Kobilere Özel Girişim: Markobi

Türkiye'deki kobi sayısının çok olduğunu biliyordum ama şirket ölçeklerine bakıldığında %90'ının kobi olduğunu açıkcası hayal edememiştim. Bu durum kobilerin şirket ölçeklerine bakıldığında yüzde 90'ı kobilerden oluşan ülkemizde, rekabette farklılaşmak için ‘kurumsallaşma’ ve ‘markalaşma’ kavramları ön plana çıkıyor. Bu yolda danışmanlık hizmeti sunan Markobi, rekabet ortamında kobileri başarıya taşırken aynı zamanda farklılaştırıyor.

Çoğu aile şirketi olan kobilerin kurumsal bir yapıya sahip olması ve markalaşması artık mümkün. Kobilerin kurumsal kimliklerini oluşturup doğru stratejiyle büyümelerini ve marka olarak bilinmelerini sağlamak amacıyla kurulan Markobi geçtiğimiz ay hizmet vermeye başladı.

Marka ve strateji danışmanı Hakan Bayülgen, üst düzey banka yöneticiliği deneyimi ile Selim Demirpençe ve uluslararası portföy yönetimi tecrübesi ile Emre Aslanoba önderliğinde kurulan firma, Türkiye'deki rekabet anlayışının değişeceğini savunuyor.

hakanYeni kurulan firmanın şimdiden oldukça rağbet gördüğünü dile getiren Markobi Kurucu Ortağı Hakan Bayülgen "Çağımızdaki bilinçli tüketim anlayışı, özellikle Kobiler gibi müşteriye hızlı geri dönen ve interaktivite sağlayan firma yapılarının ön plana çıkmasında etkili oldu. Kobilerin, yüzde 90 gibi büyük bir çoğunluğu oluşturduğu ülkemizde, rekabet ortamının içinde yerlerini korumak ve paylarını büyütmek de bir hayli güç bir durum. Bu sebepli kurduğumuz Markobi, kobilerin elzem ihtiyaçları olan ‘Markalaşma’ ve ‘Kurumsallaşma’ konularında firmaya destek veriyor. Marka yönetimi yapan firmamız, müşterinin ihtiyacına göre, üçüncü partiler konusunda da destek vermektedir. Firmaya en büyük katkıyı sağlayacak ajanslar, tedarikçiler, araştırma şirketleri vb. gibi konularda da desteklerimiz hizmet kapsamımızda yer alıyor."  dedi.

Müşteri İle İş Ortağı Anlayışı

Klasik danışmanlık anlayışının dışında müşterilerine bir ‘iş ortağı’ bakışı ile yaklaşan Markobi, kobilerin endüstrilerine, özelliklerine, ihtiyaç ve isteklerine göre farklı ürünler sunmayı amaçlıyor. Hazırlamış olduğu paketler ile hızlı, yalın ve ulaşılabilir çözümler üreten firma, markalaşma sürecinde ihtiyaçların belirlenmesi, çözümlerin planlanması, doğru partnerlerin seçimi, uygulama aşamalarında hizmet sağladığı şirketlerin bir departmanı gibi çalışmayı ilke ediniyor. Oluşturmuş olduğu ajans ve freelancer havuzundan müşterileri adına gerekli hizmeti gerektiği kadar kullanan bu yeni sistem, kobilerin kurumsallaşma ve markalaşma adına girdikleri bu süreçte en ekonomik hizmeti almalarını amaçlıyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir