• Pazarlamasyon TV
  • Pazarlamasyon Dergi
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Pazarlamasyon Dergi
  • Kariyer
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

Giyim Sektörünün Önemsemediği Milyarlarca Dolarlık Pazar: Büyük Beden

Serdar Altan / 24 Temmuz 2018
facebook twitter
  • Genel olarak standart bedenlere odaklanan giyim markaları, milyarlarca dolar değerindeki büyük beden pazarını göz ardı ediyorlar.
  • ABD Nüfus İdaresi’nin yaptığı Amerikan Topluluğu Araştırması’na göre, ABD’deki kadınların yarısından fazlasının bedeni 44 ve üzerinde. Buna karşılık 2016 yılı verilerine göre, 44 beden ve üzerinde olan 1.000 Amerikan kadını başına var olan büyük beden giyim mağazalarının oranı sadece 0,03.
  • Coresight Research, büyük beden pazarının da içinde yer aldığı global uyarlanabilir giyim pazarının bu yıl içerisinde 278,2 milyar dolara ulaşacağını ve 2022 itibarıyla da bu rakamın 325,8 milyar dolar olacağını tahmin ediyor.
  • İlgili Yazı: Spor Giyim Savaşları: Nike vs Adidas

Giyim markalarının yayımladıkları reklamları bir düşünün. Bu reklamlarda genel olarak fit bir vücuda sahip olan güzel kadınlar ve aynı şekilde yakışıklı erkekler kıyafetleri sergilerler. Ancak gerçekten bu markaların müşterilerinin kaçta kaçı böyle bir profile sahiptir? Tabii ki çok azı… Gerçek hayatta birçok insan, bu reklamlardaki gibi bir vücuda sahip değildir. Yine de bu durum, bu kıyafetlerin onlara olmayacağı ya da üzerlerinde kötü duracağı anlamına gelmez. Ancak bir kesim hariç: Büyük beden giyenler.

Çoğu ana akım giyim markası, büyük beden kıyafetler satışa sunmaz. Genellikle sadece büyük beden üretim yapan belli markalar bu alandaki ihtiyacı karşılamaya çalışırlar. Ancak rakamlar, büyük giyim markalarının bu segmenti es geçmesinin çok büyük bir hata olduğuna işaret ediyorlar.

2016 Yılında, ABD’de, 44 Beden ve Üzerindeki 1.000 Kadın Başına Düşen Büyük Beden Giyim Mağazası Oranı ve Standart Bedendeki 1.000 Kadın Başına Düşen Giyim Mağazası Oranı

ABD Nüfus İdaresi’nin yaptığı Amerikan Topluluğu Araştırması’na göre, ABD’deki kadınların yarısından fazlasının bedeni 44 ve üzerinde. Bununla birlikte 2016 yılı verilerine göre, 44 beden ve üzerinde olan 1.000 Amerikan kadını başına var olan büyük beden giyim mağazalarının oranı sadece 0,03. Buna karşılık büyük beden haricinde kalan 1.000 Amerikan kadını başına var olan giyim mağazalarının oranı ise 1,67. Ayrıca yine 2016 yılı verilerine göre, büyük beden giyim mağazalarının yetersizliğinden dolayı, ABD kadın giyim pazarının %20 ila %32 arasında kalan bir kısmı yetersiz hizmet alıyor.

2016 Yılında, ABD’deki Büyük Beden Giyen Kadınların Oranı ve Büyük Beden Kıyafet Satışlarının Oranı

Tüm bunlara rağmen, giyim endüstrisi de yavaş yavaş bu alandaki açığın farkına varıyor. Forbes’un bu konuyla ilgili olarak paylaştığı habere göre, ABD’nin en büyük ikinci perakende şirketi olan Target ve Amazon‘un bünyesinde bulunan Zappos, müşterilerine uyarlanabilir ayakkabı ve kıyafet sunarak bu yükselen trendin ön saflarında yer alıyorlar. Bununla birlikte tasarımcı Slick Chicks, tüm vücut tiplerine uyan ve bağlaması kolay kadın iç çamaşırı üretiyor ve online perakende şirketi Fashion Nova ise ayrı bir büyük beden bölümü yerine, tek bir tıklama ile daha geniş bir beden çeşitliliği sunuyor.

Bugüne kadar yeterince hizmet verilmemiş kişileri hedefleyen, büyük beden ve uyarlanabilir tasarımları kapsayan niş pazarlar, her geçen gün hızla büyüyor. Coresight Research isimli araştırma şirketi, büyük beden pazarının da içinde yer aldığı global uyarlanabilir giyim pazarının bu yıl içerisinde 278,2 milyar dolara ulaşacağını ve 2022 itibarıyla da bu rakamın 325,8 milyar dolar olacağını tahmin ediyor.

Uzaktan Çalışan Sayısı 10 Kat Arttı
Uzaktan Çalışan Sayısı 10 Kat Arttı

Corona virüs salgınının iş hayatına etkileri sürüyor, dünya genelinde yeniden artan vaka sayıları ise uzaktan çalışma modelinin bir süre daha devam edeceğini gösteriyor. Dünya Ekonomik Forumu – Değişimin Öncüleri Zirvesi’nde […]

comment 1
share
Etiketler
Büyük Beden featured giyim hazır giyim

Reader Interactions

Comments

  1. Emir says

    25 Temmuz 2018 at 12:58

    Belki de “Büyük beden” konumlandırmasını değiştirmek gerekiyordur.

    Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uzaktan Çalışan Sayısı 10 Kat Arttı

Pazarlamasyon / 11 Aralık 2020
facebook twitter
Uzaktan Çalışan Sayısı 10 Kat Arttı

Corona virüs salgınının iş hayatına etkileri sürüyor, dünya genelinde yeniden artan vaka sayıları ise uzaktan çalışma modelinin bir süre daha devam edeceğini gösteriyor. Dünya Ekonomik Forumu - Değişimin Öncüleri Zirvesi’nde açıklanan verileri inceleyen Olmadık Ofis; pandemi öncesi, 2020’nin ilk aylarında, %5’i bile bulmayan uzaktan çalışan oranının artan vaka sayılarıyla bugün ABD’de ve Avrupa’da %50’yi, Türkiye’de ise %20’yi aştığını açıkladı.

https://pazarlamasyon.com/uzaktan-calisanlar-icin-cruise-gemileri-birer-ofise-donustu/

Olmadık Ofis Kurucusu A. Seçkin Canan, konuya ilişkin olarak şu şekilde bir değerlendirmede bulundu:

“Pandemi, çalışanları fiziki ofislerden ve kurumsal iş hayatından giderek uzaklaştırıyor. Evden çalışma, trend olmaktan çıkıp normalleşiyor. Özellikle yeni ticari iş fırsatlarını değerlendiren girişimcilerin sayısı hızla artıyor. Durum böyle olunca ofis dediğimiz şey sanal bir hale bürünüyor. Fiziki ofisler terk edilirken uzaktan çalışmaya elverişli, özellikle girişimciler için maliyet avantajı gibi önemli fırsatlar sunan sanal ofis gibi yeni ofis modellerinin kullanımı hızla artıyor.”

https://pazarlamasyon.com/uzaktan-calisma-artik-her-sirketin-sunmasi-gereken-bir-imkan/

Pandemi Döneminde Sanal Ofislere Talep %60 Arttı

COVID-19 pandemisiyle birlikte sanal ofislere ciddi bir talep artışı yaşandığını aktaran A. Seçkin Canan şunları ifade etti:

“Özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde maliyetler işverenler için giderek zorlayıcı bir hal alıyor. Yeni iş kurmak isteyen girişimciler ofis maliyeti yerine sanal ofisleri tercih ederek en ekonomik çözüme ulaşıyor. Maliyet tasarrufunun önem kazandığı pandemi döneminde İstanbul’daki sanal ofis adresimize olan talep %60 oranında arttı.

Girişimciler, İstanbul’da merkezi bir konumda ayda 5 bin liralardan başlayan kiraların yanı sıra elektrik, su, doğal gaz gibi pek çok sabit ve değişken giderlerle mücadele etmek yerine tüm ihtiyaçlarını Olmadık Ofis’in sanal ofis hizmeti ile ayda 100 TL’ye karşılayabiliyor. Böylece yasal bir adrese ve faturalı-stopajsız ofis kullanımını mümkün kılan bir sanal ofise sahip oluyor. Pandeminin de etkisiyle sanal ofislerin 2021 itibarıyla daha ciddi bir ivme kazanacağını söyleyebiliriz.”

https://pazarlamasyon.com/microsoft-ceosu-evden-calisma-duzeninin-surdurulebilir-olmadigini-dusunuyor/

Uzaktan Çalışanlar, Ofiste Çalışanlara Göre Ayda 1,5 Gün Daha Fazla Çalışıyor

Dünya Ekonomik Forumu, pandemiyle birlikte çalışanların uzaktan çalışmanın kolaylığını keşfettiğine değiniyor. Öyle ki, uyku süreleri uzayan çalışanların fiziki ofislerine oranla %17 daha verimli oldukları belirtiliyor. Uzaktan çalışanların artan verimlilik sayesinde fiziki ofislerde çalışanlara göre ayda 1,5 gün yılda ise ortalama 17 gün daha fazla çalıştıkları aktarılıyor. Öte yandan evden çalışanların daha az hasta oldukları da belirtiliyor.

https://pazarlamasyon.com/estonya-uzaktan-calisanlar-icin-dijital-gocebe-vizesi-cikariyor/

İşveren, Çalışan Başına 35 Bin TL Maliyet Avantajı Sağlıyor

Mekan bağımsız çalışmanın en önemli avantajının işverene ve çalışana ofisten çalışmanın maliyetlerini azalttığını söyleyen Seçkin Canan, “Fiziki ofisleri terk etme hareketinin kalıcı olması ve sanal ofis gibi alternatif modellere geçilmesi durumunda işverenlerin çalışan başına yılda 20-35 bin lira maliyet tasarrufu sağlayabileceğini gösteriyor. Maliyet avantajı yalnızca işverenler için değil, aynı zamanda çalışanlar için de geçerli. Giyim, ulaşım, yeme-içme gibi masraflardan yılda 17 bin liraya kadar tasarruf edebilen çalışanlar çocuk bakım giderlerini de eklediğiniz de 50 bin liraya varan maliyet avantajı yakalıyor.” dedi.

Türkiye’de Girişim Yatırımları, 2,2 Milyar Dolara Ulaştı
Türkiye’de Girişim Yatırımları, 2,2 Milyar Dolara Ulaştı

KPMG Türkiye’nin 212 iş birliği ile hazırladığı “Türkiye Startup Yatırımları Raporu“, girişim ekosistemindeki gelişimi ortaya koyuyor. Devam eden küresel pandemiye rağmen yatırımcılar yeni iş alanlarına odaklanıyor. Bunlar arasında teknoloji ve […]

comment 1
share
Etiketler
Büyük Beden featured giyim hazır giyim

Estonya, Uzaktan Çalışanlar İçin “Dijital Göçebe Vizesi” Çıkarıyor

Begüm Canbaz / 14 Ağustos 2020
facebook twitter
Estonya, Uzaktan Çalışanlar İçin “Dijital Göçebe Vizesi” Çıkarıyor

Daha önce Avrupa'da yaşamak ve o ülkenin imkanlarından faydalanırken kendi ülkenizdeki işinizi de yürütmek istediyseniz, artık şanslısınız. Çünkü Estonya Cumhuriyeti tam da bunu yapmanıza izin veren yeni bir Dijital Göçebe Vizesi uygulamasını başlattı.

DesignTaxi'nin haberine göre Avrupa Birliği'nde türünün ilk örneği olan vize, uzaktan çalışanların Estonya'da bir yıla kadar yaşamasına ve yasal olarak çalışmasına izin veriyor. Vizeye başvuracak olan başvuru sahiplerinin, mesleklerinin uzaktan yapılabileceğini ve Estonya dışında kayıtlı bir şirkette çalıştıklarını veya ülke dışında kayıtlı bir işletmede serbest meslek sahibi olduklarını kanıtlamaları gerekiyor. Ayrıca başvuracak olan kişilerin başvurudan altı ay önce aylık en az 4.130 doları brüt gelir şartına ulaşmaları gerekiyor.

Estonya hükümeti, başvurucak kişiler için gereken bir başvuru formu ve çalışma durumlarını kanıtlamak için gerekli belgeleri Estonya Büyükelçilikleri aracılığıyla yayınladı.

Başvuru ücreti, kalış süresine bağlı olarak yaklaşık 94 doları ila 117 doları arasında olacağı ve her başvurunun önümüzdeki 30 gün içinde işleme alınacağı söyleniyor. Başvuru sahibi onaylandıktan sonra eşleri ve bakmakla yükümlü oldukları kişilere de vize veriliyor.

Avrupa Birliği'nin bir parçası olan Estonya'da hala corona virüs salgını yaygın olduğundan, yalnızca AB, Schengen Bölgesi ve İngiltere dışındaki sınırlı sayıda onaylanmış ülkeye izin veriliyor. İki haftada bir güncellenen tam liste, Estonya’nın Dışişleri Bakanlığı’nın web sitesinde görülebilir.

Google, Evde Çalışan Personeline 1000 Dolarlık Ödenek Sağlıyor
Google, Evde Çalışan Personeline 1000 Dolarlık Ödenek Sağlıyor

Salgın döneminde pek çok şirketin evden çalışma düzenine geçmesi ve bunun faydalarını görmesi sonrasında, özellikle büyük şirketler bu konuda hızlı bir şekilde aksiyon almaya başladılar. Bu şirketlerden biri de teknoloji […]

comment 1
share
Etiketler
Büyük Beden featured giyim hazır giyim

Pazarlamacılar Açısından Pandemi Sonrası Online Eğitimin Önemi

Begüm Canbaz / 09 Ekim 2020
facebook twitter
Pazarlamacılar Açısından Pandemi Sonrası Online Eğitimin Önemi

Corona virüs pandemisi hepimizi ofislerimizden ayrılmaya ve evde çalışmaya mecbur bıraktı. Yeni normalle beraber karantina sonrası bazılarımız ofislerine geçti ama bazılarımız halen evlerde çalışmaya devam ediyor. Örneğin Facebook ve Google gibi birçok firma ofislerini 2021 yaz aylarına kadar açmayacaklarını dile getirmişlerdi.

Peki firmalar bu süreçte evden hizmet veren çalışanlarının motivasyonlarını nasıl sağlıyor? Çalışanlarıyla olan etkileşimlerini ve iletişimlerini nasıl ayarlıyorlar? Her çalışan ve yönetici aynı şekilde verimli çalışabiliyor mu? Bütün bunlar evden çalışma metodu için akıllarda birer soru işareti...

https://pazarlamasyon.com/guz-donemi-egitimlerimiz-basliyor/

Bütün bu pandemi süreci profesyonellerin öğrenme ve öğrenmeyi sürdürme biçimlerini kökten değiştirdi desek yalan olmaz. İşletmeler de pandeminin yarattığı iletişim eksikliklerini gidermek, verimliliği arttırmak için belli başlı kanıtlanmış ve uygulanabilir yöntemlere ihtiyaç duyuyor. Yeni normalle birlikte şirketlerin ve çalışanların yeni beceriler geliştirmesi hayati önem taşıyor. Bu yöntemlerden biri de online eğitimler.

Şirketler, normal zamanda ajanslara ve aracı şirketlere para verirken, bu dönemde çeşitli online eğitim sertifikası programlarına yatırım yaparak çalışanlarının bu becerileri kazanmasını sağlayabilir. Çalışanlar da şirketin ona yatırım yaptığı düşünerek güven duygusu hissedebilir. Yeni beceriler, insanların kendilerini güvende hissetmelerini, kendilerine güvenmelerini ve görevlerini daha iyi üstlenmelerini sağlayabilir. Online sertifikalı eğitim programları çalışanların işlerine, birbirlerine ve daha büyük bir hedefe bağlı hissetmelerine yardımcı olabilir.

https://pazarlamasyon.com/digital-excellence-programda-erken-kayit-icin-son-5-kontenjan/

Örneğin Facebook Blueprint'i ele alalım. Blueprint, Facebook’un, ajansların ve işletmelerin Facebook platformlarından para kazanmasına yardımcı olmak için tasarlanmış bir küresel eğitim programı ve Facebook'un yaptığı açıklamaya göre, pandeminin başlangıcından bu yana, Facebook Blueprint adlı online eğitim platformuna erişen insan sayısı, 2020'nin 1. çeyreğinden 3. çeyreğine kadar %100 artış gösterdi. Bu da pandemi döneminde insanların online eğitime daha çok önem verdiği anlamına geliyor.

Son derece uzmanlaşmış beceriler gerektiren, küresel bir iş piyasasında ve özellikle yapay zeka bu hızla birçok mesleği ortadan kaldırırken, çalışanların kendilerini sürekli geliştirmesi gerekiyor. Evden çalışmanın artık bir standart olduğu günümüzde online eğitimler aslında işleri de daha iyi hale getirmenin başka bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin Facebook'un paylaştığı bilgiye göre, herhangi bir Facebook Blueprint kursunu tamamlayan insanların %87'si bilgisinin arttığını ve %53'ü de iş verimliliğinin arttığını bildirdi.

Son olarak marka yönetimi, metin yazarlığı, SEO gibi birçok online eğitim fırsatının giderek artması beklenirken katılımcı sayısının da çoğalması bekleniyor.

Türkiye’de Girişim Yatırımları, 2,2 Milyar Dolara Ulaştı
Türkiye’de Girişim Yatırımları, 2,2 Milyar Dolara Ulaştı

KPMG Türkiye’nin 212 iş birliği ile hazırladığı “Türkiye Startup Yatırımları Raporu“, girişim ekosistemindeki gelişimi ortaya koyuyor. Devam eden küresel pandemiye rağmen yatırımcılar yeni iş alanlarına odaklanıyor. Bunlar arasında teknoloji ve […]

comment 1
share
Etiketler
Büyük Beden featured giyim hazır giyim
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön