Gülümsemek, Artık Çin'de Önemli Bir Ödeme Yöntemi

  • Çin'deki "yüz ile ödeme teknolojisi", tüketicilerin, yüz tarayan kameralara sahip yeni nesil POS makinelerinin önünde poz vererek kolayca alışveriş yapmalarına imkan tanıyor.
  • Mobil ve online ödeme platformu Alipay, bugüne dek 100 şehirde yer verdiği cihazlarıyla yeni ödeme sisteminin Çin'de yaygınlaşmasına öncülük ediyor ve şirket, 2017'de tanıtılan “Ödemek İçin Gülümse” adlı sisteminin gelişmiş bir versiyonunu bir süre önce kullanıma sundu.
  • Yaklaşık olarak 600 milyon kullanıcıya sahip olan çok amaçlı mesajlaşma uygulaması WeChat de geçtiğimiz ay "Frog Pro" adlı benzer bir ödeme cihazını hizmete sundu.
  • İlgili Yazı: Ödemelerin "Kişisel Veriler" ile Yapıldığı Shiru Cafe

Çin'in son yıllarda teknoloji alanındaki hızlı gelişimi, onu oldukça kısa bir süre içerisinde teknoloji açısından dünyanın önde gelen ülkelerinden biri haline getirdi. Uzak Doğu ülkesinin teknoloji alanında öncülük yaptığı alt dallardan biri de ödeme teknolojileri. Çin, mobil aracılığıyla gerçekleştirilen nakitsiz ödemeler konusunda dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olarak kabul ediliyor.

Çinlilerin ödeme teknolojileri alanındaki son icadı ise "yüz ile ödeme teknolojisi" oldu. Design Taxi'nin aktardığı habere göre, Çin'deki yeni ödeme yöntemi, tüketicilerin, yüz tarayan kameralara sahip yeni nesil POS makinelerinin önünde poz vererek kolayca alışveriş yapmalarına imkan tanıyor. Bunun için tüketicilerin öncelikle yüzlerinin görüntülerini bir dijital ödeme sistemine ya da banka hesabına bağlamaları gerekiyor.

Çin merkezli e-ticaret devi Alibaba'nın mobil ve online ödeme platformu olan Alipay, bugüne dek 100 şehirde kullanıma sunduğu cihazları ile bu yeni ödeme sisteminin Çin'de yaygınlaşmasına öncülük ediyor. Alipay, 2017 yılında tanıtılan “Ödemek İçin Gülümse” isimli ödeme sisteminin daha gelişmiş bir versiyonunu bir süre önce kullanıma sundu. Bu gelişmiş ödeme teknolojisinin önümüzdeki üç yıl içerisinde hayata geçirilmesi için şirket tarafından yaklaşık olarak 420 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldı.

https://pazarlamasyon.com/sarki-soyleyerek-odeme-yapilabilen-taksi-yolculuklari/

Tüm bunların yanı sıra yaklaşık olarak 600 milyon kullanıcıya sahip olan çok amaçlı mesajlaşma uygulaması WeChat de geçtiğimiz ay "Frog Pro" adını verdiği benzer bir ödeme cihazını hizmete sundu. Yani uzun lafın kısası, Çin'deki ödeme endüstrisi, ağırlıklı olarak bu sisteme doğru yöneliyor. Örneğin Çin'in Tianjin şehrinde, müşterilerin yüzlerini taramak için üç boyutlu kamera kullanan ve IFuree olarak bilinen bir self servis süpermarket bulunuyor.

Her ne kadar yüz tanıma teknolojisinin, insanların gizliliklerini ve güvenliklerini tehlikeye atma ihtimali bulunsa da, pek çok tüketici aslında bu yeni ödeme yönteminden memnun. Bununla birlikte IFuree mühendisi Li Dongliang ise bu ödeme yönteminin, tüketicilerin mahremiyetini daha iyi koruduğunu, çünkü çevrede insanlar varken parolaları elle girmenin daha riskli olabileceğini iddia ediyor.

Bunlara rağmen pek çok tüketici, gizlilikten ziyade başka bir konudan dolayı yüz ile ödeme teknolojisinden rahatsız gibi görünüyor. Haber portalı Sina Technology tarafından yapılan bir ankete katılanların %60'ından fazlası, yüz taramalarının kendilerini çirkin hissettirdiğini ifade etti. Bu anket sonucuna karşılık olarak mobil ödeme platformu Alipay ise gelecekte kameralarına “güzellik filtreleri” yerleştireceğinin sözünü verdi.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir