2018 Black Friday İstatistiklerini Açıklayan Markalar

Black Friday'den 2018'de epeyce bahsettik. Markalar da çokça kampanya düzenlediler hatta öyle ki 2017’de yapılan toplam kampanya sayısı 400 iken, 2018’de bu sayı %132.5 artarak 930’a çıktı. Ancak Türkiye'de markalar kampanyaları "Black Friday" adı altında yapmadığından (Black Friday'in Türkçe karşılığı olan Kara Cuma da olumsuz bir algı yarattığı için kullanılmıyor) kampanyaların isimleri değişiyor ve "Efsane Cuma", "Şahane Cuma" gibi farklı şekillerde önümüze sunuluyor.

Biz de şu ana kadar Black Friday verilerini paylaşan markaları sizlerle toplu bir şekilde paylaşmak istedik. 2017 ve 2018 Black Friday verilerinin karşılaştırmasına da buradan ulaşabilirsiniz.

Önemli markalar istatistiklerini açıkladıkça listemiz güncellenecektir.

Hepsiburada

Hepsiburada 2017 yılında kırdığı satış rekorunu 2018'de de kırdı. 2018'de toplam 5 bin iş ortağıyla birlikte 410 milyon TL değerinde ticaret hacmi gerçekleştirildiğini duyuran şirketten yapılan açıklamada, gerçekleştirilen bu hacimle devlete 57 milyon TL tutarında KDV katkısı sağlandığı belirtildi.

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

GittiGidiyor

Black Friday'de rekor kıran bir diğer marka GittiGidiyor. Kasım ayının günlük ortalamasıyla kıyaslandığında ise kampanya dâhilinde gerçekleşen günlük satış hacmi tam 7 kat daha yüksek oldu. Günlük ziyaret sayısında 2 kat ve kişi başına ortalama harcama tutarında ise 2.5 kat artış gerçekleşti.

GittiGidiyor’un günlük ortalama mobil uygulama indirilme sayısı Süper Cuma’da 3 kat artarken, alışverişlerin de yüzde 65’i mobilden yapıldı. Her gün saniyede ortalama 1 ürün satışı gerçekleşen GittiGidiyor‘da, kampanya günü ise saniyede ortalama 2 ürün satıldı.

Haberin tamamını buradan ulaşabilirsiniz.

Trendyol

20-25 Kasım tarihleri arasında “Efsane Günler” temasıyla kampanya yapan marka; giyim, ev&mobilya, anne&çocuk, kozmetik, elektronik ve süpermarket gibi birçok kategoride 7,5 milyon ürün satışı gerçekleştirdi. Ayrıca 2 milyar sayfa görüntüleme, 100 milyon ziyaret, 24 milyon tekil ziyaretçi ve 1.5 milyon tekil alışverişçi rakamlarına ulaştı.

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

BKM (Bankalararası Kart Merkezi)

Bu yıl 23 Kasım Cuma gününe denk gelen festivalde internetten kartlı ödemeler 1 milyar TL ile rekor kırarken, her 3 alışverişten 1’i internet üzerinden yapıldı. 110 bin farklı kart ise ilk kez kampanyanın gerçekleştiği gün internetten yapılan ödemelerde kullanıldı.

Geçen yılın aynı gününde 1,2 milyon farklı kartın internetten ödemelerde kullanıldığı düşünüldüğünde, bu yıl yüzde 80 oranında daha fazla kart internetten kullanıldı. Bu günde kullanılan kartların yüzde 5’i yani 110 bin farklı kartın ise ilk defa internetten ödemelerde kullanılması, indirimlerden faydalanmak için kart kullanıcılarının internet kanalını tercih ettiğine işaret etti.

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir