2018 Dünya Kupası’nın Plastik Bardak Atıkları Futbol Sahasına Dönüştü!

2018’de Rusya’nın Sochi kentinde gerçekleşen FIFA Dünya Kupası’nın resmi sponsoru, bira üreticisi Budweiser, müsabakadan toplanan plastik bardakları dönüştürerek bir futbol sahası yarattı. 

2018 Dünya Kupası’nda Budweiser’ın Red Light kupalarından 3.2 milyondan fazla kullanıldı. Dünya Kupası finalinin ardından ise Rus futbol arenalarından 50.000'den fazla kupa toplandı. Bira üreticisi toplanan bu kupaları geri dönüştürerek yeni spor tesisi olan 'The Budweiser ReCup Arena' içindeki 65 x 42 metrekarelik bir sahanın materyali olarak kullandı. Aşınmaz bu materyal belki daha ileride çim veya toprak sahalar için bir alternatif oluşturabilir…  

Yeni sahanın açılışı için düzenlenen etkinliğe tüm yerel futbol severlerin yanı sıra AB InBev Efes Pazarlama Direktörü Konstantin Tamirov da katıldı.

Tamirov, “Fifa Dünya Kupası, yalnızca Rusya'da değil, tüm dünyadaki milyonlarca hayran için yapılan bir kutlamadır. Turnuva boyunca Budweiser, etkinlikleriyle hayranlarını şaşırttı. Biz de özellikle bu deneyimi daha da geliştirmek için Budweiser ReCup Arena’yı yaratmaya karar verdik.” Diyerek 30 yılı aşkın bir süredir FIFA Dünya Kupası’na sponsor olan Budweiser’ın sadakate ve deneyime verdiği önemi vurgulamış oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=9H229OW_XK4

Açılışı gerçekleştirilen bu saha ve 2025 yılına kadar yenilenebilir elektrik ile bira üreteceklerine dair verdikleri söz markanın sürdürülebilirlikte ne kadar ciddi olduğunu kanıtlıyor.

Açılış etkinliğine davet edilen FIFA efsanesi Marco Matterazi de Budweiser’ın Dünya Kupası mirasını bu şekilde korumasından ve turnuvadan sonra da devam ettirmesinden oldukça memnun olduğunu dile getirdi.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir