Instagram Fenomenleri, Nasıl Sahte Sponsorlu İçerikler Oluşturuyorlar?

  • The Atlantic dergisinin belirttiğine göre, geçmiş dönemde bazı özenti Instagram yıldızları, gerçekte sponsorlu olmayan, ancak kasıtlı olarak sponsorluymuş gibi gösterilen içerikler yüklediklerini itiraf ettiler.
  • Palak Joshi isimli Instagram fenomeninin daha önce Instagram Hikayeleri kısmına yüklediği resimlerden biri, akıllı telefon markası OnePlus'ın yeni akıllı telefonunu duyurmak için paylaşılan bir sponsorlu içeriğe benziyordu, ancak durum hiç de öyle sanıldığı gibi değildi.
  • Instagram fenomeni Sydney Pugh, yerel bir kafeden satın aldığı bir kahvenin fotoğrafını dikkatli bir şekilde yazılmış bir yazı ile birlikte yükleyerek yerel bir kafe için sahte bir reklam düzenlemişti. 
  • İlgili Yazı: Instagram'da Yüz Binden Fazla Takipçisi Olan Henüz Doğmamış Bir Bebek Var

Günümüzde giderek daha fazla sayıda insan, Instagram fenomeni (influencer) olmayla birlikte gelen sözde şöhret ve cazibeye sahip olmak istiyor. Desing Taxi'nin paylaştığı habere göre, bu yüzden henüz zirveye çıkmamış olan ve Instagram fenomeni olarak zirveye çıkmayı amaçlayan bazı kişiler, özellikle sponsorlu içerikler söz konusu olduğunda, gerçekten sponsorlu içerik alana kadar sponsorlu içerik almış gibi yapıyorlar.

https://pazarlamasyon.com/youtube-ve-instagram-fenomenleri-hala-guvenilir-mi/

Instagram fenomenleri aleminde, ne kadar fazla sponsor, o kadar yüksek itibar anlamına geliyor. Bundan ötürü de bir sponsorluğu garanti altına alamayan bazı Instagram fenomenleri, bir sponsorluğa sahipmiş gibi bir algı yaratıyorlar. ABD merkezli ve kültür temalı dergi The Atlantic'in belirttiğine göre, geçmiş dönemde bazı özenti Instagram yıldızları, gerçekte sponsorlu olmayan, ancak kasıtlı olarak sponsorluymuş gibi gösterilen içerikler yüklediklerini itiraf ettiler.

Örneğin Palak Joshi isimli Instagram fenomeninin Instagram Hikayeleri kısmına yüklediği resimlerden biri, akıllı telefon markası OnePlus'ın yeni akıllı telefonunu duyurmak için paylaşılan bir içeriğe benziyordu ve sponsorlu bir ortaklığın olduğu izlenimini uyandırıyordu. Ancak Joshi, The Atlantic'e yaptığı açıklamada bunun bir reklam olmadığını ifade etti. Bununla birlikte Joshi, takipçilerinin büyük ihtimalle bu gerçeği bilmediklerini ve muhtemelen her şeyin sponsorlu olduğunu varsaydıklarını dile getirdi. Sonuçta daha fazla marka size yaklaşıyor gibi görünüyorsa, bu teknik olarak sosyal medya platformunda daha başarılı olduğunuz anlamına gelir.

https://pazarlamasyon.com/ucuz-bir-ayakkabi-firmasindan-fenomenleri-tuzaga-dusuren-sosyal-deney/

Bu taktiği kullanan bir başka Instagram fenomeni ise ABD'nin Los Angeles şehrinde yaşayan ve "yaşam tarzı" odaklı paylaşımlar yapan Sydney Pugh. Instagram fenomeni Sydney Pugh, yerel bir kafeden satın aldığı bir kahvenin fotoğrafını dikkatli bir şekilde yazılmış bir yazı ile birlikte yükleyerek yerel bir kafe için sahte bir reklam düzenlemişti. Pugh, "Alfred’in kahvesini A, B, C yüzünden seviyorum." şeklinde bir fotoğraf yazısı yazmıştı. Pugh, bu tür başlıkların taklit edilmesinin çok kolaylaştığını, çünkü sponsorlu içerikler için benzer yazıların sosyal medya platformunda sürekli olarak yer aldığını açıkladı.

Bunların yanı sıra bazı kişiler de bir influencer kampanyasının bir parçası olduğu izlenimini vermek için sahte basın gezileri bile uyduruyorlar. Örneğin Taylor Evans isimli Instagram fenomeni, Miami'ye yaptığı bir seyahatin tüm masraflarını kendi karşıladı, ancak bu seyahati Instagram'da özel bir basın etkinliğiymiş gibi gösterdi. Evans, buradaki tüm fikrin, marka ile kurulmuş bir ilişki olduğu izlenimini uyandırmaktan ibaret olduğunu ifade ediyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir