• Pazarlamasyon TV
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Trend Raporları
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

Türkiye’de, Black Friday’de Online Alışveriş Rekoru Kırıldı

Pazarlamasyon / 01 Aralık 2020
facebook twitter

Tüketim çılgınlığının yaşandığı Efsane Cuma (Black Friday) kampanyaları, son yıllarda ülkemizde de tüketiciler tarafından ilgiyle karşılanıyor. Bu sene de özel indirim kampanyaları ve tanıtım etkinlikleriyle Efsane Cuma’da e-ticaret dünyası için efsanevi bir dönem yaşandı.

Türkiye’nin öncü finans teknolojileri şirketi iyzico’nun, Efsane Cuma dönemini kapsayan online alışveriş istatistikleri açıklandı. iyzico’nun verilerine göre, zaman ve mekan sınırını ortadan kaldıran ve temassız ödeme avantajı sunan online alışverişte işlem hacmi, önceki yıla göre %103 artış gösterdi. Veriler 2019’a göre işlem adedi ve sepet tutarında da ciddi artışlar yaşandığına işaret ediyor.

Bekarlar Günü’nde Ciro Artışı %75 Oldu

Banka Kartı Tercih Edildi

2020 Efsane Cuma döneminde bir önceki yıla göre işlem hacminde %103, işlem adedinde %57, ortalama sepet tutarında ise %29 artış gözlendi. 211 TL olan ortalama sepet tutarı, 273 TL ‘ye yükseldi.

2019 döneminde kredi kartıyla yapılan işlemlerde tek çekimde %50, üç taksitte %41, 6 taksitte %5 olan işlem hacmi dağılımı, 2020 Efsane Cuma döneminde tek çekimde %53, üç taksitte %30, 6 taksitte %9 oldu. Önceki yıl %28 olan banka kartı kullanım oranı bu yıl %33’e yükseldi. Kredi kartı ile yapılan işlemler %46 artış gösterirken, banka kartlı işlem adedi %87 oranında arttı.

Türkiye, Eğitime Ağırlık Verdi

Pandemi döneminde online kurs ve online kitap alışverişinde önemli artış yaşandı. Bu büyüme Efsane Cuma döneminde de etkisini gösterdi. Giyim sektörünün ardından en çok harcama yapılan sektör eğitim sektörü oldu. Eğitim sektöründe işlem sayısı %62 artarken, hacim %148 arttı.

Sepetini En Çok Dolduran İç Anadolu Oldu

Önceki yıl sepetini en pahalı ürünlerle dolduran bölge Marmara olmuştu. Bu yıl sepetini en yüksek fiyatlı ürünlerle dolduran bölge İç Anadolu oldu. Erkekler Türkiye’nin her bölgesinde online alışveriş yapma oranını %5 oranında artırdı. Hem kadınlarda hem erkeklerde en çok alışveriş yapılan ilk 3 bölge Marmara, İç Anadolu Bölgesi ve Ege oldu. Beş büyük şehirde işlem sayısı ortalama %36 artarken ortalama sepet tutarı %30 arttı.

Erkekler 2019’a Göre Daha Çok Harcama Yaptı

2019 Efsane Cuma döneminde kadınlar erkeklere göre daha çok harcama yapmıştı. Bu yıl da bu durum değişmedi; ancak oranlar bazı değişiklikler yaşandı ve erkekler alışverişlerini artırdı. 2019 döneminde kadınlar erkeklerin 1,3 katı harcama yaparken bu oran bu yıl 0,85’te kaldı. Erkeklerin harcama tutarı %115 artarken, kadınların harcamalarında %68’lik artış oldu.

Alibaba, 11.11’de 74 Milyar Dolarlık Satış Yaptı

Kadınların ortalama sepet tutarı %35 artarak 285 TL olurken, erkeklerin sepet tutarı %33 artarak 376 TL oldu. 2019 döneminde erkeklerin %54, kadınların %45 oranındaki tek çekim kredi kartı alışverişi bu yıl %53 oldu.

2019’da alışverişlerinin % 89’unu internet üzerinden yapan erkekler bu yıl Efsane Cuma döneminde alışverişlerinin %91’ini web üzerinden yaptı. Kadınlar ise geçen sene olduğu gibi mobile yönelerek web harcama tutarını %2 azalttı.

Tüm Oranlarda Artış Oldu

Efsane Cuma kampanyalarıyla birlikte web kanalından yapılan harcamalar %129, işlem adedi %66, ortalama sepet tutarı ise 275 TL’den 382 TL’ye %39 artış gösterdi. Mobil harcamalarda önceki yıla göre işlem hacmi %170, işlem adedi %128 artarken, ortalama sepet tutarı 91 TL’den 108 TL’ye ulaşarak %19 oranında yükseliş gösterdi. Web üzerinden alışveriş tercih edilse de mobil alışveriş oranı artışını sürdürdü ve %7 oranında arttı.

2021, 21. Yüzyılı Yeniden Tanımlayacak
2021, 21. Yüzyılı Yeniden Tanımlayacak

Küresel yönetim danışmanlığı şirketi Accenture, 2021’de öne çıkacak trendleri paylaştığı “Fjord Trends 2021” adlı bir rapor paylaştı. Bu raporda 2021’in 21. yüzyılı yeniden tanımlayacağı ifade edilirken 2021’e yönelik olarak 7 […]

comment 0
share
Etiketler
Black Friday iyzico online alışveriş Tüketici Araştırması tüketici davranışları

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüketiciler, Online’da Büyük Gramajlı Ürünleri Tercih Ediyor

Pazarlamasyon / 12 Kasım 2020
facebook twitter
Tüketiciler, Online’da Büyük Gramajlı Ürünleri Tercih Ediyor

Alkaş tarafından düzenlenen ve Digital Network Alkaş’ta gerçekleşen FutureCommerce360’ta, "yeni normal"in başarılı e-ticaret stratejileri üzerine içgörülerini paylaşan Nielsen E-Ticaret Asya Lideri Ji Hyuk Park ve Nielsen APAC EEMEA Türkiye Analitik Danışmanlık Kıdemli Başkan Yardımcısı Didem Şekerel Erdoğan, e-ticaret alanında analitik çalışmaların önemini vurguladılar.

COVID-19 pandemisiyle birlikte tüm dünyada tüketici harcamalarının durağanlaştığını, buna karşılık e-ticaretin ciddi bir ivme kazandığını belirten Nielsen E-Ticaret Asya Lideri Ji Hyuk Park, yeni normalde kazanmak için e-ticaret stratejilerinin tekrar şekillendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

https://pazarlamasyon.com/e-ticaret-son-1-yilda-15-milyon-yeni-musteri-kazandi/

Tüketici tercihinin online’a yönelmesiyle birlikte pandemi sürecinde tüm dünyada e-ticaretin önemli bir gelişim içinde olduğunu söyleyen Ji Hyuk Park, bu büyüme dönemini karlı bir şekilde değerlendirmek isteyen tüm oyuncuların stratejilerini gözden geçirmeleri gerektiğini belirtti.

Temel stratejinin trafik, geri dönüş oranı ve sepet büyüklüğü faktörlerinde kazanmak olduğunu belirten Didem Şekerel Erdoğan ve Ji Hyuk Park, bu eksende 6 başlık olarak şunları sıraladı: Tüketici davranışları ekseninde kategorilerin yeniden tanımlanması; iletişim için gelişen dijital kanallar üzerine yoğunlaşılması (sosyal medya, YouTube vb.); tüketici için birim fiyatın daha şeffaf hale getirilmesi; canlı yayında satış; gelişen ürün-fiyat tercihleri ekseninde asortman (premium ürünler vb.) ve online’a/üyeliğe özel ürün asortmanı oluşturmak.

https://pazarlamasyon.com/e-ticarette-gelecegin-trendi-canli-yayinda-satis/

Nielsen içgörülerine göre e-ticaret gelişiminin tüm dünyada en ileri aşamalarını yaşamakta olan Çin ve Kore pazarlarından zengin örnekler paylaşan Ji Hyuk Park, bu içgörülerin gelişen diğer pazarlar için de ışık tutacağının altını çizdi.

Didem Şekerel Erdoğan ise “Nielsen’in verilerine göre, Türkiye’de pandemi öncesi dönemde de hızlı olan online FMCG büyümesi, pandemi ve yeni normalde adeta uçuşa geçti. Pandemi öncesi %57 olan online FMCG büyümesi, COVID-19 döneminde %159, yeni normalde ise %130 olarak gerçekleşti. Avrupa’da ise bu oran, pandemi öncesi %9 seviyelerinde iken COVID-19 döneminde %65, yeni normalde ise %46 şeklinde oldu. Bu da söz konusu süreçte ülkemizde online FMCG büyümesinin Avrupa’nın çok daha üzerinde seyrettiğini gösteriyor.” dedi.

https://pazarlamasyon.com/sanal-ve-artirilmis-gerceklik-musterilerin-online-alisverise-daha-sicak-bakmalarini-sagliyor/

Bununla birlikte Didem Şekerel Erdoğan, “Yeni normalde en hızlı büyüyen online FMCG kategorileri ağda ve tüy dökücüler, saç boyası, çay, hazır kahve, saç kremi, diş macunu, Türk kahvesi, hamile & emziren ek besinleri, hijyenik pedler ve çamaşır suyu oldu. En hızlı büyümeyi gösteren ağda ve tüy dökücülerde pandemi öncesi %53 olan online satış cirosu büyümesi, COVID-19 döneminde %670’e yükselirken, Yeni Normal döneminde ise %351 oldu. Büyüyen 10 kategoriden 3’ünün gıda kategorisi olması ise dikkat çekti.” açıklamasını yaptı.

Global pazarlarda COVID-19 pandemisiyle birlikte FMCG pazarı içinde e-ticaret paylarının ciddi bir artış kaydettiğine dikkat çeken Didem Şekerel Erdoğan; e-ticaret payının pandemi öncesi dönemle kıyaslandığında, ABD’de 6 puan artışla %15’e, Meksika’da 9 puan artışla %12’ye, Birleşik Krallık’ta 7 puan artışla %13’e, Çin’de 5 puan artışla %30’a ve Kore’de 4 puan artışla %22’ye yükseldiğini belirtti. Türkiye pazarında da ivmeli artış trendinin görüldüğünü belirten Didem Şekerel Erdoğan, FMCG pazarı içindeki e-ticaret payının 2 puan artışla %4’e yükseldiğini paylaştı.

https://pazarlamasyon.com/e-ticaretin-gelecegine-damga-vuracak-7-teknoloji-ve-strateji/

Perakendeci analitiği çalışmalarının offline’da olduğu kadar online kanalda da önem taşıdığına dikkat çekerek devam eden Didem Şekerel Erdoğan, online perakendecilerin stratejilerini kurarken Perakendeci Analitiği boyutundan daha çok yararlanmalarının önemini vurguladı. 

Online tüketici davranışlarıyla ilgili çarpıcı içgörüler paylaşan Didem Şekerel Erdoğan, offline kanala nazaran online’daki fiyat hassasiyetinin çok daha yüksek olduğunu; tüketicilerin aynı ürün için online kanalda daha az fiyat ödeme eğiliminde olduklarını ve tüketicilerin online’da daha büyük gramajlı ürünleri tercih ettiğini belirtti.

Tüm bu farklılıkların karlı bir şekilde değerlendirilmesi için perakendeci analitiği çalışmalarının yapılması gerektiğini belirten Didem Şekerel Erdoğan, e-ticaret kanalının sunduğu kolaylık, güvenlik vb. diğer faydaların da sürekli biçimde vurgulanması gerektiğinin altını çizdi.

Ramazan Bayramı Öncesi Kartlı Ödeme ve Temassız Ödemelerde Rekor Kırıldı
Ramazan Bayramı Öncesi Kartlı Ödeme ve Temassız Ödemelerde Rekor Kırıldı

Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) açıkladığı verilere göre, Ramazan Bayramı öncesinde kartlı ödeme işlem adedinde ve temassız ödemelerde rekor kırılırken, internetten alışveriş dönüşümünün en yoğun yaşandığı sektörler “elektronik eşya” ile “giyim” […]

comment 0
share
Etiketler
Black Friday iyzico online alışveriş Tüketici Araştırması tüketici davranışları

Pandemi Müşteri Deneyimindeki Ezberleri Bozdu

Cemre Üçhisarlı / 10 Haziran 2020
facebook twitter
Pandemi Müşteri Deneyimindeki Ezberleri Bozdu

Yeni tip Corona virüs (covid-19) ile birlikte farklı yaşam şekilleri ile tanıştık ve bazı davranış ve alışkanlıklarımız da dönüştü. Bununla beraber uzmanlar, danışmanlar ve öğretim görevlileri pandeminin tüketici davranışları üzerindeki olası dönüşümü üzerinde araştırmalar yaparak görüş bildirmeye başladı. Wiseback’in Tüketici Davranışları Danışmanı Aysun Şabanlı, tüketici davranışları ve müşteri deneyimi alanındaki değişim süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

60 yaş üstü e-ticaret ile tanıştı

İnternet kullanıcıları arasında online alışveriş sitelerinden alışveriş yapanları oranı %63’e ulaştı (We are Social, 2020, Türkiye Verisi).

ALADIN’in raporuna göre, araştırmaya katılanların %40’ı ilk online alışverişlerini Covid-19’un bizleri evlere kapattığı dönemde yapmışlar. Bu da aslında yeni bir tüketici kitlesinin ve özellikle de 60 yaş üstü tüketici segmentinin de e-ticaret hedef kitlesi arasına katıldığını göstermektedir.

E-ticaret markaları sınıfta kaldı

Pandeminin ilk haftalarında oluşan panik havası, temel ihtiyaçlarımızı karşılama endişesi ve yaşanan gecikmelere ve aksaklıklara, dayanışma ruhuyla gösterdiğimiz müsamaha, ilerleyen haftalarda yerini bilişsel bir değerlendirmeye bıraktı. Bu dönemde tüketicisinin kalbini kazanan markalar oldu. Bunlar ürün kalitesi iyi olan, teslimat zamanını doğru planlayan, şikayetlere pozitif bir şekilde geri dönüş yapan markalar oldu.

Bilişsel değerlendirme döneminde birçok bilinen e-ticaret markasının ise sınıfta kaldığını gözlemledik.

Müşteri deneyiminde beklenti: Toplam kalite

Görünen şu ki, dijital dönüşüm sadece teknolojiyi bir satış kanalı olarak işletmemize entegre etmemiz, müşteri için değerli bir marka olmak için ve sadakati artırmak için yeterli değil. Dijital çağı doğru anlamak ve tüm süreçleri bu dinamiklere göre dönüştürmek, özellikle içinden geçtiğimiz süreçten sonra daha da önemli bir hal almıştır.

E-ticaret sitelerinin toplam müşteri kalitesi süreçlerini dijital çağın dönüştürdüğü kültüre ve çağın dinamiklerine uygun şekilde yeniden kurgulanması artık kaçınılmazdır.

İnsan odaklılık ve şeffaflık

Dijital çağda tüketiciler de markalardan aldıkları hizmetleri değerlendirme ve bu değerlendirmelerini sosyal ağlarda paylaşma şansına sahipler. Bilgiye artık her yerden erişebilme özgürlüğüyle bilgi demokratikleşti. Bununla beraber şeffaflık yeni bir değer olarak karşımıza çıkıyor. Markaların da bu dönüşen yeni unsurların farkında olması ve bu dönüşüme kültürel ve organizasyonel anlamda ayak uydurması bir farklılaşma unsuru değil, bilakis bir zorunluluktur.

Bu değişim neticesinde, iş yapış şekillerinde dönüşmesi gereken kültür, tüketiciyi “tüketen” olarak değil insan olarak konumlandırmak ve tüm organizasyona bu kültürü aşılamak olmalıdır. Dolayısıyla diğer tüm süreçlerin de insan odaklı şekilde evrilmesi gerekiyor.

“İnsan” ile iletişim, dijital çağın yeni değerini içerecek şekilde tüm süreçler şeffaf bir şekilde ve samimiyetle aktarılmalıdır.

E-ticarette dikkat edilmesi gerekenler

Birçok e-ticaret sitesi pazar yeri modelinde çalışıyor olsa da, toplam müşteri deneyimi kalitesi için tedarik zincirinin her halkasında müşterisinin yanında olmalı ve sürecin her basamağında sorumluluk almalıdır. Bu süreçlerden bahsetmek gerekirse;

– Ürün kalitesi ve ürün tanımı: Tedarikçilerin sağladığı ürünlerin kalitesinden, sitede tarif edildiği şekilde olmasından emin olacak şekilde işbirliği anlaşmaları düzenlenmelidir.

-Sorunsuz lojistik: E-ticaret siteleri, işbirliği içinde oldukları kargo firmalarının, dijital dönüşüme pek de ayak uyduramamış yapılarından bir habermiş gibi davranmamak zorundadır. Bir e-ticaret sitesinden alışveriş yapan bir tüketici baştan sona tüm süreçlerde alışveriş yaptığı site ile muhataptır aslında. Bir işletmenin başarılı olması, işbirliği yaptığı firmaların da başarılı süreç yönetmeleri ile mümkün olabilir. Dolayısıyla kargo firmalarıyla tüketici arasında yaşanan sorunların da sorumluluğunu almalıdır. “Ürünüm gelmedi” veya “geç geldi” şikayeti alındığı zaman, “kargo şirketinin sorumluluğudur” diyerek işin içinden çıkmak aslında dijital dönüşümün pek de benimsenmediğini gösterir. Dünyada başarılı olmuş dijital işletmelerin, işbirliği yaptıkları firmaların gelişim ve eğitimlerini de üstlendiklerini görüyoruz. E-ticaret siteleri de, işbirliği içinde oldukları kargo firmalarının ya süreçlerini düzenlemeleri için kılavuzluk etmeli ve bu süreçleri iş anlaşmaları içinde zorunlu madde olarak belirtmeli, kargo firmalarının dijital dönüşüme ayak uydurarak akıcı süreçler oturtmaları için eğitimlerini ve gelişimlerini üstlenmelidir.

– İade kolaylığı ve para iade garantisi: Alışverişlerde alınan finansal risk duygusunu dindirmek için firmaların iade koşullarını da kolaylaştırmaları, para iadesi garantisi vermeleri gerekmektedir. E-ticaret sitelerinin ürün iadesi teslimat sürecinden iade işleminin gerçekleşmesine değin tüm süreçlerde sorumluluğu alması ve müşterisine kolaylık sağlaması en önemli unsurlardan biri olmalıdır.

– Her süreçte, sürekli ve insan odaklı iletişim: İnsan odaklılık insanı iyice tanımayı ve samimi, şeffaf iletişim kurmayı gerektirir. Markaların teknolojik araçlardan elde edilecek veriyi, artık sadece taktiksel promosyon amacıyla kullanmayı bırakarak, müşterilerini tanımak, onlara kişisel çözümler sunmak ve kişiselleştirilmiş ilişki kurmak için doğru şekilde analiz etmeye başlamaları ve stratejik süreçlerini bu verilere göre kurgulamaya başlamaları zorunludur. Müşterinin alışveriş yolculuğunun baştan sonra her adımın sorumluluğu alınmalı ve müşteri her adımda bilgilendirilmelidir. Müşteri temas noktası haritası çıkarılarak, iletişim tasarımı yapılmalı, organizasyon bu tasarıma göre adapte edilmelidir.

Sonuç olarak, 360 derece sosyal işletme olma hedefiyle, müşterisini yani insanı dinleyen ve anlayan, her adımda sorumluluk alan sosyal bir marka, tüm süreçlerini insan odaklı, sürekli inovasyonla şekillendiren sosyal bir işletme vizyonuyla yola çıkılmalıdır.

Uzaktan Çalışanların %60’ı, Büyük Şehirlerden Kaçmak İstiyor
Uzaktan Çalışanların %60’ı, Büyük Şehirlerden Kaçmak İstiyor

COVID-19 salgını, birçok alanda olduğu gibi iş dünyasında da dengeleri değiştirdi. “Yeni normal” kavramına alıştığımız şu zamanlarda sosyal izolasyon önlemleri kapsamında dünya çapında binlerce şirket uzaktan çalışma modelini deneyimledi. Microsoft, […]

comment 0
share
Etiketler
Black Friday iyzico online alışveriş Tüketici Araştırması tüketici davranışları

Kroger, Amazon ve Walmart ile Rekabet Etmek İçin E-Ticarete Atılıyor

Begüm Canbaz / 14 Ağustos 2020
facebook twitter
Kroger, Amazon ve Walmart ile Rekabet Etmek İçin E-Ticarete Atılıyor

ABD'nin büyük perakende şirketi Kroger, Amazon ve Walmart ile rekabet edebilmek için yeni online pazar yeri açmaya karar verdi. Özellikle COVID-19 salgınından sonra büyüyen online market alışverişi sektörü sonrasında bu adımı atmaya karar veren şirket yeni pazar yerini sonbaharda açacağını duyurdu.

Kroger’ın yeni pazar yeri, bozulmayan hazır gıda ürünleri için 2018 yılında piyasaya sürdüğü e-ticaret platformu Kroger Ship'e dahil olacak. Pazar yeri, üçüncü taraf satıcıların tekliflerini alarak sakızdan ev eşyasına kadar geniş bir ürün yelpazesi ile hizmet vermeye başlayacak. Kroger, B2C ve B2B dijital pazarları için bir yazılım platformu olan Mirakl ile yeni pazar yerini güçlendirmek için anlaştığını söyledi.

https://pazarlamasyon.com/dunyanin-en-buyuk-10-market-zinciri/

Kroger’in ürün deneyimi grup başkan yardımcısı Jody Kalmbach yaptığı açıklamada, Mirakl ile olan ortaklığın, Kroger'ın e-ticaret operasyonlarını üçüncü taraf ürün satıcılarını da içerecek şekilde genişleterek "daha alakalı ürünler" sunmasına izin vereceğini söyledi.

Açıklamada Kroger'in açılacak olan online pazar yerinin iki buçuk yıl önce başlayan Restock Kroger stratejik planı kapsamında e-ticaret teknolojisine devam eden yatırımlarının bir devamı olduğunu söylüyor. Pazarın başlangıçta doğal ve organik, uluslararası gıda, özel ürünler, ev eşyaları ve oyuncaklar da dahil olmak üzere birçok kategoride 50.000'den fazla ek ürün sunacağı belirtildi.

Ayrıca, COVID-19 krizinin e-ticaret market satışlarında muazzam bir büyüme sağladığı bir zamanda Kroger’ın 2020 ilk çeyrek sonuçlarında dijital satışları % 92 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Ancak Kroger CEO'su Rodney McMullen 18 Haziran'da analistlerle yaptığı bir konferans görüşmesinde pandeminin çevrimiçi ve çevrimdışı satışları artırırken maliyetleri de artırdığını, Kroger'in 2020'nin ilk aylarında pandemiyle ilgili harcamalara 830 milyon dolar harcadığını dile getirdi.

Ticaret Bakanlığı, LGBT ve Gökkuşağı Temalı Ürünlerin +18 İbaresiyle Satılmasına Karar Verdi
Ticaret Bakanlığı, LGBT ve Gökkuşağı Temalı Ürünlerin +18 İbaresiyle Satılmasına Karar Verdi

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, e-ticaret sitelerinde LGBT ve gökkuşağı temalı ürünlerin +18 ibaresiyle satışa sunulması gerektiğine karar verdi. Konuyla ilgili gönderilen yazıda, e-ticaret siteleri üzerinden satışa sunulan ürünlerin “LGBT […]

comment 0
share
Etiketler
Black Friday iyzico online alışveriş Tüketici Araştırması tüketici davranışları
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön