• Pazarlamasyon TV
  • Etkinlikler
  • Trend Raporları
  • Akademi
  • Kariyer
  • Prime
Created with Sketch.
  • Marketing Meetup
  • MarTech Awards
  • The Hammers Awards
  • Tech Brands 2020
Prime'a Giriş Yap Prime'a Kayıt Ol
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Trend Raporları
  • İlan Ver
facebook twitter linkedin whatsapp mail

2019 İçin 6 Önemli Logo Tasarım Trendi

Serdar Altan / 30 Kasım 2018
facebook twitter
  • Creative Bloq, 2019 yılında öne çıkacağını düşündüğü 6 büyük logo tasarım trendini paylaştı.
  • Kreatif Direktör Yardımcısı Alastair Holmes, mevcut marka ya da logoyu alıp basitleştirme ya da daha kusursuz olması için logoyu tamamen yeniden tasarlama şeklinde bir sadeleşme eğiliminin olduğunu belirtirken American Express ve Uber’in yeniden markalaştırılmasının bunun en iyi örnekleri olduğunu belirtiyor.
  • Ajans çalışanı Beth Anderton-Allen, mobil platformların yükselişi nedeniyle, uyumlu (responsive) logo tasarımının giderek önemli hale geldiğini ifade ediyor.
  • Kıdemli kreatif direktör Charley Lewis’in belirttiğine göre, geçtiğimiz yıl büyük markalar, ABD’li moda tasarımcısı Virgil Abloh ve Nike’ın arasındaki gibi yaratıcı iş birliklerine odaklandılar. Bununla ilgili en dikkat çekici örnekler ise H&M ve Moschino, Moschino ve MTV arasında yapılan iş birlikleriydi.
  • İlgili Yazı: Kasten Kusurlu Olarak Tasarlanan 3 Bilindik Marka Logosu

Yeni yıla az bir zaman kala, her alanda gelecek yılın trendlerinin neler olacağına dair listeler yayımlanmaya başladı. Tasarım alanındaki bu trend listelerinden bir tanesi de Creative Bloq isimli internet sitesi tarafından hazırlandı. Creative Bloq, 2019 ve sonrasında devam etmesini beklediği 6 logo tasarım trendini paylaştı.

Sadeleştirme

FINE isimli ajansın tasarım direktörü Joe Flory, sadeleştirme konusunda, “daha basit ve tavizsiz bir görsel estetiğin yararına, dışsal süslemeden kaçınmak için kapsayıcı bir trend” diyor. Tasarım ve strateji danışmanlığı hizmeti veren This Place ajansında kreatif direktör yardımcısı olarak görev yapan Alastair Holmes ise sadeleştirme trendi ile ilgili olarak şunları ifade ediyor.

2018 Logo Trendlerini Yakalayın

“Logo tasarımı ve markalaşma söz konusu olduğunda, ya mevcut marka ya da logoyu alıp basitleştirerek ya da daha kusursuz olması için logoyu tamamen yeniden tasarlayarak sadeleştirmeye yönelik bir eğilim var gibi görünüyor. Bunun iyi örnekleri, Pentagram’ın American Express yeniden markalaştırması ve tazelemek ve sadeleştirmek amacıyla yapılan, tamamen bir yeniden tasarım olan Uber yeniden markalaştırmasıdır.”

Bununla birlikte Alastair Holmes, sadeleştirme trendi tümüyle yaygın olsa da, bunun nedenlerinin farklı olabileceğini belirtiyor ve bu konuda şunları dile getiriyor:

“Logoları ve markaları yenilenmiş bazı şirketler, temsil ettikleri şeyden memnunlar. Yine de Uber söz konusu olduğunda, yeniden tasarım, son tartışmalardan uzaklaşmaya ve kendilerini yeni bir ışıkta sunmaya çalışmalarının bir parçasıydı. Bununla beraber her iki durumda da daha güncel ve çağdaş hissettirmek için yerleşik bir markayı geliştirmenin sürekli bir yoludur.”

Sadeleştirme konusunda öne çıkan diğer örnekler ise şu şekilde: Best Buy, Mills & Boon, US Open, Santander, City Gateway, Ogilvy, Fat Face ve MailChimp… Bu liste daha uzayıp gidiyor. Holmes, 2019 ve sonrasında da sadeleştirmeye devam edileceğine inanıyor ve şunları ifade ediyor:

“Bu trendin muhtemelen yayılmak için adil bir yolu var. Çünkü en azından kısmen dijital arayüzlerin tasarımında neler olduğunun bir yansımasıdır ve dijital sadece tüm büyük şirketler için daha önemli hale gelecektir.”

Logolardaki Renklerin Psikolojik Yansımaları

Uyumlu (Responsive) Logolar

Amplify ajasında çalışan Beth Anderton-Allen, dijitalin ihtiyaçlarının, logolarımızı nasıl tasarladığımız üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu kabul etmesinin yanı sıra, bunun, sadece sadeleştirmenin ötesine geçtiğine dikkat çekiyor ve “Mobil platformlardaki artış nedeniyle, uyumlu (responsive) logo tasarımı giderek önemli hale geliyor.” diyor.

Uyumlu bir logonun pratikte neye benzediğini görmek istiyorsanız, sadece responsivelogos.co.uk adresine gidin, tarayıcı pencerenizi yeniden boyutlandırın ve ne olduğunu görün. Stink Studios’ta kıdemli kreatif direktör olarak görev yapan Yego Moravia, uyumlu bir logonun, modern web için tamamen ölçeklenebilir olduğunu, ancak bu ölçeklenebilirliğinin yalnızca boyut ile alakalı olmadığını vurguluyor ve şunları ifade ediyor:

“Ayrıca logoların, verileri kullanarak daha öncekinden farklı olarak davranmaya başladıkları ve bir kullanıcının giriş yapıp yapmadığına bağlı olarak değiştiği dinamik kimlikte bir eğilim görüyoruz. Örneğin bir kullanıcı Google posta gelen kutusuna giriş yaptığında, sağ üst köşede kişisel hesaptan iş hesabına farklılık gösteren bir simge vardır. Erişilebilirlik, araçlar ve fotoğraf arasında; bu, eklenen verilere bağlı olarak görüntülerini uyarlayan logoların sadece bir örneğidir.”

Orjinallik

2018 yılında her markanın kendi logosunu sadeleştirmeye çalışmadığını ve zaten bunu yapmamaları gerektiğini de dile getiren Holmes, şunları ifade ediyor:

“Bu sadeleştirme fikri, güçlü bir dijital mevcudiyeti olan her marka için özellikle ilişkilidir. Fakat bu kadar ilgili olmayabileceği yerlerde, belki de daha doğal bir estetik iletmek isteyen markalar içindir. Örneğin organik gıda perakendecisi Abel & Cole gibi şarap markalarını ve topraksı gıda markalarını düşünün, ama aynı zamanda bunun neyle ilgili olduğunu yansıtmak için markalaşmasında daha kırsal bir his var.”

Tasarım Pazarlamayı Öldürecek mi?

Peki kimlik tasarımı bağlamında “orjinallik” tam olarak ne anlama geliyor? Kreatif markalaşma ajansı Loyalkaspar’da kreatif direktör olarak görev yapan Chris Harmon, bu konuyla ilgili olaran şunları söylüyor:

“Bu, kendin olmak ve kim olduğun konusunda dürüst olmak anlamına geliyor. Markalar kendilerine soruyor: Yüzlerce başka markayla aynı yazı tipini kullanıyorsak, nasıl kendimiz olabiliriz? Özellikle de diğer marka gerçek bir pislikse… Buna karşılık markalar kendileri gibi dürüstçe hissettiren özel yazı tipleri yapıyorlar ve kimse onları kopyalayamaz. Markalar, “Herkesin kullandığı aynı pembeyi kullanarak Y kuşağına nasıl görünebilirim?” diye soruyorlar. Bu yüzden rengin, bir marka olarak kim olduklarını hissettiklerinden bahsetmesini ve rengi, hedef kitlelerinin beğenisi için veri noktaları olarak görmemelerini garanti altına almak amacıyla adımlar atarak renge yeni yaklaşımlar buluyorlar.”

Uzun lafın kısası, logo tasarımınızla orjinal olmanın tek bir şablonu yok. Ama bu, işin sadece bir noktası. Harmon’un açıkladığı gibi, her şey soru sormakla alakalıdır. Markamız kısa, öz ve enerjikse, cesur ve yoğunlaştırılmış bir yazı tipi mi kullanmalıyız? Eğer rahatlamaktan bahsediyorsak, karakter aralığımızı açıp mesajımızın nefes almasını sağlamalı mıyız? Verilen her tasarım kararını etkileyen bir öz yansıma seviyesi, eğer markalar bu soruları sormuyorlarsa, yakında arayı kapatmak için mücadele veriyor olacaklar.

Sürdürülebilir Logo Tasarımı

Bir markanın sadeleştirme dürtüsü ile gerçek bir çatışmaya neden olmasına gerek var mı? Wolff Olins isimli ajansta kreatif direktör olarak görev yapan Chris Maclean’ın bakış açısına göre gerek yok. Maclean bunu şu şekilde açıklıyor:

“Gördüğümüz logoların sadeleştirmesi ve grafiksel olarak indirgemesi için büyük bir neden, tasarım trendleri değiştikçe kimlik sistemleri evrim geçirebildiği halde, logoların çok daha uzun bir zaman çizelgesine sahip olmalarıdır. Çevreleyen kimlik, değişen ifade gereksinimlerine göre esnek olabilirken daha klasik bir logo tasarımı, günün stilistik trendlerine bağlı bir tanesinden daha iyi popülerliğini koruyacaktır. Bu sebeple bizce daha hızlı bir şekilde esnetebilecek dışavurumcu marka sistemleri lehine logolarını sadeleştiren daha fazla marka görmeyi bekleyebiliriz.”

Altın Oran Prensibi ile Tasarlanmış Minimalist Logolar

Başka bir deyişle her birkaç yılda bir tamamen farklı bir trend logosu ortaya çıkarmak yerine, Maclean, marka inovasyonunun çeşitli temas noktalarından geldiği klasik tasarım değerlerine bir dönüş gördüğümüze inanıyor.

Bununla ilgili bir diğer yeni örnek, Taxi Studio’nun Carslberg yeniden markalaştırmasında görülebilir. Bu yeniden markalaştırma çalışmasının lansmanında, kreatif iş ortağı Spencer Buck, çalışmayla ilgili olarak Creative Bloq’a şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Yeni tasarım sistemi çok anti-trend. Tasarım sisteminin herhangi bir yinelemesinin daha önce olduğundan daha kalıcı ya da kalıcı olması için tasarlanmıştır. Bunu bir hayli uzun bir süre için değiştirmeye gerek yok. Bu, özetin merkezine inşa edilen sürdürülebilir düşüncenin bir parçasıdır.”

Brown&Co isimli ajansın kurucu ortağı ve strateji başkanı Troy Wade ise bu konuyla ilgili olarak şunları ifade ediyor:

“Trendler kısa vadelidir. Ve bu reklamcılıkta iseniz harikadır, ancak devam edecek bir şey meydana getirmeye çalışmıyorsanız, orta ya da uzun vadede hala uygun görünmektedir. Coca-Cola’nın herhangi bir trendden üstün olan kimliğine karşı, değişmeye ve moda olmaya çalışan Pepsi’yi düşünün.”

Moda Logoları ile Eğlenmek

Markaların ana logo tasarımları söz konusu olduğunda, markalar uzun vadede daha fazla odaklanmış hale geliyorlarsa; bu, ikincil veya tek seferlik logolarda eğlence ve yenilik için yer olmadığı anlamına gelmez. Ve bu yıl moda dünyası, bir zamanlar kutsal olan logolarıyla eğlenme konusunda yol gösteriyor.

Rakip Markaların Logoları Birleşirse…

Optimist Inc Los Angeles ajansında kıdemli kreatif direktör olarak görev yapan Charley Lewis, “Geçtiğimiz yıl boyunca, büyük markalar, ABD’li moda tasarımcısı Virgil Abloh ve Nike‘ın arasındaki gibi yaratıcı iş birlikleri ile aşırı derecede ve açıktan açığa uğraşmaya başladılar.” diyor. İlginç bir şekilde ikincisi, bir zamanlar uğraşmak için çok önemli kabul edilebilecek olan klasik Nike logosunun yeni ve eğlenceli bir halini içeriyor.

Bununla ilgili 2018 yılındaki bir diğer örnek ise H&M ve Moschino arasındaki iş birliğiydi. Bu iş birliği sonucunda “H&MOSCHINO” logosu ortaya çıktı ve bu logoya tişörtler, iç giyim ürünleri ve aksesuarların üzerinde yer verildi. Aynı zamanda Moschino ve MTV arasında da bir “M[tv]OSCHINO” logosu meydana getirmek için benzer bir iş birliği yapıldı.

Lewis’in belirttiğine göre, İsveçli bir moda markası ve yüksek kaliteli bir İtalyan couture evi için kendi kimliklerinin etkilerini bu şekilde azaltmaları, bundan on yıl önce düşünülemezdi, fakat karışım (mashup) kültürünün çekimi güçlüdür. Lewis bu konuyla ilgili olarak şunları dile getiriyor:

“Bu iş birlikleri, markaların sürekli olarak kendilerini farklılaştırmaya çalışan bir nesil ile bağlantı kurma yöntemlerinin merkezindedir. Z jenerasyonu için kişisel stil seçimleri, bir zamanlar olduğu gibi belirli bir alt kültür tarafından zorunlu olarak dikte edilmiş değildir, daha ziyade tüm modern kültürün birleşmesiyle dikte edilmiştir. Gerçekten önemli olan, stil konusunda benzersiz bir bakış açısına sahip bir birey olarak ön plana çıkmaktır.”

Ünlü Markaların Logolarını Hafızanızdan Çizebilir misiniz?

Gradyentler

Temel logo tasarımları 2018 yılında modernize ediliyor ve sadeleştiriliyorsa, tasarımcıların bir miktar ilgi alanı eklemeye çalıştıkları bir yol renkten geçiyordu. Marka kimliği tasarımcısı Helen Baker, bununla ilgili olarak “Bu yıl logo tasarımı kapsamında gradyentlerin kullanımı yönünde büyüyen bir trend gördü.” diyor.

Ancak gradyentlerin kullanımı -özellikle Apple ve Sky’ın markalaştırmasında- oldukça serbest olabilirken aynı zamanda daha zarif bir şekilde de kullanılabiliyor. Baker bu konuyla ilgili son olarak şunları ifade ediyor:

“Bu yılın başlarında Pentagram tarafından yapılan John Lewis ve Waitrose Partnership yeniden markalaştırması, farklı yeşil bantları olan yeni bir Waitrose logosunu, bir çeşit deşifre edilmiş gradyenti gösteriyor. Renklerin bantları arasındaki boşluk, aynı zamanda markaların tasvir etmek istedikleri önemli bir özellik olan şeffaflık hissini de meydana getiriyor.”

Son olarak bu yıl içerisinde, logo yeniden tasarımlarında gradyentleri kullanacak diğer önemli markalar arasında Disney Plus, Firefox ve Trivago‘nun yer aldığını belirtelim.

IKEA 72 Yıllık Kataloglarını Yeniden Yayınladı
IKEA 72 Yıllık Kataloglarını Yeniden Yayınladı

Bildiğiniz üzere IKEA her sene ürün kataloğu çıkartıyor ve her bir katalog o senenin yaşantısından, tasarımlarından ve hatta sosyo-ekonomik, kültürel değerlerinden etkileniyor. Bu ikonik katologlarına gönderme olarak da birçok farklı […]

comment 0
share
Etiketler
featured logo tasarımı tasarım trendleri

Reader Interactions

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2021 Yılının Ambalaj Tasarımı Trendleri

Pazarlamasyon / 14 Aralık 2020
facebook twitter
2021 Yılının Ambalaj Tasarımı Trendleri

Pazarlama sektöründe fark yaratmanın önemli etkenlerinden biri olan ambalaj tasarımı, tüketici taleplerinin değişmesi ile birlikte daha da önemli hale geldi. Ambalaj tasarımlarının önümüzdeki dönemlerde çok daha doğal, sürdürülebilir materyallerden üretileceğini ve içeriğindeki ürünün daha doğal olacağını belirten B12 Creative Branding’in Kurucusu ve Kreatif Direktörü Bürkan Çiftçigüzeli, ambalajın çevreyi koruyan ve zarar vermeyen yapısı sayesinde tüketici için de daha tercih edilir olacağını vurguladı.

https://pazarlamasyon.com/2021de-one-cikacak-3-logo-tasarim-trendi/

Çevre dostu ambalaj örneklerinin dünyada hızla yaygınlaşmaya başladığını dile getiren Çiftçigüzeli, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Ünlü bir su markası, etiketsiz şişelerini satışa sunarken aynı zamanda tutkal ve daha fazla plastik kullanımını da otomatik olarak sonlandırmış oldu. Kuşkusuz bu markaların ufak gibi gözüken farkındalıkları yılda milyonlarca adet üretilen şişeleri ve başka markaların da bu gibi yenilikleri takip ettiğini düşündüğünüzde oldukça önemli boyutlara ulaşıyor.

Yine uluslararası bir çorba markası geri dönüştürülebilir çorba ambalajlarını tüketicilerin beğenisine sundu. Dünyanın en büyük oyuncak üreticisi, artık kutularından çıkan plastik poşetler yerine kağıt poşetleri kullanma kararı aldı. Bu gibi örnekler ufak ufak ülkemizde de görülmeye başlandı, ancak yaygınlaşması biraz zaman alacak.”

https://pazarlamasyon.com/haagen-dazs-dondurmasini-saklamak-isteyenler-icin-bir-ambalaj-tasarladi/

Markalar, Artık Daha Şeffaf Olmak Zorunda

2021 yılında ambalajların yapısı ile ilgili önemli değişikliklere ek olarak ürün etiketlerinde de yeniliklerin olacağını öngören Çiftçigüzeli, “Sağlıklı yaşam kaygısıyla birlikte bilinçli tüketicilerin artması beraberinde ürün içeriklerini önemli hale getirdi. Bu doğrultuda önümüzdeki dönemde markalar, ambalajlarında ürünlerin içinde ne kadar şeker içerdiğini ya da doğal içeriklerle üretilip üretilmediğine dair bilgileri daha net ve kolay anlaşılır bir şekilde verecek.” şeklinde değerlendirme yaptı.

Ambalajlarda Canlı Renkler Hakim Olacak

Ambalaj tasarımlarında doğallığın kendisini sıcak ve güçlü renklerle hissettireceğini söyleyen B12 Creative Branding’in Kurucusu ve Kreatif Direktörü Bürkan Çiftçigüzeli şu yorumda bulundu:

“Bunaldığımız, sıkıldığımız şu günlerde tüketicilere kendilerini daha motive, enerjik ve canlı hissettiren renklerin hakim olduğu ve yine içerisinde kendilerini bulacakları illüstrasyonlu tasarımlara sahip ambalajlar pazarlama dünyasını daha da keyifli hale getirecek. Ambalajı ilk açtığınızda, yenilikçi güzel hisler ve deneyimler bırakan markalar bir sonraki seçimde tercih sebebi olacak.”

https://pazarlamasyon.com/unilever-surdurulebilir-ambalaj-hedeflerinde-ilerleme-kaydediyor/

Minimalist Tasarımlara İlgi Artıyor

Ambalaj tasarımında minimalist etkilerin Avrupa’da birçok marka ve üründe uzun zamandır görüldüğünü fakat ülkemizde sosyo-ekonomik etkilerden dolayı biraz daha yavaş ilerlediğini belirten Bürkan Çiftçigüzeli, mesajları daha net veren minimalist tasarımların önümüzdeki dönem daha fazla kullanılacağını söyledi. Aynı zamanda “az”ın etkisinin “daha çok” olduğunun altını çizen Çiftçigüzeli, “Tüketici tercihlerinin ve etkilerinin bu denli değiştiği bir dönemde ambalaj tasarımının etkisini de çok daha iyi anlıyoruz.” dedi.

Çalışırken Egzersiz Yaptıran Ofis Sandalyesi
Çalışırken Egzersiz Yaptıran Ofis Sandalyesi

Hareketsiz çalışma hayatı nedeniyle rahatsızlıklar geçiren tasarımcı Brian Oaks, çalışırken egzersiz yapmayı sağlayan Fitwork adlı bir ofis sandalyesi tasarladı. COVID-19 salgını nedeniyle işimizi, okulumuzu ve egzersizlerimizi dahi evde yapmak zorunda […]

comment 0
share
Etiketler
featured logo tasarımı tasarım trendleri

İtalyan Şirketten Salgına Uygun Uçak Koltuğu Tasarımları

Serdar Altan / 21 Nisan 2020
facebook twitter
İtalyan Şirketten Salgına Uygun Uçak Koltuğu Tasarımları

Dünya genelinde hayatı olumsuz etkileyen salgının ne kadar daha süreceğine dair pek çok tahmin yapılıyor, ancak doğal olarak doğrudan sürecin içerisinde yer alan yetkililerin ve doktorların bile bu konuda kesin bir fikirleri yok. Süreç uzadıkça da bazı şirketler, faaliyetlerine normal bir şekilde devam edebilmek için salgının bitmesini beklemek yerine, mevcut hizmetlerini salgına uygun hale getirmek amacıyla çalışmalara başladılar. Bu şirketlerden biri de Avio Interiors.

Futurism'in paylaştığı habere göre, İtalyan tasarım şirketi Avio Interiors, salgın sonrası bir dünyada, uçaklardaki yolcuların daha güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlayabilecek iki uçak koltuğu tasarım konseptini paylaştı.

Glassafe

Tasarım şirketinin internet sitesinde belirtilene göre, “Glassafe” adı verilen ilk tasarım konsepti, yan yana olan koltuklarda oturan yolcular arasındaki yakınlığı daha güvenli hale getirmek için mevcut koltuklara monte edilebilen saydam bir bölmeyi kapsıyor. Göğüs ve kafa hizasını çevreleyen bu saydam bölmenin yolcuların hava yoluyla temaslarını ve etkileşimlerini en az indirerek ya da engelleyerek virüsün bulaşma olasılığını azaltabileceği ifade ediliyor.

Janus Seat

Şirketin internet sitesinde paylaşılan ve "Janus Seat" adı verilen diğer koltuk tasarımı konsepti ise aynı Glassafe konseptinde olduğu gibi her bir koltuğa monte edilen saydam bölmelerin yanı sıra, yan yana olan koltukların ters yönlere bakması temeline dayanıyor.

Ancak Glassafe konseptindekinin aksine, bu tasarımdaki saydam bölmeler, sadece göğüs ve kafa hizasını değil, tüm üst vücudu çevreliyor. Ve yine Glassafe konseptindekinden farklı olarak Janus Seat, koltukların yönlerinin değiştirilmesini gerektirdiği için mevcut uçak koltuklarına kolayca uygulanabilecek bir tasarım konsepti değil.

TIME Dergisi’nden 100 Yılın Kadınlarına Özel 100 Kapak
TIME Dergisi’nden 100 Yılın Kadınlarına Özel 100 Kapak

TIME dergisinin Kadınlar Günü öncesinde yaptığı güzel bir çalışmayı sizlerle paylaşmak istedik. TIME 1920’den bugüne Yılın Kadını seçilen, yüzyıla ilham veren kadınların her birisi için farklı bir kapak tasarımı hazırladı. […]

comment 0
share
Etiketler
featured logo tasarımı tasarım trendleri

New Balance Üç Katlı Yeni Maskesini Tanıttı

Cansu Bolat / 15 Haziran 2020
facebook twitter
New Balance Üç Katlı Yeni Maskesini Tanıttı

Salgının sona ermemesi, hatta bazı yerlerde yeniden vaka sayılarının yükselmesi nedeniyle maskesiz sokağa çıkmak hala çok tehlikeli. Bu yüzden Adidas gibi bazı giyim markaları da kendi markalarını taşıyan maskeler satışa çıkarmaya başlamıştı. New Balance da bu markalara katıldı ve yeni tasarlanan yüz maskesini tanıttı.

NB Face Mask V3 olarak adlandırılan maske, çıkarılabilir bir burun parçası ile gerilebilir kulak halkalarına sahip ve polyester, süet polyester, naylon triko olmak üzere üç kumaş katmanından oluşuyor.

New Balance’ın Massachusetts fabrikasında üretilen bu şık maskeler makinada yıkanabiliyor. Şirket ayrıca Temmuz ayında satışa sunulacak atletik bir yüz maskesi üzerinde de çalışıyor.

NB Yüz Maskesi V3, NewBalance.com'da 24,99 ABD Doları karşılığında üç paket halinde satılmaya başlandı.

Apple, Su Üstünde Yer Alan İlk Mağazasını Açıyor
Apple, Su Üstünde Yer Alan İlk Mağazasını Açıyor

Apple‘ın tasarıma verdiği önem, neredeyse herkesin bildiği bir gerçek. E tabii bu durum, ister istemez Apple’ın fiziksel mağazalarında da kendini gösteriyor. Bu zamana dek dünyanın çeşitli yerlerinde mimarileri ve tasarımlarıyla […]

comment 0
share
Etiketler
featured logo tasarımı tasarım trendleri
Bültenimize Kaydolun
Prime Dünyasını Keşfet
Üye ol, Ayrıcalıklardan Yararlan
KEŞFET
Size haftada 2 kez en değerli gelişmeleri ücretsiz göndermek istiyoruz.
Haftalık bültenimize ücretsiz üye olun.

pazarlamasyon

Dijital nesile sunduğu kaliteli içerikler sayesinde sektörün en çok okunan online kaynağı olan Pazarlamasyon, pazarlamanın tüm bileşenleri, iş dünyası ve dijital dönüşüm konularında özgün ve fayda odaklı içerikler sunuyor.

facebook twitter instagram linked-in
  • Prime’ı Keşfet
  • İletişim
  • Hakkında
Ücretsiz Abonelik
  • Pazarlamasyon TV
  • Prime’ı Keşfet
  • Akademi
  • Kariyer
  • Marketing Meetup
  • Prime Üye Girişi
Created with Sketch.
×

Prime Giriş

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun?
| Giriş’e geri dön