İş Yaşamınızda Başarı için Uygulayabileceğiniz Spor Stratejileri

  • Kazanılan her kupa, madalya ya da ödülün arkasında bizim çok fazla şahit olmadığımız bir emek, azim, dayanma gücü ve kararlılık yatıyor.
  • Her şampiyonun stratejisinde ortak olan noktalar ise ekibe önem vermek, kararlılık ve işleri biraz daha sade görmek..
  • Benzeri yazılar için; Okurken Değil Gezerken Keşfedeceğiniz Başarının Küçük Sırları


O atletizm şampiyonalarında bitiş çizgisini geçtikten sonra terle beraber dökülen gözyaşı aslında verilen emeklerin karşılık bulduğuna duyulan sevincin göstergesi değil mi?

Biliyoruz ki ister konumuz spor olsun ister iş hayatı bir noktada kan, ter ve gözyaşı olmadan kazanmak çok zor. Gerçekten kazanmayı istiyorsak hedefin farkında olmalı, yapabileceklerimizi keşfetmeye ve emek vermeye de hazırlıklı olmalıyız. Gelin hep beraber iş hayatımızda kullanabileceğimiz spor stratejilerine yakından bakalım.

İşi basitleştirin

Uzaktan baktığında her iş ilk etapta karmaşık gelebilir ama yapacağımız şey ne kadar zor olursa olsun o işin üstesinden gelmek için biraz sadeleştirmek, parçalara bölmek gerekir. Çok zor bir oyunun her detayını ilk anda kavramak zordur. Siz de zorlu bir projeyle başbaşa kaldığınız zaman detaylı bir özet çıkarıp adım adım ilerlemeye odaklanmalısınız. Böylece işlerin altından daha kolay kalkar ve daha motive hissedebilirsiniz.

Güçlü olduğunuz alana odaklanın

Takım oyunlarında takımın üyeleri güçlü olduğu alanlarda görev alır. Bir voleybol maçı hayal edin, en uzun oyuncu genelde orta oyuncudur ve rakibin her hücumuna blokla karşılık vermeye çalışır.

Siz ise kendi ekibinizdeki kişilerin güçlü olduğu noktaları bilerek hareket edebilirsiniz, sadece bununla kalmayarak kendilerini de nasıl gördükleri konusunda ekiple iletişimde kalıp belki gizli yetenekleri bile keşfedebilirsiniz.

Geribildirimin gücüne inanın!

İster bir oyuncu olun isterse iş adamı sizin performansınızı izleyen ya da ürünlerinizi deneyimleyen kişilerin görüşleri performansınızı geliştirmeniz konusunda bulunmaz bir nimettir. Burada önemli nokta yorumların negatifliğinden fazla etkilenmemeye çalışarak o yorumdan alabileceğiniz ana fikri kendinizi geliştirmek için bir veri olarak kullanmaya çalışmanız olacaktır.

Takımın emeğini görmezden gelmeyin

Bireysel bir spor olarak görülen tenisin efsanesi Roger Federer’in bile kariyerinde 7 koçu, beslenme uzmanı, terapistinden oluşan bir takımı var. Eğer bir başarı elde ediliyorsa bunda tek tek her takım oyuncusunun emeği sayesindedir, unutmayın.

İster belirli bir düşünce yapısı diyelim, ister ekip ruhu ya da psikolojik teknikler… Başarılı sporculardan öğreneceğimiz ve uygulamamız gereken birçok şey bulunuyor en önemlileri arasında da ekibi oluşturan her bir bireyin emeğini görmek ve ödüllendirmek diyebiliriz. Siz ne derdiniz?

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir