AvivaSa’da Üst Düzey Atama

Sabancı Holding ve Aviva iştiraki olan AvivaSA’da üst düzey bir atama gerçekleştirildi. Finans Genel Müdür Yardımcılığı görevine, AvivaSA Finans ve Muhasebe Grup Müdürü olarak görev yapan Zeliha Ersen Altınok getirildi.
AvivaSA’nın Finans Genel Müdür Yardımcılığı görevine Zeliha Ersen Altınok atandı. 2013 yılından bu yana AvivaSA Finans ve Muhasebe Grup Müdürü olarak görev yapan Altınok, yeni görevine 1 Mart itibarıyla başlayacak.
Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamlayan Altınok, iş hayatına Grant Tornton’da denetçi olarak başladı. Raymond James’de finansal kontrolör olarak yaptığı görevin ardından Strayer University’de MBA programını tamamladı. Koç Allianz ve Ak Emeklilik’te önemli pozisyonlarda görev alan Altınok, 2007 yılında Ak Emeklilik ve Aviva’nın birleşmesiyle AvivaSA’da Planlama, Raporlama ve Bütçe Müdürlüğü’ne atandı. 2013 yılında ise Finans ve Muhasebe Grup Müdürü olarak görevlendirildi.
Spotify Premium Üyeleri 150 Milyonu Aştı

Spotify, dün yayınladığı son kazanç raporuna göre şu anda 155 milyon premium aboneye ve aylık 345 milyon aktif kullanıcıya sahip. 2019’dan bu yana %24 ve %27 şirket geçen çeyrekte 144 […]
Reader Interactions
Bir cevap yazın Cevabı iptal et
Girişimcilerin Covid-19 Krizi İle Mücadele Yöntemleri

Corona virüs salgının ekonomik boyutlarını her geçen gün daha da hissetmeye başlamışken, Estonya Hükümeti E-Residency Programı Nisan ayında, 1115’i Estonya e-Oturum (e-Residency) topluluğu üyesi toplam 1535 kişi ile bir araştırma gerçekleşti. Katılımcılara Covid-19 krizinin iş ve ticarete etkilerinin yanı sıra krizle mücadelede uygulanan yöntemler de soruldu.
Araştırma sonuçlarına göre, E-resident’ların kriz sırasında işlerini adapte etmelerini sağlayan 10 yol:
1 - Ürün, hizmet veya sunulan tekliflerde değişiklik
Katılımcıların büyük çoğunluğu (%23) mevcut hizmet ve çözümlerini Covid-19’a göre uyarladıklarını, yeni ürün, servis veya hizmetleri devreye aldıklarını belirtti.
2 - Dijitalleşmek
Şirketlerin krize uyum sağlama konusunda en önemli hamlelerinden biri ise dijitalleşme oldu. Katılımcıların yüzde 19’u uzaktan çalışma ve çevrim içi iş süreçlerine geçtiğini söyledi. Bu cevabı verenlerin yarısı için işlerini dijital ortama taşımak bir zorunluluk olurken, diğer kısım ise büyük bir stratejik değişiklikle bu dönüşümü gerçekleştirdiklerini kaydetti.
3 - Yeni müşteriler, pazarlar ve sektörlere yönelmek
İşlerini dönüştüren katılımcıların yüzde 13’ü yeni müşteriler ve farklı pazarlara yönelerek işlerini krize adapte ettiklerini söyledi. Krizden daha az etkilenen sektörlere yönelerek buralardaki müşterilerle yeni iş birlikleri yaptıklarını belirtti. Bir kısmı ise coğrafi analizlerle pandeminin etkisinin azaldığı ülke ve pazarlara yöneldiklerini belirtti.
4 - Müşterilerin krizi atlatması için destek sunmak
İşlerini dönüştürenlerin önemli bir kısmı (%13’ü) ise müşterilerine krizi atlatma ve mücadele etme konusunda yardım ve destek sunduklarını, çeşitli ürün ve hizmetler vasıtasıyla iş birliği yaptıklarını belirtti. Ayrıca, ödeme koşullarındaki değişiklikler, ücretlerde indirim, ücretsiz yeni servisler gibi bazı yolları da seçtiklerini ifade etti.
5 - Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge)
Yaklaşık yüzde 12’lik bir kesim ise krizle mücadele etmek, hizmetlerini geliştirmek için Ar-Ge’ye yatırım yaptıklarını belirti. Bu kategori yeni pazarlar ve yeni müşteriler için mevcut iş modellerini değerlendirerek, yeni ürün veya hizmetler geliştirmeyi, mevcut kaynakları ve iş süreçlerini optimize etmeyi ve yeni teknolojiler keşfetmeyi içeriyor.
6 - Hayatta kalma modu
Katılımcıların yüzde 10’u “hayatta kalma modu”na geçtiklerini belirtti. Bu kategoridekiler; finansal kaynak arayışlarına girerken, işten çıkarmalar, yeniden yapılandırmalar ve maliyetleri azaltmak gibi yollara ihtiyaç duyduklarını belirtiyor. Bu gruptakiler, krizi bir an evvel atlatmak için tüm önlemleri en üst düzeyde almış durumda.
7 - Kapatma, geçici ara
Yüzde 8’lik bir oranda ise şirketler, operasyonlarını geçici olarak durduklarını veya tamamen durdurduklarını belirtti. Bu kategoridekilerin büyük kısmını turizm, eğlence, etkinlik gibi sektörlerde yer alan kuruluşlar oluştururken, sebep olarak, pandemi tedbirleri birlikte ile işlerin tamamen durması ve müşteri/talep azlığı öne çıktı.
8 - Sağlık sektörü ve hastalar için destek
Katılımcıların yüzde 5’i krizin yarattığı acil ihtiyaçlara cevap vermek için uzmanlıklarını sunduklarını belirtiyor. Bu kategoride tıbbi kitler, koruyucu ekipmanlar, anti bakteriyel ürünlerin üretimi ve satışı gibi konular bulunuyor. Ayrıca, sağlık sektörüne yönelik yen yazılımlar geliştirmek, hasta takibi uygulamaları gibi dijital hizmetler de yer alıyor.
9 - Pazarlamaya odaklanmak
Yüzde 5’lik bir kısım ise pazarlama faaliyetlerine odaklandıklarını ve bütçelerini artırdıklarını söylüyor. Bu kategorideki katılımcılar, daha çok müşteriye ulaşmak için reklam ve pazarlama stratejilerini yeniden değerlendirdiklerini, reklam ve tanıtım etkinliklerini artırdıklarını ifade etti.
10 - Kendini geliştirme
E-Oturum sahiplerinin yüzde 2’si, krizin yarattığı boş zamanları kendi kişisel gelişimlerine ayırdığını, yabancı dil öğrenmek, bilgisayar tabanlı eğitimler gibi yeni beceriler veya kişisel projelere odaklandıklarını, bu yönde harcama yaptıklarını belirtti.
Araştırmadaki katılımcıların bazıları ise Covid-19 krizinin işlerine hiçbir etkisinin olmadığını, daha iyi bir iş / özel hayat dengesi bulduklarını söyledi.
McDonald’s’ın Yeni Reklam Kampanyası: “Yansımalar”

McDonald’s’ın yaratıcı açık hava kampanyalarına bir yenisi daha eklendi. McDonald’s Yeni Zelanda, ürünlerini reklam panolarına taşımak için geceleri sokaklara yansıyan ışıkları kullandığı yeni bir açık hava kampanyası başlattı. DDB Aotearoa […]
BMW, Disney, Apple Gibi Büyük Markalar Dijital Dönüşüm Kapsamında Neler Yapıyor?

Sizler için Drum’un yazısından faydalanarak büyük markaları inceledik ve 5 maddede dijital dönüşüm için neler yaptıklarını aktaracağız.Bu markaların arasında BMW, Disney, Apple ve DHL gibi güçlü markalar var. Keyifli okumalar.

1) Tüketiciler için kesintisiz bir deneyim yaratın
Yolu Walt Disney World Resort'ta düşmüş olan okurlarımız bilir. MagicBands! Müşteri deneyiminin merkezini oluşturan ve sistemin misafirlere veri aktaramadı için bir yol sağlar. 2014 yılından itibaren Disney, Disney World tesisini ziyaret edenlere sunulan şirketin konuk yönetim sistemi MyMagic + ile bağlantı kuran çok renkli plastik RFID bileklikleri (MagicBands) dijital dönüşüm için atılmış şahane bir adımdır. MagicBands konukların tüm müşteri deneyimlerini yönetmelerine olanak tanıyıp; ödeme yapmalarını, rezervasyonları yönetmelerini, otel odalarına erişmelerini ve personelin konuklara son derece kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmalarını sağlar.

2) Gizlilik konusuna açıklık getirmek ve tüketici haklarını korumak için özel uygulamalar veya web sitesi oluşturun
GDPR, yani kişisel verilerin korunma kanunu kapsamında (KVKK), veri koruma kurallarını ihlal eden şirketler yıllık gelirlerinin 100 milyon avro veya% 5'i kadar para cezasına çarptırılabiliyor. Apple, Apple cihazlarını ve dijital ürünleri kullanırken ihtiyacımız olan bilgileri içeren (şifre gücü, güvenlik soruları ve ek güvenlik önlemleri) ve bu konular hakkında tavsiyeler içeren özel bir web sitesine sahip. Reklam kampanyalarını da hem kullanıcılarında bir farkındalık yaratmak için hem de gizlilik konusuna verdiği önemi vurgulamak için oluşturuyor.
Apple tüm bu kapsamlı hizmetin yanı sıra, Avrupa'da iki yeni veri merkezi inşa etmek için kolları sıvadı. Apple bu projeye yaklaşık 2 milyar dolar harcayacak. Bu ve benzeri yatırımlar, Avrupa’daki kullanıcıları bilinçlendirip, veri gizliliği konusunda daha fazla endişe duymalarını ve daha katı bir mevzuat talep etmelerini sağladı.
3) Yükselen Trend Paylaşım Ekonomisine Uyumlu Çözümler Üretin
Uber, AirBnB gibi girişimler sayesinde son yıllarda oldukça sık duymaya başladığımız paylaşım ekonomisi ile uyumlu çözümler üretmek markaları dijital dönüşüm yolculuklarında bir adım öne taşıyor.
Paylaşım ekonomisine ister “esnek ekonomi”, ister “dayanışmacı tüketim” ya da “dayanışmacı ekonomi” diyebilirsiniz, siz ne derseniz deyin gündemimizden uzun yıllar silinmeyecek bir iş modeli olarak kalacağını söyleyebiliriz.

BMW bu değişimin farkında ve paylaşım ekonomisine uyum sağlayan şirketlerden biri. Nasıl mı? DriveNow adında bir araba paylaşım servisi ile bunu başarıyor.
DriveNow ile kullanıcılar ihtiyaç duydukları yerde ve zamanda arabaları esnek bir şekilde kiralayabiliyor. Herhangi bir yerden alınıp herhangi bir yere bırakılan araçlar faturalandırılırken dakikalık kullanım referans alınıyor. Benzin ve sehre ait park yerleri fiyata dahil.

Araçların yerlerini, mevcut durumunu gösteren muhteşem bir smartphone uygulaması mevcut olan DriveNow özellikle Almanya’da oldukça popüler.
4) Müşterilerinizin Özel İhtiyaçlarını Karşılayın
2013 yılında DHL, esnek teslimat arayan göndericilerle ekstra kazanç arayan ve günlük güzergahlarında kargo taşımak isteyen kişilerle eşleştirilmesine yardımcı olmak için 'MyWays' adlı paket teslimatı için bir platform oluşturdu.

Bir kargo için esnek fiyatlandırmaya sahip bu uygulamada, MyWayer teslimat kişisiyle eşleşmeyi hızlandırmak için teklif fiyatlarını artırabilir.

MyWays, kargonun teslim edilebileceği yerler ve zaman aralıkları için birden fazla seçeneğe izin verir. Paketleri teslim etmek isteyen kişiler, MyWayer’sı arayabilir ve DHL’den destek alabilir.
5) Müşteri Katılımını Artırın ve Daha Fazlası için Çözüm Üretin
WeChat Çin’de geliştirilen sesli ve yazılı mesajlaşmaya yarayan bir mesaj servisidir. Bu uygulama Android, iPhone, BlackBerry, Windows Phone ve Symbian işletim sistemleri için uygundur. Sen

WeChat hepsi bir arada uygulama. Daha önce sadece anlık mesaj göndermek için kullanılıyordu, ancak şimdi günlük dijital yaşamın temelini oluşturuyor. Medya, geliştiriciler, online mağazalar için muazzam bir ekosistemdir. WeChat’te anlık mesajlaşma, resmi hesap oluşturma, ödemeler, mini program-mini oyunlar ve de kurumsal uygulama konusunda size çözüm sunar. Anlayacağınız WeChat’in neredeyse yapamadığı şey yoktur.
Müşteriler bankacılık işlemlerini veya para transferi yapmak için WeChat kullanabilirler. Ayrıca, örneğin WeChat'te yapılan bir satış sırasında, uygulamadan ürün veya hizmet satın alabilirsiniz. Çinli bir akıllı telefon üreticisi olan Xiaomi'nin, son modelinin 150.000'ini 10 dakikadan kısa sürede burada sattığı söyleniyor.

Yukarıda Dünya Ekonomik Forumu'ndan alınan örneklere dayanan 5 madde; BMW, Disney ve Apple gibi beş önemli markanın, bizlere nasıl bir dijital dönüşüm yaklaşımı benimsediğini ve neler yapılabileceği hakkında fikir veriyor.
Kaynak: The Drum
Häagen-Dazs, Dondurmasını Saklamak İsteyenler İçin Bir Ambalaj Tasarladı

Daha önce pek çok defa aile üyeleri ya da arkadaşlar tarafından çalınabilecek kadar cazip olan gıda ürünlerini saklamaya yönelik ambalaj tasarımlarının hayata geçirildiğine şahit olmuştuk. Tabii bu kampanyalardaki asıl amaç, […]
SEO ve Google Analytics Eğitimi [Online]
![SEO ve Google Analytics Eğitimi [Online]](https://pazarlamasyon.com/wp-content/uploads/2020/06/kpk.jpeg)
Pazarlamasyon Akademi olarak Covid-19 sürecine ve sonrasına hızlı bir şekilde adapte olmanız için kurguladığımız SEO ve Google Analytics Eğitimimizin ikincisini 25-26-28 Temmuz'da online olarak gerçekleştireceğiz.
SEO ve Google Analytics konularında yetkinliğinizi artırmak üzere tasarlanmış eğitim programımız, salgının sebep olduğu kırılmaların markalar için yarattığı yeni metrikleri de kapsayan geniş bir çözüm stratejisi sunar.
Bu dönemde web sitenizin ölçümlemesini Google Analytics ile daha doğru yapabilmek ve buna uygun bir reklam stratejisi geliştirebilmek her zamankinden daha önemli. Hazırladığımız bu kısa programla web ölçümlemenin popüler araçlarından Google Analytics’e dair temel yetkinlikleri kazandırmayı, kendi markanız/iş modeliniz üzerinde veri odaklı kararlar alma yolunda doğru soruları sormanızı sağlayacak düşünce sistematiğini inşa etmeyi amaçlıyoruz. Krizi fırsata çevirebilmek için içerik stratejilerinizde SEO ve Google Analytics Eğitimi’nde edineceğiniz SEO çözümlerini uygulamak da sizi bir adım öteye taşıyacak.
Online eğitimimiz kriko.io Kurucusu Uğur Eskici ve Digitailor Kurucu Ortağı Yiğit Yazgı’nin eğitmenliğinde gerçekleşecek.
Eğitim hakkında daha fazla bilgi almak ve eğitime kaydolmak için hemen buraya tıklayabilirsiniz.
McDonald’s’tan Ramazan Ayına Özel Reklam Kampanyası

McDonald’s, Ramazan ayına özel “McDonald’s Iftar Sand Clock” isimli yeni kampanya hazırladı. Fast food devi bu kampanyayla oruç tutanları, iftarı McDonald’s yiyerek açmaya davet ediyor. Leo Burnett, Saudi Arabia tarafından […]