2012 Mobil Pazarlama Raporu

Adreaction tarafından 6.000'in üzerinde kişiye sorulan sorular çerçevesinde hazırlanan Mobil Pazarlama Raporu, 2012'nin mobil alanda hazırlanmış en kapsamlı raporlarından biri olarak göze çarpıyor. Araştırmada mobil kullanımı ve davranışlarının reklam, aplikasyonlar ve web siteleri arasındaki bağlantılara geniş bir şekilde yer verilmiş. Akıllı telefon ve tabletler ile ilgili 2 önemli istatistik göze çarpıyor.

  • 2013 ortasında toplam 1.5 milyar akıllı telefon ve tablet kullanılacak.
  • Şuandaki trafiğin %13'ü mobil kaynaklı. Bu, geçen yıla göre %100'lük bir artışın göstergesi.

İnsanların akıllı cihazlarda nasıl zamanını geçirdiği sorusu ise ilginç bir istatistiği gözler önüne seriyor. Klasik telefonların en önemli özelliği olan arama, akıllı telefonlarda sadece %16'lık bir yer kaplıyor. Bu da telefonların artık sadece bir telefon olarak görülmediğinin en büyük göstergesi.

Kullanıcıların mobil reklamlarla ilgili düşünceleri ise tahmin edilenden çok daha olumlu. Akıllı telefon kullanıcılarının %42'si, eğer siteye ulaşım bedava ise reklamları görmekten herhangi bir rahatsızlık hissetmediğini söylüyor. Bu durum aplikasyonlar için de geçerli. 'Aplikasyonlar bedava ise reklamdan rahatsız olmam' diyenler, toplam kitlenin %40'ını oluşturuyor.

Mobil'deki reklam farkedilme oranı da diğer dijital mecralara göre bir hayli yüksek. Ekranların küçük olması bunun en önemli sebebi. Aynı zamanda mobildeki reklamlar diğer ekranlara göre satın almayı 3.5 kat daha fazla tetikliyor.

Araştırmaya katılan kullanıcıların mobil siteler ile ilgili de görüşleri de dikkat çekici. Kullanıcıların %64'ü mobil sitelerdeki hız faktörünü, sitenin kalitesindeki 1. unsur olarak görüyor. %53'lük bir kesim de görünümün sağlıklı olmasını, sitenin kalitesindeki önemli bir unsur olarak görüyor.

Aralarında Türkiye'ninde bulunduğu 18 ülkedeki akıllı cihaz kullanıcılarının katıldığı araştırma, bu alandaki birçok  istatistikle devam ediyor. Bu linke tıklayarak araştırmadaki diğer önemli noktaları inceleyebilirsiniz.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir