Uluslararası bilim insanlarının yaptıkları araştırmalar, Avustralya, Japonya ve Amerika Birleşik Devletlerin'de dünyanın en eski rengi olduğuna inanılan rengi ortaya çıkardı: Parlak Pembe.
Eski pigmentler, tarih öncesi bir okyanusun bulunduğu, Batı Afrika'nın Moritanya Havzası'ndaki Sahara Çölü'nün altında ki 1.1 milyar yıllık kayaçlardan kazılmıştır. Bulunan pigmentlerde pembe renk tonu, yıllar öncesinden bulunan pigmentlerden yarım milyar yıl daha eski olduğu öğrenildi. Avustralya, Ulusal Üniversitesi'nde doktora çalışmaları için analizlere liderlik eden DR. Nur Gueneli "pigmentlerin, fotosentez yapabilen uzun vadeli nesli tükenmiş okyanus organizmaları tarafından üretilen "moleküler fosilleri" olduğunu açıklıyor.
Bulunan 1.1 milyarlık yaşlı renkler kendi içerisinde değişiyor, konsantre edildiğinde fosiller kan kırmızıdan koyu mor rengine değişir. Toz haline getirildikten sonra ve seyreltildikten sonra parlak bir pembeye dönüşür. Estetik kısmına bakılarsa, araştırmacılar diyor ki, bu tür pigmentlerin keşfi, bize daha önce yeryüzünde hayvan yaşamının ilk sinyallerinden bile önce neden bu kadar uzun sürdüğünü belli ediyor.
https://twitter.com/narangjprakash/status/1016663639942524928