Marketing Meetup'ın Geçmiş Konuşmalarından İlham Veren Seçkiler

Bu yıl Marketing Meetup'ın yedincisini, 21 Nisan'da Uniq İstanbul'da 'Fast Forward' teması ile gerçekleştireceğimizi sizlerle paylaşmıştık.

Her yıl bir önceki Marketing Meetup katılımcılarından aldığımız geri bildirimler ışığında, özenerek kurguladığımız içeriklerimizden en ilham verici olduğunu düşündüğümüz seçkileri sizler için derledik.

Bu yıl da birbirinden değerli konuşmacılarımız tecrübe ve deneyimleriyle Marketing Meetup katılımcılarına ilham verecek. Bu yılki programı görmek ve erken kayıt avantajından faydalanmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Şimdi gelin Marketing Meetup'ın geçmişinde kısa bir yolculuğa çıkalım ve katılımcılarımıza yeni bir pencere açan, ilham veren sözleri birlikte hatırlayalım.

Akan Abdula

Herkes şunu soruyor: 'Google nasıl çıktı?'. Cannes Festivali'ndeyken Eric Schmidt'i dinliyorum, şunu anlatıyor: 'Algoritmamızı öyle hazırladık ki normalde bir şeyi aradığınızda en çok istemeyeceğiniz şey yazım hatası yapmaktır. Dolayısıyla, bizim program bunu düzeltmeye başlayınca Google büyüdü'. Bu bir hata önleme ekonomisi ürünüdür. Bizim kendi üretimimizde, kendi pazarlamamızda her yerde hatalarımız var. Bunlara odaklanalım. Hata ekonomisine odaklanırsak tansiyonları buluruz. Tansiyon bulursak, fikir buluruz. Fikir bulursak, global markalar çıkartırız.

Erdem Aksakal

Türkiye'ye Sergen Yalçın gibi daha yetenekli bir futbol insanı gelmedi. Ama işine anlam katamadı. Aradığı anlamı bulamadığı için oradan oraya savruldu. Bir kişi bile Sergen'in yeteneğinden şüphe duymadı. Sadece yetenek yetmez. O işe bir anlam katmanız gerekiyor.

Arda Erdik

Uzun lafın kısası, gelecek hep gelecek. Ama insanın özü hiç değişmeyecek. İnsanın özü hep aynı. İnsan konfor istiyor. İnsan ünlü olmak istiyor. İnsan şöhret seviyor. İnsan, temel ihtiyaçlar hiyerarşisi içinde ilerlemek istiyor. İnsan aşık olmak istiyor. İnsan karşı cinsle ilişki kurmak istiyor. İnsan seks yapmak istiyor. Bunu fiziken de yapmak istiyor, VR gözlüğüyle de yapmak istiyor. Ama, insanın özü hiçbir zaman değişmiyor. İnsan özlü sözler yazmak istiyor. O özlü sözleri herkes okusun istiyor. Onu bir yerlere yazmak istiyor. Gelecek hep geliyor. Ama insanın özü değişmiyor.

Andria Zafirakou

Eğer öğretmenlerimizi desteklemezsek, onlara saygı duymazsak gelecek jenerasyonla ilgili endişelerim var. Her ülkenin geleceği sınıflarda bulunur. Bir ülkenin gelecek 20-30 yılda ne durumda olacağını merak ediyorsanız gidin ve yerel okulların durumuna bakın.

Olcayto Cengiz

Bir fikriniz olması lazım. Fikir çok önemlidir, 'Fikir kurşun geçirmez' veya 'Fikirler yenilmez. Fakat, şöyle bir şey vardır ki biz pazarlamacılar, reklamcılar ve kreatif şeylerle uğraşanlar bunu yaftalamayı çok severiz. 'Fikir! Ah, buldum!' gibi bir dünya yok ve bu yanılsamalardan da yola çıkar. Einstein'ın "Hayal gücü, bilgiden daha önemlidir.' sözü aslında bir çeviri hatasıdır. 'Imagination' aslında hayal gücü değildir, muhayyeldir. Muhayyel, bilgileri kafada birleştirmektir ve bu bir süreç işidir. Fikir dediğimiz şey bilgiden doğar.

Didier Rappaport

Herkes yapay zekayla ilgili konuşuyor ama yapay zekanın ne olduğunu sorduğunuzda çok az cevap alıyorsunuz. Yapay zeka iki şeyin birleşiminden gelir: Büyük miktarda veri ve muazzam derece veri işleme kapasitesi. Yapay zeka bundan başka bir şey değildir.

Kına Demirel

2000'lerde 12 saniye olan dikkat süresi şimdilerde 8,25 saniyeye düşmüş durumda. Bundan daha fazla dikkatini verebilen hayvan ırkları var dünyada. Ve biz pazarlamacılar 8 saniyede tüketicinin dikkatini çekebilmek için çabalıyor olacağız.

Shed Simove

BBC'ye Shinder'ı haber yapmalarını önerdiğimde bunun aptalca olduğunu söylediler. Daha sonra Shinder'ın marka tescilini aldım ve Tinder'ın uygulamayı engellemesini bekledim. Tinder uygulamayı engelleyince BBC bu sefer haberi yaptı. Bu küçük bir hile: kendinizi daha büyük bir balığa bağlarsanız gazeteciler bunu haber değeri olan bir konu olarak görür.

Mustafa Kabakçı

Reklamı izlerken mutlu olan tüketici yok ve reklamı keyifle izleyen tüketici çok nadirdir. Çünkü, tüketicinin reklam çıktığındaki kafasındaki görüş şöyle: 'Benim eğlencemin içine eden rahatsız edici içerik'. Böyle olunca, tüketiciye sizin markanızı ulaştırmanız oldukça zorlaşıyor. O yüzden, tüketiciyi böyle rahatsız eden bir içerik yaratıyorsanız; onu olabildiğince tüketicinin işine yarayan, tüketicinin hayatına değer katan bir içerik olmazı lazım. Ya da ne yaptığınızı iyi anlatan bir içerik olması lazım ki günün sonunda sizin markanızı tüketicinin hayatını iyileştirmesi gerekiyor.

Bu yıl ilham veren konuşmacıları canlı olarak dinlemek, 21 Nisan'da Uniq İstanbul'da gerçekleşecek olan Marketing Meetup Fast Forward hakkında daha fazla bilgi almak ve kaydolmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir