Yapay zekâ araştırma şirketi OpenAI, GPT-3.5 dil modelini temel alan sohbet robotu ChatGPT'i beta olarak kullanıma sundu.
Henüz test aşamasında olan ChatGPT, kurduğu anlamlı ve bütün halindeki makaleleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi şimdiden başardı. Google'ın yerine geçeceği söylenen ChatGPT yalnızca Google'ı tehdit etmiyor üstelik. Gelişim sürecini tamamlaması sonucunda içerik üreticilerinin de yerini alacağı söylenen ChatGPT; sorulan sorulara cevap verme, denklem çözme, metin yazma, çeviri yapma, sınıflandırma yapma gibi birçok özelliği içerisinde barındırıyor. Bu kadarla sınırlı kalmayan ChatGPT, hata ayıklama ve düzenleme özelliği ile herhangi bir kod bloğundaki hataları tespit edip doğrusuyla düzelterek yazılımcılara da meydan okuyor.
Konu içerik olduğunda ne kadar iddialı olduğunu test etmek amacıyla bizler de ChatGPT'den pazarlama hakkında bi makale yazmasını istedik. Sonuç ise oldukça başarılı.
Yapay zekâ işimizi elimizden alacak mı?
ChatGPT: Yapay zekâ (AI), insanların yapabildikleri işleri yapabilir, ancak bu işleri yaparken insanların yerine geçmeye veya insanların işlerini elimine etmeye çalışmaz. Yapay zekâ, insanlarla birlikte çalışarak onların işlerini daha verimli ve kolay hale getirmeye yardımcı olur. Bu nedenle, yapay zeka insanların işlerini elimine etmek yerine, insanların işlerini kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır.
Nasıl yeni bir marka yaratılabilir?
ChatGPT: Yeni bir marka yaratmak için, ilk olarak bir fikre ihtiyacınız var. Bu fikir, markanızın ne olduğunu ve hedef kitlenizi belirleyecektir. Daha sonra markanızın ismini ve kimliğini oluşturmalısınız. Bu, markanızın görünümünü ve tasarımını içerebilir. Eğer bir ürün veya hizmet satıyorsanız, bu ürün veya hizmeti pazarlayabilmek için bir pazarlama stratejisi geliştirmeniz gerekebilir. Ayrıca, markanızı tanıtmak için reklam ve pazarlama faaliyetlerinde bulunmanız gerekebilir. Markanızı yaratırken, hedef kitlenizi ve rakiplerinizi düşünmeyi unutmayın. Bu sayede markanızın başarılı olmasını sağlayacak stratejiler geliştirebilirsiniz.
Henüz test aşamasında olmasına rağmen bir anlam bütünlüğü içerisinde mantıklı ve çoğunlukla gerçekçi ifadelere yer vermesi Google'ın yanı sıra birçok meslek grubunun da gelecek dönemlerde ChatGPT ve türevi yapay zekâ uygulamaları ile tarihe karışacağı öngörülüyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?