2017 Yılının En Dikkat Çeken Ambalaj Tasarımları

  Ambalaj ürünün giysisi gibidir, tüketiciyi satın alma eylemine hazırlarken ürünleri de dış etkilerden korur. Sizler için 2017 yılında en dikkat çeken başarılı ambalajları bir araya getirdik. Bakalım sizin favoriniz hangisi.

1. Carlsberg / København Koleksiyonu

Bu tasarım Carlsberg markasını İskandinav vatanları ile yeniden düzenlemeye devam ederek, İngiltere'nin Danimarka kökenlerini yeniden keşfetmelerine yardım etmek amacıyla ortaya çıktı. Yeni konumlandırmayı tercüme etmeye yardımcı olmak ve 170 yıllık bira üretimini kutlamak için, 'København Koleksiyonu' olarak adlandırılan sınırlı sayıda ambalajlı ürünler Taxi Studio'su tarafından sadelikten yola çıkılarak hazırlandı. Tasarımlarını geliştirerek Supermarket raflarını bir galeri duvarı gibi kullanmayı amaçlayan Taxi Studio, "Danimarka, temiz çizgileri ve zarif işçiliği ile ünlüdür" diyerek bira sanatına içtenlikle dokunduğunu bize hissettiriyor.

2. New Bakery / Liang Wenhua Tasarımı

Çin tatlıları için en iyi markalardan biri olan New Bakery ambalajı, "kutsal sembolik festival görüntüleri" ile oluşturulmuş.

3. Johnie Walker / Pawel Nolbert Tasarımı

Dünyada 1 numaralı Scotch viskisi olan Johnnie Walker, Limited Artist Edition'u Pawel Nolbert ile hazırladı. Amaç Johnnie Walker türevleri arasında uygulanacak 6 tasarım oluşturmaktı: Kırmızı Etiket, Siyah Etiket, Çift Siyah Etiket, Altın Etiket, Yeşil Etiket ve Platin Etiket. Pawel Nolbert, temiz bir beyaz arka plana yönelik etkileyici grafiklerle temiz ama çarpıcı bir görünüm arıyordu ve renkleri harika bir şekilde kullanarak bu tasarımları ortaya çıkardı.

4. Garrett Popcorn Shops / Jennifer Mulvihil Tasarımı

Garrett Popcorns renk ve logo güncellemesinin yanı sıra çokgen koni şekilli ambalajı ve altın rengi iç tasarımıyla benzersiz olmayı hedeflemektedir. Birçok insanın dünyanın her yerindeki havaalanlarında bulunan Garrett Patlamış Mısır Mağazalarında durması nedeniyle, Garrett koniye bilek tutacağı ekleyerek ürününü seyahat için uygun hale getiriyor.

5. Castillo De Molina Origami / Non Tasarımı

Hedefleri Finlandiya'nın şarap pazarında var olabilmek için hem endüstriyel hem de grafik olarak öne çıkabilen ve yenilik yapabilen yeni bir ambalaj tasarlamaktı. Bunu gerçekleştirmek adına tasarımın duygusal yönünü tetiklemek için haptikler kavramını kullandıklarını, görsel şaşkınlık ve manipülasyon isteği oluşturabilecek çözümler geliştirdiklerini açıkladılar. Bugüne kadar Şili'de yapılan şarap kutuları endüstriyel bağlanma işlemi için dikey kıvrımlar olmaksızın üretildi. Ancak Non bu eylemi bir kenara bırakmanın bir yolunu buldu: ambalajın köşegen kırışıklarında gizlenmiş kendinden kilitli bir montaj.

6. Milkö / Giovani Flores Tasarımı

Giovani Flores tarafından Milköa ambalaj tasarımı aslında UNESP (Bauru, Brezilya) dördüncü döneminde Tipografi II dersi için geliştirilen bir projeydi. Amaç bir çeşit sıvı içeren bir pakete uygulanacak bir yazı dizayn etmekti. Logo için el yapımı bir yazı tipi ile soğuk süt şişeleri kullanarak bir koleksiyon oluşturuldu. Desenler ve harfler Illustrator ve Cinema4D'de sunum ve kompozisyon kullanılarak hazırlandı.

7. Archer Farms Coffee / Collins Tasarımı

Alışverişçilerinin ürün kaynaklı ve geniş ölçekli etkileri konusunda giderek daha fazla merak ettiği marka Artcher Farms kısa süre önce "çiftlikten fincana" ürün hikayesini daha iyi yansıtacak şekilde kahve çeşitlerini canlandırdı ve  yeni ve geliştirilmiş bir ambalaj yaratmak için COLLINS ile çalıştı. Her paketin üst kısmındaki birleştirilmiş grid sistemi ve ismi bizlere kahvenin nerede yetiştirildiğine ve lezzetine dair anahtar niteliğindeki ipuçlarını açıkça gösteriyor. Bir kahve tutkunu olarak ben bu ambalajlara bayıldım!

8. Miko No Yu / Chiun Hau You Tasarımı

Tasarımın konsepti, doğa materyalinin farklı bileşimi ile basit, doğal bir atmosfer yaratmak. Malzemelerin seçiminde, doğal kaplıca alanını temsil etmek için taşlar kullanıldı ve ahşap başlık "Japon banyo eşyaları"nın bir sembolü olarak tasarımda yer aldı.

9. Domaine des 15 lots / Bzoing Design & Créativité Tasarımı

Bu ambalajı diğerlerinden ayıran, tutkal kullanmaya gerek duymadan üç şişe akçaağaç şurubunu bir araya getirmek için benzersiz bir sağlam yapı oluşturmayı başarmaları. Bu inanılmaz zor olsa da hafif ve havadar bir ambalaj yaratmayı başarmışlar.

10. Game of Stranger / Stranger & Stranger Tasarımı

  Stranger & Stranger, alkollü içecek endüstrisinde uzmanlaşmış, ödüllü bir ambalaj tasarım şirketidir. Bu sefer karşımıza şehvet ve ölüm konseptli oyunun bu güzel ambalajı ile çıkan Stranger&Stranger, bizlere adeta "mükemmel bir gece için içkilerinize en ideal yoldaş" diye bağırıyor.  
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir