Emojiler Sosyal Medyadan Araba Plakalarına Taşındı

2015 yılında yılın kelimesi seçilmişti "emoji". Shigetaka Kurita tarafından 1990'ların sonunda yaratılan emojilerin kullanımı bu olaydan sonra daha yaygınlaştı.

Son yıllarda hem bireyler emojileri çok daha sık kullanıyor hem de markalar sosyal medya iletişimlerine emojileri hızla dahil ettiler. Emoji yarışmaları, emojilerin yer aldığı hediyeler vs derken emojiler hayatımızın içine resmen yer etti. Bazen kelimelerle anlatamadığımız duyguları emojilerle kolayca anlatma başlar olduk. Emojiler ile bir şeyler tahmin etme testleri, yarışmaları yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Artık onlar sosyal medyanın olduğu kadar sosyal hayatın da birer parçası...

https://pazarlamasyon.com/ulkelerin-en-cok-kullandigi-emojiler-belli-oldu/

Unicode'un her yıl belirlediği ve eklediği yeni emojiler herkes tarafından beklenir oldu. Türkler ince belli çay bardağı emojisinin olmayışına isyan ederken ülkelere özgü yerlerin, yemeklerin emojileri bir bir eklendi ve eklenmeye de devam ediyor..

https://pazarlamasyon.com/2019da-59-yeni-emoji-geliyor-ince-belli-cay-bardagi-yok/

Emojiler elektronik ortamdan zaten çıkmıştı ancak yakın zamanda meydana gelen gelişme emojilerin hayatımızdaki yerini sorgulatacak nitelikte... Avustralya'nın Queensland eyaletinde artık araba plakalarına da emoji eklenebilecek. Yanlış okumadınız evet, yolda giderken öndeki arabanın plakasında gülen veya kızgın bir surat görmek mümkün olacak.

Plakalara eklenebilecek emojiler başlangıç olarak kahkaha atan, göz kırpan, güneş gözlüklü, kalp gözlü ve gülen suratla sınırlı tutulacak.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar bunun, hali hazırda 260 euro olan plakalardan daha fazla para kazanılması için zekice bir yöntem olduğu yönünde eleştirel yorumlarda bulundu. 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir