• Pazarlamasyon TV
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Trend Raporları
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

Düşük Gelirli Tüketiciler İçin Kişiselleştirme Yapılamıyor

Begüm Canbaz / 17 Eylül 2020
facebook twitter

Daha önce sitede birçok tüketici davranışları ile ilgili anket sonuçlarını içeren haber paylaşmıştık. Özellikle pandemi döneminde değişen tüketici davranışları oldukça ilgi çekiciydi. Pandemi kadınların online alışveriş alışkanlıklarını değiştirmiş, marka sadakati üzerine etkiler değişiklilere uğramıştı. Bugün ise pazarlama kişiselleştirme platformu olan Formation.ai’nin yaptığı kişiselleştirilmiş pazarlama anket sonucundan bilgiler paylaşacağız.

Pandemi, Kadınların Online Alışveriş Alışkanlıklarını Değiştirdi

Pazarlama kişiselleştirme platformu olan Formation.ai‘nin yaptığı anket sonucuna göre ABD’de yılda 31.000 dolardan az kazanan tüketicilerin beşte birinden azı, 188.000 dolar veya daha fazla üst gelir grubundaki insanların yarısına kıyasla, markalardan gördükleri pazarlamanın kendileri için kişiselleştirildiğini düşünüyor. Yani düşük gelirli tüketicilere kişiselleştirilmiş pazarlama yapılmıyor veya yapılamıyor.

Formation.ai yaklaşık 2.000 ABD’li tüketiciye marka sadakati ve aldıkları kişiselleştirilmiş veya özel pazarlamanın kalitesi hakkında sorular sordu. Rapor, düşük gelirli tüketicilerin daha az harcanabilir gelire sahip olmasına rağmen, bütçelerinin ortalama %40’ını ekonomistlerin lüks ürün ve hizmetler olarak gördükleri şeylere harcadıkları sonucuna ulaştı.

İnsanlar, Markalı Hashtag’leri Kullanmıyorlar

Formation.ai’nin kurucu ortağı ve CEO’su Christian Selchau-Hansen, raporu pazarlamacıların kör noktayı giderebilmesinin en iyi yolunun, finansal demografiyi denklemden tamamen çıkarmak olduğunu söyleyerek yorumladı.

Markaların büyük ölçekte birebir kişiselleştirmeyi kullanarak, bireysel düzeyde en alakalı teklifleri ve promosyonları göstererek katılımı arttıran güçlü sadakat programlarına sahip olabileceğini dile getirdi. Ayrıca karantinanın tüketici davranışı üzerindeki etkisi nedeniyle markaların düşük gelirli tüketicilerle ilgili yaptığı varsayımların çoğunun altüst edildiğinden bahsetti.

Tüketiciler, 2030’a Kadar Sağlıkta Kişiselleştirmenin Yaygınlaşacağı Görüşünde

Raporda belirtilen diğer sonuçlar ise baby boomers kuşağı ile ilgili. Genç nesiller, zamanın dörtte biri kadar kişiselleştirilmiş pazarlama mesajları gördüklerini bildirirken, bu oran, baby boomers için %14 düzeyinde kalıyor.Çünkü bu kuşak internette alışverişe sıcak bakmıyor.

Rapor yazarları, bu kör noktayı dijitali benimsemedeki boşluklara bağlıyorlar; ancak karantina, daha fazla yaşlı tüketiciyi yeni teknolojiyi benimsemeye zorladığından farklılığın azalmış olabileceğini de söylüyorlar.

Dijital Reklam Harcamaları, 435 Milyar Dolara Çıkacak
Dijital Reklam Harcamaları, 435 Milyar Dolara Çıkacak

Nüfusun büyük bir bölümünün aktif internet kullanıcısı olduğu Türkiye’de faaliyet gösteren işletmeler, dijital pazarlamaya yaptıkları yatırımları artırıyorlar. Statista tarafından açıklanan veriler, dünyada dijital reklam harcamalarının hızla arttığını, yıl sonuna kadar […]

comment 0
share
Etiketler
Kişiselleştirilmiş Pazarlama kişiselleştirme tüketici davranışları

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüketicilerin Yarısı, Ürünle Bağlantılı Reklamları Daha Fazla Dikkate Alıyor

Ayşe Göl / 05 Ekim 2020
facebook twitter
Tüketicilerin Yarısı, Ürünle Bağlantılı Reklamları Daha Fazla Dikkate Alıyor

Tüketiciler evde daha fazla zaman geçirmeye başladıkça, özellikle bağlantılı TV ve sosyal medya olmak üzere online içeriklerle de daha fazla zaman geçirmeye başladılar. DoubleVerify'ye göre, corona virüs salgınının başlangıcından bu yana online içerikle etkileşimde bulunma süresi iki katına çıktı ve bağlamsal olarak ürünle alakalı reklamların önemi arttı.

https://pazarlamasyon.com/e-ticarette-reklam-harcamalari-%183-artacak/

Önceki araştırmalar, pandemik sınırlamalar tüketicileri marka tercihlerinde ve satın alma yöntemlerinde daha fazla yeni deneyime yönlendirdiği için tüketicilerin %39'unun karantina sırasında yeni bir markadan ürün satın aldığını gösteriyor. DoubleVerify'ın çalışması, markaların güvenilir sitelerde görünen alakalı reklamlarla bu açık fikirliliği geliştirebileceğini öne sürüyor.

Tüketiciler, halihazırda online içeriklerle ilgilenmek için günde ortalama olarak 6 saat 59 dakika harcıyorlar; salgından önce ise bu süre 3 saat 17 dakika idi. Tüketicilerin yaklaşık yarısı (%48) sosyal platformlarda geçirdikleri zamanı artırdı. Kullanıcıların Youtube'da geçirdikleri zaman %43 arttı ve 18-24 yaş arası TikTok kullanıcısı sayısı büyük bir artış gösterdi.

https://pazarlamasyon.com/2020nin-en-populer-reklam-formati-sesli-reklamlar-oldu/

Tüketicilerin %67'si, tanıdıkları veya güvendikleri bir yayıncının web sitesindeki bir reklamla etkileşimde bulunma olasılıklarının daha yüksek olduğunu, %55'i ise tanıtımın sahte veya kışkırtıcı haberlerin yanında görünmesi durumunda bir markayı kullanma olasılığının daha düşük olduğunu veya asla kullanmayacağını söyledi.

Pazarlamacılar, tüm pazarlama gelirlerini video tabanlı sosyal medyaya aktarmadan önce, bağlamın önemli olduğunu göz önünde bulundurmalılar; zira DoubleVerify'a göre, tüketicilerin %69'unun içerikle alakalı olması durumunda bir reklamı görme olasılığı daha yüksek. Bu yılın başlarında yapılan bir araştırma, haberlerin çoğunun pandemi odaklı olduğu haber programlarında corona virüs ile ilgili reklamların, daha genel mesajlar içeren reklamlardan daha iyi performans gösterdiğini ortaya koydu.

Amazon, Boeing’i Geride Bıraktı
Amazon, Boeing’i Geride Bıraktı

E-ticaret devi Amazon, pandeminin tetiklediği bir yıllık muazzam büyümenin ardından dünyanın en büyük uçak üreticisi Boeing‘i resmen geçerek Washington eyaletinin en büyük işvereni haline geldi. Amazon, salgının ortasında hızla artan […]

comment 0
share
Etiketler
Kişiselleştirilmiş Pazarlama kişiselleştirme tüketici davranışları

Xiaomi, 30 Milyon Dolarlık Yatırımla Türkiye’de Üretime Başlıyor

Şeyma Büyükdumlu / 04 Şubat 2021
facebook twitter
Xiaomi, 30 Milyon Dolarlık Yatırımla Türkiye’de Üretime Başlıyor Elektronik cihaz üretiminin önemli şirketlerinden biri olan Xiaomi'nin, 30 milyon dolarlık yatırımla Avcılar'da açacağı fabrika ile markanın dünyada üretime geçtiği dördüncü ülke olacak. Xiaomi, 2021 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'de akıllı telefon üretimine başlayacak. Marka bu yatırımıyla yaklaşık 2000 kişiye de istihdam sağlayacak. Salcomp iş birliği ile hayata geçirilecek fabrika yıllık 5 milyon adet telefon üretim kapasitesine sahip olacak. Konuyla ilgili Xiaomi Türkiye Ülke Müdürü Usher Liu: "Xiaomi ailesi olarak 2019 yılında Türkiye'de başlayan yolculuğumuzun bizi bu noktalara getirmesinden büyük gurur duyuyoruz. Bizi ilk günden bu yana kucaklayarak, Türkiye'nin bir numaralı akıllı telefon markası yapan ve en sevilen teknoloji markalarından biri olarak benimseyen Türk halkına teşekkür ederiz." dedi. Liu sözlerini, "Xiaomi olarak en önemli önceliğimiz bulunduğumuz her bölgede katma değer yaratarak o bölgenin yerel bir parçası haline gelmek. Bu sebeple Türkiye'nin üretim yapacağımız dördüncü ülke olmasından dolayı çok mutluyuz. Bizim için en değerli pazarlardan biri olan Türkiye'de yatırımlarımıza hız kesmeden devam ederek çalışmalarımızı her zaman bir adım öteye taşımayı arzu ediyoruz. Yaklaşık 14 bin metrekare arazi üzerine kurulu fabrikamızla Türkiye’de üretime başlayacak olmaktan duyduğumuz heyecanı paylaşmak isterim." diyerek tamamladı. Üretim ile ilgili Salcomp Avrupa Direktörü David Chang: "Türkiye'ye yeni teknolojiler kazandırabilmek ve Türk üreticisini pazarda bir adım daha öne taşıyabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediğimiz bu yatırım hepimiz için bir başlangıç. Bu topraklarda daha büyük işlerin altına imza atacak olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.
Facebook’un Rap Yapanlara Özel Yeni Uygulaması: Bars
Facebook’un Rap Yapanlara Özel Yeni Uygulaması: Bars

Her geçen gün teknolojiye ve trendlere uyum sağlamaya çalışan Facebook geçtiğimiz yıl özüne dönerek üniversite öğrencileri için Campus uygulamasını hayata geçireceğini duyurmuştu. Hatta bu yılın başlarında Türkiye ve dünyada bir […]

comment 0
share
Etiketler
Kişiselleştirilmiş Pazarlama kişiselleştirme tüketici davranışları

Hardline Nutrition, Dijital Ajansını Seçti

Pazarlamasyon / 25 Ağustos 2020
facebook twitter
Hardline Nutrition, Dijital Ajansını Seçti

Kavi Gıda’nın 17 yıllık sektör tecrübesiyle 2003 yılından beri, sporcu gıdaları ve gıda takviyesi alanında en geniş ürün yelpazesine sahip ve Türkiye’nin ilk spor gıdası markası olan Hardline Nutrition, dijital iletişim faaliyetlerini Sare Medya’ya emanet etti.

Galatasaray, Beşiktaş JK ve Trabzonspor’un resmi sporcu gıdası sponsoru olan Hardline Nutrition, Sare Medya’dan sosyal medya, kreatif ve dijital reklam alanlarında hizmet alacak.

Müşteri portföyüne en son Hardline Nutrition’ı ekleyen Sare Medya, 2017 yılından bu yana Mall of İstanbul, Torunlar Holding, Yeşil Holding, Cat, Harley Davidson, Hush Puppies, Makyol Holding gibi 50’den fazla markanın 360 derece dijital pazarlama çalışmalarını yürütüyor.

Starbucks, Baristaları için Figürler Hazırladı
Starbucks, Baristaları için Figürler Hazırladı

İçinde bulunduğumuz dönemde bildiğimiz üzere çok sayıda kafe ve restoran paket servise geçmiş durumda. Ne kadar yasaklar sebebiyle gidemesek de kafeler ve restoranlar işletilmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra bu […]

comment 0
share
Etiketler
Kişiselleştirilmiş Pazarlama kişiselleştirme tüketici davranışları
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön