• Pazarlamasyon TV
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Trend Raporları
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

E-Ticarette Mayıs Ayı En’leri: Sektörel Veri Analizi

Konuk Yazar / 22 Haziran 2020
facebook twitter

E-ticarette Mayıs ayı yansımalarına bakıldığında tüketicilerin online alışverişe olan yoğun ilgilerinin devam ettiği görülüyor. Covid 19, Ramazan, Anneler Günü, bir yandan sinyalleri verilmeye başlanan normalleşme adımları… Tüm bunlar önceki aylarda Covid 19’dan dolayı gerileyen pek çok farklı sektörün yeniden canlanmasını sağladığını söyleyebiliriz. Tüketicilerin virüs nedeniyle erteledikleri ihtiyaçlarını, evden çıkmaya hazırlandıkları dönemde yine online yollardan satın aldıkları görülüyor.

Bu bağlamda Mayıs ayı e-ticaret verilerine göre öne çıkan sektörlere aşağıda birlikte bakalım.

  1. Tesettür Giyim: Tüketiciler mayıs ayında tesettür giyim ihtiyaçlarını e-ticaretten karşıladı. Nisan ayı ile kıyaslandığında tesettür giyim satış hacmini yüzde %154,06 oranındaki değişim oranıyla artırırken sipariş adetlerindeki artış oranı ise %125,64 oldu. 
  •  Saat & Optik: E-ticarette corona virüs gölgesi altında da olsa Anneler Günü’nde online sipariş edilen hediyeler yüzleri güldürdü. Mayıs ayında bir önceki aya göre saat ve optik satış hacmini %138,41 oranında artırdı. Saat ve optik siparişleri de mayıs ayında % 124,92 artış göstererek ilk sıralarda yer aldı.
  • Çiçekçilik:Özel günlerin olmazsa olmazı çiçekler, Anneler Günü’nde çiçekçilik sektörüne can suyu oldu. E-ticarette çiçek siparişleri %110,00 oranında artarken, e-ticarette çiçekçilik sektörü satış hacmini bir önceki aya göre %112,93 oranında artırdı.
  • Tekstil & Giyim: Normalleşme adımlarının atıldığı ve normal hayata dönüş sinyallerinin verildiği Mayıs ayında giyim siparişleri artış gösterdi. Nisan ayında ev tekstilinde bir artış yaşanırken tekstil sektöründeki bu ayki artış giyim sektöründe kendini gösterdi. Tekstil ve giyim sektörü bir önceki aya göre satış hacmini %98,92 oranında artırdı. Sipariş oranındaki artış ise bir önceki aya göre 108,15 oranında oldu.
  • Takı & Mücevherat: Takı ve mücevherat sektörü e-ticarette pandemi dönemi boyunca da e-ticarette tercih edilen sektörler arasında kalmayı başardı. Mayıs ayında bir önceki aya göre yükselişe geçen takı ve mücevherat sektörü satış hacmini %77,17 oranında, sipariş oranını ise %47,99 oranında artırdı.
  • Çanta: Uzun süre evde kalan tüketiciler kendilerini yeniden normal hayata kanalize etmek için ihtiyaçlarını e-ticaret üzerinden karşılamayı sürdürdü. Çanta da bunlardan biri oldu. Bir önceki aya göre mayıs ayında çanta siparişleri %61,07 oranında artarken, satış hacimleri ise %70,39 oranında arttı.
  • Ayakkabı: Mayıs ayında azalmaya başlayan corona virüs vakaları, evden çıkacağımızın sinyalini vermesiyle tüketiciler internetten ayakkabı siparişlerine başladı. Mayıs ayında bir önceki aya göre ayakkabı siparişleri %53,31 oranında arttı. Satış hacmi ise bir önceki aya göre %31,51 oranında arttı.
  • Mobilya: Tüketiciler karantinayı fırsat bilerek ihtiyaçları olup erteledikleri ürünleri de e-ticaret sitelerinden satın almayı sürdürdü. Mobilya sektöründeki satış hacminde bir önceki aya göre %60,15 oranında artış yaşandı. Sipariş sayılarındaki değişim oranı ise bir önceki aya göre %40,86 oranında artış gösterdi.
  • Hediyelik Eşya & Aksesuar: Mayıs ayına denk gelen Anneler Günü hediyelik eşya ve aksesuar sektörünü de canlandırdı. Bir önceki aya göre yüzde 40,86 oranında satış hacmini yakalayan sektörün sipariş oranları da 40,20 oranında arttı.
  1. Spor & Spor Malzemeleri: Normalleşme dönemine dönülmeye çalışılsa da eskiye nazaran evlerimizde daha çok vakit geçirdiğimiz ortada. Evde spor yapmak için tüketiciler spor ve spor malzemelerini internetten satın almayı mayıs ayında da sürdürdü. Oranlara bakıldığında bir önceki aya göre spor malzemeleri satış hacminde %23,78 oranında, sipariş adedinde ise bir önceki aya göre %36,50 oranında artış yaşandı.
  1. Av & Kamp & Outdoor: Pandemi süreci alışveriş alışkanlıklarımızı değiştirdiği gibi hayatımızdaki pek çok alanında değişiklik yapmamıza neden oluyor. Tatil alışkanlıklarımız da bunlardan biri. Tüketiciler daha az temasla nasıl tatil yapabiliriz? sorusunun cevabını ararken outdoor & kamp malzemeleri gibi kişiye özel tatilin yollarını arıyor. Buna göre mayıs ayında bir önceki aya göre kamp ve outdoor malzemeleri %31,35 oranında siparişlerini artırırken, satış hacmini %39,71 oranında artırdı.
  1. Motosiklet Ekipmanları: Mayıs ayında öne çıkan farklı sektörlerden biri de motosiklet ekipmanları olarak dikkat çekiyor. Satış hacmini %41,80 oranında artıran sektörde siparişler ise % 26,06 oranında artış yaşandı.

E-ticaret tüm sektörleri içinde barındıran dinamik bir sektör

Son olarak mayıs ayında öne çıkan diğer sektörler arasında; endüstriyel ürünler, hırdavat & yapı market, ev tekstili, beyaz eşya & ev aletleri, elektrik, elektronik, petshop, çeyiz & züccaciye gibi birçok sektörü sayılabileceğimiz güçlü bir dataya sahibiz ve bu data bize e-ticaretin kısa süre içerisinde fiziki ticaretin yerini almaya aday olduğunu, şu an ise en güçlü ve fayda maliyet açısından en verimli ticari tercih olduğunu gösteriyor.

Görüldüğü gibi e-ticarette satılan ürünlerin çeşitliliği her sektörün e-ticaret pazarında yer edinebileceğini gösteriyor. E-ticaret tüketiciler için bir çıkış yolu olurken, tüketici alışkanlıklarını kökten değiştirdi diyebiliriz. Buna karşılık olarak, küçük, orta ölçekli ve hızlı bir şekilde kendilerini e-ticarete adapte eden büyük işletmeler için de iyi bir fırsat oldu. Pandemi sürecinde yayına aldığımız canli.ideasoft.com.tr de bize bunu en net ve gerçekçi datalar ile göstermeye devam ediyor, e-ticaretin net bir şekilde anlaşılması için hayata geçirdiğimiz bu site aslında e-ticarete başlamayı düşünen kişiler için bulunmaz bir fırsat diyebilirim.

 Yeni dünya düzeninde online alışveriş artık kalıcı bir tüketici davranışı olarak her birimizde yer edinmiş durumda… İşletmelerin bundan sonrası için hızlı ve doğru kanallardan dijitalleşmesi, online platformlarda tüketicilerin karşısına çıkması için ellerini çabuk tutması gerekiyor.

Konuk Yazar: Cenk Kanıkman (Chief Digital Officer / IdeaSoft)

Tüketici, Ekonomik Alışverişe Yöneliyor
Tüketici, Ekonomik Alışverişe Yöneliyor

Zeo Agency’nin e-ticaret sektörünü farklı kategorilere ayırarak dönemsel olarak derinlemesine ölçümlemek üzere hazırladığı raporlar kapsamında yayınlanan Hazır Giyim ve Moda Sektörü Dijital Pazarlama Raporu; 2019 ve 2020 yıllarının ikinci çeyrek […]

comment 1
share
Etiketler
Covid-19 featured

Reader Interactions

Comments

  1. İbrahim Çelebi says

    22 Haziran 2020 at 14:13

    Efsane bir içerik olmuş!

    Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-Ticaret, Son 1 Yılda 1,5 Milyon Yeni Müşteri Kazandı

Pazarlamasyon / 01 Ekim 2020
facebook twitter
E-Ticaret, Son 1 Yılda 1,5 Milyon Yeni Müşteri Kazandı

Gençler ve çalışan kadınların yoğun ilgisiyle sürekli büyüyen online alışveriş sektörü, son bir yılda yaklaşık 1,5 milyon yeni müşteri kazandı. TÜİK’in Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’na göre, 2019 yılında %34,1 olan, internet üzerinden mal ve hizmet siparişi veren ya da satın alanların oranı, 2020 yılında %36,5’e yükseldi.

https://pazarlamasyon.com/hepsiburada-ve-petrol-ofisinden-e-ticaret-icin-onemli-is-birligi/

500’ü aşkın sanal mağazadan alışveriş yapanlara nakit para ödeyen Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral, araştırmanın 16-74 yaş grubundaki 60 milyon kişi üzerinde yapıldığını anımsatarak, “%2,4’lük artış 1 milyon 440 bin kişiyi kapsıyor. TÜİK’in yüzdelik rakamlarını kişi sayısına çevirirsek, 2019 yılında 20 milyon 460 bin olan e-ticaret müşterisi sayısının 2020’de 21 milyon 900 bine yükseldiği ortaya çıkıyor. Sanal alışveriş müşterilerinin 12 milyon 80 binini erkekler, 9 milyon 820 binini de kadınlar oluşturuyor.” dedi.

Kadın Kozmetiğe, Erkek Yemeğe Para Harcadı

TÜİK’in, Türk tüketicilerin internette satın aldıkları ürün ve hizmetleri de araştırdığını kaydeden Kayral, kadın ve erkeklerin en fazla giyim için harcama yaptıklarının ortaya çıktığını söyledi. Araştırmaya göre, internet üzerinden en fazla sipariş verilen ya da satın alınan ürün grupları; kadınlarda %68,5, erkeklerde ise %54,2 ile giyim, ayakkabı ve aksesuar oldu.

https://pazarlamasyon.com/boyner-kapiya-teslimat-agi-kuruyor/

Kadınlarda giyimi %31,5’le kozmetik, güzellik ve sağlık ürünleri; %30,2 ile basılı kitap, dergi, gazete izledi. Erkekler ise giyimden sonra en fazla %24,1 ile online yemeğe; %22,5 ile de basılı kitap, dergi ve gazeteye para harcadı.

Araştırmanın en dikkat çekici yönü ise uzun yıllardır online harcamalarda ilk sırayı alan cep telefonu, bilgisayar, elektronik eşya satın alımlarının, 2020 yılında ilk üç harcama kalemi içerisinde yer almaması oldu.

https://pazarlamasyon.com/e-ticaret-sektoru-yilin-ilk-yarisinda-%88-buyudu/

İnternetten Alışverişin Avantajları

Güçlü Kayral, avantajlarından dolayı her yıl e-ticaret müşteri sayısının önemli sayıda arttığına da dikkati çekerek şunları dile getirdi:

“2011’de 5 milyon 40 bin olan internetten alışveriş yapanların sayısı bugün 21 milyon 900 bine yükselmiş durumda. Özellikle çalışan kadınlar ve gençlerin alışveriş alışkanlıklarında dijital alışveriş lehine önemli bir değişim yaşanıyor. Günün 24 saati, dünyanın her yerinden alışveriş yapabiliyorlar. Çarşı, pazar gezmek yerine aradığı ürünün en uygun fiyatlısını birkaç saniye içinde karşılaştırma sitelerinde bulabiliyor; tatilini ve katılacağı etkinlikleri, fırsat sitelerini kullanarak çok ucuza getirebiliyor; ayrıca tüm bu alışverişlerini de Avantajix.com gibi alışveriş yaptıkça para veren siteler üzerinden geçerek ekstra kazançlar sağlıyorlar.”

Pandemi Müşteri Deneyimindeki Ezberleri Bozdu
Pandemi Müşteri Deneyimindeki Ezberleri Bozdu

Yeni tip Corona virüs (covid-19) ile birlikte farklı yaşam şekilleri ile tanıştık ve bazı davranış ve alışkanlıklarımız da dönüştü. Bununla beraber uzmanlar, danışmanlar ve öğretim görevlileri pandeminin tüketici davranışları üzerindeki […]

comment 1
share
Etiketler
Covid-19 featured

Türkiye’de, Black Friday’de Online Alışveriş Rekoru Kırıldı

Pazarlamasyon / 01 Aralık 2020
facebook twitter
Türkiye’de, Black Friday’de Online Alışveriş Rekoru Kırıldı

Tüketim çılgınlığının yaşandığı Efsane Cuma (Black Friday) kampanyaları, son yıllarda ülkemizde de tüketiciler tarafından ilgiyle karşılanıyor. Bu sene de özel indirim kampanyaları ve tanıtım etkinlikleriyle Efsane Cuma’da e-ticaret dünyası için efsanevi bir dönem yaşandı.

Türkiye’nin öncü finans teknolojileri şirketi iyzico’nun, Efsane Cuma dönemini kapsayan online alışveriş istatistikleri açıklandı. iyzico’nun verilerine göre, zaman ve mekan sınırını ortadan kaldıran ve temassız ödeme avantajı sunan online alışverişte işlem hacmi, önceki yıla göre %103 artış gösterdi. Veriler 2019’a göre işlem adedi ve sepet tutarında da ciddi artışlar yaşandığına işaret ediyor.

https://pazarlamasyon.com/bekarlar-gununde-ciro-artisi-75-oldu/

Banka Kartı Tercih Edildi

2020 Efsane Cuma döneminde bir önceki yıla göre işlem hacminde %103, işlem adedinde %57, ortalama sepet tutarında ise %29 artış gözlendi. 211 TL olan ortalama sepet tutarı, 273 TL ‘ye yükseldi.

2019 döneminde kredi kartıyla yapılan işlemlerde tek çekimde %50, üç taksitte %41, 6 taksitte %5 olan işlem hacmi dağılımı, 2020 Efsane Cuma döneminde tek çekimde %53, üç taksitte %30, 6 taksitte %9 oldu. Önceki yıl %28 olan banka kartı kullanım oranı bu yıl %33’e yükseldi. Kredi kartı ile yapılan işlemler %46 artış gösterirken, banka kartlı işlem adedi %87 oranında arttı.

Türkiye, Eğitime Ağırlık Verdi

Pandemi döneminde online kurs ve online kitap alışverişinde önemli artış yaşandı. Bu büyüme Efsane Cuma döneminde de etkisini gösterdi. Giyim sektörünün ardından en çok harcama yapılan sektör eğitim sektörü oldu. Eğitim sektöründe işlem sayısı %62 artarken, hacim %148 arttı.

Sepetini En Çok Dolduran İç Anadolu Oldu

Önceki yıl sepetini en pahalı ürünlerle dolduran bölge Marmara olmuştu. Bu yıl sepetini en yüksek fiyatlı ürünlerle dolduran bölge İç Anadolu oldu. Erkekler Türkiye’nin her bölgesinde online alışveriş yapma oranını %5 oranında artırdı. Hem kadınlarda hem erkeklerde en çok alışveriş yapılan ilk 3 bölge Marmara, İç Anadolu Bölgesi ve Ege oldu. Beş büyük şehirde işlem sayısı ortalama %36 artarken ortalama sepet tutarı %30 arttı.

Erkekler 2019’a Göre Daha Çok Harcama Yaptı

2019 Efsane Cuma döneminde kadınlar erkeklere göre daha çok harcama yapmıştı. Bu yıl da bu durum değişmedi; ancak oranlar bazı değişiklikler yaşandı ve erkekler alışverişlerini artırdı. 2019 döneminde kadınlar erkeklerin 1,3 katı harcama yaparken bu oran bu yıl 0,85’te kaldı. Erkeklerin harcama tutarı %115 artarken, kadınların harcamalarında %68’lik artış oldu.

https://pazarlamasyon.com/alibaba-11-11de-74-milyar-dolarlik-satis-yapti/

Kadınların ortalama sepet tutarı %35 artarak 285 TL olurken, erkeklerin sepet tutarı %33 artarak 376 TL oldu. 2019 döneminde erkeklerin %54, kadınların %45 oranındaki tek çekim kredi kartı alışverişi bu yıl %53 oldu.

2019’da alışverişlerinin % 89’unu internet üzerinden yapan erkekler bu yıl Efsane Cuma döneminde alışverişlerinin %91’ini web üzerinden yaptı. Kadınlar ise geçen sene olduğu gibi mobile yönelerek web harcama tutarını %2 azalttı.

Tüm Oranlarda Artış Oldu

Efsane Cuma kampanyalarıyla birlikte web kanalından yapılan harcamalar %129, işlem adedi %66, ortalama sepet tutarı ise 275 TL’den 382 TL’ye %39 artış gösterdi. Mobil harcamalarda önceki yıla göre işlem hacmi %170, işlem adedi %128 artarken, ortalama sepet tutarı 91 TL’den 108 TL’ye ulaşarak %19 oranında yükseliş gösterdi. Web üzerinden alışveriş tercih edilse de mobil alışveriş oranı artışını sürdürdü ve %7 oranında arttı.

İnternetten Satılan Ürünleri Canlı Olarak Takip Etmek Mümkün
İnternetten Satılan Ürünleri Canlı Olarak Takip Etmek Mümkün

IdeaSoft, Corona virüs için alınan önlemlerin tüketici davranışlarını nasıl etkilediğine yönelik değişimi ortaya koydu. Corona virüs salgınına karşın alınan tedbirlerin ardından fiziki temas gerektiren tüm faaliyetler azaldı ve tüketiciler, e-ticaret sitelerine […]

comment 1
share
Etiketler
Covid-19 featured

Markaların Dijital Mağaza Deneyimleri Yaratmak İçin Kullandıkları 4 Teknoloji

Ayşe Göl / 12 Ekim 2020
facebook twitter
Markaların Dijital Mağaza Deneyimleri Yaratmak İçin Kullandıkları 4 Teknoloji

2020 ile birlikte mobil ve diğer dijital alışveriş deneyimleri hızla yükselen bir ivme kazandı. Aslında söz konusu trendlerin ve teknolojilerin birçoğu salgından önce geçerli olmaya başlamıştı; uzun bir süre daha geçerli olacak gibi görünüyor.

https://pazarlamasyon.com/sanal-ve-artirilmis-gerceklik-musterilerin-online-alisverise-daha-sicak-bakmalarini-sagliyor/

Müşteriler mağazalardaki zamanlarını ve iletişim seviyelerini azaltmaya çalışırken, dijital alışverişleri destekleyen teknolojiler daha da popüler hale geldi. Tüketicilerin %72'si ödeme sürecini kısaltan teknolojileri, %61'i mağazada gezinmek için harcanan zamanı azaltan teknolojileri en değerli teknoloji olarak nitelendiriyor.

Aynı zamanda perakende mağazaları dijital stratejilerini geliştirmeye devam ediyor. Çeşitli sektörlerdeki fiziksel mekanlarda faaliyet gösteren mağazalar yalnızca daha güvenli alışveriş ortamları oluşturmak için değil; aynı zamanda 2020 ve sonrasında kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimleri için yüksek beklentileri karşılayan daha kullanışlı, sürükleyici ve bağlantılı deneyimler yaratmak amacıyla bazı teknolojilerden yararlanıyorlar.

https://pazarlamasyon.com/musterilerin-verdikleri-cevaplara-gore-kisisel-alisveris-akislari-olusturan-sistem-the-yes/

İnteraktif Galeriler

Mobil teknolojiler günlük hayatta çokça tercih ediliyor. Tüketiciler, çevreleriyle rahat ve temassız bir şekilde etkileşimde bulunabilmek istiyor. Bu beklentileri karşılamak için perakendeciler, ilgili içerik ve deneyimleri sunmanın yanı sıra rezervasyon ve ödeme gibi mağaza içi hizmetlere kolay erişim sağlamak için mobil cihazlarda ve uygulamalarda bulunan görüntü tanıma ve tarama teknolojileriyle etkileşim kurmak üzere fiziksel galeriler programlıyor. Nike'ın Çin'deki konsept mağazası bu fikre öncülük ediyor. Nike Pulse üyeleri, telefonları aracılığıyla ürünlerle etkileşime girebiliyor, ürünleri sanal olarak deneyebiliyor ve satın alabiliyorlar.

https://pazarlamasyon.com/amazon-artirilmis-gerceklik-araciyla-online-alisveris-deneyimini-gelistiriyor/

Yönlendirilmiş Navigasyon

Müşteriler, perakende satış noktalarında gezinmek ve ihtiyaç duydukları ürünleri bulmak için mobil uygulamaları kullanıyor. Perakendeciler, mobil platformlarında "mağaza içi" modlar oluşturarak müşterileri ziyaretleri sırasında hızlı ve güvenli bir şekilde yönlendirmek için gerekli bilgileri sağlıyor. Ofis malzemeleri perakendecisi Staples, müşterilerin belirli ürünleri bulmalarına, ardından alışverişlerini yönlendirmelerine olanak tanıyan etkileşimli bir mağaza haritası aracıyla bunu yapıyor. Bulut tabanlı bir mobil platform, eşleme ve yönlendirme imkanı sunarken, aynı zamanda gerçek zamanlı envanter güncellemeleri sağlıyor.

Sürükleyici Görselleştirme

Daha büyük satın alımlarda müşteriler, ürünün nasıl görüneceğini kafalarında canlandıramadıklarında online alışverişe mesafeli bakıyorlar. Bu nedenle markalar, müşterilerin ürünleri ev ortamlarında görmelerine ve evdeki dekorlarına ve ihtiyaçlarına uygun farklı seçenekler arasında geçiş yapmalarına yardımcı olmak için VR ve AR gibi teknolojilerden yararlanıyor. Örneğin IKEA'nın AR özellikli mobil uygulaması, müşterilerin satın alacakları ürünlerin evlerinde nasıl görüneceğini görsel bir katman kullanarak planlamalarına gösteriyor.

https://pazarlamasyon.com/tuketicilerin-64u-magaza-ici-alisverisi-daha-guvenli-buluyor/

Artırılmış Tanıtım

Mağazada gezinmek; ürünleri görme, dokunma ve deneme imkanı sağlasa da alışveriş yapanlar bu ürünlerin birden çok durumda ve ayarda nasıl performans gösterdiğini göremiyor. Perakendeciler, bunun üstesinden gelmek için dijital medyayı (video, etkileşimli ekranlar ve VR gibi deneysel teknolojiler) ürün deneyimine entegre ediyor. Bu multimedya satış yaklaşımı, yenilik ve heyecanı alışveriş deneyiminin temel unsurlarından biri haline getirirken müşterilere hem deneyim hem de güven sağlıyor. Örneğin Canada Goose'un müşterileri, satın alacakları montu rüzgar ve karla kaplı "Soğuk Oda"da teste tabi tutabiliyorlar.

Kroger, Amazon ve Walmart ile Rekabet Etmek İçin E-Ticarete Atılıyor
Kroger, Amazon ve Walmart ile Rekabet Etmek İçin E-Ticarete Atılıyor

ABD’nin büyük perakende şirketi Kroger, Amazon ve Walmart ile rekabet edebilmek için yeni online pazar yeri açmaya karar verdi. Özellikle COVID-19 salgınından sonra büyüyen online market alışverişi sektörü sonrasında bu […]

comment 1
share
Etiketler
Covid-19 featured
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön