Visa Parmak İzi İle Ödeme Doğrulayan Güvenli Bir Kart Üzerinde Çalışıyor

Parmak izi birçok noktada kimliğimizi tanımlama aracı olarak kullanılırken, neden alışveriş güvenliğimizi de sağlamasın ki?

Ödeme sistemleri konusunda teknolojinin olanaklarını sistemi daha da iyileştirmek için kullanan Visa, bu noktadan yola çıkarak hem hesap hem de kredi kartlarına kişilerin kimliğini tanımlamaya yardımcı olarak sensörler koymayı araştırıyor.

Akıllı telefonlarda hali hazırda kullanılan biyometrik teknolojisinin bir benzerini kullanmayı planlayan Visa,  bu kartları kullanan kişilere harcamalarını bizzat kendileri yaptığını parmak izleri ile kanıtlama imkanı sunuyor.

Bu sisteme göre kişi herhangi bir harcama yapmak istediğinde kartı görevliye uzatıp dört haneli bir pin girmek ya da karta imza atmak yerine kartın üstünde yer alan sensöre parmağını uzatarak kullananın bizzat kart sahibi olduğunu doğrulayabiliyor.

Alışveriş işlemi onaylandığında kart üzerinde yer alan yeşil bir ışık sayesinde işlemin doğrulanmış bir kimlik ile yapıldığı görülebiliyor. Ancak kart üzerindeki sensörde kart sahibi ile kullanıcının parmak izi eşleşmezse, kullanıcı kırmızı bir ışık görüyor. Biyometrik sensör ödeme terminali üzerinden aldığı güç ile çalıştığı için kartın şarj olması gibi bir problem de olmuyor.

 

Yaptığı araştırmalar ile de müşterilerin hem online hem de fiziksel alışverişlerinde artık pin girmek yerine biyometrik bilgileri ile alışveriş yapmaya hazır olduğunu belirten Visa, elektronik ödemelerin bu kadar yaygınlaştığı bir dünyada daha güvenli bir ödeme ortamı yaratmanın kaçınılmaz olduğunu düşünüyor.

Visa bu sistemi kartlarında yaygınlaştırmak amacıyla biometrik kartlar üzerinde çalışan Güney Koreli şirket Kona-I ve Fingerprint Cards ile yakın bir zamanda farklı perakende kanalları üzerinde hem teknoloji hem de tüketici davranışını test etmek amacıyla bir pilot program başlatacağını duyurdu.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir