• Pazarlamasyon TV
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Trend Raporları
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

KaleTalks Sosyal Girişimcilik Serisi Başladı

Pazarlamasyon / 17 Nisan 2020
facebook twitter

Sosyal girişimcilik ekosistemine katkı sağlayarak sosyal girişimcileri teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen ‘İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’ katılımcılarının ve gelecek vaat eden sosyal girişimcilerin ağırlandığı ‘KaleTalks Sosyal Girişimcilik’ serisi dijital platforma taşındı.

Alanında uzman kişilerin moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve birbirinden değerli konuların masaya yatırıldığı ‘KaleTalks Sosyal Girişimcilik’ serisi ile yaşadığı dünyaya ve çevreye karşı kendini sorumlu hisseden ve harekete geçme cesaretini gösteren sosyal girişimcilerin görünürlüğünü arttırmak ve onların yarattığı pozitif etkiye destek olmak amaçlanıyor.

Kale Grubu YouTube sayfasından canlı olarak yayınlanacak ‘KaleTalks Sosyal Girişimcilik’ serisinin Nisan programında ilham verici konuşmacılar yer alıyor. 23 Nisan Perşembe saat 18:00’de Toyi’nin kurucu ortağı Elif Atmaca ‘Fiziksel İzolasyon Günlerinde Oyunla İyileşmek’ temalı konuşmasıyla tüm ebeveynlere yol gösterici olacak.

26 Nisan Pazar saat 14:00’de ise Anlatan Eller’in kurucusu Pelin Baykan ile ‘Çocuklar ve Aileler için Türk İşaret Diline İlk Adım’ temalı online atölye, iletişimin önemini bir kez daha vurgulayacak.

9 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilen ve İyilik Kazansın’ın kurucu ortağı Çağrı Torun’un konuk olduğu ‘İnternet Alışverişlerimizi Nasıl Sosyal Faydaya Dönüştürürüz?’ temalı yayını aşağıdaki linkten izleyebilir veya buradan Spotify’da dinleyebilirsiniz.

Tüm ‘KaleTalks Sosyal Girişimcilik’ sohbet serisi canlı yayınlarını izlemek için Kale Grubu YouTube kanalını ve Spotify Podcast sayfasını takip edebilirsiniz.

Starbucks Japonya, Ortak Çalışma Alanı Olan Bir Kafe Açtı
Starbucks Japonya, Ortak Çalışma Alanı Olan Bir Kafe Açtı

Pek çok insanın Starbucks ve benzeri kafelerde çalışmayı tercih ettiğini biliyoruz. Çünkü bu tarz mekanlar nispeten rahat bir çalışma ortamı sunuyor, ücretsiz Wi-Fi barındırıyor ve insanlar, her an yiyecek-içecek alma […]

comment 0
share
Etiketler
Covid-19 Kale Grubu KaleTalks

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Unilever, Haftada 4 Gün Çalışma Modelini Deniyor

Serdar Altan / 10 Aralık 2020
facebook twitter
Unilever, Haftada 4 Gün Çalışma Modelini Deniyor

Geçtiğimiz yıllarda bazı firmaların haftada dört gün çalışma sistemini denediğine şahit olmuştuk. Şimdi de küresel tüketim malları üreticisi Unilever, bu modeli test etmeye başladı. Şirket geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Yeni Zelanda'daki çalışanları için haftada dört gün çalışma modelini deneyeceğini açıkladı.

World Economic Forum'un haberine göre şirket, Yeni Zelanda'da bulunan ofislerinde çalışan 81 personelin de önümüzdeki yıl aralık ayına kadar sürecek bu denemeye katılabileceğini belirtti. Ayrıca Unilever, haftada dört gün çalışan personelin maaşında herhangi bir değişiklik olmayacağını, kendilerine haftada beş gün çalışıyormuş gibi ödeme yapılacağını söyledi.

https://pazarlamasyon.com/haftada-4-gun-calisma-modeli-gercekten-verimli-mi/

Unilever Yeni Zelanda Genel Müdürü Nick Bangs, buradaki amacın dört günlük çalışma saatlerini artırmak değil, işin yapılış şeklini değiştirmek olduğunu ifade etti ve şunları söyledi:

"Ekibin dört uzun gün boyunca çalıştığı bir duruma düşersek, o zaman bunun amacını kaçırırız. Ekibimizin gerçekten uzun günler geçirmesini değil, çalışma şekline önemli bir değişiklik getirmek istiyoruz."

12 ay sürecek bu deneme süreci sonunda Unilever, bu değişimin sonucunu değerlendirecek ve küresel olarak geriye kalan 155 bin çalışanı için bu sistemin nasıl işleyebileceğine bakacak.

https://pazarlamasyon.com/microsoft-japonya-haftada-4-gun-calisarak-verimliligi-%40-artirdi/

Yeni Zelanda'da bir süredir haftalık çalışma süresinin kısaltılması tartışılıyor. Emlak planlama şirketi Perpetual Guardian, geçen yıl bu fikri hayata geçirdi ve büyük verimlilik artışları gördüğünü açıkladı.

Bu yıl içerisine Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, corona virüs salgını sırasında çalışanlara esneklik sunmak için firmaları haftada dört günlük çalışma düzenini düşünmeye teşvik edince, bu fikir ülke genelinde ivme kazandı. Başbakan Jacinda Ardern, ayrıca bu düzenin, uluslararası sınırlar kapalı kalırken iç turizmi artırmaya yardımcı olabileceğini de söyledi.

Konuklarına Lüks Karantina Odaları Sunan Otel
Konuklarına Lüks Karantina Odaları Sunan Otel

Corona virüsü salgınının en çok darbe vurduğu sektörlerin başında seyahat ve konaklama sektörü geliyor. Ancak bazı şirketler, böyle bir kriz döneminde bile yaratıcı kampanyalarıyla farklılaşıp ses getirmeyi ve böylece krizi […]

comment 0
share
Etiketler
Covid-19 Kale Grubu KaleTalks

Çalışanların %82’si, Ofislere Dönmek İstemiyor

Pazarlamasyon / 19 Kasım 2020
facebook twitter
Çalışanların %82’si, Ofislere Dönmek İstemiyor

Kaspersky tarafından çeşitli sektörlerden 8.000 KOBİ çalışanıyla yaptırılan yeni küresel araştırma, çalışanların neredeyse dörtte üçünün (%82) COVID-19 öncesi çalışma yöntemlerini yeniden değerlendirdiğini ortaya koydu. Çalışanlar artık eskiden olduğu gibi işe geri dönmek yerine, sevdikleriyle daha fazla zaman geçirmek (%53), tasarruf etmek (%39) veya uzaktan çalışma (%38) gibi fırsatlarla iş dünyasının geleceğini kendi şartlarına göre şekillendirmek istiyor.

https://pazarlamasyon.com/2020de-bilinmesi-gereken-40-uzaktan-calisma-istatistigi/

Aniden ezici bir şekilde uzak iş gücüyle karşı karşıya kalan yöneticilerin güvenli ve dirençli kalabilmek için bu yeni duruma hızlı bir şekilde adapte olmaları gerekirken, çalışanlar da bu değişimi dünün önceliklerini yeniden değerlendirmek ve kendileri için gerçekten önemli olan şeyler etrafında yeni bir gelecek planlamak için kullanıyor. İş ve ev yaşamı değiştikçe çalışanlar artık kendini sürücü koltuğunda hissediyor.

Daha önceki katı iş rutinlerinin zincirlerinden kurtulmak için çalışanlar iş için bir sonraki normali yeniden düşünürken daha çevik, uyumlu ve insancıl çalışma kültürlerine ilham veriyor. Her beş çalışandan neredeyse ikisi (%42) 9-5 çalışma yapısını geride bırakmak istiyor. Benzer bir oranda çalışan (%43) sabit ofis masalarının arkasını görmeye hazır ve yaklaşık üçte biri (%37) beş günlük çalışma haftasının sonu gelsin istiyor.

https://pazarlamasyon.com/uzaktan-calisma-artik-her-sirketin-sunmasi-gereken-bir-imkan/

Araştırma ayrıca çalışanların yaklaşık üçte birinin (%32) uzaktan çalışmayı aileyle zaman geçirmenin (%47) ve para biriktirmenin (%41) ardından yeni corona virüsün bir yan ürünü olarak gelen üçüncü en büyük fayda olarak gördüğünü vurguluyor. Sözü edilen avantajların çoğu, iş dışındaki kişisel zenginleştirme için yeni fırsatların peşinde koşmak etrafında dönüyor.

Çalışanlar daha ileri görüşlü ve esnek çalışma yöntemlerini benimsemeye devam ettikçe, işletmelerin sağladıkları desteği artırması ve uyarlaması kritik önem taşıyor. İş gücünün üçte birinden fazlasının (%45) uzaktan çalışırken organizasyonlarından aktif olarak daha fazla teknoloji desteği istediği düşünüldüğünde, kullanıcıları üretken, bağlantılı ve güvende tutmak için araçlar ve teknoloji sağlama ihtiyacı hiç bu kadar önemli olmamıştı.

https://pazarlamasyon.com/uzaktan-calisanlarin-60i-buyuk-sehirlerden-kacmak-istiyor/

Kaspersky Ticari Faaliyetler Yöneticisi Alexander Moiseev araştırmaya dair şunları söylüyor:

“Belirleyici bir dönemle karşı karşıyayız ve bu çok heyecan verici. Bu salgının dijital dönüşümü ve iş ve ev yaşamlarımızın harmanlanmasını hızlandırdığı açık bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Şu anda gördüğümüz şey, çalışanların yeni bir geleceğe sahip olmak için teknolojiyi kullandığı ve daha fazla özgürlük ve esneklik arayışındayken değişikliği kucaklamada aktif olarak liderlik ettiği yönünde. Şirketlerin artık modern işyerini daha üretken, sürdürülebilir ve şekillendirilebilir bir yapıya uyarlama ve yeniden şekillendirme yetkisi var."

“COVID-19 Salgınında Tüketici Davranışları ve Marka Algısı” Raporumuz Yayında
“COVID-19 Salgınında Tüketici Davranışları ve Marka Algısı” Raporumuz Yayında

COVID-19 salgını tüm dünyayı etkisine aldı. İş dünyası, sosyal hayat, ekonomi kısacası yaşamımızın her alanı salgından bir şekilde etkilenmiş durumda. Günümüzde markalar için bağlılık oluşturmanın, müşteri sadakatinin ve hedef kitle […]

comment 0
share
Etiketler
Covid-19 Kale Grubu KaleTalks

Yapay Zekanın İş Dünyasının Geleceğini Etkileyebileceği 4 Yol

Ayşe Göl / 22 Ekim 2020
facebook twitter
Yapay Zekanın İş Dünyasının Geleceğini Etkileyebileceği 4 Yol

Yapay zeka, iş dünyasını hızlı bir şekilde dönüştürüyor ve etkisi önümüzdeki yıllarda daha da artacak gibi görünüyor. İş yerinde yapay zekanın yükselişi, işlerin bazı yönlerini iyileştirme potansiyeline sahip. Ancak kamuoyundaki tartışmaların çoğu, yapay zekanın çalışanları işlerinden etme potansiyeline ve bunun geçim kaynakları üzerinde yaratabileceği ciddi etkilere odaklanmış durumda.

Daha az tartışılan ancak aynı derecede önemli bir diğer nokta ise yapay zekanın çalışanları eğitmek, becerilerini geliştirmek ve onları işe hazırlamak için de etkili olarak kullanılabileceği.

https://pazarlamasyon.com/caper-yapay-zeka-destekli-otonom-odeme-sistemini-tanitti/

Dünya Ekonomik Forumu'nun 2020 İstihdamın Geleceği Raporu, otomasyon arttıkça insanlar ve makineler tarafından iş yerinde görevler için harcanan sürenin 5 yıl içinde eşit olacağı ortaya konuldu. Rapora göre, 2025 yılına kadar 26 ülke ve 15 sektörde 85 milyon iş yerinden edilecek. İşverenlerin %80'inden fazlası uzaktan çalışmayı daha geniş bir alana yaymayı ve iş süreçlerini dijitalleştirmeyi planlıyor.

Bu anlamda insanlığın önündeki zorluk, iki nedenden dolayı daha da büyük olacak gibi görünüyor: Birincisi, corona virüs küresel ekonomiye büyük bir zarar vererek, 2020'nin ikinci çeyreğinde çalışma saatlerinin tahmini %14'üne ve yaklaşık 400 milyon tam zamanlı işin kaybına neden oldu. İkincisi, otomasyon teknolojileri, pandemi sırasında artan bir hızla geliştirilmekte ve ticarileştirilmekte birlikte artan miktarlarda veri, bilgi işlem gücü ve deneyimden yararlandıkça sürekli artan kapasitesiyle sabit kalmaktan çok uzak.

Yapay zeka yenilikçilerinden oluşan yeni bir grup, dünyanın dört bir yanındaki çalışanların yalnızca yapay zekanın sunduğu riskleri değil, aynı zamanda faydalarını da görmeleri için harekete geçti ve yapay zekanın çalışma hayatını olumlu etkileyebileceği 4 yolu paylaştı.

1. Yeniden Beceri Kazandırma ve Becerilerin Geliştirilmesine Yatırım Yapın

Bazı yapay zeka girişimleri, bugünün çalışanlarını gelecekte teknolojinin yaratacağı fırsatlara hazırlamak amacıyla çalışanların mevcut becerilerini temel alan kişiselleştirilmiş eğitim programları oluşturmak için yapay zeka algoritmalarını kullanarak çalışanları doğrudan yeniden eğitmeye ve becerilerini geliştirmeye odaklanıyor. Örneğin, Kaliforniya merkezli EdCast, çalışanların becerilerinin ayrıntılı bir değerlendirmesini gelecekteki işgücü piyasası ihtiyaçlarının veriye dayalı analiziyle birleştirerek, kullanıcıların gelecekteki potansiyel işleri belirlemelerine ve bunları güvence altına almak için ihtiyaç duydukları beceri ve nitelikleri kazanmalarına olanak tanıyor.

https://pazarlamasyon.com/kisisel-antrenorluk-yapan-yapay-zeka-destekli-egzersiz-cihazi/

2. Öğrenimi Günlük Aktivitelere Dahil Edin

Diğer yenilikçiler, çalışanların becerilerini sürekli olarak geliştirmeleri ve gelecekteki iş gücü ihtiyacını karşılamak için kapasitelerini genişletmeleri amacıyla öğrenmeyi günlük iş faaliyetlerine yerleştirmeye odaklanıyor. Örneğin, Kanadalı girişim Axonify, çalışanların vardiya başına 3-5 dakika harcadıkları ve bir yapay zeka algoritması ile bireysel ihtiyaçlarına uygun öğrenme ve performans iyileştirme için oluşturulan "mikro öğrenme" fikrine öncülük etti.

3. İşçileri Yeni Fırsatlara Uyumlayın

Yapay zeka odaklı yeniden beceri kazandırma, çalışanları aksamalara karşı hazırlamaya yardımcı oluyor. Ancak aynı zamanda çalışanları yaratılan yeni fırsatlara uyumlamak gerekiyor. Yapay zeka bu noktada da yardımcı olabiliyor; SkyHive ve Kalido gibi girişimler, çalışanları bireysel becerilerine, kariyer hedeflerine ve eğitim ihtiyaçlarına göre mevcut organizasyonlarının içindeki ve dışındaki yeni fırsatlara uyumlanmalarını sağlayan yapay zeka odaklı platformlar yarattı.

4. Yeni Nesil İşçileri Hazırlayın

Yapay zeka yalnızca bugünün çalışanlarını geleceğe hazır hale getirmek ve onları yarının fırsatlarına uyumlamak için değil, aynı zamanda yeni nesil işçileri teknolojiyle kesintiye uğramış ve dönüştürülmüş bir geleceğe hazırlamak için de kullanılıyor. Örneğin, Yeni Delhi merkezli girişim ConveGenius, her öğrencinin öğrenme ihtiyaçlarını değerlendirmek ve işçi ve vatandaş olarak başarılı olmak için ihtiyaç duydukları eğitim içeriğini sunmak için yapay zekayı kullanarak kaliteli eğitime en sınırlı erişime sahip Hindistan'daki 100 milyon öğrenciyi hedefledi.

Lenovo’dan İşyerinde Cinsiyet Eşitliğine Yönelik İlginç Kampanya
Lenovo’dan İşyerinde Cinsiyet Eşitliğine Yönelik İlginç Kampanya

Dünyanın pek çok yerinde özellikle de MENA bölgesinde iş dünyası cinsiyet eşitsizliklerinin bolca olduğu bir yer. Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde kadınların çalışma hayatında karşılaştıkları eşitsizlikler nedeniyle yıllık ortalama 575 […]

comment 0
share
Etiketler
Covid-19 Kale Grubu KaleTalks
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön