2022 Dünya Kupası'nın Logosu Belli Oldu

Katar'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 2022 Dünya Kupası'nın logosu FIFA tarafından açıklandı.

Katar'ın bayrağından esinlenerek tasarlanan logoda bir adet sonsuzluk işareti üzerine “FIFA WORLD CUP Qatar 2022” yazısı Arapça ve motifli olarak yazılmış. Katarlı organizatörlere göre bu motifler aynı zamanda kış aylarında giyilen geleneksel yün eşarplarından ilham alıyor.

Sonsuzluk işareti aynı zamanda maçların oynanacağı 8 stadyumu da simgeliyor.

32 takımın katılacağı turnuva 21 Kasım - 18 Aralık 2022 tarihleri ​​arasında gerçekleşecek ve Katar Dünya Kupası'na ilk kez ev sahipliği yapacak. Bu tarihlerin seçilmesinin sebebi ise Katar'ın kavurucu yaz güneşinden olumsuz etkilenmemek.

FIFA ayrıca Katar'ın ev sahipliği yapacağı turnuvanın belirlenen logosunu duyurmak için bir tanıtım videosu da paylaştı.

https://www.youtube.com/watch?v=EPC4MuDcbtA

Tasarımı çok beğenenler olduğu gibi elbette beğenmeyenler de oldu. Logoya sosyal medyada "5 yaşında bir çocuğun boyama kitabından alınmış gibi, çok basit" gibi yorumlar da geldi. Siz ne düşünüyorsunuz, 2022 Dünya Kupası'nın geleneksel motifler barındıran logosunu beğendiniz mi?

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir