Fiziksel Mağazalarda Hizmeti Hızlandırmak İçin Mobilden Faydalanan 4 Şirket

Günümüzde markaların, müşterlerine daha kaliteli bir hizmet sunarak rekabette öne çıkabilmek için teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanmaları gerekiyor. Bu teknolojik nimetlerin en başında da mobil geliyor. İnsanların her an her yerde yanlarında taşıdıkları mobil cihazlar, markalar için tüketicilere ulaşma konusunda birçok fırsatı da beraberinde getiriyor. PSFK de hazırladığı "Perakendenin Geleceği 2018" isimli raporunda, bazı perakende markalarının müşterileri için meydana getirdiği geleceğe yönelik yeni mobil deneyimlere yer verdi. Bunun en iyi 4 örneğine hep birlikte göz atalım.

Alibaba

Çinli e-ticaret devi Alibaba'nın bir alt şirketi olan Taobao, geçtiğimiz sene yüz ve ses tanıma sistemleri kullanan Tao Cafe isimli kasiyersiz perakende mağazasını hizmete açmıştı. Müşteriler, mağazanın girişinde akıllı telefonlarından bir QR kod taratıyorlar ve alışveriş yaparken yüz tanıma özellikli kameralar tarafından takip ediliyorlar. Müşteriler mağazadan çıkacakları zaman ise kolay bir şekilde telefonları aracılığıyla ödeme yapabiliyorlar. Tao Cafe, müşterilerin alışverişlerini bitirir bitirmez mağazadan ayrılmalarına izin vererek mağazalardaki yoğunluğun neden olduğu stresi ve gecikmeleri azaltıyor.

[caption id="attachment_75966" align="aligncenter" width="1000"] Simon Property Group'un Facebook Messenger Chatbot'u[/caption]

Simon Property Group

Alışveriş merkezi operatörü olan Simon Property Group, Kuzey Amerika'da yer alan 200'den fazla lokasyonda tüketicilere kişiselleştirilmiş yardım sunmak için mobil chatbot'lardan yararlanıyor. Şirketin Facebook Messenger chatbot'u, tüketicilere haritalar, perakende mağazalarının adresleri ve çalışmaları saatleri de dahil olmak üzere bulundukları lokasyonla ile alakalı gerçek zamanlı bilgiler sunuyor. Tüketicilerin hizmetine sunulan bu chatbot, Simon Property Group'un, tüketicilerin arayışını kolaylaştırmak amacıyla dijital deneyimleri geleneksel mağazacılık ortamına getirmek için uyguladığı kapsamlı stratejinin bir parçası olma özelliği taşıyor.

Coca-Cola

Dünyanın en büyük içecek üreticilerinden biri olan Coca-Cola, belirli içerik mesajlaşmalarını oluşturmak için tüketicilerin akıllı telefonlarına yaklaşan verileri kullanan mağaza içi dijital tabelalar geliştirdi. Bu sistem, bir Google Chrome işletim sistemine sahip bir cihaza ya da Google Chrome Kiosk uygulamasına bağlı tüm ekranlarda özel bir içerik gösterilmesini sağlıyor. Şirketin hedefli mesajlaşması, tüketicilerin lokasyonuna ve mobil verisine bağlı olarak marka kampanyalarından promosyon tekliflerine ve uygulama rehberli alışveriş listelerine kadar uzanıyor. Bu uygulama, tüketicilere daha kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi sunulmasına yardımcı oluyor ve bu da satışların artmasını sağlıyor.

Walmart

ABD'li perakende şirketi Walmart; mağaza içi self servis kioskları, teslimat kuleleri ve uygulama tabanlı bir mobil hızlı iade hizmeti sunarak online satın almalar için daha basit bir teslimat ve iade süreci sağlıyor. Ürünü teslim alma sürecinde teslimat kulelerini kullanmak için müşteriler öncelikle alışveriş fişlerinin üzerinde bulunan barkodu taratıyorlar. 45 saniye içerisinde makine üzerindeki kapı açılıyor ve ürün taşıma bandının üzerinde görünüyor. İade sürecinde ise müşteriler, Walmart uygulaması aracılığıyla iade etmek istedikleri ürünü belirleyebiliyorlar. Daha sonra Walmart mağazasına gidiyorlar, kart okuyucu üzerindeki QR kodu taratıyorlar ve iade etmek istedikleri ürünü teslim ediyorlar.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir