• Pazarlamasyon TV
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Trend Raporları
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

Google Haritalar’dan Pandemi Döneminde Seyahat Edenler İçin Yeni Özellik

Cansu Bolat / 09 Haziran 2020
facebook twitter

Google Haritalar, çalışanların şirkete döndüğü ve toplu taşıma araçlarının tekrar yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandığı bugünler de, insanlara daha güvenli seyahat ortamı sunabilmek için uygulamasına yeni uyarılar ekledi.

Uygulama, seyahat kısıtlamaları ve toplu taşımadaki kalabalıkların hacmiyle ilgili raporlar sunacak ve kullanıcıları, toplu taşıma sırasında maske takmalarının gerekip gerekmediği gibi konular hakkında bilgilendirecek.

Google’ın kullanacağı veriler, “yerel, eyalet ve federal hükümetlerden ya da web sitelerinden gelen yetkili verilerden” alınacak.

Uyarılar şu anda Arjantin, Avustralya, Belçika, Brezilya, Kolombiya, Fransa, Hindistan, Meksika, Hollanda, İspanya, Tayland, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nde uygulanmaya başlandı. Google bu erişilebilirliği zaman içinde daha fazla alana genişletmeyi planlıyor.

Google Haritalar, kullanıcıların bir hastaneyi veya COVID-19 test merkezini ziyaret etmeden önce uygunluk gereksinimlerini kontrol etmelerini de sağlayacak. Tıbbi tesis ziyaretleri özelliği Endonezya, İsrail, Filipinler, Güney Kore ve ABD’de kullanılıyor. Test merkezlerine ilişkin uyarılar ise şu anda ABD’de yaşayan kullanıcılarla sınırlı.

COVID-19 has made getting around more complicated. We're helping you get from A to B with new features that alert you to important information and allow you to safely avoid crowds on public transit → https://t.co/UbvQy9ihcC pic.twitter.com/1LozSND3WL

— Google Maps (@googlemaps) June 8, 2020
Anadolu Efes, Taraftarları İçin Dijital Tribün Oluşturdu
Anadolu Efes, Taraftarları İçin Dijital Tribün Oluşturdu

Gerçekleştirdiği pazarlama faaliyetleri ve marka haline gelen maç deneyimi ile EuroLeague tarafından dört kez “Avrupa’nın En İyi Pazarlama Yapan Takımı” seçilen Anadolu Efes, Avrupa basketbolunda yeni bir ilke daha imza […]

comment 0
share
Etiketler
Covid-19 Google Maps

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sony, Giyilebilir Kliması Reon Pocket’i Piyasaya Sürdü

Cemre Üçhisarlı / 10 Temmuz 2020
facebook twitter
Sony, Giyilebilir Kliması Reon Pocket’i Piyasaya Sürdü

Sony geçtiğimiz yıl, yaz ve kış aylarında vücut sıcaklığını dengelemek için giyilebilir bir klima üreteceğini duyurmuştu.

Özel üretim bir t-shirt'ün içerisine yerleştirilen Reon Pocket, vücut sıcaklığını yaz ayları için 13 dereceye kadar düşürebiliyor ve kış ayları için 8 dereceye kadar artırıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=3kAt29o2EV4

Reon Pocket ismindeki bu klima Peltier etkisi sayesinde ise soğutma ve ısıtma eylemi gerçekleştiriliyor. Özel olarak üretilen tişörtün arka kısmındaki cebin içine koyulduğunda vücudu 13 dereceye kadar soğutabilen klima kış aylarında ise cihaz vücudu 8 dereceye kadar ısıtabiliyor. Akıllı telefon ile bağlantı kurarak yönetilen cihaz, USB-C bağlantısını kullanıyor ve iki saatte şarj edilebiliyor.

Sony bu ürününü 2020 Tokyo Olimpiyatları için sunacağını belirtmişti. Covid-19 sebebiyle iptal edilen olimpiyatlara rağmen Sony, Reon Pocket'i piyasaya sürdü.

Xiaomi, Türkiye’nin En Çok Satan Akıllı Telefon Markası Oldu
Xiaomi, Türkiye’nin En Çok Satan Akıllı Telefon Markası Oldu

Canalys’in son raporuna göre Xiaomi, 2020 yılının temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyreğinde Türkiye’nin en çok satan akıllı telefon markası oldu. Araştırmaya göre Xiaomi, yıllık %26 pazar payı […]

comment 0
share
Etiketler
Covid-19 Google Maps

Google’ın En Başarısız 11 Ürünü

Ayşe Göl / 19 Ağustos 2020
facebook twitter
Google’ın En Başarısız 11 Ürünü

Teknoloji devi Google, Google Buzz gibi başarısız olmuş birçok ürün geliştirdi. Bu başarısız ürünlerden bazıları birkaç yıl, bazıları birkaç ay dayandı. Bazıları ise tek bir günü bile çıkaramadı. Google'ın en başarısız 11 ürününü listeledik:

1. Google Offers (2011-2014)

Google Offers, Groupon ve Living Social gibi indirim kuponları ve günlük fırsatlar sunan şirketlerin altın çağını yaşadığı sırada çıkarıldı. Bu akımla birlikte Google Offers da ortadan kalktı.

2. Google Web Accelerator (2005-2008)

Google Web Accelerator, sayfa yükleme sürelerini hızlandırarak kullanıcıların internette daha hızlı gezinmesine yardımcı olmayı amaçlıyordu. Ancak ürün, yüklenemeyen YouTube videoları da dahil olmak üzere hatalarla doluydu. Şirket, 2008'de Accelerator'ı desteklemeyi bıraktı.

3. Google Video (2005-2009)

YouTube 2005'te ivme kazanmaya başladığında, Google kendi video platformunu kurmaya karar verdi. Google Video yeterli ilgiyi çekemeyince, yaklaşık bir yıl sonra arama devi, YouTube'u 1.65 milyon dolara satın aldı. Mayıs 2018 itibariye YouTube'un aylık 1.8 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.

4. Google Health (2008-2012)

Google Health, sağlık hizmeti veren katılımcılara gönderilebilecek birleştirilmiş tek bir sağlık kaydı oluşturmak amacıyla kullanıcıların kendi sağlık verilerini sisteme girmelerini sağlıyordu. Gizlilikle ilgili endişeler ve sektördeki rekabet nedeniyle şirket Google Health'i kapatmaya karar verdi.

5. Google X (16 Mart 2005)

Google Search'e alternatif bir arayüz olarak oluşturulan Google X, kullanıcıları Görseller, Gruplar, Yerel gibi kategorilerde arama yapma imkanı sunuyordu. Tasarım, Apple'ın MacOS dock'una benziyordu. Ancak Google X yalnızca bir gün sürdü.

6. Google Buzz (2010-2011)

Bir sosyal ağ ile anlık mesajlaşma karışımı olan Google Buzz, kullanıcılara bağlantı, fotoğraf, video, durum ve daha fazlasını paylaşma imkanı veriyordu. Bu "sohbetler" Gmail içinde düzenlendi ve gerçekleşti. Google, Gmail kullanıcıları için Buzz'ı varsayılan olarak ayarladı ve bu durum, kullanıma tam olarak hazır olmayan ürüne karşı kullanıcıların tepkisine neden oldu. Nihayetinde, ürünle ilgili gizlilik sorunlarına ilişkin bir toplu davanın ortasında Buzz, lansmanından 18 ay sonra kapandı.

7. Google Lively (Temmuz-Aralık 2008)

Temmuz 2008'de başlatılan ve aynı yılın Aralık ayında kapatılan Google Lively, "Second Life"a benzer web tabanlı bir sanal dünyaydı. The New York Times, Lively'yi "sohbet odalarında konuşmak için karikatür benzeri bir yöntem" olarak tanımlıyordu. Google, aldığı tüm övgülere rağmen "kaynaklarını önceliklendirmek ve temel arama, reklam ve uygulama işine daha fazla odaklanmak için" Lively'yi sonlandırdı.

https://pazarlamasyon.com/google-kendi-hesap-kartini-cikartiyor/

8. Knol (2008-2012)

Knol, Google'ın Vikipedi'ye yanıtıydı; hatta Vikipedi ile birebir aynı yazı tipine sahipti. Google tarafından oluşturulan "knol" terimi "bilgi birikimi" anlamına geliyordu ve çeşitli konularda kullanıcılar tarafından oluşturulan makaleler içermesi gerekiyordu. Ancak Knol, yeterli sayıda kullanıcı içerik üretmeden kalkışını yapamadı ve 2012'de durduruldu.

9. Dodgeball (2005-2009)

2005'te Google tarafından satın alınan Dodgeball, kullanıcıların mesaj yoluyla konum bildirmesini sağlayan bir hizmetti. Kurucu ortakları Alex Rainert ve Dennis Crowley, şirket ile alakalı hayal kırıklıkları nedeniyle 2007'de Google'dan ayrıldı. Crowley, ikilinin ayrıldığını Flickr'da duyurdu ve Dodgeball'a hak ettiği ilgiyi göstermediğini söyleyerek Google'ı suçladı. Crowley 2009'da Foursquare'i kurdu, aynı yıl Dodgeball kapatıldı.

10. Google Glass (2012-Belirsiz)

Çıktığı zamana göre biraz erken kabul edilebilecek Google Glass, Google Hangouts aramaları ve e-postaları gibi dijital bilgileri gerçek dünyanın üzerine yerleştiren bir üründü. Bununla birlikte Glass, 1.500 dolarlık fiyatıyla oldukça pahalıydı, yazılım problemleri vardı ve garip görünüyordu. 2015 yılında Google, ilk nesil Glass'ın satışlarını sona erdirdi, ancak şirket bugünlerde yavaş yavaş gözlüklerin yenilenmiş bir sürümünü piyasaya sürüyor.

11. Nexus Q (Piyasaya Sürülmedi)

Nexus Q, Google Müzik'i ve YouTube'u televizyonda oynatmayı sağlayan bir video oynatıcısıydı. Bugün çok popüler olan Google Chromecast, Roku ve Amazon Fire TV'nin bir öncülüydü diyebiliriz. Ürün, Google'ın 2012 I/O 2012 konferansında tanıtıldı ve katılımcılara verildi. Ürünün 299 dolara satışa sunulması planlanmıştı ancak The New York Times'dan David Pogue de dahil olmak üzere eleştirmenler, sınırlı işlevselliği olan bu cihaz için satış fiyatının fazla olduğunu söyledi. Ürün satışa sunulmadı ve durduruldu.

Elon Musk, Boring Company’nin Tünelinin Görselini Paylaştı
Elon Musk, Boring Company’nin Tünelinin Görselini Paylaştı

ABD’li girişimci Elon Musk‘ın sahibi olduğu The Boring Company‘nin 2016 yılının sonundan beri trafiğin yoğun olduğu ABD şehirlerinde trafiği yer altına taşımak için tünel çalışmaları yaptığını biliyoruz. Söz konusu tünel […]

comment 0
share
Etiketler
Covid-19 Google Maps

Dokuz Dilde Çeviri Yapabilen Akıllı Maske Üretildi

Cansu Bolat / 09 Temmuz 2020
facebook twitter
Dokuz Dilde Çeviri Yapabilen Akıllı Maske Üretildi

Maskenin zorunlu hale gelmesiyle birlikte uzmanlar yeni ve daha kullanışlı maske tasarımları yapmak için çalışıyor. Japonya'da üretilen ve farklı dillere anlık olarak çeviri yapabilen C-Mask de teknolojik bir maske olarak karşımıza çıkıyor.

Japonya merkezli teknoloji şirketi Donut Robotics tarafından geliştirilen akıllı yüz maskesi C-Mask konuşmaları kaydedebiliyor, bunları kısa mesajlara dönüştürebiliyor ve orijinal dilin haricinde 8 farklı dile çevirebiliyor. Bunun için maskenin internete bağlı olması ve mobil uygulama üzerinden kontrol edilmesi gerekiyor. Geçerli olan diller şimdilik; Japonca, Çince, İngilizce, Fransızca, Korece, Tayca, Endonezyaca, İspanyolca ve Vietnamca olarak sıralanıyor. Maske arama yapmak, toplantı yapmak ve kullanıcının sesini yükseltmek gibi pek çok faydalı işleve sahip. Beyaz plastikten yapılmış maskenin tek başına virüslerden koruma özelliği bulunmuyor. Klasik cerrahi maskenin üzerine bir dış katman olarak yerleştirilebiliyor.

Donut Robotics CEO’su Taisuke Ono, yıllardır bu çeviri robotunu geliştirmek için çok çalıştıklarını ve corona virüsün ortaya çıkışıyla güncel ihtiyaçları karşılayacak bir ürüne dönüştürdüklerini belirtiyor. C-Mask’in yerleşik Wifi alıcısı, artırılmış gerçeklik gibi başka özelliklerle de donatılması planlanıyor.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=H6uF83V1cGQ&feature=emb_logo



KFC, KFConsole Adında Bir Oyun Konsolu Çıkardı
KFC, KFConsole Adında Bir Oyun Konsolu Çıkardı

KFC, KFConsole adlı bir oyun konsolu üretti. Bilgisayar donanım üreticisi Cooler Master ile ortaklaşa oluşturulan KFConsole’ın tamamlanmış hali, KFC’nin dün attığı tweet ile ortaya çıktı. Bir fast food zincirinin oyun […]

comment 0
share
Etiketler
Covid-19 Google Maps
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön