global Markanın “İnanç” Dolu Kuruluş Hikayeleri
  • Bu yazımızda sizlerle, bir dünya markası yaratmak için inancın ne kadar önemli bir unsur olduğuna dair kısa hikayeler paylaşacağız.
  • FedEx'in kurucusu Fred Smith, şirket iflasın eşiğindeyken şirketin kasasındaki son para olan 5 bin dolar ile Las Vegas'ta kumar oynadı ve 32 bin dolar kazanarak şirketi iflastan kurtardı.
  • Aslen traktör yapan bir çiftçi olan Ferruccio Lamborghini, Ferrari'nin kurucusu olan Enzo Ferrari ile Ferrari'nin debriyaj sorunu ile ilgili olarak konuşmaya gitti ve Enzo Ferrari'nin kendisini küçümsemesi sonrası, Ferrari'den daha iyi araba yapmaya karar verdi.
  • Harland David Sanders, KFC'yi kurmadan önce, satılan ürünlerden yüzde karşılığında tavuk tarifini restoranlara bedava olarak vermeyi teklif etti ve bu teklifi ilk kez kabul edilene kadar 1009 kez hayır cevabını aldı.
  • Honda'nın kurucusu Soichiro Honda'nın ilk şirketi olan Tōkai Seiki'nin üretim tesisleri, 1944 yılında ABD'nin gerçekleştirdiği bombalı saldırılarda yerle bir edildi.
  • İlgili Yazı: Modaya Yön Veren Markaların Evi Inditex Grup Nasıl Doğdu?

Küresel anlamda başarılı bir iş kurmak için birden fazla unsurun bir araya gelmesi gerekiyor. İyi bir fikir ve iyi bir ekip ise bu unsurların başında geliyor. Ancak bir iş kurarken bunlardan daha önemli olan bir şey varsa, o da inançtır. Günümüzdeki birçok global şirket, bir inanç doğrultusunda çalıştıkları için bu kadar büyük şirketler haline gelmeyi başardılar. Your Story isimli internet sitesi yayımladığı bir yazıda, tanınmış dört büyük şirketin kuruluşlarına dair kısa hikayelere yer verdi.

Fred Smith – Federal Express (FedEx)

Fred Smith, 1965 yılında Yale Üniversitesi'nde lisans öğrencisiydi. Bir ödev kapsamında, ABD'de malların taşınması sürecini araştıran bir ekonomi yazısı yazdı. Nakliyecilerin, ABD genelinde büyük paketleri taşıma konusunda kamyon veya yolcu uçaklarına bel bağladığını keşfetti. Bunun üzerine Smith daha verimli bir nakliyat fikri düşündü ve uçaklar aracılığıyla küçük ve temel öğeleri taşıyan bir şirketin nasıl daha iyi bir iş olabileceği hakkında bir son dakika yazısı yazdı. Fakat böyle bir şirketin nasıl yönetileceği hakkındaki ayrıntılara girmedi. Ödev olarak yazdığı bu yazı, ancak "C" notuna layık görüldü. Ödevinden çok iyi bir not alamamasına rağmen, Smith bu fikrinden vazgeçmedi ve 1971 yılında şirketi kurdu. Ancak şirketin kuruluşundan sonraki üç yıl içerisinde, Federal Express iflasın eşiğine geldi. Şirket, artan yakıt maliyetleri nedeniyle her ay 1 milyon dolar kaybediyordu ve şirketin kasasında sadece 5 bin dolar kalmıştı. Bunun üzerine Smith, daha fazla finansman için General Dynamics'ten destek almak adına son bir hamle yaptı. Ancak Smith'in bu talebi geri çevrildi. Çoğu sıradan insan bu noktada pes eder ve şirketi kapatırdı. Ancak Fred Smith bu sıradan insanlardan biri değildi. Daha sonra yaptığı şey ise kuşkusuz bir şirketin kurucusu tarafından yapılabilecek en cesur hareketti. Smith, Las Vegas'a uçtu ve o hafta sonu şirketin kalan sermayesi olan 5 bin dolarla Black Jack oynadı. Pazartesi günü, şirketin yönetimi için hoş bir sürpriz yaşandı. Federal Express'in banka hesabında 32 bin dolar vardı, bu da uçaklar için yakıt ayarlamak ve birkaç gün daha çalışmaya devam etmek için yeterliydi. Bu olaydan kısa bir süre sonra şirket, sermayesinde önemli miktarlarda artış sağlamayı başardı. Bugün ise Federal Express, 220'den fazla ülke ve bölgede faaliyet gösteren ve yıllık cirosu 45 milyar dolar olan küresel bir şirkettir.

Ferruccio Lamborghini – Lamborghini

Ferruccio Lamborghini, aslen traktör yapan bir çiftçiydi. İşi çok başarılıydı ve İtalya'daki en zengin kişilerden biriydi. Ferruccio Lamborghini'nin sahip olduğu süper otomobiller arasında bir de Ferrari bulunuyordu ve bu Ferrari, ona sürekli sıkıntı yaşatıyordu. Bir tamirci olarak sorunu çözmeye çalıştı ve Ferrari'nin traktörlerinden birinde kullanılanla aynı debriyaja sahip olduğunu fark etti. Ferruccio Lamborghini, yaşadığı bu sorunla ilgili olarak şunları söylüyordu: "Bütün Ferrarilerimin debriyaj problemleri vardı. Normal bir şekilde sürdüğünüzde, her şey yolundaydı. Ama biraz zorladığınızda, debriyaj hızlanma altında kayıyordu." Ferruccio, düzenli olarak debriyajın yeniden yapılması ya da yenilenmesi için servise gidiyordu ve her defasında araç birkaç saatliğine götürülüyordu ve de araç tamir edilirken Ferruccio'nun izlemesine izin verilmiyordu. Ferrari'nin debriyajıyla ilgili sorun asla çözümlenmedi. Bu yüzden Ferruccio Lamborghini, Enzo Ferrari ile konuşmaya karar verdi. Ancak Ferruccio, onu çok uzun bir süre beklemek zorunda kaldı. Yine de sonunda Ferrucio, Enzo Ferrari ile konuşmayı başarabildi. Bu konuşma sırasında Ferruccio, "Ferrari, senin arabaların çöp!" dedi. Bunun üzerine Enzo Ferrari çok öfkelendi ve "Lamborghini, bir traktörü sürebiliyor olabilirsin, ama bir Ferrari'yi asla düzgün bir şekilde kullanamayacaksın." şeklinde karşılık verdi. İşte Ferruccio Lamborghini'nin mükemmel bir araba yapmaya karar verdiği an buydu. Sonuç olarak Enzo Ferrari'nin bu küstahlığı, dünyanın en iyi spor otomobil markalarından birinin ortaya çıkmasına ve Ferrari'nin sıkı bir rakip edinmesine neden oldu.

Harland David Sanders – KFC

Colonel Sanders (Albay Sanders) olarak tanınan KFC'nin kurucusu Harland David Sanders, 65 yaşındayken ilk sosyal güvenlik kontrolünü 99 dolar olarak aldı. Küçük bir eve ve külüstür bir arabaya sahipti ve beş parasızdı. Bazı şeylerin değişmesi gerektiğine karar verdi. Arkadaşları onun tavuk tarifini çok severdi ve bunun sahip olduğu tek yeni fikir olduğu gerçeğinden yola çıkarak bu fikir üzerinden hareket etmeye karar verdi. Bunun üzerine Harland David Sanders, Kentucky'den ayrıldı ve fikrini satmak için ABD'nin farklı eyaletlerine seyahat etmeye başladı. Restoran sahiplerine, insanların sevdiği bir tavuk tarifi olduğunu söyledi ve satılan ürünlerden küçük bir yüzde karşılığında tarifini bedavaya vermek için hazırdı. Onun bu teklifi 1000'den fazla defa reddedildi, ama o pes etmedi. Tam sayı vermek gerekirse, teklifi ilk kez kabul edilmeden önce 1009 kez hayır cevabını aldı. Harland David Sanders, bu ısrarı sayesinde dünyanın en büyük fast food restoran zincirlerinden biri olan KFC'yi kurdu ve tüm dünyanın yeme alışkanlıklarını değiştirdi.

Soichiro Honda – Honda Motor Company

Soichiro Honda bir tamirhanede çalışan bir tamirciydi ve işi, arabaları yarışlara hazırlamaktı. Honda, 1937 yılında, bir piston yayı üreticisi olan Tōkai Seiki'yi kurdu. Bu şirket, Toyota'ya piston yayları tedarik etmek için bir sözleşme elde etti. Ancak kısa bir süre sonra, ürünlerin düşük kalitesinden dolayı bu sözleşmeyi kaybetti. Daha sonra Soichiro Honda, Toyota'nın kalite kontrol süreçlerini daha iyi anlamak için zaman ayırdı ve 1941 yılı itibarıyla Honda, Toyota için kabul edilebilir piston yaylarını seri olarak üretebiliyordu. Bir süre sonra Toyota, Honda'nın şirketinden %40 oranında bir hisse satın aldı. Ancak Soichiro Honda, bu süreçte başkan pozisyonundan kıdemli genel müdür pozisyonuna indirildi. Tōkai Seiki'nin üretim tesisleri, 1944 yılında ABD'nin gerçekleştirdiği bombalı saldırılarda yerle bir edildi. Bunun üzerine Honda, şirketin kurtarılabilir kalıntılarını Toyota'ya sattı ve buradan elde ettiği geliri Ekim 1946'da Honda Teknik Araştırma Enstitüsü'nü kurmak için kullandı. Honda, 172 metrekarelik bir kulübede, 12 kişilik bir kadroyla çalıştı. Tohatsu motorlarının kendi kopyalarını meydana getirerek uydurma, motorlu bisikletler yaptılar ve sattılar. Aynı zamanda geliştirdikleri bu motorları, bisikletlerine takmaları için insanlara pazarladılar. Honda Motor Company kısa bir süre içerisinde büyüdü ve 1964 yılı itibarıyla dünyanın en büyük motosiklet üreticisi oldu. Daha sonra Honda, mini kamyonet ve sonunda da otomobil pazarına giriş yaptı. Bugün itibarıyla ise şirket, Toyota için ciddi bir rakip konumunda.
Microsoft, Çalışanlarına Ekim Ayına Kadar “Evden Çalışma” İzni Verdi
Microsoft, Çalışanlarına Ekim Ayına Kadar “Evden Çalışma” İzni Verdi

Microsoft’un ABD’deki ofisleri, hükümetin uygulamaya koyduğu sokağa çıkma yasağı nedeniyle mart ayından bu yana kapalı ve bu nedenle çalışanlar, evlerinden çalışıyorlar. Görünen o ki, önümüzdeki haftalarda bu sokağa çıkma yasağı […]

comment 0
share
Etiketler
Corona virüs Corona Virüsü logo değişimi logo tasarımı Mercedes Benz

Corona Virüs Krizine Karşı Şirketlerin Alabilecekleri 7 Önlem

Serdar Altan / 20 Mart 2020
facebook twitter
Corona Virüs Krizine Karşı Şirketlerin Alabilecekleri 7 Önlem

Hiç şüphesiz corona virüsü salgını, ülkelerin ekonomilerine zarar verdi ve vermeye de devam ediyor. Bazı ülkelerde olağanüstü hal ilan edilmesi ve bazı ülkelerde de insanların salgının yayılmasını önlemek amacıyla evlerine kapanmaları, başta ulaşım ve turizm sektörleri olmak üzere pek çok sektörde işlerin neredeyse durma noktasına gelmesine neden oldu.

Tüm bu olumsuz tabloya rağmen, şirketler corona virüsü salgınına karşı tamamen savunmasız değiller. Küresel yönetim danışmanlığı firması McKinsey tarafından 16 Mart'ta yayımlanan yeni bir araştırma, salgına ilişkin mevcut bakış açılarını ve her şekil ve büyüklükteki işletmelerin kendilerini uzun vadeli ekonomik hasardan korumak için hangi adımları atabileceklerini özetliyor. World Economic Forum'un aktardığı habere göre, McKinsey'nin raporunda alınması önerilen 7 önlem şunlar:

1. Çalışanlarınızı Koruyun

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ve Dünya Sağlık Örgütü kılavuzlarını sık sık güncelliyorlar. Şirketler, çalışanlarının bu kılavuzlardan haberdar olduklarından ve bunlara uyduklarından emin olmalılar.

https://pazarlamasyon.com/turkiyede-magazalarini-kapatan-marka-sayisi-70i-gecti/

2. Çok İşlevli Bir Müdahale Ekibi Oluşturun

Şirketler, çalışanların ve müşterilerin sağlığını ve güvenliğini en üst düzeye çıkaran basit ama iyi yönetilen bir dizi süreci sağlamak için özel bir ekip kurmalılar. Bu ekip, bir CEO veya benzer bir üst düzeyden biri tarafından yönetilmelidir. Ekibin odak noktası, beş ayrı iş akışına ayrılmalıdır:

  • Çalışan yönetimi ve refahı
  • Finansal stres testi ve acil durum planlaması
  • Tedarik zinciri gözetimi
  • Pazarlama ve satış
  • Diğer işler

Bu iş akışlarının her biri için 48 saatlik ve bir haftalık aralıklarla özel hedefler belirtilmelidir. Sürekli olarak altı hafta ileriye dönük olaylar ve kilometre taşları takvimiyle minimum uygulanabilir ürünler oluşturulmalıdır.

3. Stresi Test Edin, Likidite Sağlayın ve Acil Durum Planı Yapın

Senaryoları tanımlamak zor olabilir, ancak şirketlere gelir ve maliyeti etkileyecek tetikleyici değişkenleri belirlemeyi denemeleri önerilir. Bu tetikleyiciler, daha sonra nakit akışının, kârın, zararın ve bilançoların modellenebilmesi için belirlenen senaryolara uygulanabilir. Acil durum planları, daha sonra tasfiye, maliyet azaltma vb. yollarla portföy optimizasyonu gibi çeşitli sonuçlar için hazırlanabilir.

https://pazarlamasyon.com/bir-tasarimci-unlu-markalarin-logolarini-corona-salginina-uyarladi/

4. Tedarik Zincirini Stabilize Edin

Şirketler, tedarik zincirini derhal stabilize etmek için dikkatlerini ön rezervasyonlu demir yolu ve hava taşımacılığı kapasitesine çevirmeli ve satış sonrası stoğu bir köprü olarak kullanmaya dikkat etmelidirler. Bununla birlikte şirketler, daha uzun vadeli stabilizasyon için tüketici talebini daha kapsamlı bir şekilde planlamaya çalışmalı ve tedarik ağlarını daha esnek hale getirmelidirler.

5. Müşterilere Yakın Olun

Şirketlerin, müşterileri kısa vadede bağlantıda tutmak ve onların güvenlerini tazelemek için ortak bir çaba göstermeleri gerekecek. Envanter planlaması, indirimler ve özel teklifler, mevcut müşterileri teşvik etmeye yardımcı olacaktır. Daha uzun vadeli istikrar için firmalar, diğer pazar segmentlerini değerlendirmeye ve hedeflemeye başlamalılar ve büyüme fırsatlarını belirlemeliler.

https://pazarlamasyon.com/corona-virus-applein-disneyi-satin-almasini-saglayabilir-mi/

6. Masaüstü Uygulama Planlamasıyla Uğraşın

Araştırma, aynı zamanda müdahale ekibinin çeşitli senaryoları canlandırmak üzere düzenli olarak “masa üstü toplantılar” için bir araya gelmesini tavsiye ediyor. Müdahalenin farklı aşamaları için aktivasyon protokollerini tanımlayın. Kilit karar vericiler ve iş akışı sahipleri de tanımlanmalıdırlar.

7. Amacınızı Gösterin

Her şekil ve büyüklükteki şirketler, virüsün yayılmasını mümkün olduğunca frenleme çabalarını desteklemeye gayret etmelidirler. Belirli bir amaca sahip olmayı göstermek; çalışanlar, müşteriler ve daha geniş iş camiası için olumlu bir zincirleme etki yaratacaktır.

Yemek Çubuklarından Sürdürülebilir Mobilyaya
Yemek Çubuklarından Sürdürülebilir Mobilyaya

Gün geçtikçe sürdürülebilirliğe verilen önem artıyor. Markalar da bu kavramı baz alarak birçok kampanya hazırlıyorlar. Bunun dışında birçok insan da yaşam tarzlarıyla sürdürülebilirliği birleştiriyor. Kanada’da sürdürülebilirliği, yaratıcılığıyla farklı yorumlayan bir […]

comment 0
share
Etiketler
Corona virüs Corona Virüsü logo değişimi logo tasarımı Mercedes Benz

Tüketicilerin En Çok Güvendikleri Logo Stilleri

Serdar Altan / 15 Temmuz 2020
facebook twitter
Tüketicilerin En Çok Güvendikleri Logo Stilleri
  • Venngage, müşterilerin altı sektörde (mücevher perakendesi, eğitim, finansal hizmetler, hukuk bürosu, haber ya da medya ve teknoloji) en güvenilir bulduğu logo stillerini ortaya çıkarmak için online anket portalı SurveyMonkey ile iş birliği yaptı.
  • ABD'de ikamet eden 1000'in üzerinde yetişkinin dahil olduğu araştırmada, katılımcılara altı farklı stilde (ikon baskın, metin baskın, doldurulmuş, ana hat, yatay ve sadece ikon) her biri uydurma markalara ait olan birtakım logolar gösterildi ve kendilerine her bir marka için en çok ve en az hangi logo stillerine güvendikleri sorusu yöneltildi.
  • İlgili Yazı: 2019 İçin 6 Önemli Logo Tasarım Trendi

Geçtiğimiz yıl sizlerle paylaştığımız "Logolardaki Renklerin Psikolojik Yansımaları" başlık yazı serimizde, renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerinden, farklı renklerin farklı duyguları harekete geçirdiğinden ve markaların bütün bu etkenleri göz önünde bulundurarak logolarında kullanacakları renkleri nasıl dikkatli bir şekilde seçtiklerinden söz etmiştik. Bu yazımızda da tüketicilerin en çok güvendikleri logo stillerine yönelik olarak yapılan bir araştırma sonucunu sizlerle paylaşacağız.

https://pazarlamasyon.com/logolardaki-renklerin-psikolojik-yansimalari/

Design Taxi'nin paylaştığı habere göre, online infografik ve grafik tasarım aracı Venngage, müşterilerin altı sektörde (mücevher perakendesi, eğitim, finansal hizmetler, hukuk bürosu, haber ya da medya ve teknoloji) en güvenilir bulduğu logo stillerini ortaya çıkarmak için online anket portalı SurveyMonkey ile iş birliği yaptı. ABD'de ikamet eden 1000'in üzerinde yetişkinin dahil olduğu araştırmada, katılımcılara altı farklı stilde (ikon baskın, metin baskın, doldurulmuş, ana hat, yatay ve sadece ikon) her biri uydurma markalara ait olan birtakım logolar gösterildi ve kendilerine her bir marka için en çok ve en az hangi logo stillerine güvendikleri sorusu yöneltildi.

Mücevher Perakendesi

Mücevher perakendesi kategorisi için meydana getirilen logo stilleri arasından en çok güvenilen logo stili %23 oranla yatay stil olurken en az güvenilen logo stili ise %14 oranla ikon baskın stil oldu. Bununla birlikte tüketicilerin bu endüstrideki güvenilir bir logoyu tanımlamak için en çok kullandıkları üç kelime "modern, eğlenceli ve inovatif" oldu.

Eğitim

Eğitim kategorisi için meydana getirilen logo stilleri arasından en çok güvenilen logo stili %45 oranla ikon baskın stil olurken en az güvenilen logo stili ise %35 oranla doldurulmuş stil oldu. Bununla birlikte tüketicilerin bu endüstrideki güvenilir bir logoyu tanımlamak için en çok kullandıkları üç kelime "bilgili, profesyonel ve yardımsever" oldu.

Finansal Hizmetler

Finansal hizmetler kategorisi için meydana getirilen logo stilleri arasından en çok güvenilen logo stili %21 oranla ana hat stili olurken en az güvenilen logo stili ise %11 oranla yatay stil oldu. Bununla birlikte tüketicilerin bu endüstrideki güvenilir bir logoyu tanımlamak için en çok kullandıkları üç kelime "modern, sıkıcı ve profesyonel" oldu.

https://pazarlamasyon.com/bilerek-kusurlu-olarak-tasarlanan-3-bilindik-marka-logosu/

Hukuk Bürosu

Hukuk bürosu kategorisi için meydana getirilen logo stilleri arasından en çok güvenilen logo stili %48 oranla doldurulmuş stil olurken en az güvenilen logo stili ise %13 oranla sadece ikon stili oldu. Bununla birlikte tüketicilerin bu endüstrideki güvenilir bir logoyu tanımlamak için en çok kullandıkları üç kelime "profesyonel, geleneksel ve bilgili" oldu.

Haber / Medya

Haber ya da medya kategorisi için meydana getirilen logo stilleri arasından en çok güvenilen logo stili %25 oranla doldurulmuş stil olurken en az güvenilen logo stili ise %11 oranla sadece ikon stili oldu. Bununla birlikte tüketicilerin bu endüstrideki güvenilir bir logoyu tanımlamak için en çok kullandıkları üç kelime "modern, bilgili ve yardımsever" oldu.

Teknoloji

Teknoloji kategorisi için meydana getirilen logo stilleri arasından en çok güvenilen logo stili %35 oranla metin baskın stil olurken en az güvenilen logo stili ise %18 oranla sadece ikon stili oldu. Bununla birlikte tüketicilerin bu endüstrideki güvenilir bir logoyu tanımlamak için en çok kullandıkları üç kelime "modern, inovatif ve profesyonel" oldu.

Budweiser’ın Yeni Kıyafet Koleksiyonu: Budweiser Streetwear Co.
Budweiser’ın Yeni Kıyafet Koleksiyonu: Budweiser Streetwear Co.

Dünyanın en sevilen bira markası seçilen Budweiser, Covid-19 sürecinde Los Angeles’taki fabrikasında el dezenfektanı üreteceğini duyurmuş ve SeaPak iş birliği ile Freestore Foodbank‘a 100.000 porsiyon yemek bağışlamıştı. Sokak kültürünü kutlayan Budweiser Experiences, […]

comment 0
share
Etiketler
Corona virüs Corona Virüsü logo değişimi logo tasarımı Mercedes Benz
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön