LC Waikiki, Hatay Sörf Merkezi ile gençlere umut oluyor

LC Waikiki, Hatay Sörf Merkezi'ne verdiği desteği ve bu projeyle bölgedeki gençlere nasıl katkı sağladıklarını, LC Waikiki Müşteri İçgörüleri ve Pazarlama İletişiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sinem Akgül Yılmaz ile konuştuk. Yılmaz, “Hatay Sörf Merkezi projesinin sürdürülebilirliğini, onu tek seferlik bir girişimden çok, uzun vadeli bir sosyal dönüşüm aracı haline getirerek sağlamayı amaçlıyoruz.” diyor.

LC Waikiki, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle topluma değer katmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan büyük deprem felaketinin ardından, bölgedeki gençlerin ihtiyaçlarına odaklanan LC Waikiki, Hatay Sörf Merkezi’nin ana sponsoru oldu. Deprem sonrası yaşanan zorluklar nedeniyle sosyalleşme imkanlarından yoksun kalan gençlere yeni bir motivasyon kaynağı sunmayı hedefleyen Hatay Sörf Merkezi, gençlere eğlenebilecekleri ve özgüvenlerini geliştirebilecekleri bir alan sağlıyor. Proje, denizin iyileştirici gücünden faydalanarak bölge gençlerinin hayatına pozitif katkıda bulunmayı ve Hatay'a sörf odaklı bir turizm alanı kazandırmayı da hedefliyor. Hatay Sörf Merkezi projesinin detaylarını ve gelecek planlarını LC Waikiki Müşteri İçgörüleri ve Pazarlama İletişiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sinem Akgül Yılmaz paylaştı.

Hatay Sörf Merkezi’ne ana sponsor olma kararını nasıl aldınız?

LC Waikiki ‘İyi Giyinmek Herkesin Hakkı’ misyonu ile hareket eden bir marka. Faaliyetlerimizin yanı sıra topluma değer yaratmak en çok önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Yaşadığımız deprem felaketinde de bu bakış açısıyla hareket ettik. Deprem sonrasında çok hızlı bir şekilde organize olarak konteyner, çadır, giyim, erzak ve okul inşaatı gibi ayni ve nakdi destekler sağladık. Bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmalar yürüttük, yürütmeye de devam ediyoruz. Tüm bu yardım çalışmaları sırasında özellikle yetişkinlere ve çocuklara çeşitli projelerle ulaşılarak destek verildiğini fakat genç yaş grubu diyebileceğimiz 13-16 yaş grubunun es geçildiğini fark ettik. Bu noktada, gençlerin psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarının ele alınması gerektiğini düşünürken, tam da bu yaş grubuna dokunan Hatay Sörf Merkezi projesiyle yollarımız kesişti. Biz de bu projeye destek olmak adına çalışmalarımızı hızlandırdık. Sörf gibi gençlere hem fiziksel hem de zihinsel olarak katkı sağlayacak bir sporla, onları denizin iyileştirici gücüyle buluşturmak, sosyal sorumluluk misyonumuzun bir parçası olarak büyük bir anlam taşıyor. Bölgedeki gençlerin, eğlenebilecekleri, özgüven kazanabilecekleri ve sosyalleşebilecekleri bir alan yaratma fikri, sponsor olma kararımızda etkili oldu. Tabii Samandağ’ın dalga sörfü için ideal koşullara sahip olması da bu projeyi çok daha anlamlı hale getirdi. Bölgedeki doğal kaynakları ve yerel potansiyeli değerlendirerek, gençler için sürdürülebilir bir gelişim alanı yaratma kararı aldık.

Projenin detaylarından bahsedebilir misiniz?

Eğitimlerimiz, 13-16 yaş arasındaki öğrenciler için üç aşamalı bir program şeklinde planlandı. İlk aşamada bin gençle temel sörf eğitimlerine başladık. Bu eğitimlerde başarılı ve istekli olan öğrencilerimizle ilerleyen seviyelere devam edeceğiz. Gelecek yıl 2 bin gençle eğitimlerimize sürdürmeyi planlıyoruz. Programımız kış boyu devam edecek ve öğrencilerimize yıl boyunca destek vermeyi sürdüreceğiz. 

Sörf sporunu seçmenizin ardındaki nedenler nedir?

Deprem gibi büyük afetlerin ardından, gençlerin yeniden hayata tutunmalarına yardımcı olmak kritik önem taşıyor. Sörfün, su sporlarının insan psikolojisi üzerindeki olumlu etkileri, gençlerin iyileşme süreçlerinde ciddi bir rol oynayabilir.  Sörf sporunu seçmemizdeki bir diğer önemli etken de Samandağ’ın doğasının bu spora olan uygunluğuydu. Sörf, gençlere sadece fiziksel bir aktivite sunmakla kalmıyor, aynı zamanda onları doğal bir terapiyle buluşturuyor. Bu nedenle, sörf bizim için sadece bir spor dalı değil, aynı zamanda bölgedeki gençlerin ruhsal iyileşme süreçlerine katkıda bulunacak önemli bir araç anlamına geliyor.

Projenin devamında nasıl planlarınız var? Hatay Sörf Merkezi’nin sürdürülebilir olması için neler yapıyorsunuz?

Hatay Sörf Merkezi projesinin sürdürülebilirliğini, onu tek seferlik bir girişimden çok, uzun vadeli bir sosyal dönüşüm aracı haline getirerek sağlamayı amaçlıyoruz. Proje her yıl yeni katılımcılarla devam edecek ve zamanla kendi kendini besleyen bir topluluk yaratacak. Projeye katılan gençler, sadece bir spor dalında uzmanlaşmakla kalmayacak, aynı zamanda kendi akranlarına liderlik yaparak, eğitmenlik vasıfları kazanarak bölgedeki diğer gençlerin de bu spora ilgi duymasını sağlayacaklar. Ayrıca, bölgenin dalga sörfü turizmine kazandırılması, ekonomik bir canlılık yaratacak ve bu da projenin uzun vadede finansal sürdürülebilirliğini destekleyecek. LC Waikiki olarak, bu projeye olan desteğimizi sürdürerek, Hatay’ın ve özellikle Samandağ’ın, dalga sörfü turizmi için Türkiye’nin en önemli destinasyonlarından biri haline gelmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir