ThinkNeuro ve YouthWorks’ün birlikte gerçekleştirdiği araştırma, televizyon için hazırlanan reklam filmlerinin dijitalde aynı sonuçları getirmediğini ortaya koyuyor. Reklam dünyasına yeniden yön verecek araştırmaya göre “Dijital reklamda maksimum süre ne olmalı?”, “Logo reklamın başında mı gösterilmeli?”, “Reklamlarda duygusal etki nasıl yaratılır?” sorularının cevapları yeniden şekilleniyor.

Nöropazarlama Araştırmaları şirketi ThinkNeuro, entegre yaratıcı gençlik ajansı YouthWorks ile pazarlama ve reklam dünyasındaki taşları yerinden oynatacak bir araştırmaya imza attı. EEG ve Eye Tracking ölçümleri ile nöroskor bazlı derinlemesine görüşmelerden yola çıkarak dijital ve televizyon reklamlarının karşılaştırıldığı ve hangisinin izleyiciyi daha çok etkilediğinin ortaya konulduğu araştırmanın sonuçları, reklam dünyasında devrim yaratarak yeni bir dönemin başlamasını sağlayacak.

Araştırmaya göre dijital reklamlarda başarılı olmanın en önemli unsurlarından bir tanesi, reklamda duygusal etki yaratmaktan geçiyor. Neşe, korku, heyecan veya havalı hissetme gibi duygular yaratarak izleyicinin gönlünü çelmek, büyük önem taşıyor. Bunun en önemli yollarından biri, hikaye anlatımı iken, hikaye anlatımının dijitalde ve TV’de nasıl olması gerektiği araştırma çıktılarında detaylıca inceleniyor.

Marka logosunun reklamın hangi bölümünde yer alırsa daha işlevsel olduğunu ortaya koyan araştırma aynı zamanda reklamların maksimum uzunluk seviyesini de irdeliyor. Sonuçları kısaca değerlendiren ThinkNeuro CEO’su Dr. Yener Girişken; araştırmanın milyarlarca TL’lik reklam pazarında optimum bütçeleme yapılabilmesi için önemli bir veri sunduğunu belirterek şunları söyledi: “Dijital reklam konusunda bilinmeyenler bilinenlerden çok daha fazla. Etkili dijital reklamın kodlarını ortaya çıkardığımız bu araştırmada izleyenlerin beyin dalgalarını inceleyerek hangi tür reklamlardan etkilendiğini ve göz takip cihazıyla tam olarak reklamda nereye baktığını bulguladık. Artık şirketler dijital reklam yaparken ciddi bir rehbere sahip oldular”

Dijital reklamda ünlü kullanmak işe yarıyor mu?

Pazarlama dünyasına farklı bir hareket getirecek olan araştırmaya göre her 10 markadan 8’inin reklamlarında bir ünlü karşımıza çıkıyor. Peki, ünlüler reklamı ne kadar etkili kılıyor? Öncelikle tercih edilen ünlünün reklamın izlenmesine yönelik dikkati artırdığı bir gerçek ancak ünlünün markayla uyumlu olması, reklamın başarıya ulaşması açısından çok büyük bir önem taşıyor. Reklamda kullanılan içerik, işlenen hikaye ve marka uyumu, ünlü odaklı reklamları başarıya taşıyor. Burada hangi sektörlerde hangi ünlülerin daha etkili olabileceği, ünlülerin mi sosyal medya fenomenlerinin mi daha etkili olduğu, hangisinin ne zaman öne çıkması gerektiği araştırmada farklı kategoriler üzerinden inceleniyor.

ThinkNeuro ve YouthWorks’ün ortaklaşa yaptığı araştırmanın verileri reklam dünyasında pek çok bilinmeyeni ortaya çıkarıyor. Araştırmanın tamamına erişmek isteyenler,http://digitalheadresearch.com/ veya [email protected] adresinden iletişime geçebilirler.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir