0 ile 1 arasındaki engelleri kaldırın! | İnanç Ayar - Bir Başka Perspektif

Alanında uzman konukları ağırladığımız 'Bir Başka Perspektif'in yeni bölümünün konuğu, 'Bir Yaşam Felsefesi Olarak Girişimcilik' podcast'ini hazırlayıp sunan İnanç Ayar.

Alanında uzman konukları ağırladığımız 'Bir Başka Perspektif'in yeni bölümünde, 'Bir Yaşam Felsefesi Olarak Girişimcilik' podcast'ini hazırlayıp sunan İnanç Ayar'ı ağırladık. Uzun yıllardır girişimcilik üzerine çalışmalarını sürdüren, bu alanda eğitimler veren ve sesiyle birçok girişimciye ilham olan İnanç Ayar ile her girişimciyi ilgilendirecek birbirinden önemli konuları masaya yatırdık. Videonun tamamını Pazarlamasyon YouTube kanalından izleyebilirsiniz. 

“0 ile 1 arasındaki engelleri kaldırın” diyen İnanç Ayar ile gerçekleştirdiğimiz röportajdan bazı satır başları;

  • İnsanın, hayatında sahip olduğu her şey kendisine verdiği o hakkın sınırları içerisinde. İnsan, kendisine sahip olma hakkını vermediği hemen hemen hiçbir şeye sahip değil. Eğitim aldığınız ülke, okuduğunuz kitaplar, etrafınızdaki insanlar, birlikte hayal kurduğunuz tüm insanlar sizin sınırlarınızı belirliyor. Ancak bizim gibi olduğunu düşündüğümüz insanlar bizden farklı hayaller kurduğunda, bu hayali ben de kurabilirim diye düşünmeye başlıyoruz.
  • Ben hayatın birtakım sırlarla dolu olduğunu düşünüyorum. Heidegger'in dediği gibi, "Hakikat örtülü olmayan demektir." Yani hakikate ulaşmak aslında örtüyü kaldırmak anlamına geliyor. Hayatın içindeki bu değerli sırlardan bir tanesi de, yapmakta olduğunuz ya da yapmayı planladığınız herhangi bir şeyde 0'dan 1'e gelmek. Mesele, bir şeyi mükemmel hale getirmek değil. Temel problem ilk önce sıfırdan, yani 'yok' noktasından bire, yani 'var' noktasına getirmek.
  • Nassim Taleb, etrafında bir şeyler isteyen bir sürü insan olduğundan ancak çok azının istediklerini hayata geçirebildiklerinden bahsediyor. Neden böyle? Çünkü 0'la 1 arasında bir mükemmeliyetçilik tuzağı var. Yapmayı planladığın bir şeyi 1 noktasına getirmekteki tek engel sensin.
  • Hayatımın her alanında 'sürdürülebilirlik' düşüncesi üzerinden hareket ediyorum. Marjinal fayda dediğimizde bir kavram var. Hevesle başladığın bir şeyde, seni tatmin eden noktaya ulaştığında marjinal fayda bitiyor; yani artık hevesin kalmıyor. Asıl zorluk marjinal faydaya ulaştıktan sonra geliyor, sürdürülebilirlik kısmı. Bir işe şunu bilerek başlıyorum; marjinal faydaya ulaştıktan sonra hayatın gerçekleriyle baş başa kalacağım. Bu nedenle de en parlak, en muhteşem, en harika şeyi yapmaya çalışmıyorum; en sürdürülebilir halini yapmaya çalışıyorum.
  • Kimin sana görüş bildirebileceği, kimin sana soru sorabileceği, kimin sana geri bildirim verebileceği senin seçebileceğin bir şey. Bunu filtreleyebilirsin. Örneğin, 2001: A Space Odyssey (1968) filminin ilk kırk dakikasında seyircinin yarısının salondan çıkması belki de güzel bir şey. Bu, ortaya yenilikçi bir şey koyduğunu gösteriyor. O seyircinin görüşü Stanley Kubrick'in çektiğini belirleyecek olsa, bu muhteşem filmle tanışmamış olacaktık. 

İnanç Ayar: "0 ile 1 arasındaki engelleri kaldırın!"

Programın önceki bölümünde, Dijital Pazarlama Stratejisti ve Eğitmeni Hasan Başusta'yı ağırlayıp “Çalışanlar sosyal medyada nasıl davranmalı?” diye sormuştuk. Hasan Başusta ile gerçekleştirdiğimiz sohbetin tamamını Pazarlamasyon YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir