Canlı Yayın Hizmeti Sunan "LinkedIn Live" Nedir?

  • Canlı yayın yapma fırsatı sunan platformlar arasına, profesyonel mesajlaşma platformu LinkedIn de katıldı.
  • LinkedIn Live olarak adlandırdığı hizmet henüz beta test aşamasında.
  • Microsoft aynı zamanda LinkedIn’in sahibi olarak projede canlı yayında teknik desteği Microsoft Azure ile sağlayacak.
  • Microsoft’un bir diğer servisi olan Skype ise bu projede yer almayacak.
  • İlgili yazı; LinkedIn’de Etkili Kişiler Aracılığıyla Pazarlama Yapmak İçin 5 İyi Sebep

Canlı yayın yapma fırsatı sunan platformlar arasına, profesyonel mesajlaşma platformu LinkedIn de katılıyor. LinkedIn’in LinkedIn Live olarak adlandırdığı yeni canlı yayın hizmeti platforma yepyeni fırsatlar sunacağı ön görülüyor.

Şu anda Beta test aşamasında olan LinkedIn Live, özellikle işletmelerin ürün lansmanları, soru-cevap oturumları, toplantılar, proje tanıtımları, gelir açıklamaları, ofislerinden görüntüler vb. canlı etkinlikler gerçekleştirmesine izin verecek.

Amerika’da sınırlı kullanıcıların erişebildiği LinkedIn Live henüz Türkiye’de aktif değil fakat yakında aktif olması planlanan ülkeler arasında olmalı. Dünya genelinde yaklaşık 600 milyona yakın kullanıcısı olan sosyal ağın yaklaşık 7 milyon kullanıcısı Türkiye’de. Bu rakam da ülkemizi LinkedIn kullanan ülkeler arasındaki sıralamada 15. sıraya taşıyor. Dolaysıyla, uygulamayı kullanmak için çok da bekleyeceğimizi sanmıyorum. Yine de belirtmek de fayda var. LinkedIn Live hizmetinin ne zaman kullanıma sunulacağı ve beta test aşamasından ne zaman çıkacağına dair henüz net bir haber yok.

Şimdilik sadece davetiye ile kullanılabilecek olan LinkedIn Live testten çıkıp, platformdaki tüm kullanıcılar için hizmete açıldığında, dahil olan şirketler yeni hizmetten doğru stratejiler kurgulayarak yararlanıp video içeriğin gücünden maksimum fayda sağlayabilecek.

Hepimizin bildiği üzere video içeriğin önemi son yıllarda sıkça gündeme getiriliyor. İlk başta, yeni uygulamasıyla Facebook, Twitter ve YouTube'a rakip olacak gibi algılansa da hem kullanıcı dinamikleri birbirinden çok farklı olması hem de video akış hizmeti konusunda oldukça geç kalması gerçeği sebebiyle rakip olmak yerine farklı bir süreç deneyimleyeceğini söyleyebiliriz. Ayrıca LinkedIn Live’de yayınlanacak videoların diğer sosyal medya platformlarında yayınlanan içeriklerden en büyük farkı kişisel yayınlar olmaması olacak.

Microsoft'un 2016 yılında 26,5 milyar dolara satın aldığı şirket LinkedIn’den Pete Davies, Video içeriğin platformumuzdaki en hızlı büyüyen format olduğunu belirtip video içeriklerin YouTube, Facebook ve Twitter gibi diğer sosyal medya platformlarının işlevselliğini artırdığını ve oldukça talep gördüğünü söylüyor.

İlk video özelliklerini 2017’de tanıtan LinkedIn, video reklamların sabit reklamlara göre daha fazla görüntülendiğinin farkında, ve dolayısıyla gelir modelinde yer alan sunduğu reklamlar için daha fazla kazanç sağlamak istiyor.

Microsoft aynı zamanda LinkedIn’in sahibi olarak canlı yayında teknik destek de sağlayacak. Bu teknik desteği ise Microsoft Azure’den yararlanarak yapmayı planlıyor. Azure, iş zorluklarını aşmasına yardımcı olacak şekilde tasarlanmış, bir bulut hizmeti. Şimdiden merak edenlerle paylaşalım, yine Microsoft’un bir diğer servisi olan Skype ise bu projede yer almayacak.

LinkedIn, geç de olsa aldığı kararla, hızlı büyüyen yapısı içerisine yeni canlı yayın platformunu da ekleyerek hareket alanını genişletiyor. Hali hazırda var olan video içerik de işleyen metotları kullanıp ve hatta bunları sahip olduğu teknolojilerle geliştirip sonradan dahil olduğu bir sistemde kısa zamanda fark bile yaratabilir.


Kaynaklar: Fossbytes, HaberTürk ve Dünya Halleri

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir