Amazon'un Paketlemeyi Kolaylaştırmak İçin Yaptığı 3 Değişiklik

Business Insider'ın yaptığı habere göre Amazon, 2016 yılında bir milyardan fazla paket gönderdi. Henüz net rakamlar belli olmasa da 2017 yılında ise çok daha fazla paketin gönderildiği tahmin ediliyor. Durum böyle olunca da e-ticaret devi, paketleme işini kolaylaştırmak için sipariş kutularını daha verimli hale getirmek amacıyla yeni yollar aramaya başladı.

Amazon'un yıllardan beri eleştirildiği konulardan biri, küçük ürünleri bile büyük kutulara koyarak göndermesiydi. Online perakende şirketi de bu konudaki rahatsızlığı biraz olsun azaltmak için bazı değişiklikler yaptı. The Wall Street Journal'in yaptığı habere göre şirket, bu yıl içinde bazı küçük ürünleri baloncuklu posta zarflarında göndermeye başladı ve bu değişiklik, sürekli olarak Amazon'dan alışveriş yapan kullanıcılar tarafından farkedildi.

Bununla birlikte yine The Wall Street Journal'in paylaştığı bilgiye göre Amazon, sevkiyat algoritmasını da değiştirdi. Şu anda şirket, hangi ürünlerin birlikte paketlenebileceği ve hangi boy kutuya sığabilecekleri konusunda kararlar vermek için değerlendirmeleri ve müşteri geri bildirimlerini incelemek gibi şeyler yapabilen makine öğreniminden yararlanıyor.

ABD merkezli e-ticaret şirketinin paketleme işini daha verimli hale getirmek için yaptığı bir başka yenilik ise ürünleri orijinal kutularında göndermeye başlaması oldu. Bu şekilde israf minimuma indiriliyor ve ürünlerin daha büyük kutularda gönderilme gereksinimi ortadan kalkıyor.

Amazon'da müşteri-paketleme yöneticisi olarak görev yapan Brent Nelson ise The Wall Street Journal'a konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Neredeyse evrensel olarak, fiziksel perakende için tasarlanmış paketler, pahalı ve gereksiz sevkiyat özellikleriyle birlikte büyük boyutludur." dedi.

Amazon yaptığı bu hamlelerle, hem kendi hem de müşterileri için daha verimli bir paketleme sistemine geçiş yapmış gibi görünüyor. Bu şekilde şirket, hem paketleme işlemlerini kolaylaştırmış ve maliyetleri düşürmüş oluyor hem de daha fazla müşteri memnuniyeti sağlıyor.

Bu arada e-ticaret tarafını daha da güçlendirmek isteyen ve bu konuda sürekli yeni girişimlerde bulunan Amazon, daha önce de teslimatları daha verimli hale getirmek için Amazon Key isimli bir sistem duyurmuştu. Bu sistem ile evde hiç kimse yokken teslimat görevlilerinin paketleri bırakabilmesi için evlere girebilmesine imkan tanınıyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir