'Borders / Sınırlar' İsimli Sergi Zeugma Mozaik Müzesi'nde Sanatseverlerle Buluşuyor

Sınırlar

İstanbul, Tokyo, Ankara ve Selanik'te geçen aylarda çağdaş sanat eserleri ile izleyici ile buluşan yazar / sanatçı Erhan Us'un yeni kişisel sergisi 'Borders / Sınırlar'; Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'nde 18-26 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatçının İtalya, İngiltere, KKTC, Güney Kore, Türkiye, KKTC ve Yunanistan olmak üzere yedi ülkede çektiği fotoğraflar ve 2018'de yarattığı enstalasyonlardan oluşan seri; dikenli teller üzerinden, akla konulan sınırları, vizyon tıkanmalarını, statükoyu ve yaratıcılığın engellenmesini ele alıyor.

Us, önceki kişisel / karma sergilerinde ve Aralık'ta yayımlanan Dijital Prestij kitabında da vizyonsuzluk kapsamında yaratıcılığın engellenmesi ve entelektüel ölüm gibi konulara ayrıntılı biçimde değinmişti.

Manifesto

Yapamazsın. O öyle olmaz. Fazla sivrilme. Daha ileri gitme. Yasak. Maalesef mümkün değil. Daha senin için çok erken. Öyle çok da göze batma. Sıranı bekle. Bir de onlara sor. Onay almadan yapma. Tanıdık geliyor mu?

Hayatın her evresinde vizyon körelten, yeniliğe karşı çıkan, özgünlüğümüzü kaybettiren dayatma kriterler, sınırlar sarıyor çevremizi. Rasyonel düşüncenin düşmanı öğrenilmiş çaresizlikler... Karakterimizi şekillendirmek ve 'aynı'laştırmak iddiasıyla üstümüze salınan bu sınırlardan artık sıkılmadık mı?

Erhan Us

1987’de Ankara’da doğdu. Bilkent Üniversitesi THM’den mezun olarak çeşitli zincir otellerin marketing operasyonlarını yönettikten sonra dijital ve stratejik marketing, tasarım, fotoğraf ve kurumsal sosyal medya hizmetlerini A.D.1644 Marketing Group çatısı altında birleştirdi. Görsel sanatlar, sanat tarihi, kavramsal illüstrasyon ve yazarlık üzerine eğitim aldı, fotoğraflar ve enstalasyonları birçok sergide izleyici ile buluştu.

Ulusal ve uluslararası on bir sivil toplum kuruluşunda başkanlık görevlerine istinaden onur nişanları, birçok özel ödül ve iki ‘En İyi Dijital Ajans’ ödülü sahibi olup; İstanbul Üniversitesi Sosyoloji, Anadolu Üniversitesi Felsefe bölümlerinde ve A.D.1644’te [CEO] çalışmalarına devam ediyor.

'Dijital Prestij: Teknoloji, Sosyal Medya ve Marketing Üzerine' kitabı Aralık 2018'de yayımlanan Us, aynı zamanda AFSAD, AGSAD, SKAL International Roma ve Turizmin Geleceği Platformu üyesi.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir