• Pazarlamasyon TV
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Trend Raporları
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

Dijital Pazarlama Stratejisi Oluştururken Yararlanabileceğiniz 5 Pratik Yaklaşım

Tümay Ulutaş Ertuğrul / 14 Ekim 2019
facebook twitter

Pazarlama faaliyetlerini belirlerken, adımların yeterince planlı, stratejik, çözüm odaklı, birbiriyle uyumlu ve işletme hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik olup olmadığından emin olmalı ve marka yönetimine gereken önemi vermeliyiz. Rastgele günü kurtaran, o gün ne popülerse o hamleye yönelen çözümler beklenen uzun vadeli getirileri maalesef getirmiyor.

Pazarlama dünyası hiç olmadığı kadar hızlı değişiyor. Bu hızlı değişimin içinde kaybolmamak için stratejik pazarlama ve marka yönetimi konusunda kendimizi geliştirmeli ve başarılı sonuçlar için markamıza maksimum değer katmalıyız.

Bu yazımızda sizlerle dijital pazarlama stratejisi oluşurken izleyebileceğiniz 5 pratik yaklaşımdan bahsedeceğiz. Keyifli okumalar.


1- Hedef kitlenizi gerçekten iyi tanıyın.

Kitleyi doğru tanımladığınıza emin misiniz? Öyleyse, zaman ve kaynaklarınızı doğru kanallarına yatırıyor ve hedeflerinize kısa sürede ulaşıyor olmalısınız. Kitleyi doğru tespit edebilmek başarılı bir dijital pazarlama stratejisi oluşturmak için ilk adımdır.

Öncelikle şu soruların cevabını bulmamız gerekir.

  • Nerede yaşıyorlar?
  • Hangi nesil?
  • Cinsel tercihi ne?
  • Gelir düzeyi ne durumda?
  • Eğitim seviyesi ne?
  • Medeni durumu ne? vb. sorular sormalı ve veri toplanmalıyız.

Hedef kitle demografiksel olarak incelendikten sonra daha detaylı araştırmalar yaparak onlara nerede, nasıl ulaşabileceğimizi araştırmalı, hobileri, gittikleri yerler, takip ettikleri fenomenler, kullandıkları sosyal medya platformları, izledikleri tv programları bile analiz etmemiz gerekir.

Sizin hedef kitleniz gerçekte hangisi?

  • Henüz harekete geçmemiş hedef kitleler
  • Bilinçli hedef kitleler
  • Aktif hedef kitleler
  • Henüz hedef kitle haline gelmemiş olanlar

Vereceğimiz doğru mesajın oluşturulmasının ve oluşturulduktan sonra doğru alınabilmesinin hedef kitlenin doğru belirlenmesine bağlı olduğuna bilmek gerekir.

2- Sitenizde özel içeriklere yer verin.

Bilinçli internet kullanıcıları için SEO odaklı özel içerikler üretin. Böylece arama motoru sonuçlarında yer alabilir, sektöre özgü anahtar kelimeler kullanarak tüketiciye ulaşabileceğiniz faydalı içerikler yazabilirsiniz.

Unutmayın, markanız için iyi bir web sitesi içeriği hazırlamak, yalnızca sektördeki aramalarda alaka düzeyinizi artırmakla kalmayacak, aynı zamanda web sitenizin trafiğini iyileştirmenize, markanın farkındalığını ve şirketinizin genel itibarını kazanmanıza da yardımcı olacak.


3- Sosyal medya kanallarını efektif kullanın.

Sadece sosyal medya kanallarını efektif kullanarak harika geri dönüşümler elde edilebildiğini bilmeniz gerekiyor. Bu sizin yönetemeyeceğiniz sayıda sosyal medya hesabı açmanız anlamına gelmiyor, kaliteyi düşürmeyeceğiniz sayıda, hedef kitleye yönelik açılması ilk aşamada kafi. Başlangıç için aşağıdaki hesapları açabilirsiniz;

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
  • Linkedin

Sektörünüz ne olursa olsun markanız yerelse yola çıkmadan aşağıdaki markaların sosyal medya hesaplarını incelemenizi tavsiye ederiz. Netflix, Zen Pırlanta, Bizim Yağ, Samsung Türkiye, Türk Hava Yolları, Beko Türkiye, BKM, Mavi, Madam Coco ve English Home.

Markaların sosyal medya performansını istatistiksel verilere göre değerlendirildiği sosyal medya marka endeksi SocialBrands Eylül 2019 ayı sonuçları da yayınlandı. Listede yer alan markaların tümüne buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

4- Medya satın alımlarınızı konsolide edin.

Verimlilik ve erişimin yüksek olması için medya satın alımlarını konsolide etmeliyiz, yayın yapılacak mecralarda ortak frekans yönetimi yapmak reklamları konsolide etmemizi sağlar.

Bir örnekle pekiştirecek olursak, Samsung Türkiye, yeni A Serisi telefonlarının görüntülü ve video yayınlarının medya satın alımlarını yürüttüğü ajansı Performics Türkiye ile birlikte yaptığı çalışmalarda reklamları programatik yoluyla bütçeyi aynı çatı altında topladı. Yayın yapılan mecralar arasında ortak frekans yönetimi yaptı. Reklamlar Samsung’un bu seri için belirlediği hedef kitlesi olan orta segment kitleye erişecek şekilde konsolide edildi. Tüm bunların amacı ise maksimum erişimi sağlamak kişi başına düşen erişim maliyetini azaltmaktı.

Galaxy A80
Samsung Türkiye

Samsung Dijital Pazarlama Yöneticisi Mert Uygur, Think with Google’da yer alan yazıda Google Display & Video 360’ın kullanacılara sunduğu medya konsolidasyon olanağı sayesinde mecradan bağımsız kişi bazlı frekans aralığını belirleyebildiklerini ve tüm mecralardaki yayınları ortak frekans altında yönetebilmenin, medya bütçesini daha verimli kullanmayı mümkün kıldığını belirtiyor.

5- Video içeriklerde İlk 6 saniyeyi efektif kullanın.

Artık izleyicile kendileri için özel üretilmiş içerikler bekliyor. Özellikle mobil cihazlardan tüketilen video içeriklerde 6. saniyede izleyicilere sunulan “Reklamı Geç” opsiyonu ise video kreatiflerinde ilk 6 saniyeyi oldukça değerli kılıyor.

Hemen bir örnekle bu maddeyi pekiştirelim.

L’Oréal Türkiye’nin aşağıdaki 2 reklamını izlemenizi rica edceğiz.

CAT Öncesi Video İçerik :

Elvin’in Canım Kendim Anı: Garnier Mineral ile Sessiz Sinema

CAT Sonrası Video İçerik:

Elvin’in Canım Kendim Anı: Garnier Mineral ile Sessiz Sinema

Yukarıdaki 2 videoyu değerlendirdiğinizde siz hangisini daha iyi buluyorsunuz? İkincisi diyenler yanılmıyor çünkü 2. video içerikte kreatif, ilk 6 saniyede ana mesajın verilmesi, mesajın yazılı biçimde desteklenmesi açısından daha başarılı. Sonuç olarak yeni video içerik izlenme oranlarını 27 puan artırıyor.

Think with Google’da yer alan yazıda Türkiye dijital ekibinden Selen Derici ve Ada Dileksiz yukarıdaki kampanyalar hakkında edindikleri içgörüleri şöyle açıklıyor; “YouTube CAT ile birebir çalışarak platforma en uygun hale getirdiğimiz video içeriğini, gelişmiş hedefleme yöntemleri ve optimizasyonlarla destekledik. Kampanyadaki en önemli öğrenimlerimizden biri arama çubuğunun video içeriğine doğru entegrasyonuyla ürün ilgisinde ciddi artış sağlayabilmemizdi. Bu sayede önceki seneye kıyasla kopyanın izlenme oranları 27 puan arttı.”

Dünya genelindeki gözardı edilemez bu rekabet anlayışı sonucu, stratejik pazarlama hiç olmadığı kadar önem taşıyor. Markaya uygun stratejiler belirlemek ve bütünsel bir iletişim kurgulamak oldukça önemli. Peki, günümüzün bu yoğun temposunda fark yaratacak ve sektöre yön verecek nitelikteki kararları nasıl alabiliriz?

Bunun için bugüne kadar edindiğimiz bilgi ve tecrübeden faydalanmanın yanı sıra; yerel ve global kaynaklardan case-study’leri inceleyebilir, rakiplerimize hiç olmadığı kadar yakından takip edebilir, uzun sıkıcı o “to do list“ toplantılarını artık bir rafa kaldırıp, tecrübeli tecrübesiz tüm ekibin katıldığı yeni fikirler üretebileceğimiz work-shop’lar için vakit yaratabilir, çeşitli etkinliklere gidebilir, ekipçe eğitim programlarına katılabiliriz.

Pazarlamasyon Akademi’nin 7 Aralık 2019 – 4 Ocak 2020 tarihleri arasında düzenleyeceği “Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi”eğitimi tam da bu konu üzerinde derinlemesine bilgi edinmek isteyenler için biçilmiş kaftan!

Programını bu linkten indirebileceğiz ”Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi” eğitimi ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Acele edin, katılımın yalnızca 20 kişi ile sınırlı olduğu bu eğitim fırsatını kaçırmayın.

Kaynaklar: Think with Google, Medium

*CAT Raporu: Google Ignition Labs ekibi tarafından hazırlanan Creative Audit Tool (CAT), reklam verenlerin hazırlanan video kreatiflerinin YouTube’a uygunluğunu ölçümleyen ve gelişim alanlarını örneklerle özetleyen bir rapor.

Reddit’in Oy Kullanmaya Teşvik Eden İlginç Pazarlama Kampanyası
Reddit’in Oy Kullanmaya Teşvik Eden İlginç Pazarlama Kampanyası

Reddit, ilk marka pazarlama kampanyasıyla kullanıcılarını oy kullanmaya teşvik ediyor. Reddit, kullanıcılarının birbirleriyle etkileşim kurma şeklinden ilham alarak gerçek hayattaki oylamayı teşvik etmek için çevrimiçi sayfalarından içerikler kullandı. Markanın pazarlama […]

comment 0
share
Etiketler
dijital pazarlama

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Promart Promotion’ın Yöneticisi Burak Arcan ile Covid-19 Sürecinin Sektörlere Etkilerini Konuştuk

Cemre Üçhisarlı / 22 Nisan 2020
facebook twitter
Promart Promotion’ın Yöneticisi Burak Arcan ile Covid-19 Sürecinin Sektörlere Etkilerini Konuştuk

Her sektör Covid-19 sürecine kısa bir sürede entegre olmak için kendisini değiştirdi ve dönüştürdü. Bu değişikliklerin ne kadarının kalıcı olduğunu, hangi sektörlerin Covid-19'dan ne kadar etkilendiğini, promosyon sektörü için Burak Arcan'ın ön görülerinin neler olduğunu, Promart Promotion'un Yönetici Ortağı Burak Arcan ile konuştuk. Keyifli okumalar...

Cemre Üçhisarlı: Burak Bey merhabalar, öncelikle Promart'tan çok kısa bahsedebilir misiniz, her şey normalken neler yapıyorsunuz?

Promart, marka deneyimini yaratıcı promosyonel çözümlerle güçlendirmeye odaklanmış uluslararası bir çözüm ajansı. Merkez ofisimiz Türkiye’de. Ayrıca Hollanda ve Azerbeycan’da ofislerimiz bulunuyor. Pek çok global markanın da onaylı promosyon ürünleri tedarikçisiyiz. Yıllar içinde onların beklentileriyle biz de kendimizi ve üreticilerimizi geliştirerek uluslararası sosyal uygunluk kriterlerine uygun bir ekosistem oluşturduk. Şu anda tekstilden metale, çantadan plastiğe pek çok ürünü Türkiye’de uluslararası kriterlere uygun olarak ürettirebiliyoruz. Bunun yanında elbette katalog ürünü dediğimiz klasik promosyon ürünlerini de sağlıyoruz müşterilerimize. Biz ürünün ne olduğu değil bir pazarlama kampanyasına nasıl entegre edildiğini önemsiyoruz. Promosyonun doğru tasarlandığında ve konumlandırıldığında değer yaratan bir pazarlama taktiği olduğuna inanıyoruz. Ülkemizde B2C’de özellikle belli bir tüketici kitlesi için satın alma kararını doğrudan etkileyen bir faktör. Diğer yandan B2B’de doğru hediye marka prestijini arttırıyor. Bunun yanında son yıllarda insan Kaynakları ile yürüttüğümüz çalışmalar çalışan bağlılığını arttırmada etken.

C.Ü: Tüm sektörler Covid-19 sürecinden bir şekilde etkileniyor. Peki promosyon sektörü süreçten nasıl etkilendi?

Burak Arcan: Promosyon sektörü yaşadığımız COVID-19 sürecinden önce de yani 2019 yılında yaşanan olumsuz ekonomik şartlardan dolayı da zaten en parlak günlerini yaşamıyordu. 2020 yılı için olumlu bir başlangıç yapmaktı hedefimiz ve Ocak, Şubat  ve Mart aylarının ilk haftasına kadar  gelen siparişler bizleri umutlandırmıştı. Fakat 11 Mart’ta Türkiye’de de bu salgının ilk vakaları ortaya çıkınca işler tersine döndü. Her kriz döneminde olduğu gibi pazarlama ve satış bütçelerinde kısıtlamalara gidildi. Konuşmaya başladığımız yeni projelerin tamamına yakını askıya alındı. Ramazan ayı promosyonu yapan pek çok marka bu yıl yapmama kararı aldı. Yazın yapılacak etkinlik ve festivaller bizim sektörümüz için çok önemlidir. Bu yıl için gelen iptaller maalesef sektördeki daralmayı daha da arttırıyor.

Ama az sayıda da olsa bazı markalara önlemlerin alındığı tesislerde hala üretim yapıyoruz. Onlar işler normale döndüğünde hazır olmak istiyorlar ve bunun onları bir adım öne çıkaracağını düşünüyorlar. O nedenle özellikle yazın yoğun sezon yaşayan bazı markaların talepleri devam ediyor. Hatta sağlık otoritelerinden umutlu mesajlar almaya başladığımız bu günlerde daha fazla sayıda marka yaz promosyonları için aramaya başladı ki bu da umut verici.

Bunların yanında şu anda İnsan Kaynakları departmanları bizimle iletişime geçiyorlar. Evde kalan çalışanlarına sürpriz yapmak isteyen şirketler için COVID-19 önlemi alınan tedarikçilerimizden ürün tedarik ederek setler hazırlıyor, temassız teslimat yapan kargo şirketleriyle dağıtım yapıyoruz.

C.Ü: E-ticaret verilerinin arttığını gözlemliyoruz. Bu süreçte pek çok marka siparişlerin yanına promosyonlar ve hediyeler ekliyor. Açıkçası benim beklemediğim bir ürün almak çok hoşuma gidiyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, bu durum sizin sektörde kalıcı bir değişikliğe neden olur mu?

Burak Arcan: Öncelikle bu yaşadıklarımız her sektörde kalıcı değişikliğe neden olacak; o kesin. ‘Yeni normal’de de yani işler normale döndükten sonra da e-ticaret hacminin eskisine göre artacağını düşünüyorum. İnsanlar bunun kolaylığını, rahatlığını keşfettiler. Daha önce hiç bununla tanışmamız yaş grupları dahi internetten sipariş vermeyi öğrendiler. Bunlar önemli değişiklikler. Ve evet, bu bizi de etkileyecek. Henüz markalar orda değiller. Fakat bu kriz hafifleyip de onlar da ‘yeni normal’ planlarını yapmaya başladıklarında eminim e-ticaret üzerinden promosyon işini nasıl yöneteceklerini düşünecekler.  Şunu gözden kaçırmamak lazım: 3 farklı tüketici grubu var bizim gözlemlediğimiz. Birinci grup kesinlikle talep ettiği markadan vazgeçmeyen, fiyat odaklı olmayan. İkinci grup fiyat odaklı olan, aynı ürün için farklı markaları araştırıp uygun fiyatlısını talep eden. Üçüncü grup ise talep ettiği ürünün yanında verilen promosyon malzemesine odaklanan grup. Örneğin bir markete gittiklerinde gözleri raflarda promosyon ürünü arar ve ürünün cinsi, kalitesi, işlevselliği satın alma kararını etkiler. Eğer online satınalma davranışı devam edecekse-ki bugüne göre azalacak olmakla birlikte eskiye göre artacak- bu kanaldaki promosyon stratejisi de düşünülmeli. Bu vesileyle markalara çağrı da yapalım: Şu anda herkes online alışveriş yaparken burada promosyonu düşünecek markalar bahsettiğim 3. grup müşteriyi kazanacaklardır. Bu markalarla çalışıp fikir geliştirmekten büyük memnuniyet duyarız.

C.Ü: Covid-19 salgın süreci güvenli bir şekilde sona erdiğinde sektörünüz için ön görünüz, bir artış yaşanması yönünde. Niçin bu şekilde olacağını düşünüyorsunuz? Daha önce benzer süreçlerde de bu artış yaşanmış mıydı?

Burak Arcan: COVID-19 salgını bittiğinde sektöre olumlu olarak yansıyacaktır diye düşünüyorum. Şu bir gerçek; biz promosyon seven bir milletiz. Dolayısıyla kurumsal firmalar atlattığımız süreçte hasar tespit çalışmalarını yaptıktan sonra yeni pazara gidiş stratejilerini ve pazarlama kampanyalarını yürürlüğe koyacaklar ve bu kampanyaların içinde mutlaka promosyon olacak. Çünkü tüketici buna alışkın. Bazı markalar bunu piyasayı canlandırmak için, bazıları ellerinde bulunan stoklarını eritmek için, bazıları salgın süresince farklı sebeplerle kazandıkları pazar payını kaybetmemek için, bazıları kurumsal müşterilerine kendilerini hoş bir hediyeyle hatırlatmak ve hoşgeldiniz demek için yine pazarlama karmalarına promosyonu ekleyeceklerdir. Ama elbette özellikle büyük organizasyonların, festivallerin iptali ve bütçelerin azalması dolayısıyla sektörde yıl bazında bir büyüme beklemek yanlış olur. Daha önceki dönemlerle karşılaştırmak zor çünkü açıkçası bu hiç tanımadığımız, bilmediğimiz bir kriz.

Biz bu dönemde klasik promosyon ürünlerimizi dijitalle buluşturduğumuz bir ürün de sunuyoruz müşterilerimize. Bazı ürünlerimiz için artırılmış gerçeklik (augmented reality) teknolojisi kullanarak ürünün dijital dünyayla etkileşime geçmesini sağlıyoruz. Örneğin çocuklar için üretilmiş basit bir boyama kitabındaki karakterler bu teknolojiyle canlanıp eğlenceli bir deneyime dönüşebiliyor. İhtiyacımız olan sadece uygun içerik kurgusu ve bir mobil aplikasyon. Önceki yıllarda benzer dijital entegrasyon projelerini RFID teknolojisiyle yapmış ve bu sayede Coca-Cola projemizle Türkiye’ye PSI-Campaign of the year ödülünü de getiren tek ajans olmuştuk.

C.Ü: Farklı bir süreçten geçiriyoruz, sonrasını tahmin etmek hiç kolay değil ancak sizce Covid-19 süreci bitince hangi sektörler yaşanan zorlukları daha çabuk atlatabilir?

Burak Arcan: Burada tüketici ihtiyaçlarına ve tüketim alışkanlıklarına odaklanmak lazım. Özellikle hijyen tarafındaki tıbbi malzemeler ve kişisel bakım ürünleri sağlayıcılar ön plana çıkacak. Gıda üretim & perakende ile e-ticareti diğer yıldızlar olarak görüyorum. Çok farklı alanlarda hizmet veren teknoloji sağlayıcılar için de çok parlak bir dönem başladığını düşünüyorum.

Farklı sektörlerde farklı toparlanma süre ve süreçleri olacaktır. Dileğim, bu zor dönemin en az hasarla atlatılabilmesi.

Burger King’den Whopper’ın Doğallığını Vurgulayan Kampanya
Burger King’den Whopper’ın Doğallığını Vurgulayan Kampanya

ABD’li fast food zinciri Burger King geçtiğimiz şubat ayında ürünlerinin doğallığını vurgulamak amacıyla, ünlü hamburgeri Whopper’ı 34 günlük küflenme testine sokmuş ve bu macerayı 30 saniyelik reklama sığdırmıştı. Küflenen hamburger […]

comment 0
share
Etiketler
dijital pazarlama

H&M, Yeni Sürdürülebilir Koleksiyonu için Lee ile İş Birliği Yaptı

Şeyma Büyükdumlu / 20 Ocak 2021
facebook twitter
H&M, Yeni Sürdürülebilir Koleksiyonu için Lee ile İş Birliği Yaptı Son dönemlerde markaların, birçok alanda sürdürülebilirliğe verdiği öneme sıkça rastlıyoruz. Birçok marka sürdürülebilirlik altında ürün çıkarıyor. H&M'de bu işi uzun zamandır yapan markalardan biri. https://pazarlamasyon.com/hm-eski-giysileri-yepyeni-parcalara-donusturuyor/ Şubat ayında piyasaya sürecekleri yeni koleksiyonu da geri dönüştürülüş ürünlerden oluşuyor. Koleksiyon için ise Lee markasıyla iş birliği yaptığını görüyoruz. Aynı zamanda ürünler, su tasarrufu sağlayan boyaların yanı sıra düşük etkili denim yıkama özelliğine de sahip. Ürünlerin üretiminde hiçbir şekilde hayvan kullanımı yok ve kraft kağıt malzemesi olan mantar ve jakron kullanılmış. H&M’nin küresel sürdürülebilirlik yöneticisi Pascual Brun , koleksiyonla alakalı olarak “Lee x H&M işbirliği, modayı sürdürülebilir ve şeffaf hale getirme çabalarımızı açıkça gösteriyor. Malzeme kullanımından su tasarrufu yöntemlerine kadar, denim giysileri nasıl tasarlayıp üretebileceğiniz konusunda sınırları zorluyor ve kapılarımızı açıyoruz." şeklinde açıklama yaptı.
Dominos Pizza, Pandemide Nasıl Başarılı Oldu?
Dominos Pizza, Pandemide Nasıl Başarılı Oldu?

Bütün dünya yaklaşık bir senedir salgınla mücadele ediyor ve şüphesiz ki bu durumdan en çok esnaflar ve restoranlar etkilendi. Yaz dönemi haricinde sadece paket servis yapmak zorunda kalan pek çok […]

comment 0
share
Etiketler
dijital pazarlama

McDonald’s’ın Yeni Reklam Kampanyası: “Yansımalar”

Ayşe Göl / 04 Ocak 2021
facebook twitter
McDonald’s’ın Yeni Reklam Kampanyası: “Yansımalar”

McDonald's'ın yaratıcı açık hava kampanyalarına bir yenisi daha eklendi. McDonald's Yeni Zelanda, ürünlerini reklam panolarına taşımak için geceleri sokaklara yansıyan ışıkları kullandığı yeni bir açık hava kampanyası başlattı.

https://pazarlamasyon.com/mcdonaldsin-yaratici-acik-hava-reklami-isirilmis-reklam-panolari/

DDB Aotearoa ile birlikte oluşturulan "Yansımalar"/"Reflections" kampanyası, "gece geç saatlerde yemek yemeye düşkün olanları ihtiyaç duydukları yöne yönlendirmeyi ve onlara McDonald's'ın gece geç saatlere kadar açık olduğunu hatırlatmayı" amaçlıyor.

Kampanya; Big Mac, çizburger ve patates kızartması gibi en temel McDonald's ürünlerini belli belirsiz yansımalarla reklam panolarında gösteriyor.

McDonald's'ın reklam panolarını alışılmışın dışında kullandığı ilk sefer bu değil. Daha önce, ürünlerinin "dayanılmazlığını" ve marka bilinirliğini kanıtlamak için ısırılmış reklam panoları hazırlamıştı. Yine marka bilinirliğini vurguladığı ve ürünlerin dijital simgelere dönüştürüldüğü reklam panoları da kullanıldı.

https://pazarlamasyon.com/mcdonaldsin-isimsiz-ve-logosuz-reklam-panolari/

Marka bilinirliğini vurgulayan isimsiz ve logosuz reklam kampanyalarının bir diğerinde de görsel kullanılmadan, McDonald's ürünlerinin içeriğinin bilindik renklerle ve yazı tipiyle yazıldığı reklam panoları hazırlanmıştı.Yeni Zelanda'daki "Yansımalar" çalışmasında ise McDonald's, logosunu kullanmadan edememiş gibi görünüyor. Yansıma şeklindeki ürünlerinin tanınacağından pek de emin olamamış olsa gerek.

Turizm ve Ulaşımda Tüketiciye Cevap Veren Dijital Pazarlama Stratejileri Kazandıracak
Turizm ve Ulaşımda Tüketiciye Cevap Veren Dijital Pazarlama Stratejileri Kazandıracak

Zeo Agency, 2019 ve 2020 yıllarının 2. çeyrek dönemlerini kıyaslayan Turizm ve Ulaşım Sektörü Dijital Pazarlama Raporu’nu yayınladı. Markaların pazar paylarındaki değişimi ve kullanıcı davranışlarındaki dinamik hareketleri derinlemesine inceleyen raporda […]

comment 0
share
Etiketler
dijital pazarlama
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön