2019 Yılında Linkedln’de Takip Etmeniz Gereken 15 “Influencer”

2018 yılı sona ererken dijital dünyanın parlayan bir yıldızı var: Linkedln! Son yıllarda istikrarlı bir şekilde yükselişini sürdüren Linkedln, Türkiye’de de popülerliğini arttırdı. Bir önceki yıla kıyasla etkileşim oranlarını %60 artıran LinkedIn, potansiyel müşterilere erişmek için çok etkili bir araç olarak öne çıktı. İş dünyasının gözdesi olan Linkedln, bu yükselişi ile birlikte her popüler mecrada olduğu gibi kendi “influencer”larını yarattı. Biz de, 2019 yılına girerken sizin için bu etki yaratan isimleri bir araya topladık.

1. Erol Bilecik - 20.000 + Takipçi

Türkiye'nin ilk bilgisayar mühendisleri arasında yer alan Erol Bilecik, TUSİAD’ın başkanıdır. 1989 yılında İndeks Bilgisayar A.Ş.’yi kuran Bilecik, aynı zamanda firmanın genel müdürüdür. Bilecik ayrıca 2001–2005 yılları arasında, Türk bilgisayar sektöründeki en eski sivil toplum kuruluşu olan TÜBİSAD’ın (Türkiye Bilişim Sanayicileri ve İş Adamları Derneği) da başkanlığını yapmıştır. Kendisini buradan takip edebilirsiniz.

2. Kaan Terzioğlu - 30.000 + Takipçi

2015 yılından beri Turkcell Genel Müdürü olarak görev alan Kaan Terzioğlu, iş yaşamına Arthur Andersen and Company’de denetçi ve finansal danışman olarak başlamıştır. Daha sonra 1990-2000 yılları arasında Chicago ve Brüksel’de bilgi teknolojileri, bilgi güvenliği ve bilgi yönetimi alanlarında Yönetim Danışmanlığı yapmıştır. Aksigorta A.Ş., Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş. ile Neostratus isimli firmalarda da Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Kendisini buradan takip edebilirsiniz.  

3. Leyla Alaton - 100.000 + Takipçi

Alarko Holding Yönetim Kurulu üyesi olan Leyla Alaton; kadın hakları, kadının güçlenmesi, girişimcilik gibi konularda aktif ve popüler bir konuşmacıdır. Alarko Holding’den bağımsız olarak kendi şirketi Megatrend Halkla İlişkiler Danışmanlık Şirketi’ni kurmuştur. Başta Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), Doğal Hayatı Koruma Derneği ve İPRA olmak üzere birçok dernek ile sivil toplum kuruluşunun üyesi olan Leyla Alaton, 1992 yılında Milli Prodüktivite Merkezi tarafından “Yılın İş Kadını”, 1993 yılında da Davos Dünya Ekonomik Forumu bünyesinde ilk kez seçilen “Geleceğin Liderleri” listesinde yer almıştır. Kendisini buradan takip edebilirsiniz.  

4. Sertaç Doğanay - 20.000 + Takipçi

Gelecek trendleri, yeni teknolojiler, inovasyon, siber güvenlik, dijital dönüşüm uygulamaları, dijital pazarlama ve dijital sağlık konularında çalışmalar yürüten Dr. Sertaç Doğanay, bir Teknoloji İletişimcisi. Öğretim görevlisi olarak akademik çalışmalarını sürdüren Dr. Sertaç Doğanay, 2019 Bahar döneminde Dünya’da bir ilk olacak “Teknoloji İletişimi” dersini Kadir Has Üniversitesi’nde açmaya hazırlanıyor. Mezun olduğu İstanbul Tıp Fakültesi’nde “Tıbbın Geleceği ve Yeni Sağlık Teknolojileri” derslerini veriyor. Boğaziçi Üniversitesi Siber Güvenlik Araştırmaları Merkezi’nin iletişim alanındaki danışma kurulu üyesi olarak çalışıyor. Üniversite kulüplerinin etkinliklerinde sıkça konuşmacı olarak bulunuyor ve gençlerle tecrübelerini paylaşmayı çok seviyor. Kendisini buradan takip edebilirsiniz.

5. Bora Özkent - 10.000 + Takipçi

İnovasyon, yaratıcılık, müşteri deneyimi yönetimi, dijitalleşme, kurumsal girişimcilik gibi alanlarda eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunan Bora Özkent, çeşitlilik arz eden kariyeri sayesinde eğitimci, danışman ve iş adamı bakış açılarını geliştirmiş, olaylara çok yönlü bakabilme becerisini kazanmıştır. 2019 yılı ilkbahar döneminden itibaren ise Bilgi Üniversitesi İnovasyon, Teknoloji ve Girişimcilik Yüksek Lisans Programında (Kısa adı LITE), İnsan ve Teknoloji adlı dersi vermeye başlayacaktır. Kendisini buradan takip edebilirsiniz.

6. Serhat Tatlı - 30.000 + Takipçi

Değişim Doktoru markasının sahibi olan Dr. Serhat Tatlı; bu marka kimliğiyle üst düzey liderlik, strateji ve değişim yönetimi danışmanlığı yapıyor. Bununla birlikte yine aynı konu başlıklarında sayısız ulusal/uluslararası konferans ve kurumsal organizasyonlarda konuşmacı olarak sahne almaktadır. Dr. Serhat Tatlı aynı zamanda; organizasyonel değişim yönetimi, liderlik, inovasyon ve yeni nesil girişimcilik konularında pek çok üniversitede misafir veya daimi öğretim görevlisi olarak rol almıştır. Kendisini buradan takip edebilirsiniz.

7. Erkan Ayan - 20.000 + Takipçi

Erkan Ayan; Türkiye’nin önde gelen şirket ve holdinglerinde uzman, yönetici ve üst düzey yönetici, yönetim kurulu üyesi, denetim kurulu üyesi, murahhas aza, danışman olarak görev yapmıştır. İşletmecilik, uluslararası finansman, mali işler, proje yönetimi ve kalite alanlarında yetkinlik sahibidir. Kendisini buradan takip edebilirsiniz.

8. Hakkı Alkan - 20.000 + Takipçi

ShiftDelete.Net, TechInside.Com, Sosyopat.com.tr’nin kurucusu olan Hakkı Alkan, zamanının büyük bir bölümünü bu girişimleri için harcamaktadır. İş dışında kalan zamanlarında ise kıyıda köşede kalmış müthiş lezzetleri keşfetmek, otomobil ile ilgilenmek, gezmek ve spor yapmak gibi güzel uğraşlar ile değerlendiriyor. Kendisini buradan takip edebilirsiniz.

9. Pınar Kaçar Özkent - 20.000 + Takipçi

Eğitmen, konuşmacı ve mentor olarak çalışarak binlerce profesyonelin bakış açılarını genişletip kariyer gelişim yolculuklarına destek olan Pınar Kaçar Özkent, birçok kurum için eğitim ve seminerler düzenlemekte. Bununla birlikte 2018-2019 öğretim yılında, Bilgi Üniversitesi kadrosuna yarı zamanlı öğretim üyesi olarak dahil olarak Teknoloji ve İnovasyon Yüksek Lisans Programı’nda “Hikaye Anlatımı” dersleri vermeye başlamıştır. 2018 Aralık’ta ise ilk kitabı “Yeni Bir Pencere Aç” raflardaki yerini almıştır. Kendisini buradan takip edebilirsiniz. 

 10. Umut Ekmekçi - 10.000 + Takipçi

Sabancı Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Enerji ve Nanoteknoloji Yüksek Lisans Program Direktörü olan Dr. Umut Ekmekçi, kurumlarda inovasyon sistemlerinin tasarımı ve hayata geçirilmesi, inovasyon kültürünün oluşturulması, şirket içi girişimcilik, teknoloji ve inovasyon yönetimi, bilgi yönetimi, gibi konularda uzmanlaşmıştır. Bu alanlarda; kurumlara ve profesyonellere yönelik eğitimler, danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra seminerler/konuşmalar düzenlemekte. Ayrıca, lisans ve yüksek lisans düzeylerinde akademik dersler vermektedir. Kendisini buradan takip edebilirsiniz. 

11. Paul Doany - 30.000 + Takipçi

Türk Telekom CEO’su görevini sürdüren Paul Doany, son 5 yılda “Bilişim ve İletişim Teknolojileri Girişim Sermayesi” alanında yoğunlaşarak BT/internet şirketleri ve yenilenebilir enerji alanında başlangıç aşamasındaki yatırımları yönetmiştir. Kendisini buradan takip edebilirsiniz. 

12. Doç. Dr. Bilgin Metin - 5.000 + Takipçi

Doç. Dr. Bilgin Metin, Bilişim Sistemleri Uygulama Araştırma Merkezi'nin bünyesinde yer alan BÜSİBER’in yöneticisidir. Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nde bölüm başkanlığı yapan Metin’in araştırma konuları arasında; siber güvenlik, bilgi güvenliği ve sistem mimarisi, bilişim sistemlerinde risk analizi, bilgi güvenliği yönetim sistemleri (ISO 27001), bilgi teknolojileri yönetişimi (COBIT, ITIL vb), bulut bilişim haberleşme sistemleri için analog devre tasarımı konuları bulunmaktadır. Kendisini buradan takip edebilirsiniz.

13. Ahmet Hamdi Atalay - 10.000 + Takipçi

Havelsan Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ahmet Hamdi Atalay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bilgisayar Yazılım Meclisi Üyeliği, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ar-GE Değerlendirme Kurulu Üyeliği ve Eskrim Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütmüştür. Kendisini buradan takip edebilirsiniz.

 14. Sedef Kabaş - 10.000 + Takipçi

Sedef Kabaş, Atlanta’daki CNN International’da çalışma imkanı yakalayan ilk Türk gazetecidir. Bu görevle birlikte Balkanlar, Ortadoğu ve Avrupa ile ilgili pek çok haber hazırlayan Sedef Kabaş,hazırladığı “Almanya’da Türk Döneri” isimli haberiyle de “CNN World Report-En İyi Ekonomi Haberi” ödülüne layık görülmüştür. 2007 yılında Sedef Kabaş Eğitim, Koçluk, Danışmanlık şirketini kurarak üst düzey yöneticilere etkili liderlik, etkili hitap, medyanın gücünden yararlanma, kişisel imaj ve itibar yönetimi, ikna ve etkileme becerilerini geliştirme konularında koçluk yapmakta, şirketlere iletişim ve medya alanında eğitimler vermektedir. Kendisini buradan takip edebilirsiniz.

15. Steven Young - 20.000+ Takipçi

Linkedln’de bağlantılarıyla düzenli olarak yaptığı soru-cevap etkinliği ile öne çıkan Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, Avustralya'nın Wollongong Üniversitesi'ndeki mühendislik fakültesinden mezun olduktan sonra, Sydney Teknoloji Üniversitesi'nde ve ardından Avustralya Yöneticilik Enstitüsü'nde eğitimine devam etmiştir. Young'ın Avustralya Deakin Üniversitesi'nden “Yönetim” alanında lisansüstü derecesi de bulunmaktadır. 1995 yılında Mannesman Rexroth Türkiye Genel Müdürü olarak Türkiye’ye gelen Steven Young, Temmuz 2011'den 31 Aralık 2014'e kadar Bosch Grubu Türkiye Temsilciliği ve Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştür. 1 Ocak 2015 itibariyle de Bosch Grubu Türkiye ve Ortadoğu Başkanı olarak atanmıştır. Kendisini buradan takip edebilirsiniz. Bonus: Markalar 2018 yılında Linkedln’de ne yaptı diye merak ediyorsanız buyurun; 2018 yılında Linkedln’in öne çıkan ve yükselişlerini sürdüren Türk şirketleri veya Global şirketlerin Türkiye sayfalarını da derledik:
  1. Turkish Airlines440.528 takipçi
  2. Koç Holding 217.067 takipçi
  3. Mercedes - Benz Türk A.Ş.131.499 takipçi
  4. Arçelik Global 120.800 takipçi
  5. Borusan Holding105.479 takipçi
  6. Sabancı Holding96.507 takipçi
  7. Socar Türkiye83.331 takipçi
  8. Yapı Kredi82.631 takipçi
  9. Pegasus Airlines65.268 takipçi
  10. KPMG40.064 takipçi
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir