EY'nin araştırmalarına göre, demografik değişimler dünya genelindeki iş gücü piyasasını derinden etkiliyor. Japonya'da 65 yaş ve üzerindeki nüfus oranı yüzde 30'a, AB ülkelerinde yüzde 22'ye, Güney Kore'de yüzde 18'e ve Çin'de yüzde 14'e ulaşmış durumda. Bu yaşlanma trendi, iş gücünde önemli değişimlere yol açarak, ekonomik yapıları ve iş gücü dinamiklerini yeniden şekillendiriyor.
Türkiye, dijitalleşme ve yapay zekanın etkisiyle hızla dönüşüyor. Araştırmalara göre, 2030'a kadar binlerce yeni meslek ortaya çıkacak ve iş gücünün bu dönüşüme hızla uyum sağlaması gerekecek. Teedo Genel Müdürü Selçuk Aytekin, “2030’da en büyük yetkinlik değişiminin %63 oranıyla teknoloji alanında gerçekleşmesi bekleniyor."
İrlanda reklamların insanları ne derecede etkilediğini ölçmek için yeni bir araştrma yaptı. Reklamlar bize ideal hayat stanartlarını mı dayatıyor yoksa bizim isteklerimiz mi reklamlarda gösteriliyor?
IKEA, yapay zekâ yardımıyla 2030 ve sonrasındaki ev yaşamını tasarlayarak, geleceğin evlerinde inovatif konseptleri müşterilerine sundu.
2022 yılını geride bırakırken ebebek CEO’su Halil Erdoğmuş ile markanın 2030 yılında 6 kıtada hizmet veren bir evren perakendecisi olma hedefini konuştuk.
Sürdürülebilirliği gezegen, insan ve refah boyutlarıyla ele alan BSH, gezegen başlığı altında atığı ve çevre kirliliğini en aza indirmek için çalışıyor. BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi Kurumsal İletişim Direktörü ve Sürdürülebilirlik Lideri Burçin Girit, “2030 hedefimiz tüm tesislerimizi yüzde 100 yeşil elektrikle çalışır hale getirmek” diyor.
McKinsey & Company, metaverse’ün mevcut durumunun ve sektör liderlerinin bu teknolojiyi yakalaması için dikkate alması gerekenlerin yer aldığı raporu yayınladı.
COVID-19 salgını ve alınan önlemler, sağlık sektörünün önemini ve salgın sonrası döneme sürdürülebilir, inovatif, uygun maliyetli ve hasta merkezli çözümlerle hazırlanma ihtiyacını en iyi şekilde göz[...]