• Pazarlamasyon TV
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Trend Raporları
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

Marketing Meetup 2020’ye Yeni Konuşmacı: Tansu Yeğen

Cemre Üçhisarlı / 06 Ocak 2020
facebook twitter

Marketing Meetup’ın yedincisinin Fast Forward teması ile 21 Nisan 2020’de Uniq İstanbul’da gerçekleşeceğini sizlerle paylaşmıştık.

Marketing Meetup’ta Yaratıcılık Uzmanı Dave Birss, Mey|Diageo Turkey’in Genel Müdürü Levent Kömür ve Müzikal müşteri deneyimi konusunda danışmanlık veren Rockstar CX’in kurucusu James Dodkins ve 140Journos’un kurucularından Engin Önder‘in konuşmacı olarak sahne alacağını duyurmuştuk. Yeni konuşmacımız UiPath’de 30 ülkeden sorumlu, Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen.

Tansu Yeğen Kimdir?

1985 yılında Alman Lisesi’nden mezun olan Tansu Yeğen, 1989 yılında ise Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi ve sonrasında Marmara Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı yaptı.

Kariyeri birçok ödülle dolu olan Tansu Yeğen, 2008 yılında Stevie Awards tarafından Avrupa’da yılın CEO’su seçildi.

Genç Yönetici İş Adamları Derneği (GYİAD) tarafından 1998 yılında yapılan araştırmada “Türkiye’nin 50 başarılı iş adamı” arasında gösterilen Tansu Yeğen, Capital dergisinin 2001 ve 2002 yıllarında gerçekleştirdiği iki araştırmada ise “Türkiye’nin en iyi 25 pazarlama yöneticisi” arasında yer aldı.

Profesyonel çalışma hayatına 1991 yılında Digital Equipment’ta başlayan Tansu Yeğen, kariyerine 1994 yılında Hewlett Packard Türkiye’de Satış ve Pazarlama Müdürü olarak devam etti.

Yeğen, HP Türkiye’nin; PC, dizüstü bilgisayar ve sunucu bilgisayarları pazarında, birinci sırada konumlanmasında rol oynadı. 1998 yılında Microsoft Türkiye bünyesine Pazarlama Müdürü olarak katılan Tansu Yeğen, bu şirketteki görevine 1999 yılı itibariyle Genel Müdür Yardımcısı olarak sürdürdü.

Daha sonra sırasıyla Apple, Turkcell Ukrayna, Turkcell Avrupa ve IBM’de üst düzey yöneticilik yapan Yeğen, 2013 yılında Samsung Türkiye’ye başkan yardımcısı olarak atandı.

2018 Ağustos itibariyle UiPath’de 30 ülkeden sorumlu, Avrupa Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir.

Tansu Yeğen’i ve birbirinden değerli daha pek çok konuşmacıyı canlı olarak dinlemek istiyorsanız sizleri Marketing Meetup‘a bekliyoruz. Halihazırdaki erken bilet fırsatlarından yararlanmak için acele edin!

Yerli Oyun Şirketi Axell Studio, İlk Oyunları Back Streets’in Fragmanını Yayınladı
Yerli Oyun Şirketi Axell Studio, İlk Oyunları Back Streets’in Fragmanını Yayınladı

Pandemi sürecinde dijital içeriklere olan ilgi büyük artış gösterdi. 2021 yılında da oyun sektörü başta olmak üzere bu ilginin giderek artacağı ön görülüyor. Oyun stüdyosu sayıları incelendiğinde ise Avrupa’da Londra’dan […]

comment 0
share
Etiketler
featured

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Twitter, 2020 Hakkında Atılan Tweet’leri Reklam Panolarına Dönüştürdü

Ayşe Göl / 22 Aralık 2020
facebook twitter
Twitter, 2020 Hakkında Atılan Tweet’leri Reklam Panolarına Dönüştürdü

2020'de tüm dünyayı etkileyen corona virüs salgını dolayısıyla uzun süre ailemizden ve arkadaşlarımızdan ayrı kaldık, sosyal hayatımızı sınırladık; sinemaya, tiyatroya, konserlere gidemedik ve bir kafede oturup kahve içmek bile neredeyse imkansız hale geldi. Twitter, bütün bu yaşadıklarımızla ilgili attığımız tweet'leri reklam panolarına dönüştürmeye karar verdi.

https://pazarlamasyon.com/twitter-yeni-sesli-sohbet-ozelligini-test-ediyor/

Sosyal medya şirketi, bu yıl hissettiklerini mizah yoluyla tweetleyen kullanıcıların tweetlerini bir açık hava kampanyasına dönüştürdü. Sosyal medya devi, 2020 hakkında seçilebilecek 6 milyondan fazla tweet olduğunu söyledi.

"2020 bir insan olsaydı, eski sevgilim olurdu"

Twitter Pazarlama Direktörü Robin Tilotta yaptığı açıklamada, "Bu yıl olan her şeyin ışığında, insanların Twitter'a getirdiği mizahı güçlendirmekten heyecan duyuyoruz. Bunlar bizi birbirine bağlayan ve moralimizi yükselten tweetler, umarız 2020'nin sonunu kutlamak için bize katılırsınız." dedi.

"2021'in ilk kuralı. 2020 hakkında konuşma."

Sosyal medya platformu, dün New York, Los Angeles, Philadelphia, San Francisco ve Oakland'da reklam panoları ve duvar resimleri gibi açık hava reklamları yerleştirmeye başladı. Reklamlar, kullanıcıların ve sanatçı ve Twitter fenomeni Dionne Warwick gibi ünlülerin 2020 hakkında attığı tweetleri gösteriyor. Kampanya, 28 Aralık'a kadar 49 açık hava reklamında 24 tweet'i ön plana çıkarırken, gazete bayisi ve otobüs durağı yerleşimleri 31 Aralık'a kadar devam edecek.

"Bir fragman görmediğim sürece 2021'e girmiyorum"

Pizza Hut’tan Kapağında Langırt Masası Bulunan Pizza Kutuları
Pizza Hut’tan Kapağında Langırt Masası Bulunan Pizza Kutuları

Pizza Hut, Avrupa futbol sezonunu kutlamak ve eve tıkılıp kalmış taraftarların moralini yükseltmek için “langırt pizza kutusu” oluşturmak için reklam ajansı Ogilvy ile ortaklık kurdu. Pizza kutusu, kapağa entegre edilmiş […]

comment 0
share
Etiketler
featured

Marketing Meetup’ın Teaser Videosu Yayımlandı

Serdar Altan / 27 Ağustos 2020
facebook twitter
Marketing Meetup’ın Teaser Videosu Yayımlandı

Marketing Meetup’ın yedincisi Fast Forward teması ile 22 Eylül 2020’de online olarak gerçekleşecek. Birbirinden değerli konuşmacıların yer alacağı Marketing Meetup'ın gerçekleşmesine çok az bir süre kalırken etkinlik için hazırladığımız teaser videosunu da yayımladık.

https://youtu.be/f_AhLVMhF8c

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle bu yıl online olarak gerçekleştireceğimiz Marketing Meetup, bu yılki katılımcılar için çok farklı ve yeni normale uyum sağlama sürecinde hızlı bir dijital geçiş olacak. Fiziksel etkinliklerde olduğu gibi ana sahne, paralel sahneler, deneyim alanları ve atölyeler gibi eş zamanlı pek çok farklı etkinliğin olacağı online Marketing Meetup deneyimi katılımcılara normaldekinden daha verimli bir etkinlik deneyimi ve çok daha fazla etkileşim vadediyor.

https://pazarlamasyon.com/marketing-meetup-onlineda-katilimcilari-nasil-bir-deneyim-bekliyor/

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Marketing Meetup'ın konuşmacıları arasında alanında uzman olan çok önemli kişiler bulunuyor. Marketing Meetup Fast Forward’ın şimdiye kadar belli olan konuşmacıları arasında şu değerli isimler yer alıyor:

  • Huawei Tüketici İşlerinde Global Baş Marka Sorumlusu Andrew Garrihy
  • UiPath Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen
  • Mey|Diageo Turkey Genel Müdürü Levent Kömür
  • Rockstar CX kurucusu James Dodkins
  • Baymak CEO’su Ender Çolak
  • 140Journos’un kurucularından biri olan Engin Önder
  • Typeform Kreatif Direktörü Alex Antolino
Adidas, Çatısı Altındaki Reebok’ı Satıyor
Adidas, Çatısı Altındaki Reebok’ı Satıyor

Bildiğiniz üzere spor giyim sektörünün önemli isimlerinden biri olan Reebok, Adidas‘ın çatısı altında sektöre atılmıştı ve bu süreci başarılı bir şekilde yürütüyordu. Geçtiğimiz aylarda ise Adidas şaşırtan bir karar vererek […]

comment 0
share
Etiketler
featured

Yeni Bir Dünyaya Hazır Olun: “Amaç Ekonomisi Nedir?”

Şeyma Büyükdumlu / 26 Şubat 2021
facebook twitter
Yeni Bir Dünyaya Hazır Olun: “Amaç Ekonomisi Nedir?” Her yeni ekonomi modeli, bir önceki modelin üzerine inşa edilir. Binlerce yıl önce, çalışma kavramı ya da çalışan tanımlarının henüz yapılmadığı bir dönemde, insanların beslenme ihtiyacını karşılama isteğiyle ortaya çıkan Tarım Toplumu Ekonomisi; beraberinde bir iş alanı, çalışan ve işveren kavramlarını getirdi. Bu üç kavramın ortak paydası, en temel ihtiyaçlara hitap ettiğinden hayatta kalabilmek üzerine kuruluydu ve çalışanlardan beklenti güç ve dayanıklılık iken karşılığında sunulan değer beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarının giderilmesi oluyordu. Endüstriyel devrim ile birlikte fabrikaların ve şehirlerin yükselişi sonrasında iş tanımı yeniden şekillendi, üretimin gelişmesi beraberinde yaşam kalitesini yükseltti. Endüstriyel Ekonomi dahilinde, bir önceki ekonomik modeldeki işveren ve çalışan tanımlarının dinamikleri, verimlilik ve buna karşılık performansa göre şekillenen stabil bir getiri olarak şekillendi. Bilgisayarların evlere girmesi ve internet ile birlikte Bilgi Ekonomisi kavramı ortaya çıktı. Bilgiye erişimin kolaylaşması, bilginin derlenmesi ve analizi ile hammadde yerine insanın kendisi yeniliği ve zenginliği yaratacak bir değer haline geldi. Bu durum da beraberinde şirketlerin çalışanlarının yeteneklerini yükselterek, kuruma olan aidiyetlerini arttırmayı hedeflemesi ihtiyacını oluşturdu. Aaron Hurst tarafından ortaya konulan Amaç Ekonomisi, artık kurumların hedeflerinin yalnızca edilecek kar ve başarılı bir organizasyon şeması üzerine kurgulanamayacağını, gezegene ve insanlığa anlamlı bir gelişim sağlayabilecek, insan merkezli bir pazarın oluşturulmasının da hedeflerin arasında yer alması gerektiğini söylüyor. Buna bağlı olarak kendini ifade etme ve topluluk oluşturma arzusunun, Amaç Ekonomisinde yeni pazar fırsatları yaratacağını belirtiyor. Veri depolama ve yazılım geliştirmenin Bilgi Ekonomisi pazarlarından bazılarını oluşturması gibi, sürdürülebilir enerji ve kaynak paylaşımı gibi başlıklar da Amaç Ekonomi pazarları olarak ortaya çıkıyor. Organizasyonlar bu pazarlara hitap eden bir amaç ortaya koyup bu amaç uğruna kişilerin kendini geliştirebileceği ortamlar oluşturarak değer hissi yaratıyor ve bu durum kuruma ve çevreye aidiyet hissini beraberinde getiriyor. Bünyesindeki çalışanların amaçları ile ilgili kişisel farkındalığına katkı sağlayan ve bu amaçları ortak amaç haline getirebilen kurumlar, verimli ve optimize olabilmek için insanlık kavramını ürün ve servislerinin arkasına koyan kurumlara nazaran çok daha hızlı büyüyor. Çalışanların gözünden insanlık için kendi amaçlarıyla paralel bir amaç taşıyan ve bu doğrultuda ürün ve hizmetlerini şekillendiren kurumlar, daha çok saygı gören ve aidiyet hissi kurulabilecek kurumlar olarak görülecektir. Tüketicilerin gözüyle de ürüne ve hizmete verilen bedel, aynı zamanda ortak insani bir amaç barındırıyorsa ekstra bir olumlu tercih kriteri yaratabilecektir. Günümüz örneklerinden birine değinecek olursak, Tesla’nın kurucusu Elon Musk ve ekibi, önce lüks elektrikli otomobilleri satarak pazar için teknolojinin gelişimini hızlandırdı. Tesla’nın başarısı, elektrikli otomobiller için daha fazla umut yarattı ve araştırma ve geliştirmeye yatırımı teşvik etti. Musk’ın hedef kitle olarak belirlediği ilk müşterileri büyük ölçüde Silikon Vadisi’ndeydi ve girişim finansmanı ile bağlantılıydı. Bu yakınlık, nihayetinde pillere ve yenilenebilir enerjiye yatırımı artırdı. Elon Musk'ın sürdürülebilirlik, eşcinsel evlilik ve pro bono hizmetler gibi diğer sosyal değişikliklere odaklanarak elektrikli otomobil pazarına girmesi, beraberinde aynı amacı taşıyan veya bu amaca yönelik olumlu aksiyonlar almak isteyen insanlar ve kurumlar tarafından ortak bir ekonomi oluşturdu. İnsanlık ve evren için iyi amaçları merkezine alan kurumlar, oyunlaştırma mekaniklerini kullanarak bir kurum içi “akış” yaratıyor. Yu-kai Chou’nun ortaya koyduğu Octalysis Tasarımı’nın sekiz motivasyon adımlarından biri olan “Meaning” (Anlam), çalışanların kurumun ulvi amacının bir parçası olma ve yalnızca kendilerine değil, daha büyük bir kitleye fayda sağlamasını hedefleme motivasyonunu sağlıyor. Octalysis’in tepesi olan “Meaning” (Anlam), “Accomplishment” (Geliştirme ve Başarı) ve “Empowerment” (Yaratıcılığın ve Geri Bildirimin Güçlendirilmesi), içsel ve dışsal motivasyonları bir arada bünyesinde barındıran kuvvetli bir motivasyon türü olan Beyaz Şapka Motivasyonu’nu (White Hat Motivation) temsil eder. Kişilerin hayatlarının ve eylemlerinin dizginlerini sürekli elinde tuttuğu bir motivasyon olan bu tür, aynı zamanda amaçlarını sorgulamayı ve anlam arayışlarını da buna dahil etmesiyle Amaç Ekonomisi ilkeleri ile entegre hale geliyor. Amaç ekonomisi, günümüzde yeni yeni yer bulan bir kavram olarak yer alsa da iyi fikirlerin akışının, olumlu ve etkili hizmetlerin ve ürünlerin yaratılmasının ve nihayetinde dünyaya iyiliği yaymanın daha verimli bir yolu olarak sıklıkla önümüze çıkacak yeni bir trend olmaya hazır. Doğancan Sökmen- Gamfed Türkiye Oyunlaştırma Gönüllüsü Ercan Altuğ Yılmaz - Gamfed Türkiye Temsilcisi
ING Türkiye’nin İletişim Ortağı ÜNİTE Edelman
ING Türkiye’nin İletişim Ortağı ÜNİTE Edelman

“İleriyi Düşün – Think Forward” yaklaşımıyla, müşterilerinin özel ve iş hayatlarında her zaman bir adım önde olmalarını mümkün kılmayı hedefleyen ING Türkiye, itibar, lider iletişimi, PR, paydaş ilişkileri, kriz yönetimi […]

comment 0
share
Etiketler
featured
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön