• Pazarlamasyon TV
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Trend Raporları
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

Amazon’da 4 Ayda 40.000 Dolar Kazanan Sigortacı, İşini Bıraktı

Ayşe Göl / 19 Ekim 2020
facebook twitter

Ekonomideki dalgalanmalar ve belirsizlik nedeniyle birçok insan girişimcilik dünyasına adım atıyor ya da ek işler ile uğraşıyor. “Perakende arbitrajı” da denen fiziksel mağazalardan ürün satın alma ve üzerine kar payı ekleyerek internette yeniden satma uygulaması ABD’de giderek yaygınlaşıyor. Bu uygulama, pandemi ile birlikte özellikle belirli mallara olan talepte zirveyi gören Amazon’da giderek popüler hale geliyor.

Ucuza Alıp Pahalıya Satan Amazon Satıcılarından 5 Tavsiye

Arbitraj yapan yaklaşık 500 kişiden oluşan Arbitrage Ops adlı grubun üyelerinin yaptığı satışlar 29.000 dolar ile 488.000 dolar arasında değişiyor. Arbitrage Ops, Discord’da yönetiliyor ve üyelere aylık 50 dolara mal oluyor. 50 dolarlık ücret, eğitim kursu ve Amazon’da nasıl ustaca arbitraj yapılacağına dair tavsiyeler içeriyor.

Temmuz ayında Arbitraj Ops’a katılan 40 yaşındaki bir grup üyesi, temmuzdan bu yana 40.000 dolarlık satış yaptığını söyledi. Sigortacı olarak kazandığı gelire ek sağlamak için arbitraj yapmaya başlayan satıcı, yalnızca dört ay sonra Amazon’daki arbitraj işini tam zamanlı olarak sürdürmek için işini ve 18 yıllık kariyerini geride bırakmaya karar verdi.

Amazon, Rivian İş Birliğinde Üretilen İlk Elektrikli Aracını Tanıttı

Grubun diğer birçok üyesi gibi, sigortacı da ilk kez al-sat işinde bulunuyordu. Başlangıçta geç saatlere kadar çalışıyor ve çoğunlukla spor malzemeleri satıyordu. İşin püf noktalarını öğrendikçe başarılı olmaya başladı ve eski işinden istifa etti. Arbitrage Ops’un kurucuları, arbitraj işini büyütmek için esas işini bırakmaya karar veren başka üyeler de olduğunu söyledi.

H&M, 2021’de 350 Mağazasını Kapatacak
H&M, 2021’de 350 Mağazasını Kapatacak

Geçtiğimiz aylarda H&M’in pandemi nedeniyle birçok mağazasını kapatmaya hazırlandığını ve çevrim içi alışverişlere ağırlık vereceğini duyurmuştuk. Bu yıl içerisinde 40 mağazasını kapatan H&M, 2021 yılında da 350 mağazasını kapatmayı planlıyor. […]

comment 0
share
Etiketler
Amazon arbitraj

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Adobe, Online Alışverişte Kıyafetleri Sanal Olarak Denemeyi Sağlayan Bir Teknolojiyi Test Ediyor

Serdar Altan / 29 Mayıs 2020
facebook twitter
Adobe, Online Alışverişte Kıyafetleri Sanal Olarak Denemeyi Sağlayan Bir Teknolojiyi Test Ediyor

Online giyim alışverişinin en sıkıntılı yanı, satın aldığınız kıyafetin üzerinizde nasıl duracağını bilmemektir. Bu durum, ister istemez fiziksel giyim mağazalarının varlığını gerekli kılıyor. Ancak salgın tehdidinin olduğu şu dönemde, online alışveriş çok daha fazla önem kazandı ve bunun gibi sorunlara yönelik çözümlerin bulunması e-ticaret lehine işleri değiştirebilir.

Adweek'in yaptığı habere göre, Adobe online olarak alışveriş yapan kişilerin kıyafetleri sanal olarak deneyebilmeleri için yeni yollar deniyor. Adobe'un Stanford Üniversitesi ve IIT Hyderabad ile derlediği bir araştırma makalesine göre, yazılım şirketi, giysinin görsel detaylarını korurken bir kişinin şeklini ve pozunu bir görüntüye sığdırmak amacıyla giysinin bir parçasını dönüştürmek için yapay zeka kullanan yeni bir potansiyel teknoloji üzerinde çalışıyor.

https://pazarlamasyon.com/e-ticaretin-gelecegine-damga-vuracak-7-teknoloji-ve-strateji/

Bu yöntem, ilk olarak giysiyi vücuda çarpıtıyor ve daha sonra çarpık ögenin dokusunu hedef modele, söz konusu görüntü ile daha sorunsuz bir biçimde entegre olacak şekilde uyguluyor. Araştırmacılar, yöntemlerinin, genellikle göze hoş görünmeyen çarpıklıklardan muzdarip olan benzer diğer teknolojilerden daha iyi performans gösterebileceğini iddia ediyorlar. Bu arada sistemin, yaklaşık olarak 19 bin kadın model ve ürün listesi görüntüsüyla eğitildiği belirtiliyor.

Adobe, bu yeni teknolojinin kıyafetleri sergileyen modellerle yapılan fiziksel fotoğraf çekimlerine de bir alternatif olabileceğini düşünüyor. Ayrıca yazılım şirketi, test ettiği bu teknolojiyi e-ticaret sitelerinde yer alan model çeşitliliğini artırmanın olası bir yolu olarak da tanıtıyor.

Türkiye’nin E-Ticaret Hacmi 2019’da Yüzde 39 Arttı
Türkiye’nin E-Ticaret Hacmi 2019’da Yüzde 39 Arttı

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) tarafından Deloitte Türkiye’nin proje ortaklığı ve SimilarWeb ile İnveon’un işbirliğiyle hazırlanan, Türkiye’de e-ticaret pazarındaki gelişmeleri uluslararası standartlara göre ölçümleyen “Türkiye E-Ticaret 2019 Pazar Büyüklüğü” raporunun bulguları […]

comment 0
share
Etiketler
Amazon arbitraj

Tüketiciler, Uzun Kargo Süreleri Nedeniyle Online Siparişlerini Mağazadan Alıyor

Serdar Altan / 13 Mayıs 2020
facebook twitter
Tüketiciler, Uzun Kargo Süreleri Nedeniyle Online Siparişlerini Mağazadan Alıyor

Bildiğiniz gibi, salgın döneminde online alışverişe olan talep son derece hızlı bir şekilde arttı. Adweek'in yaptığı habere göre, Adobe Analytics de ABD'yi kapsayan ve nisan ayını baz alan bir e-ticaret raporu hazırladı ve bu rapor, salgın dönemindeki online alışveriş alışkanlıklarıyla ilgili önemli içgörüler sağlıyor.

Adobe Analytics'in e-ticaret raporuna göre, geçtiğimiz ay online pijama satışları %143'ten fazla artarken online market alışverişi %110, online alkol satışları ise %74 oranında arttı. Ancak Adobe Digital Insights Direktörü Taylor Schreiner'e göre en şaşırtıcı şey, online tüketici talebindeki artışla birlikte, tedarik zinciri aksaklıkları nedeniyle elektronik ürünlerin fiyatlarında yaşanan artıştı. Taylor Schreiner, bu konuda şunları dile getirdi:

"Adobe altı yıldan uzun bir süre önce fiyatları izlemeye başladığından beri, elektronikler neredeyse aralıksız bir düşüş eğilimi gösteriyordu. Son üç ayda bu sürekli aşağı yönlü fiyat trendi bir son buldu."

https://pazarlamasyon.com/genc-tuketiciler-neden-online-alisveris-yapmak-yerine-fiziksel-magazalara-gidiyor/

Adobe'un belirttiğine göre, salgın nedeniyle fiziksel mağazalarını kapatmak zorunda kalan giyim perakendecileri ise tüketicileri online alışverişe teşvik etmek için Black Friday düzeyinde indirimler yapıyorlar. Bu nedenle nisan ayında online perakende fiyatları, mart ayına göre %12 daha düşüktü. Bu indirimler sayesinde online giyim perakendecilerinin nisan ayındaki satışları, bir önceki yılın aynı dönemine göre %34 oranında artış gösterdi.

Bunların yanı sıra Adobe'un raporuna göre, online siparişlerin teslimatında yaşanan aksaklıklar nedeniyle pek çok tüketici, online olarak satın aldığı ürünleri yakınındaki bir mağazadan teslim almayı tercih etti. Schreiner'ın belirttiğine göre, mağazadan teslim alınan online siparişlerin sayısı, nisan ayının ilk üç haftasında geçen yılın aynı dönemine göre üç katına çıktı.

https://pazarlamasyon.com/online-siparislerin-magazadan-iadesi-sirketlere-nasil-fayda-sagliyor/

Nisan ayında gerçekleşen bir başka kayda değer değişiklik de daha fazla tüketicinin online market alışverişi yapması nedeniyle bazı market ürünlerinin fiyatlarının artması oldu. Fiyatları artan ürünler ise tüketicinin yoğun talep gösterdiği uzun raf ömrüne sahip işlenmiş gıdalar oldu. Schreiner, bu ürünlerdeki fiyat artışının sebebinin tüketicilerin stok yapması olduğunu ifade etti.

Market ürünlerinin yanı sıra, elektronik ürünlerin ve kitapların online satışlarında da önemli artışlar yaşandı. Ve insanlar karantina nedeniyle çoğunlukla evde vakit geçirdikleri için karantina sona erene kadar bu ürünlerin online satışlarının da bu seviyelerde seyretmesi bekleniyor.

Türkiye’de, E-Ticarette 3D ve AR Çözümleri Yaygınlaşıyor
Türkiye’de, E-Ticarette 3D ve AR Çözümleri Yaygınlaşıyor

Türk girişim şirketi Scalar Vision, geliştirdiği üç boyutlu görüntüleme ve artırılmış gerçeklik teknolojileriyle pandemi döneminde yükselişe geçen online alışverişe üçüncü boyutu katarak çözümlerini erişilebilir maliyetlerle firmaların kullanımına sunuyor. Teknopark İstanbul’un Kuluçka […]

comment 0
share
Etiketler
Amazon arbitraj

Hepsiburada ve Vestel’den “Hepsimat” İş Birliği

Pazarlamasyon / 18 Kasım 2020
facebook twitter
Hepsiburada ve Vestel’den “Hepsimat” İş Birliği

Hepsiburada ve Vestel’den “Hepsimat” iş birliğiTürkiye ve bölgesinin lider e-ticaret platformu Hepsiburada ve teknoloji devi Vestel güçlerini birleştirdi. Hepsiburada’nın, müşterilerinin siparişlerini ev ve işyerleri dışında bir teslimat noktasından, diledikleri zaman diliminde teslim almasına imkân tanıyan “Hepsimat” hizmeti artık Vestel’in satış noktalarında da geçerli olacak.

https://pazarlamasyon.com/hepsiburada-ve-cem-yilmaz-ile-efsane-basliyor/

Hayata geçirdiği öncü uygulamalarla müşterilerinin alışveriş deneyimini en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen Hepsiburada, siparişlerin ev ve işyerleri dışında bir teslimat noktasından teslim alınabilmesine olanak sağlayan, yenilikçi teslimat modeli Hepsimat’ın kapsamını, son olarak teknoloji devi Vestel ile gerçekleştirdiği iş birliği ile genişletiyor. Vestel’in bayii ve kurumsal mağazalarından seçili lokasyonların da projeye eklenmesiyle birlikte Hepsimat, 480 farklı teslimat noktasıyla müşterilerine hizmet vermeye devam edecek.

Başlangıç olarak Vestel’in İstanbul’da 7 mağazası ile başlayacak uygulamanın kapsamının kısa zamanda genişletilmesi hedefleniyor. Vestel ile yapılan iş birliğinin sonucunda Hepsiburada müşterileri siparişlerini, kendilerine uygun gün ve saatte, anlaşmalı Vestel mağazalarından 3 gün içinde teslim alabilecek.

https://pazarlamasyon.com/hepsiburada-ve-petrol-ofisinden-e-ticaret-icin-onemli-is-birligi/

Vestel iş birliği ve Hepsimat’ın kapsamının genişlemesi ile ilgili konuşan Hepsiburada Operasyon Grup Başkanı Taner Timirci,“Hepsiburada olarak daima müşterilerimizin alışveriş deneyimini en üst seviyeye çıkarmak için çalışıyoruz. Onların beklenti ve ihtiyaçlarını yakından takip ediyoruz ve bu doğrultuda inovatif hizmet modelleri geliştiriyoruz. Teslimat gününde teslimat yerinde hazır bulunma mecburiyetinin müşterilerimizin zaman zaman zorlandığı bir konu olduğunu fark ederek yeni teslimat modelimiz Hepsimat’ı hayata geçirdik. Hepsimat’ın teslimat ağını her geçen gün yeni iş birlikleriyle büyütmekten ve müşterilerimize daha fazla alternatif sunarak hayatlarını kolaylaştırmaktan dolayı mutluyuz. Bu kapsamda Vestel ile başlattığımız iş birliğinin hayırlı olmasını diliyorum. Bu hizmeti tüm Türkiye’ye yaymak için Hepsimat iş ortaklarımızın sayısını artırmayı ve 2020 yılı sonuna kadar da teslimat yapılacak lokasyonların sayısını 650’ye çıkarmayı planlıyoruz.” dedi.

Vestel olarak entegre perakende sisteminin önemini vurgulayan Vestel CMO’su Duygu Badem Uylukçuoğlu, “Vestel’in perakende uygulamalarını tüketici talep ve beklentileri şekillendiriyor. Öncelikli amacımız onların değişen ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılamak ve hayatını kolaylaştırmak. Müşteri deneyimini farklılaştırmak amacıyla birçok yeni uygulamayı esnek yapımız sayesinde hızla devreye alabiliyor, uyum içinde çalışabileceğimiz markalarla iş birlikleri kurabiliyoruz. 2019 yılında hayata geçirdiğimiz Teslimat Noktası projesi düzenli olarak online alışveriş yapan, çalışma koşulları, günlük sosyal hayatı veya okul sebebi ile gün içerisinde evin dışında vakit geçiren, dolayısıyla önden programlanamayan kargo teslimatları konusunda sorun yaşayan tüketicilere bir fayda sağlamayı amaçlıyor. Teslimat Noktası projemiz ile örtüşen Hepsiburada Hepsimat uygulaması uyumlu marka iş birliklerimizin en iyi örneklerinden biri. Düzenli olarak online alışveriş yapan, iş ve okul hayatı nedeniyle günün her saati evde ya da ofiste bulunamayan ve kargo teslimat endişesi taşıyan Hepsiburada müşterilerine Vestel mağazalarının kapılarını açtık. Üstelik bu mağazalarımızda onlara özel fırsatlar sunuyoruz. Tüketiciye en etkin faydayı sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz projeyle, yaygın bayi ağı avantajımızı Hepsiburada müşterileriyle paylaşacağız. İş birliğimizin herkes için fayda sağlayacağına inancıyla hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

https://pazarlamasyon.com/hepsiburada-hepsiyurtdisindan-hizmetini-genisletiyor/

Hepsimat Hizmeti Nasıl Kullanılıyor?

Hepsimat hizmetinden faydalanmak için Hepsiburada alışverişlerinin teslimat bilgileri ekranında yer alan adres bölümünde “Teslimat Noktasına Gönder” seçeneğinin tercih edilmesi ve burada yer alan noktalardan birinin seçilmesi gerekiyor. Müşteriler “standart”, “yarın teslimat” ve “bugün teslimat” seçeneklerinden birini seçerek siparişlerini diledikleri saatte Hepsimat teslimat noktalarından kolayca teslim alabiliyor.

Ticaret Bakanlığı, LGBT ve Gökkuşağı Temalı Ürünlerin +18 İbaresiyle Satılmasına Karar Verdi
Ticaret Bakanlığı, LGBT ve Gökkuşağı Temalı Ürünlerin +18 İbaresiyle Satılmasına Karar Verdi

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, e-ticaret sitelerinde LGBT ve gökkuşağı temalı ürünlerin +18 ibaresiyle satışa sunulması gerektiğine karar verdi. Konuyla ilgili gönderilen yazıda, e-ticaret siteleri üzerinden satışa sunulan ürünlerin “LGBT […]

comment 0
share
Etiketler
Amazon arbitraj
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön