Bu Girişim, Uzay Oteli Yapıp Ona Bir Nazi Bilim Adamının Adını Vermeyi İstiyor

  • Gateway Foundation dış uzayda lüks bir otel inşa etmeyi ve 1950'lerde bu konsepti ilk kez hayal eden Nazi roket bilimcisinin onuruna, bu otele "Von Braun Uzay İstasyonu" adını vermeyi planlıyor.
  • Şirket, 2025'e kadar Dünya’dakinin altıda biri oranında yapay yer çekimi sağlayacak, iki adet eş merkezli ve dönen halkadan oluşan modüler bir uzay istasyonunu hizmet sunmayı amaçlıyor.
  • Uzay otelinin hizmete açılmasından sonra, her hafta 100 ziyaretçinin uzay oteline gelmesi bekleniyor.
  • İlgili Yazı: İki Uzay Oteli, 2021 Hizmete Girecek

Son yıllarda uzay turizmi, ciddi ciddi konuşulmaya başlanan bir endüstri haline geldi. Özellikle uzay boşluğunda yer alan oteller, uzay turizmi kapsamında hayata geçirilmesi planlanan konseptlerin başında geliyor. Bu konuda pek çok farklı şirketin projesi bulunuyor ve bu şirketlerden biri de Gateway Foundation isimli girişim şirketi.

Futurism'in paylaştığı habere göre, Gateway Foundation dış uzayda lüks bir otel inşa etmeyi ve 1950'li yıllarda bu konsepti ilk kez hayal eden Nazi roket bilimcisinin onuruna, bu otele "Von Braun Uzay İstasyonu" adını vermeyi planlıyor. Big Think isimli internet sitesinin belirttiğine göre, girişim şirketinin planı, 2025 yılına kadar Dünya’dakinin altıda biri oranında yapay yer çekimi sağlayacağını iddia ettiği iki adet eş merkezli ve dönen halkadan meydana gelen modüler bir uzay istasyonunu hizmet sunmak.

https://pazarlamasyon.com/dunyanin-ilk-luks-uzay-oteli-aurora-station/

Gateway Foundation'da kıdemli tasarım mimarı olarak görev yapan Tim Alatorre'un dünyanın en önemli mimari ve tasarım dergilerinden biri olan Dezeen'a yaptığı açıklamaya göre, Von Braun Uzay İstasyonu'nun, Uluslararası Uzay İstasyonu gibi steril bir araştırma karakolundan daha çok bir yolcu gemisi gibi olması planlanıyor. Alatorre, barların ve restoranların yer alacağı bu uzay otelinde, rahat bir uzay seyahati deneyimi olacağını öngörüyor.

Tüm bunların yanı sıra Alatorre, uzay istasyonunun 2025 yılında hizmete açılmasından sonra, her hafta 100 ziyaretçinin uzay istasyonuna gelmesini umduklarını ifade etti. Tabii bu uzay oteli projesinin hayat geçmesi için birilerinin uzay inşaat robotları ve insanları topluca uzaya taşıyabilecek bir uzay aracı geliştirmesi gerekiyor. Ki bu da önümüzdeki yıllarda filizlenmeye başlayacak uzay endüstrisinin önemli bir alt dalı haline gelecek olan uzay taşımacılığının gerekliliğini ortaya koyuyor.

Tim Alatorre, Dezeen'a yaptığı açıklamada, en sonunda uzaya gitmenin, insanların tatil seçeneklerinden biri haline geleceğini ifade etti ve bunun, gemi gezisine çıkmak ya da Disney World'e gitmek gibi bir deneyim olacağını belirtti.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir