Markalaşmanın ortaya çıktığı ilk günden bu yana markalar her zaman müşterilerin kendileri için ne kadar önemli olduğunu iddia ettiler. İddia ettiler diyorum çünkü yıllarca övgüler yağdırdıkları müşterilerine hiçbir zaman şikayetlerini, isteklerini ifade etme şansı vermediler. Yıllarca sürdürdükleri tekelleri dijitalleşmeyle beraber değişmeye başlamadı.

Dijitalleşme süreci demokratikleştirdi ve insanlar artık görüşlerini özgürce ifade etmeye başladılar. Görüşlerini ifade ettiler ama farklı mecralarda birbirinden habersiz oldukları için markalara sesini duyuramadılar. Tam da bu süreçte karşıma bu sorunlarıma merhem olabilecek, insanları bir araya getiren ve ortak bir güç yaratan bir mecra bir platfom çıktı: Yorumla.com

Yorumla.com reklamlarla doğru bilgiye ulaşamayan insanların iç görülerini sistematik bir şekilde ortaya döktüğü bir bilgi platformu.

httpv://www.youtube.com/watch?v=wcCEbnq9AfA

Kişiler marka ürün ve hizmetler hakkındaki gerçek deneyimlerini puanlayarak ve kısaca özetleyerek siteye yazıyorlar ve fikirlerine destek buluyorlar. Sitede kullanıcılar ister markaları puanlayarak, ister yorum yazarak, isterse de başkalarının yorumlarına katılarak veya katılmayarak kendilerini ifade etme şansına sahipler. Ayrıca merak ettiğiniz marka veya yazarları takibe alarak daha detaylı bildirimler gelmesini sağlayabilir ve alışveriş yapmadan önce Yorumla.com'a bakarak doğru tercih yapabilirsiniz.

Site, yapılan yorumlar ve puanlamalar sayesinde kullanıcıların satın alma kararına etki edebileceği gibi aynı zamanda da markaların müşterilerine kolayca ulaşmasını sağlayacak.Markalarda bu istek ve şikayetler sayesinde hatalarını düzeltme fırsatı yakalayacaklar.Sitenin ilgi çekici bir diğer yanı ise sitede markaların yanında üniversitelerin ve belediyelerin de yorumlanıyor olması.Özellikle yaklaşan yerel seçimler de göz önünde bulundurulduğunda sitenin siyaset için de önemli bir işleve sahip olduğu düşünülebilir.

Dijitalleşmeyle birlikte güçlenmeye başlayan tüketiciler artık her mecrada sesini duyurmaya başladı.Yıllarca müşterisini para makinesi gibi gören onlara bir değer katma girişiminde bulunmayan markalar artık kendi öz eleştirilerini yapıp ‘müşteri odaklı’ bir anlayışa evrilmek zorunda. Bu süreçte Yorumla com'un tüketicinin sesini markalara ulaştırıp bir değişim yaratıp yaratmayacağını hepimiz bekleyip göreceğiz. Bakalım yıllardır tüketiciye üç maymunu oynayan markalar sürecin değişmeye başladığının farkına varacak mı?

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir