Bayer, Eroini Morfine Alternatif Olarak Dünyaya Pazarladı

  • Günümüzde kullandığımız birçok ilacın üreticisi olan Bayer AG, eroinin dünya çapında ticarileştirilmesine öncülük etti ve eroini bağımlılık yapmayan, morfin ve kodeine tıbbi bir alternatif olarak pazarladı. Hatta 1898 yılında eroin, "harika ilaç" olarak isimlendirildi ve tüm dünyaya pazarlanmaya başlandı.
  • Aynı zamanda Bayer AG, İkinci Dünya Savaşı sırasında Hitler ile iş yapan çok sayıdaki şirketten biri olan büyük ilaç şirketi IG Farben'in bir parçasıydı.
  • İlgili Yazı: Adidas ve Puma Kardeşler Arasındaki Husumet Nedeniyle Ortaya Çıktı

İlaç firması Bayer AG'nin kökeni 1863 yılına kadar dayanıyor ve şirketin kurulduğu yer ise Almanya'nın Barmen şehri. Yazar Matt McNabb, “Markaların Gizli Geçmişi: Bildiğimiz ve Sevdiğimiz Markaların Karanlık ve Çarpık Kökenleri“ isimli kitabında, günümüzde hala varlığını sürdüren Alman ilaç şirketinin geçmişindeki bazı kirli sırları ortaya çıkardı. [caption id="attachment_81514" align="alignright" width="306"] Bayer AG'nin Ürettiği ve Pazarladığı Eroin Şişelerinden Biri[/caption] Bayer AG şirketinde kimyager olarak görev yapan Felix Hoffman'ın son derece bağımlılık yapıcı bir madde olan kodeine alternatif aradığı söyleniyordu. Kendisi Bayer AG için kimyager olarak çalıştığı sırada, kodeine alternatif bir madde olarak eroini buldu. Daha sonra Bayer, eroinin dünya çapında ticarileştirilmesine öncülük etti ve eroini bağımlılık yapmayan, morfin ve kodeine tıbbi bir alternatif olarak pazarlamaya başladı. Eroin, öksürük için mucize bir tedavi olarak lanse edildi ve kodeinden 10 kat daha etkili ve daha az yan etkiye sahip olmasıyla övüldü. Üstelik bu kadarla da kalmadı, 1898 yılında "harika ilaç" olarak isimlendirildi ve tüm dünyaya pazarlanmaya başlandı. Bayer AG, eroini aşı öncesi dönemde, çocuklarının öksürüğünün tüberküloz, zatürre ya da boğmacaya dönüşmesinden korkan ebeveynlere pazarladı. Bunların yanı sıra şirket, büyük bir ilaç şirketi olan IG Farben'in son derece önemli bir parçasıydı. IG Farben, İkinci Dünya Savaşı sırasında Hitler ile iş yapan çok sayıdaki şirketten yalnızca biriydi ve şirket, Hitler ile uzun bir süre boyunca iyi ilişkiler içerisinde oldu. Hatta IG Farben, başlangıçta bir imha kamp değil, köle çalışma kampı olan Auschwitz kampında bulunan mahkumları, kampın yakınına bir fabrika inşa etmek için kullandı. Matt McNabb'in kitabında belirttiğine göre, IG Farben, çeşitli kimyasallar üretmek için Auschwitz kampının yakınlarındaki bir arazide bir endüstriyel kompleks inşa etti ve orada yaklaşık olarak 30 bin köle işçi ölecekti. Zira IG Farben, bu endüstriyel komplekste çeşitli deneyler yaptı ve bu deneyler, mahkumlar üzerinde zorla yapılan ilaç testlerini de içeriyordu. IG Farben'in savaşın vahşetiyle olan bu ilgisi, şirketin 24 üyesinin meşhur Nuremberg davalarında yargılanmalarına neden oldu.
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir