Perakende çalışanlarının iş yerlerinde çektikleri TikTok videoları giderek yayılmaya başladı. Bazıları müşterileri McDonald's'taki küflü karamelli dondurma dağıtıcıları konusunda uyardıkları videolar çekerken, bazıları Amazon depolarında kutuları ambalajlarken canlı yayın açtı ve büyük takipçi kitleleri oluşturdu.
Bu tarz videolar, McDonald's veya Amazon gibi müşterilerin gördüğü iç operasyonlarını kontrol etmeyi amaçlayan çok uluslu şirketler için problem yaratıyor. Ayrıca basında kötü bir imaja da yol açabiliyor. Örneğin, KFC'nin sos hazırlama sürecinin perde arkasının gösterildiği bir TikTok videosuna The Daily Dot ve Bro Bible gibi web siteleri tarafından "KFC çalışanı TikTok'ta tavuk sosunun nasıl yapıldığını gösteriyor, bilmesek daha iyiydi." gibi yorumlar yapıldı.
Ancak son zamanlarda bazı perakendeciler, çalışanlarının çektiği TikTok videolarıyla marka tanıtımı fikrine sıcak bakıyor. Mart ayında Arby's, bir çalışanı ve TikTok yıldızı @IconicWill'in yer aldığı "hayatın günü" adlı bir video yayınladı. Eylül ayında Wendy's, çalışanı Ricky Federici'nin "T-Rex Burger" yaptığı bir TikTok videosunu paylaştı. Walmart, çalışanı ve aynı zamanda TikTok'ta Walmart'tan yaklaşık 11 kat fazla takipçisi olan TikTok yıldızı @CameronfromWalmart_ ile bir tanıtım videosu çekti.
Dunkin' Donuts ise kısa süre önce "ekip elçileri" isimli yeni bir program oluşturdu ve çalışanlarını TikTok videoları yayınlamaları için resmi olarak görevlendirerek marka açısından sosyal medya kullanıcılarına şirketteki hayat hakkında güven veren bir pencere sundu. Bu, aslında uygulamanın "For You" adlı içerik keşif sayfasının, bir çalışanın videosunun bir markanın resmi hesabı kadar keşfedilme şansına sahip olduğu anlamına geldiği TikTok gibi bir platform için iyi tasarlanmış bir pazarlama stratejisi.
Dunkin', son aylarda TikTok pazarlamasına büyük yatırım yaptı ve özel "Charli" içeceğini tanıtması için TikTok'un en popüler yıldızı Charli D'Amelio'yu işe aldı. Ancak şirketin çalışanlarını "ekip elçileri" olarak görevlendirdiği program henüz yeni. Şirket, her çalışanın ürettiği içerik için ücret aldığını söyledi. Bu ve bunun gibi adımlar, pazarlamacıların, çalışanların perde arkasındaki içeriğinden kaçınmak yerine onları olumlu yönde öne çıkarmalarının bir yolu olduğunu gösteriyor.