İklim Krizine Dikkat Çekmek İçin Eriyen Buzulları Temsil Eden Yazı Tipi

Geçen sene sizlerle Finlandiya'nın en büyük gazetesi Helsingin Sanomat'ta yayınlanan ve sosyal mesafenin önemine dikkat çeken bir basın ilanını paylaşmıştık. Sadece 2 metre uzaklığa erişilince okunan yazı oldukça ses getirmişti. Helsingin Sanomat gazetesi bu kez de TBWA Helsinki ile bir araya gelerek iklim krizine dikkat çeken bir yazı tipi geliştirdi. The Climate Crisis isimli yazı tipinde harflerin kalınlığı yıllar ilerledikçe azalıyor.

https://pazarlamasyon.com/2-metre-uzaktan-okunarak-sosyal-mesafenin-onemine-vurgu-yapan-gazete/

Yazı tipi tasarımcıları Eino Korkala ve Daniel Coull ile birlikte geliştirilen yazı tipinde, 1979'dan 2019'a kadar yıllar ilerledikçe yazı tipi kayboluyor. Ulusal Kar ve Buz Veri Merkezi'nden (NSIDC) elde edilen verilere bağlı olarak değişen yazı tipinin kalınlığı, kullanıcıların iklim krizini daha çok fark etmesi amaçlanıyor. Helsingin Sanomat, yazı tipinin yok olması senaryosunu 2050'ye kadar devam ettirmeyi planlıyor.

Helsingin Sanomat'ın sanat direktörü Tuomas Jääskeläinen, iklim değişikliği konusundaki konuşmaları ve karmaşıklığı daha anlaşılır hale getirmek ve somut bir şekilde desteklemek için bu adımı attıklarını söylüyor. Bu tür yeni öykü anlatma yöntemleri ile yapılan habercilik ve veri haberciliği ile daha çok insana ulaşmak istediklerini ve insanların farkındalıklarının artmasını sağlamak istediklerini dile getiriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=cYwasaFRS0M

Ayrıca Helsingin Sanomat yazı tipini, iklim krizini ele alan gelecekteki makalelerde kullanmayı ve aynı konuyu ele alan herkesi yazı tipini indirmeye ve onu kullanmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

Web sitelerinde ücretsiz bir şekilde indirilebilecek olan The Climate Crisis isimli yazı tipi onu kullanan herkese o anda hem küresel ısınmanın etkilerini hem de iklim krizinin geleceğin değil günümüzün bir problemi olduğunu göstermiş olacak.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir