Bir İşi Hızlıca Öğrenmenin 3 Etkili Yolu

Öğrenmek hayatımızdaki belki de en önemli aktivite. Bol bol kitap okumak, gezmek, deneyim elde etmek yani yapabileceğiniz her anda öğrenebileceğiniz bir şeyleri keşfetmeye çalışmak.

İyi bir iş sadece önünüze yemeğinizi koyan, birkaç tatile gitmenizi sağlayan iş midir? Aslında iyi bir iş hızlıca öğrenip, cebinize koyduğunuz bilgilerle yeni bir atılıma hazırlanabileceğiniz bir iştir değil mi?

Mezun olduğumuzda hepimizin en büyük endişesi iyi bir iş bulup kurumsal hayatımızda yeni bir konfor alanı yaratmaya çalışmak. Ama aslında yapmamız gereken öğrenme azmimiz varken elimizden gelebildiğince öğrenmek, bizden daha deneyimli iş arkadaşlarımızın deneyimlerinden yararlanmak ve yeni adımımız için cebimize koyabildiğimiz kadar bilgi koymak.

Ve işinizde bir şeyleri hızlıca öğrenmek istiyorsanız şunlara ekstra dikkat etmek isteyebilirsiniz:

 

Daha fazla soru sorun

Siz soru sormadıkça insanların size bir şeyler öğretmez. Evet, tabii ki bir işe yeni başladığınızda bir eğitim ve öğrenme sürecinden geçeceksiniz ama sizin bir şeyleri anladığınızı düşünürlerse öğrenme süreciniz de azalacaktır. Bu nedenle soru sormaktan çekinmeyin, yanlış ya da doğru bir soru sorduğunuzda bilgi hazneniz genişleyecektir ki bu kendinizi bir adım daha ilerletmek için temel amacınız olmalı.

Basit sorular büyük adımların başlangıcı da değil mi zaten? Eğer Newton neden elma ağaçtan düşüyor da Ay hep yerinde sabit kalıyor? u merak etmese sonunda yerçekimini keşfedeceği bir araştırmanın içine girer miydi sizce? İçinizdeki o çocuksu merakı hep canlı tutmayı bilmek zorundasınız!

Anlamış gibi yapmayın

Bunun kime ne faydası var hatta en çok size ne faydası var? Anladığınızı söyleyip sonra hallederim demek vakit kaybı değil mi? Anlamadıysanız anlamış gibi yapmayın ilk kuralı uygulayıp daha çok soru sorun, bu daha hızlı öğrenip ayağınızın altındaki ilerleme basamağını sağlamlaştıracaktır.

Her işi tekrar edin!

Bir iş size bir kez gösterildiğinde tekrar etmezseniz, kendiniz yapmazsanız sadece teknik bir hikaye dinlemiş olur, hatta çok sıkılırsınız neden ben buradayım dersiniz. Bu okuldayken de böyleydi, dersi derste dinleyip sonra hiç tekrar etmediğinizde sınav haftasında deli gibi not arar, gece boyu çalışırdık öyle değil mi?

Sorular sorup gerçekten anladığınız o işi tekrar tekrar deneyin, kendiniz yapın, o işle alakalı bilgileri beyninizde derinlere atın böylece hafızanızdan geri çağırmak istediğinizde daha fazla detay hatırladığınıza şahit olacaksınız.

Yaptığınız iş ne olursa olsun başarınız o alandaki bilginizle ölçülüyor olacak. Bu nedenle bilgi birikiminizi artırmakta en önemli önceliğiniz haline gelmeli. Peki sizin bizimle paylaşabileceğiniz öneriler neler?

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir