Barilla ve Formula 1, 11 Nisan Cuma Bahreyn’de düzenlenen basın toplantısıyla yeni işbirliklerini duyurdu. Toplantıya Barilla Grubu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda eski F1 pilotu Paolo Barilla, Formula 1 CEO’su Stefano Domenicali ve Barilla Kategori ve Pazarlama Direktörü Ilaria Lodigiani katıldı.
Eski F1 pilotu ve Barilla Grubu Başkan Yardımcısı Paolo Barilla, Formula 1 ile gerçekleştirdikleri işbirliğini, “Işık hızındaki bir F1 aracıyla enfes bir tabak makarna arasında nasıl bir ortak nokta olabilir? İlk bakışta pek bir benzerlik görülmeyebilir. Ancak ikisinin de ardında, kendini sürekli geliştirmeye adamış, tutkulu ve yetkin profesyonellerin emeği yatar. Yoğun bir mücadelenin ardından Formula 1’in tüm katılımcılarına hak ettikleri bir tabak makarna sunabilmek en büyük memnuniyetimiz” ifadeleriyle anlattı.
Barilla, bu ortaklıkla pistte ve pist dışında güçlü bir varlık göstermeyi hedefliyor. Formula 1 Paddock Club ve Paddock alanlarında kurulacak Barilla makarna barları ile taraftarlar yarışların keyfini lezzetle çıkaracak. Ayrıca pist kenarı reklamları, dijital etkileşimler ve dünya genelindeki tüketici kampanyalarıyla Barilla, F1 hayranına ulaşmayı hedefliyor.