• Pazarlamasyon TV
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Trend Raporları
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

Canlı Alışveriş Deneyimi Sunan Platform: NTWRK

Ayşe Göl / 05 Ağustos 2020
facebook twitter

NTWRK, canlı akış programı sırasında ayrıcalıklı ürünlerin alışverişine imkan sunarak müşterilerin ürün bağlılığını artırıyor. Müşteriler, özellikle Z kuşağı, kişiye özel ürün deneyimleri arayışındayken canlı yayın akışı, eğlence ve alışveriş arasındaki çizgileri bulanıklaştırıyor. NTWRK, mobil platformu üzerinden bu deneyimi sağlıyor. Canlı alışveriş deneyimi, spor giyim markası Adidas da dahil olmak üzere ikonik markalarca belirlenmiş ürünlere erişim sunuyor.

NTWRK’nin Ceo’su Aaron Levant, “NTWRK’nin yaptığı, hayranlara sevdikleri ve takıntılı oldukları şeylere daha derin bir bağlılık sağlamak ve aynı zamanda onları satın almalarına olanak vermektir.” diyor. Perakendecilik ve medya arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve hayranları markalara bağlama gücü üzerine, “Artık markalar bireysel influencerlarını, kendi kitlelerini ya da ünlüler kendi kitlelerini oluşturabilirler. Son zamanlarda birçok farklı durumda markaların, yayıncılardan daha büyük bir kitleye sahip olduklarını gördüm.”

NTWRK 2019’da canlı etkinliklerle işini genişletirken “önce mobil” yaklaşımını korudu ki bu, karantina sınırlamalarında büyük avantaj sağlıyor. NTWRK gibi yenilikçi markaların bu modeli kullanmasının birçok yolu var. The Art of the Drop üzerinden göz atabilirsiniz.

WhatsApp’tan Güncelleme Hakkında Açıklama: Facebook Mesajlarınıza Erişemiyor
WhatsApp’tan Güncelleme Hakkında Açıklama: Facebook Mesajlarınıza Erişemiyor

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp‘ın kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılanan aldığı yeni güncelleme kararını sizlerle paylaşmıştık.  Kullanıcılar, alınan bu karara tepki göstererek Telegram, Bip, Signal gibi alternatif uygulamalara geçmeye başladılar. WhatsApp ise kullanıcıların […]

comment 0
share
Etiketler
live stream ntwrk

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ticaret Bakanlığı, LGBT ve Gökkuşağı Temalı Ürünlerin +18 İbaresiyle Satılmasına Karar Verdi

Pazarlamasyon / 09 Aralık 2020
facebook twitter
Ticaret Bakanlığı, LGBT ve Gökkuşağı Temalı Ürünlerin +18 İbaresiyle Satılmasına Karar Verdi

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, e-ticaret sitelerinde LGBT ve gökkuşağı temalı ürünlerin +18 ibaresiyle satışa sunulması gerektiğine karar verdi. Konuyla ilgili gönderilen yazıda, e-ticaret siteleri üzerinden satışa sunulan ürünlerin "LGBT ibaresi ile LGBT ve gökkuşağı temalarıyla birlikte +18 yaş uyarısına yer verilmeden satışa sunulmasının özellikle çocukların gelişimini olumsuz etkileyeceğine ilişkin" bakanlığa çok sayıda tüketici başvurusu yapıldığı belirtildi.

Yazıda, "Anılan ürünleri +18 yaş uyarısına yer verilmeden tanıtımının yapılarak satışa sunulmasının... yasal düzenlemelere aykırılık teşkil ettiği" belirtilerek bu ibareyi kullanmadan satışa sunan ve reklam veren şahıs ile kuruluşlar hakkında reklamları durdurma cezası verilmesine karar verildiği belirtildi.

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Vekili Oğuz Şahin imzasıyla gönderilen yazıda, "Bu bağlamda, ülke çapında tüketiciler tarafından yaygın olarak kullanılan e-ticaret platformlarının bu konuda hassasiyet göstermesi ve bahsi geçen önlemleri alması hususunda gereğini ve bilgilerinizi rica ederim." denildi.

Yazıda, söz konusu kararın alınmasıyla ilgili 2015 yılında yürürlüğe giren Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği'nin 24'üncü maddesinin birinci fıkrasının a ve f bentlerine atıfta bulunuldu.

Ticaret Bakanlığı: "Karar, Çocukları Korumaya Yönelik"

BBC Türkçe'ye bilgi veren Ticaret Bakanlığı kaynakları, kararın Reklam Kurulu üyeleri tarafından oy birliği ile, çocukları korumak amaçlı olarak alındığını aktardılar ve şunları söylediler:

"Bu karar Reklam Kurulu tarafından oy birliği ile alınmış bir karardır. Reklam Kurulu aralarında Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı , Türk Tabipleri Birliği ve Türkiye Barolar Birliği gibi hem kamu hem de sivil toplum kuruşları üyelerinden oluşuyor. Reklam Kurulu'nun 9'u sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinden olmak üzere 19 üyesi bulunuyor.

Karar çocukları korumaya yönelik alınmış bir karardır. Reklam Kurulunca, çocuklara yönelik olan ve çocukları etkileme olasılığı bulunan reklamlar hususunda düzenlemeler bulunduğu dikkate alındığında, çocukların bu tür ürünlerin reklamlarına doğrudan maruz kalmalarının, çocukların zihinsel, psikolojik ve toplumsal gelişim özelliklerini olumsuz yönde etkileyebileceği dolayısıyla bu tür ürünlerin satışa sunulurken +18 yaş uyarısına yer verilerek sunulmasının, çocuklar açısından doğru olacağı ifade edilerek bu karar alındı.

Bu kararda kesinlikle ürünlerin satılmasının yasaklanması söz konusu olmayıp, bu tür ürünleri satan platformların sitelerini ziyaret edenlere çocukların korunması açısından, sadece +18 yaş uyarısına yer vermeleri gerektiği belirtilmiştir."

Otobüslerdeki Reklam Giydirme Neden Tercih Ediliyor?
Otobüslerdeki Reklam Giydirme Neden Tercih Ediliyor?

Rekabetin giderek arttığı dijital dünyada, akıllı ajanslar, insanların dikkatini çekecek ve onları düşündürecek şekilde geleneksel dış mekan reklamcılığına yönelmeye devam ediyor. Her gün ulaşım aracı olarak kullandığımız otobüsler de reklam […]

comment 0
share
Etiketler
live stream ntwrk

Salgın, Marka Sadakatinin Olmadığını Gösterdi

Begüm Canbaz / 28 Ağustos 2020
facebook twitter
Salgın, Marka Sadakatinin Olmadığını Gösterdi

Pandemi dönemi aslında hepimize, takıntılı bir şekilde bir markaya bağlı olanlar dışında, marka bağlılığının çok az olduğunu gösterdi.

Nisan ayında, Pittsburg yakınlarında oturan 93 yaşındaki İngiliz Olive Veronesi, karantinada kalırken evinde sadece son 12 kutu Coors Light bira kaldığını fark etti. Evine ihtiyaçlarını karşılamak için gelen bir aile üyesi onun bir elinde Coors Light bira ve "Daha fazla biraya ihtiyacım var !!" yazan bir tabela ile fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaştı. Kısa süre içerisinde viral olan fotoğraf sayesinde Coors Light kadına 10 kasa bira yolladı.

Bu hikaye bira markasına ona sadık bir müşteriyi elinde tutma fırsatı verdi, çünkü ürün kıtlığı yaşandığı anda başka bir markanın ürününün satın alınacağını biliyordu. Kriz dönemlerinde tüketicilerin ellerine geçen her şeyi satın aldıkları için marka ayırt etmeyeceklerini biliyordu.

2020 yılında markaların marka sadakati yaratması veya devam ettirebilmesi gerçekten çok zor bir olay. Danışmanlık firması McKinsey'den gelen veriler, pandemi başladığından beri tüketicilerin %36'sının yeni bir marka denediğini ve bu müşterilerin %73'ünün denedikleri markaları yeni rutinlerine dahil etmeyi planladığını gösterdi.

Pandemi öncesi tüketilen markalara olan sevgi sona ermese de tüketiciler herhangi bir tedarik eksikliğinde veya ürünü herhangi bir sebepten bulamama durumuna düştüğünde rakip firmayı denerse, tüketicinin kalıcı olarak geçiş yapma isteği, Olive Veronesi gibi sıkı bir hayran olunmadığı takdirde müşteri sadakatini gerçekte ne kadar az markanın bildiğini gösterir. Bu nedenle bu verilerden hareketle, tüketicilerin ilgisini çekmek ve bir pandemi gibi beklenmedik anlara yanıt vermek aslında çok daha fazla önem arz etmekte.

https://pazarlamasyon.com/z-kusaginin-marka-sadakati-yok/

Pennsylvania Üniversitesi Wharton School'da pazarlama profesörü olan Americus Reed, sadakat ve alışkanlık arasında büyük bir fark var olduğunu ancak satın alma verileri ile tek başına bunun ölçülemeyeceğini dile getiriyor. Örneğin, Müşteri A ve Müşteri B, Oreo'ları birden çok kez satın alabilir, ancak Müşteri B sadece kurabiyeleri severken, Müşteri A Oreo yerken güzel hatıralarını hatırlatıyor ve bu yüzden tüketiyordur. Müşteri B büyük ihtimalle bu kriz sırasında Oreo bulamadıysa farklı bir kurabiye seçmiş olabilir. Dolayısıyla bu bağlılıktan ziyade alışkanlığa tekabül ediyor ve bu alışkanlığı değiştirmekte aslında kriz zamanlarında çok kolay. Ancak müşteri A farklı bir kurabiye ona aynı hatıraları hatırlatmayacağı için farklı bir kurabiye denemiyor. Bu ise bağlılıktır.

Öte yandan sadakat, fandoma daha yakındır. Apple, yeni bir iPhone çıktığında yüzlerce hayranın mağazanın önünde sabahlayarak bekletmesiyle bunun bir örneğidir. Reed'e göre Apple kullanıcıları aslında birer yürüyen reklam panoları olurlar. Onlar markayı savunan, markayı öne çıkaran ve ağızdan ağıza olumlu sözler yayan askerlerdir.

Örneğin havayollarında ciddi bir rekabet varken ve bağlılık yaratmak zorken, havayolu firmaları tüketicilerine bağlılık yaratabilmek için akıllı bir davranış sergileyip onlara mil kazanma gibi tercihler sunmuşlardır. Ancak herhangi bir kriz durumunda mil hiçbir işe yaramayacaktır.

Son olarak hızlı tüketim mallarındaki birçok marka, salgın dönemindeki tedariğini iyi sağlayamadıysa salgın sona erdiğinde, en azından müşteri sadakati açısından, aslında kendilerini başladıkları yerde bulabilir diyebiliriz.

Corona Virüs Semptomlarını İzleyebilen Akıllı Yara Bandı Geliştirildi
Corona Virüs Semptomlarını İzleyebilen Akıllı Yara Bandı Geliştirildi

Northwestern Üniversitesi ve Shirley Ryan AbilityLab tarafından Corona virüs semptomlarını izleyen akıllı bir yara bandı geliştirildi. Corona virüs için aşı çalışmaları devam ederken, belirtileri en hızlı şekilde tespit etmek için […]

comment 0
share
Etiketler
live stream ntwrk

Zoom, Güvenlik Sorunlarına Rağmen 300 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Serdar Altan / 23 Nisan 2020
facebook twitter
Zoom, Güvenlik Sorunlarına Rağmen 300 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Salgın döneminde insanların en çok kullandığı uygulamaların başında hiç şüphesiz video konferans uygulaması Zoom geliyor. Bu kısa süre içerisinde uygulamanın güvenilirliğini sarsacak birden fazla olay yaşandı ve bunların en önemlisi ise 500 binden fazla Zoom hesabının giriş bilgilerinin dark web'de satılmasıydı. Ancak tüm bu güvenlik ve gizlilik endişeleri, her gün daha fazla insanın uygulamayı kullanmaya başlamasını engellemiyor gibi görünüyor.

https://pazarlamasyon.com/500-binden-fazla-zoom-hesabinin-bilgileri-dark-webde-satildi/

The Verge'ün yaptığı habere göre, video konferans uygulaması Zoom, günlük 300 milyon kullanıcı barajını aştığını açıkladı. Şirket, 200 milyon kullanıcı sınırını ise daha bu ayın başında geçmişti. Bu da uygulamanın 2-3 haftalık kısa süre içerisinde, toplam kullanıcı sayısını %50 artırdığını gösteriyor ki, bu gerçekten muazzam bir oran. Üstelik Zoom'un geçtiğimiz aralık ayındaki toplam kullanıcı sayısının yaklaşık 10 milyon olduğunu göz önünde bulunduracak olursak, uygulamanın son 3-4 ay içerisinde kullanıcı sayısını nasıl inanılmaz bir oranla katladığı daha iyi gözler önüne seriliyor.

https://pazarlamasyon.com/zoom-kullanici-sayisi-200-milyonu-asti/

Bu arada Zoom, uygulamasıyla ilgili güvenlik ve gizlilik endişelerini gidermek adına çeşitli adımlar atıyor. Bu doğrultuda şirket, bu ayın başında yaptığı açıklamada, 90 gün boyunca özellik güncellemesi yapmayacağını ve bunun yerine güvenlik ve gizlilik sorunlarına odaklanacağını açıklamıştı. Bununla birlikte şirket, bu hafta içerisinde Zoom 5.0'ı kullanıma sunacak. Video konferans uygulamasının bu yeni sürümü; varsayılan olarak parolalar, geliştirilmiş şifreleme ve görüşmeleri kontrol etmek amacıyla hazırlanan yeni bir güvenlik simgesi içeriyor.

Spotify Premium Üyeleri 150 Milyonu Aştı
Spotify Premium Üyeleri 150 Milyonu Aştı

Spotify, dün yayınladığı son kazanç raporuna göre şu anda 155 milyon premium aboneye  ve aylık 345 milyon aktif kullanıcıya sahip. 2019’dan bu yana %24 ve %27 şirket geçen çeyrekte 144 […]

comment 0
share
Etiketler
live stream ntwrk
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön