2020 Yılında Türkiye Oyun Pazarının Büyüklüğü 570 Milyon Dolara Ulaştı

Tüm dünyada internet işletmeleri için yeni nesil ödeme yöntemleri sunan PaybyMe, 2020 yılında oyun sektörünün geldiği noktayı paylaştı. PaybyMe verilere göre, oyun sektöründe 2019-2020 arasındaki büyüme COVID-19'un etkisiyle yaklaşık yüzde 27 olarak gerçekleşirken, Türkiye pazarının büyüklüğü 570 milyon dolara ulaştı.

Değişen sektör dinamikleri ve müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda yeni hizmetler geliştirerek, sektöre yeni çözümler getiren finansal teknoloji firması PaybyMe, 2020 yılındaki oyun sektörünü değerlendirdi. Verilere göre, Türkiye'nin 2017, 2018 ve 2019 yıllarındaki oyun sektörü hacimlerinin yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) yüzde 11-12 arasında değişirken, 2019-2020 arasındaki büyüme “COVID-19'un etkisiyle” yaklaşık yüzde 27 olarak gerçekleşti. Pandemi dolayısıyla eğlencenin yönü oyunlara kaydı ve evde ekran başında geçirilen süreler arttı. Bu durumun da etkisiyle Türkiye'nin pazar büyüklüğü 570 milyon dolara ulaştı.

Ekonomik krizler sektörün büyümesini hızlandırıyor

Yaşanan tüm ekonomik krizlerin oyun sektörünün gelişmesine engel olmadığını, tam tersine katalizör görevi görerek büyümesini hızlandırdığı belirten PaybyMe CEO'su Emre Gürsoy; oyun konsolları, bilgisayarlar veya mobil cihazlar başında geçirilen sürelerin arttığı, eş zamanlı oyun oynayan sayılarının rekorlar kırdığı, yeni oyuncu kazanımlarının ve hasılatların (oyun satın alım ve oyun-içi satın alım) pik yaptığı dönemlerin çoğunun ekonomik kriz dönemlerinde gerçekleştiğini ifade etti.

 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir