2021'de Öne Çıkacak 3 Logo Tasarım Trendi

2020, maalesef hiçbirimiz için mükemmel geçmedi. Hepimiz evlerde bir şeyler yapmaya ve üretmeye çalıştık. Tasarımcılar da öyle... İşte kısıtlamalar, sınırlamalar dahilinde olabilecek en yaratıcı çözümleri bulmaya çalışan tasarımcıların, kırık görüntülerden bozulmamış simetriye kadar önümüzdeki yılı şekillendirdiği logo trendlerinden birkaçı.

https://pazarlamasyon.com/2021-degerlerin-donustugu-yil/

Basit Geometri

Normalde eskiz aşamasıyla sınırlı olan geometrik şekillerin basitliğinde gerçekten büyük bir güç vardır. Minimalizmin gerekliliği yalınlık ve sadelik markaların gücünü yansıtır. Bu sene basit geometrik şekilleri kullanarak kendilerini yenileyen iki markayı örnek verebiliriz.

Örneklerin başında hepimizin bildiği Google geliyor. Google, Workspace alanı için bütün simgelerini yeniden tasarladı. Ancak çoğu kullanıcı, bu yeni tasarımı, Gmail logosunu Google’ın diğer servislerinin logolarından ayırt etmekte zorlandığı için beğenmedi.

Diğer bir örnekse, logosunda radikal bir değişikliğe imza atan Medium. Yeni tasarımında üç noktalı basit elipslerden yararlanan Medium en son 2017 yılında logo değişikliğine gitmişti. Medium’dan Karen Tropen, elipslerin farklı formlarını temsil eden yeni tasarımın, "bitmemiş veya yaklaşmakta olan bir düşünceyi" temsil ettiğini söyledi.

Modern Sembolizm

Logo tasarımının kökeni her zaman sembolizme dayanmaktadır. Yüzyıllardan beridir güçlü aslanlar, her şeyi gören gözler ve göksel imgeler birçok markanın logosunda yer bulmuş ve piktogram görevi görmüştür. Özellikle de toplumun dünya çapında paylaşılan deneyimlerini vurgulayan bir yılın ardından, bu tür bir evrenselliğin 2021'de tasarımcılar arasında popüler olması da şaşırtıcı değil. Sembollerin dil zorluğunu aşarak iletişim kurma yeteneği, içerideki sezgisel ve derinlemesine ifade edilen mesajlarla hedef kitleleri etkileyebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=Lfxd3kUhRtc&feature=emb_logo

Bir logo olmasa da, bu eğilimin pandemi sırasında en belirgin olarak görüldüğü sembol, tüm dünyaya yayılan bir iyimserlik motifi olarak gökkuşağı oldu. Amazon, "Look For The Rainbows" reklamıyla bu duyguyu güzelce yakaladı. Çocuklar tarafından kaldırımlara ve pencerelere çizilen renkli, anında tanınabilir bir görüntü, milyonlarca kişi için güçlü bir umut mesajı oldu ve 2021'e taşınan logo tasarımında sembolik dilin gücünü tekrardan gösterdi.

Otantik Portre ve Temsil

2021'e girerken bir diğer önemli eğilim ise logo ve marka tasarımında otantik portre ve temsile doğru bir değişim yaşanmasıyla gerçekleşti. Dünyanın birbirinden ayrı kalmayla sınandığı bir yılın ardından, markalar duygusal bağ kurma amacıyla logolarında veya kampanyalarında bol bol yüz teması kullandı.

Teknoloji ve tasarımın da gelişmesiyle beraber portreler de dijitalleşti ve kişiselleştirilebilir hale geldi. Markaların tüketicilere ulaşmalarını sağlayan bu tarz tasarımlar aynı zamanda derin bağlantılar yarattı.

Örneğin Airbnb, Your Face Here projesiyle dünyanın her bir noktasındaki insanı resmetmeyi başardı. Minimal ve oldukça samimi tasarımıyla farklı ırklardan, farklı yaşlardan, farklı vücut tiplerinden veya farklı saç renklerine ait insanları gerçek resimlerden ilham alarak dijitalleştirdi.

Geçmişteki baloncuklu, çocuksu bir tarzdan uzaklaşarak illüstrasyonları daha dijital ve daha temel hale getirerek yeni bir tasarım dili oluşturan Airbnb'nin amacı, dünyanın her tarafındanki kullanıcılarına ulaşarak küresel bir Airbnb topluluğu oluşturmaktı.

Başka bir şekilde de özellikle "Black Lives Matter" hareketinin ivmesiyle beraber, ABD'de yıllardır ürünlerinde siyahi insanların fotoğrafları bulunan Uncle Ben’s, Aunt Jemima gibi markalar, bu otantik ırkçı simgelerden vazgeçtiklerini açıkladılar.

2021'deki logo trendleri yaklaşımları, özellikle yeni bir on yılın gelmesiyle beraber büyük önem taşıyor. Yeni logo tasarımları; yeniden markalama, tüketicilerin kalbine yerleşmek ve bağ kurmak açısından eşsiz fırsatlar sunuyor. Bakalım bu on yılda ne gibi tasarımlar ve semboller göreceğiz, heyecanla bekliyoruz.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir